Pan_K Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους. Ανοίγω το θέμα για να παραθέσω μία πρόσφατη εμπειρία μου με την Vodafone TV, και την λύση που βρήκα, η οποία μπορεί ίσως να βοηθήσει αρκετούς. Μετά από 3 μήνες συνδροής στην Vodafone triple play, το Router με πέταγε αρκετές φορές εκτός σύνδεσης, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παρακολουθήσω τηλεόραση στο Vodafone TV. Μετά από απόπειρες ρυθμίσεων στο Router και αρκετά τηλεφωνήματα στην τεχνική υποστήριξη, μου αντικατέστησαν το ρούτερ με άλλο, όμοιο. Το πρόβλημα με το καινούριο ρούτερ, ωστόσο, επιδεινώθηκε. Μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις στην τεχνική υπηρεσία μου είπαν ότι ήταν θέμα ΟΤΕ και πως θα έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις στο κεντρικό καλώδιο παροχής μέχρι την πολυκατοικία μου. Μετά από λίγο καιρό και αφού με διαβεβαίωσαν ότι ο τεχνικός του ΟΤΕ είχε κάνει την αντικατάσταση της γραμμής μου, το πρόβλημα συνέχιζε ακάθεκτο, ενώ πλέον χρησιμοποιούσαμε δεδομένα κινητής, καθώς οι διακοπές στο internet ήταν τόσο συχνές που ήταν αδύνατη η ομαλή πλοήγηση. Και πάλι τηλεφωνούσα στην τεχνική υπηρεσία, η οποία μου έστειλε για δεύτερη φορά τεχνικό να ελέγξει την γραμμή την οποία βρήκε εντάξει. Φεύγοντας ο τεχνικός μου είπε ότι πιθανώς γίνονται παρεμβολές από το MacBook που έχω και ότι τα MacBook βγάζουν πολλά προβλήματα συμβατότητας με τα ρούτερ. Μετά από αυτό που άκουσα τον έδιωξα σχεδόν κλωτσηδόν από το σπίτι. Ωστόσο είχα πλέον καταλάβει ότι τα βασικά ρούτερ της Vodafone είναι γενικά προβληματικά. Παρήγγειλα, λοιπόν, ένα αρκετά δημοφιλές rούτερ, το TP-Link Archer VR 400, ενώ κάλεσα για πολλοστή φορά την τεχνική υπηρεσία να διαμαρτυρηθώ, διότι τόσον καιρό μου λέγαν καταφανή ψέματα και απέκρυπταν το γεγονός ότι τα ρούτερ τους ήταν προβληματικά. Ο υπάλληλος του δεύτερου επιπέδου τεχνικής υποστήριξης αναγκάστηκε (έπειτα από πολύ έντονο διάλογο) να μου στείλει τρίτο ρούτερ διαφορετικού τύπου από τα προηγούμενα. Αυτά τα ρούτερ μου είπε τα δίνουν για VDSL συνδέσεις. Μου είπε επίσης ότι το ρούτερ που παρήγγειλα δεν θα ήταν συμβατό με την Vodafone TV, καθώς η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο από τα ρούτερ της εταιρίας, όπως άλλωστε ενημερώνουν και στην ιστοσελίδα τους: https://www.vodafone.gr/exypiretisi/vodafone-tv/vodafone-tv/einai-to-modemrouter-pou-echo-symvato-me-ton-exoplismo-vodafone-tv/. Το τρίτο ρούτερ δεν έκανε διακοπές στο internet, ωστόσο είχα πρόβλημα με την Vodafone TV, καθώς η εικόνα πάγωνε έπειτα από 6 λεπτά θέασης. Τελικά δοκίμασα το ρούτερ που είχα αγοράσει (TP-Link Archer VR 400). Ενεργοποίησα την δυνατότητα IPTV στο ρούτερ μου, έβαλα και τους κωδικούς που είχα λάβει από την Vodafone για την Vodafone TV (δεν ξέρω αν χρειαζόταν να το κάνω αυτό) και μετά επανέφερα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στον αποκωδικοποιητή της Vodafone TV. Τα πάντα πλέον λειτουργούσαν καλύτερα από πριν!!! Είχα μόνο μία μικρή καθυστέρηση στην αλλαγή των καναλιών, αλλά ποτέ πια δεν πιξέλιαζε η εικόνα όταν είχα χαμηλές ταχύτητες όπως γινόταν με τα άλλα ρούτερ. Επίσης, πριν, όταν έβλεπα Vodafone TV, η ταχύτητα πλοήγησης έπεφτε δραματικά. Το καινούριο ρούτερ δίνει πλέον προτεραιότητα στην πλοήγηση με την εικόνα της τηλεόρασης να μην επηρεάζεται εμφανώς. Ελπίζω να μην υπάρχουν πολλοί που να ταλαιπωρούνται όπως εγώ, αλλά σε κάθε περίπτωση ίσως η εμπειρία μου βοηθήσει κάποιους. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από Pan_K Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilove3dmax Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Φιλε μου καλημερα . Επειδη εχω εργαστει στο τμημα της τεχνικης υποστιριξης της VF εχω να σου πω οτι απο την στιγμη που εχεις αποφασισει να εχεις VF TV δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο να παιξει το vf tv με αλλο ρουτερ εκτος απο αυτο που δινει η μαμα εταιρια . εχε υποψιν σου οτι για να παιξει σωστα στα SD καναλια χρειαζεσαι καπου στα 8 mbps καθως και για HD καναλια θες 12 δαγκωτο. Επισης το Vf tv παιζει σε vc circuit 8/36 και παντρευεται με την mac address απο την μια του κουτιου της vf με την mac address του ρουτερ σου της vf καθως επισης και το BRA της vf οποτε δεν θα παιξεις. σε αντοιστηχη περιπτωση μονο αν επερνες ανεξαρτητο το κουτι της vf εκτος του πακετου της συνδεση σου και καλα να το ειχες απο αλλο παροχο πχ για το χωριο σου θα μπορουσες να το βλεπεις με οποιοδηποτε ρουτερ . επισης αν εχεις θεμα ταχυτητας ελπιζω οτι δεν εχεις βαλει κανα plc που να προσπαθεις να το συνδεσεις ασυρματα δηλαδη απο το vf tv σε plc και μετα το plc ασυρματα στο ρουτερ . ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΤΕ . επισης θα σε συμβουλευα σαν δοκιμη κανε το εξης Πηγαινε στις ρυθμισεις του ασυρματου δικτυου σου και απο WPA ΚΑΝΕ ΤΟ WPA2 Καναλι 12 γιατι λες οτι εχεις mac και το 13 δεν το βλεπει το mac book κλειδι βαλε οτι θες κανε save και κανε επαννεκινηση το ρουτερ μετα το save και ανοιξε το vf tv πρωτα και μετα απο 5 λεπτα βαλε τις συσκευες σου. και δες συμπεριφορα. αν θες ασε μου ενα τηλ να σε καλεσω να το λυσουμε οσο αναφορα για την καλωδιοση πιθανον σου ειπαν οτι πρεπει να αλαχτει η καθετη καλωδιοση του σπιτιου σου ΜΕΣΑ δηλαδη απο το διαμερισμα σου μεχρι το εσκαλιτ της πολυκατοικιας η το BOX το ξερω οτι εποιπονο αλλα τις περισσοτερες φορες αυτο φταιει επισης αν ειχες cyta πριν και εχεις μπριζακι CYTA εκει που συνδεεις το ρουτερ ΒΓΑΛΤΟ ΤΩΡΑΑΑΑΑ Και βαλε ενα απλο των 5 ευρω απο ηλεκτρολογικο καταστημα . επισης ελπιζω οτι δεν εχεις καμια 20αρια τηλεφωνα συσκευες εννοω (συγνωμη πλακα ειναι τα 20αρια αλλα το εχω δει το ονειρο) σε σειρα σε αλλα μερη στο σπιτι σου μεσα και ειδηκα κανα παλιο ασυρματο τηλ μιλαω ακομα και τα παλια siemens / panasonic 10ετιας αντε ενα ακομα μαξιμουμ 2 / επισης τα σταθερα τηλεφωνα μαιμουδες βλεπε telcom ανεβαζουν εως και 1700nf θορυβο εσωτερικα στην γραμμη κανε τις δοκιμες αρχικα μονο με το ρουτερ και μετα προσθετε μια μια συσκευες οταν τα κανεις ολα αυτα τοτε θα δεις τι φταιει ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΠΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΠΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ 2 ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Αυτα ελπιζω να βοηθησα ασε μ τηλ να μιλησουμε να βγαλουμε ακρη αν θες και μην κακιωνης στα παιδια στην vf αν εισουν πανω στο κεντρο εστω και μια μερα και εβλεπες τι ακουγαμε θα καταλαβενες οτι ολα πανε βαση εμπειριας βλαβων καθως επισης και by the book να εισαι καλα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pan_K Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Φίλε ilove3dmax, πολύ εκτιμώ ότι μπήκες στον κόπο να παραθέσεις όλες αυτές τις πληροφορίες καθώς και την διαθεσιμότητά σου να βοηθήσεις τηλεφωνικώς. Δεν ξέρω αν η αρχική μου ανάρτηση ήταν αρκετά σαφής, αλλά επισημαίνω ότι πλέον δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα και την λύση την έδωσα πραγματικά μόνος μου. Η ταχύτητα της ADSL σύνδεσής μου είναι σταθερά στα 6mbps και χρησιμοποιώ το ρούτερ της TP-Link Archer VR 400, που εννοείται πως είναι διαφορετικό από αυτά της Vodafone. Τηλεόραση βλέπω ασύρματα με Wifi repeater της TPlink. Για την ιστορία θα σου αναφέρω ότι είχα κάνει νέα σύνδεση με την Vodafone τον Νοέμβριο (όχι φορητότητα, δηλαδή), τα πάντα λειτουργούσαν ικανοποιητικά μέχρι τον Γενάρη και μετά, χωρίς να κάνω καμία αλλαγή στο δίκτυό μου, άρχισαν οι αποσυνδέσεις, σε βαθμό, μάλιστα, που κάποιες ασύρματες συσκευές, όπως το κλιματιστικό, ήταν αδύνατον να ρυθμιστούν μέσω Wifi, γιατί φαινόταν μονίμως εκτός σύνδεσης. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από Pan_K Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herc2u Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνοντας και εγώ να βρω κάποια λύση στο πρόβλημα μου είδα το συγκεκριμένο ποστ και είπα να γράψω, κυρίως μήπως έχει να προτείνει κάτι ο φίλος ilove3dmax που έχει εργαστεί στη vodafone. Πρόσφατα έβαλα vdsl από τη vodafone μαζί με triple play και vodafone tv. Μου έστειλαν το router H300( ένα μαύρο), και το καινούργιο αποκωδικοποιητή της vodafone tv. Να πω το εξής σημαντικό πως έχω το μόντεμ ακριβώς πίσω από την τβ στο ίδιο έπιπλο,τον αποκωδικοποιητή κάτω από την τη σε ένα ραφακι και τη βάση του ασύρματου τηλεφώνου και αυτή δίπλα από το μόντεμ στα 40 εκατοστά.(έχω ένα φτηνό ασύρματο πανασονικ του 20ρικου). Έχω παρατηρήσει λοιπόν πως όταν ανοίγω τη βονταφον τβ πέφτουν συγκεκριμένες συχνότητες καναλιών από την τηλεόραση. Για παράδειγμα αν βλέπω Άλφα και ανοίξω τη βονταφον τη,χωρίς να γυρίσω την τβ στο hdmi του vodafon tv, πέφτει επιτόπου μαύρο στον Άλφα. Με τον που τον κλείσω επανέρχεται δια μαγείας το σήμα. Υπάρχει περίπτωση να κανει τόσο ισχυρή παρεμβολή ο αποκωδικοποιητής της βονταφον που να ρίχνει το σήμα στα κανάλια? Όχι τίποτα αλλο αλλά αρχίζω και φοβάμαι μην παθουμαι και τίποτα με αυτά τα ρημαδια. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2020 από Herc2u Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwnssk Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 εχω vodafone tv και για modem το Fritzbox 7530. η συνδεση μεταξυ τους γίνεται με ενα xiaomi rooter όπου δέχεται το wifi του Fritzbox και βγάζει ethernet. Στα κανάλια η Vodafone TV μετά απο 5 δευτερόλεπτα δείχνει μαυρο. τι φταιει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliasleon Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Στις 21/3/2023 στις 7:57 ΠΜ, kwnssk είπε Στα κανάλια η Vodafone TV μετά απο 5 δευτερόλεπτα δείχνει μαυρο. τι φταιει? πρεπει το boxακι να ειναι κουμπωμενο πανω στο modem (fritz) .Επίσης πρέπει να δημιουργήσεις προφιλ 837 αν θυμαμαι καλα για την τηλεόραση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kwnssk Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, iliasleon είπε πρεπει το boxακι να ειναι κουμπωμενο πανω στο modem (fritz) .Επίσης πρέπει να δημιουργήσεις προφιλ 837 αν θυμαμαι καλα για την τηλεόρασ Τι είναι αυτό το προφίλ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iliasleon Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, kwnssk είπε Τι είναι αυτό το προφίλ; ...λαθος μου ! 837 ειναι για τηλεφωνια , 836 ειναι για τηλεοραση .Πρεπει να δημιουργήσεις vlan id προφιλ για τηλεοραση...με το ρουτερ που δωσανε τα παιρνει αυτοματα. Με το δικο τους μοντεμ τα ιδια σου κανει? Δυστυχώς δεν θυμαμε την διαδικασια πως το δημιουργείς ,εχω φυγει εδω και καιρο ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα