zio10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Γιατί δεν το λέτε έστω σαν πληροφορία, εγκυκλοπαιδική γνώση; Μυστικό είναι; Τόσες πληροφορίες υπάρχουν στο νετ, επικίνδυνες και ακίνδυνες. Το αν θα το κάνει θα το κρίνει ο ίδιος και όποιος άλλος, δε νομίζω ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη αυτός που θα το πει! Το ότι είναι επικίνδυνο οκ είναι αυτονόητο και έχει γραφτεί κιόλας. 3
kallair Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Γιατί δεν το λέτε έστω σαν πληροφορία, εγκυκλοπαιδική γνώση; Μυστικό είναι; Τόσες πληροφορίες υπάρχουν στο νετ, επικίνδυνες και ακίνδυνες. Το αν θα το κάνει θα το κρίνει ο ίδιος και όποιος άλλος, δε νομίζω ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη αυτός που θα το πει! Το ότι είναι επικίνδυνο οκ είναι αυτονόητο και έχει γραφτεί κιόλας. Tι να του πουμε ακριβως; το οτι θα πρεπει να βρει την αρχη του καλωδιου για να δει την συνδεσμολογια και με πολυμετρο να μετρησει την ταση στα ακρα του καλωδιου; ο οποιοσδηποτε εστω λιγο σχετικός με ηλεκτρολογικα θα το ηξερε. Προφανως δεν εχει ιδεα περα του οτι υπαρχει φαση ουδετερος και γειωση, και ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟ να δωσεις σε ασχετο οδηγιες για να κανει το οτιδηποτε τετοιο. 1
yannis27gr Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Έχω κάνει ήδη τη διακλάδωση καθώς σε εκείνο το σημείο θα βάλω εξωτερική πρίζα καθώς και προβολέα νύχτας. Θα πάρω ρεύμα από το συγκεκριμένο καλώδιο. Μπορώ κάλιστα να πάω στον πίνακα και να το αντικαταστήσω με ένα τρικλωνο αλλά μιας και μου έτυχε το συγκεκριμένο δωδεκακλωνο θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να βρω ποια ζεύγη έχει χρησιμοποιήσει ο αρχικός εγκαταστατης. Όποιος ξέρει ας μου πει να γλυτώσω την αντικατάσταση των καλωδίων. Ευχαριστώ.
agamoi-thytai Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Η επέμβαση σε ηλεκτρολογικό πίνακα από μη αδειούχους είναι αδίκημα. 2
zio10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 37 λεπτά πριν, kallair είπε Tι να του πουμε ακριβως; το οτι θα πρεπει να βρει την αρχη του καλωδιου για να δει την συνδεσμολογια και με πολυμετρο να μετρησει την ταση στα ακρα του καλωδιου; ο οποιοσδηποτε εστω λιγο σχετικός με ηλεκτρολογικα θα το ηξερε. Προφανως δεν εχει ιδεα περα του οτι υπαρχει φαση ουδετερος και γειωση, και ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟ να δωσεις σε ασχετο οδηγιες για να κανει το οτιδηποτε τετοιο. Τι να πω, βρίσκω τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις υπερβολικές. Ξέρεις πόσα πράγματα για τα οποία υπάρχουν οδηγίες ελεύθερα στο νετ μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα; Άπειρα! Από το πως να αλλάξεις μια λάμπα μέχρι δεν ξέρω τι. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, zio10 είπε Τι να πω, βρίσκω τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις υπερβολικές. Ξέρεις πόσα πράγματα για τα οποία υπάρχουν οδηγίες ελεύθερα στο νετ μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα; Άπειρα! Από το πως να αλλάξεις μια λάμπα μέχρι δεν ξέρω τι. σωστο αυτο που λες, αλλα απ αυτη την αποψη το παληκαρι μπορει να βρει στο νετ οτι χρειαζεται. δεν ειναι υποχρεωμενοι να του απαντησουν κατι παραπανω απ το να καλεσει εναν ηλεκτρολογο, που ειναι και το πιο σωστο καθως δεν μπορουν να ξερουν ποσο σχετικος ειναι με τα ρευματα Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από Επισκέπτης
kallair Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, zio10 είπε Τι να πω, βρίσκω τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις υπερβολικές. Ξέρεις πόσα πράγματα για τα οποία υπάρχουν οδηγίες ελεύθερα στο νετ μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα; Άπειρα! Από το πως να αλλάξεις μια λάμπα μέχρι δεν ξέρω τι. Αυτό δεν αναιρεί ότι ειναι ανευθυνο να δινεις οδηγιες σε ατομα που δεν σκαμπαζουν καλα καλα ουτε τα βασικα, να κανουν το οτιδηποτε ηλεκτρολογικο περα των απολυτων βασικων (αλλαγη ενος φις πχ ή αλλαγή μιας λαμπας). επισης αλλο πραγμα να υπαρχουν καποια guides με τις απαραιτητες οδηγιες και προσημειωσεις οτι ΜΗΝ το κανετε αν δεν ειστε πιστοποιημενος κλπ κλπ, και αλλο το να βλεπεις οτι καποιος δεν ξερει την τυφλα του απο ηλεκτρολογικα κ να του δωσεις οδηγιες για να κανει το οτιδηποτε εξειδικευμενο. 2
NT1G Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Να ρωτήσω και εγώ την μ*****α μου, αφού είναι καλώδια για ρεύμα γιατί είναι 12 μαύρα και όχι το κλασσικό καφέ, μπλε, πρασινοκίτρινο;
Pstathece Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, NT1G είπε Να ρωτήσω και εγώ την μ*****α μου, αφού είναι καλώδια για ρεύμα γιατί είναι 12 μαύρα και όχι το κλασσικό καφέ, μπλε, πρασινοκίτρινο; Ρητορική?
nvel Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 11 λεπτά πριν, NT1G είπε Να ρωτήσω και εγώ την μ*****α μου, αφού είναι καλώδια για ρεύμα γιατί είναι 12 μαύρα και όχι το κλασσικό καφέ, μπλε, πρασινοκίτρινο; γιατί αυτός που τα έβαλε ήταν και αυτός άσχετος ή είναι κάτι για κάτι άλλο
dkstopo Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν μπορείς να ανοίξεις μια πρίζα και να πιάσεις το καλώδιο που φέρνει ρεύμα χωρίς να σκοτωθείς προχώρα. Αν όχι πάρε επαγγελματία. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από dkstopo
Curtis76 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Για αρχη αποσυνδεσε το καλωδιο απο τον πινακα, παρε μια μπαταρια βαλε την στη μια ακρη σε δυο κλωνους και ψαξε να βρεις στην αλλη που εχει ταση (αναψε ενα λαμπακι απο φακο). Το καλωδιο ειναι καλωδιο σηματων και δεν κανει για παροχη προβολεα. Αν ειναι led προβολεας ισως κανει. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από Curtis76 1
hp8 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 47 λεπτά πριν, nvel είπε γιατί αυτός που τα έβαλε ήταν και αυτός άσχετος ή είναι κάτι για κάτι άλλο άσχετος μπορεί να μην ήταν Ισως να μην είχε άλλο και δεν ήθελε να βάλει το χέρι στην τσέπη Το καλώδιο πρέπει να είναι σαν αυτό : http://www.meidanis.gr/kalwdia/eidika/olflex/rheyflex-500-y-12g-1-5-f-gy-0.html το έχω δουλέψει για εντολές . Τα ψάχναμε με το πoλυμετρο Άλλα είχαν αριθμούς και άλλα γράμματα Να θυμίσω οτι το ρεύμα σκοτώνει 2
NT1G Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Νυσταγμένος είπε Ρητορική? Κανονική. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα