Screamer-hg Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Καλησπέρα αγόρασα μια λεντοταινια 4 μέτρα με 60 led ανά μέτρο και συγκεκριμένα αυτή https://s.click.aliexpress.com/e/bEq9OrU4 και θέλω να αγοράσω το τροφοδοτικό τώρα λέει ότι πέρνει DC 5v.Αναγκαστικά πρέπει να είναι 5v η μπορώ να πάρω και 12v.Επισης πόσα αμπερ θα χρειαστώ;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 40 λεπτά πριν, Screamer-hg είπε Καλησπέρα αγόρασα μια λεντοταινια 4 μέτρα με 60 led ανά μέτρο και συγκεκριμένα αυτή https://s.click.aliexpress.com/e/bEq9OrU4 και θέλω να αγοράσω το τροφοδοτικό τώρα λέει ότι πέρνει DC 5v.Αναγκαστικά πρέπει να είναι 5v η μπορώ να πάρω και 12v.Επισης πόσα αμπερ θα χρειαστώ; Αν λέει 5 και βάλεις 12 θα τα κάψεις, τώρα για τα amp πρέπει να μας πεις ακριβώς τι ταινία πήρες γιατί παίζει διαφορετική κατανάλωση από led σε led
Screamer-hg Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Την ταινια που εχω βαλει παραπανω πηρα σε 4 μετρα και 60 led ανα μετρο...απ οτι βλεπω ο τυπος ειναι SMD5050
Jiakometi Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με το Ali η ταινία σου (με 60 led/m) έχει ισχύ 18W/m. Δηλαδή στα 4 μέτρα 72W. Σύμφωνα με τον τύπο της ισχύος του ρεύματος P=V*I Η ισχύς (W) ισούται με με την διαφορά δυναμικού/τάση (V) επί το ρεύμα (Α). Οπότε θέλεις ένα τροφοδοτικό > 72W στα 5V και >15Α. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από Jiakometi
tasvar Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Αν την είδα καλά όμως, η ταινία είναι RGB. Οπότε μάλλον έχεις αγοράσει και τον controller . Αν τον έχεις, τότε ότι ακριβώς λέει ο Jiakometi.
Screamer-hg Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Ναι το εχω παρει το controller και δεν βρισκω τροφοροτικο 15 amp σε 5v.Αν εχετε να προτεινετε κατι
hp8 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 11 λεπτά πριν, Screamer-hg είπε Ναι το εχω παρει το controller και δεν βρισκω τροφοροτικο 15 amp σε 5v.Αν εχετε να προτεινετε κατι ευκολο ηταν https://www.ledokosmos.gr/index.php?route=product/product&product_id=13985 1
Screamer-hg Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 δεν καταλαβαινω την συνδεση σε αυτο πως θα γινει...εγω ηλπιζα να βρω κατι τετοιο https://www.hellasdigital.gr/electronics/psu/5v-6a-anga-cp0503-6a/ στο παραπανω πως θα βαλω καλωδια?
Jiakometi Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Το τεοφοδοτικό που σου προτείνει ο @hp8 που είναι και το κατάλληλο έχει 7 ακροδέκτες - βίδες. Αρχίζοντας από αριστερά. 1. Φάση 220 V 2. Ουδέτερος 220 V 3. Γείωση 220 V 4. Αρνητικό - (μαύρο καλώδιο) λεντοταινίας 5. Αρνητικό (μαύρο καλώδιο) δεύτερης λεντοταινίας (αν έχεις ή θέλεις να συνδέσεις απευθείας επάνω του). 6. Θετικό (κόκκινο καλώδιο) λεντοταινίας. 7. Θετικό (κόκκινο καλώδιο) δεύτερης λεντοταινίας.
hp8 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 26 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Το τεοφοδοτικό που σου προτείνει ο @hp8 που είναι και το κατάλληλο έχει 7 ακροδέκτες - βίδες. Αρχίζοντας από αριστερά. 1. Φάση 220 V 2. Ουδέτερος 220 V 3. Γείωση 220 V 4. Αρνητικό - (μαύρο καλώδιο) λεντοταινίας 5. Αρνητικό (μαύρο καλώδιο) δεύτερης λεντοταινίας (αν έχεις ή θέλεις να συνδέσεις απευθείας επάνω του). 6. Θετικό (κόκκινο καλώδιο) λεντοταινίας. 7. Θετικό (κόκκινο καλώδιο) δεύτερης λεντοταινίας. νομίζω δεν είναι τόσο απλό Η ταινία είναι rgb με controller Aν θυμάμαι καλά το τροφοδοτικό δίνει στον κοντρολερ και ο κοντρολερ στην ταινία 1
Jiakometi Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, hp8 είπε νομίζω δεν είναι τόσο απλό Η ταινία είναι rgb με controller Aν θυμάμαι καλά το τροφοδοτικό δίνει στον κοντρολερ και ο κοντρολερ στην ταινία Σωτά, δεν το θυμόμουν. Οπότε όπου έχω την λέξη λεντοταινία παραπάνω αντικαθιστάται με τον controller. Απλά τα καλώδια (θετικό - αρνητικό) θα πρέπει να τερματιστούν στον κατάλληλο ακροδέκτη - βύσμα. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από Jiakometi
waveparticle Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδια απο τροφοδοτικα led ταινιας, ποια θεωρουνται ποιοτικα? Οι εταιρειες που αναφερω ειναι απο τις καλυτερες? meanwell, osram, Vossloh Schwabe Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από waveparticle
xsterg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 τα meanwell ειναι πραγματι εξαιρετικα. υπαρχουν και αλλες μαρκες φυσικα.
waveparticle Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) όπως? παντως και Vossloh Schwabe πρεπει να ειναι δυνατη. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από waveparticle
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα