Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Δυστυχως οχι. Η μοναδικη αναφορα σε δασμους ειναι αυτη περι 2.5% και δεν γνωριζω αν αυτο ισχυει για τα παντα. Απλα δεν μπορω να καταλαβω απο που προεκυψε η χρεωση δασμων της ταξης του 14% για περιφερειακο αξεσουαρ υπολογιστη.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Old-Gamer είπε

Δυστυχως οχι. Η μοναδικη αναφορα σε δασμους ειναι αυτη περι 2.5% και δεν γνωριζω αν αυτο ισχυει για τα παντα. Απλα δεν μπορω να καταλαβω απο που προεκυψε η χρεωση δασμων της ταξης του 14% για περιφερειακο αξεσουαρ υπολογιστη.

Το 14% το καταγράφει κάπου; 'Η υπολόγισες εσύ οτί είναι το 14% της αξίας;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Το 14% το καταγράφει κάπου; 'Η υπολόγισες εσύ οτί είναι το 14% της αξίας;

Το υπολογισα εγω και το οποιο ειναι ακριβως 14.0% της αξιας.

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Old-Gamer είπε

Το υπολογισα εγω και το οποιο ειναι ακριβως 14.0% της αξιας.

Καλά, ο,τι να' ναι τότε. Είναι προφανές ότι το ποσό έχει προκύψει από διάφορες χρεώσεις και όχι μόνο από μια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Καλά, ο,τι να' ναι τότε. Είναι προφανές ότι το ποσό έχει προκύψει από διάφορες χρεώσεις και όχι μόνο από μια.

Η αντικειμενικη αξια μαζι με τα εξοδα αποστολης ειναι 328 ευρω. Το χαρτακι που ελαβα περιγραφει "Δασμους 45.92 ΕΥΡΩ", "ΦΠΑ 89.75 ευρω", "Τελη Εκτελωνισμου 20.00 Ευρω " και "Συνολο Εισπραξης 155.67 ευρω".

Πηρα μαζι μου το αρχειο που αναφερεις ποιο πανω ( https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf ) και οπου κανει αναφορα περι 2.5% για αντικειμενα με αξια μεχρι 700 ευρω. Το ειδε ο προισταμενος του ταχυδρομειου και συμφωνησε οτι κατι δεν παει καλα.

Ηδη συμπληρωσα την αιτηση για επανεξεταση και θα μαθω σε μερικες μερες τι παιζει και πως προεκυψε το ποσο των 45.92 ευρω.

Επεξ/σία από Old-Gamer
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Old-Gamer είπε

Η αντικειμενικη αξια μαζι με τα εξοδα αποστολης ειναι 328 ευρω. Το χαρτακι που ελαβα περιγραφει "Δασμους 45.92 ΕΥΡΩ", "ΦΠΑ 89.75 ευρω", "Τελη Εκτελωνισμου 20.00 Ευρω " και "Συνολο Εισπραξης 155.67 ευρω".

Πηρα μαζι μου το αρχειο που αναφερεις ποιο πανω ( https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf ) και οπου κανει αναφερα περι 2.5% για αντικειμενα με αξια μεχρι 700 ευρω. Το ειδε ο προισταμενος του ταχυδρομειου και συμφωνησε οτι κατι δεν παει καλα.

Ηδη συμπληρωσα την αιτηση για επανεξεταση και θα μαθω σε μερικες μερες τι παιζει και πως προεκυψε το ποσο των 45.92 ευρω.

Ναι, σε έχουν φάει μόνο στους δασμούς γιατί αντί να στο πάνε 2.5% επί της αξίας (κατ’ αποκοπή δασμός) στο πήγαν λογικά με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους που αφορά ηλεκτρονικά/ pc και λογικά είναι 14%. Υποθέτω, έτσι;

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Ναι, σε έχουν φάει μόνο στους δασμούς γιατί αντί να στο πάνε 2.5% επί της αξίας (κατ’ αποκοπή δασμός) στο πήγαν λογικά με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους που αφορά ηλεκτρονικά/ pc και λογικά είναι 14%. Υποθέτω, έτσι;

Ισως εκει παει το θεμα αλλα το αρχειο που μου αναφερεις ποιο πανω περιγραφει οτι εγω πρεπει να ζητησω αρχικα δασμολογική κατάταξη του είδους .... αλλιως παμε στο σταθερο παγιο του 2.5% αν δεν υπαρχει αμεσο αιτημα δικο μου περι φορολογησης.

Σκετη αλητεια!

Επισκέπτης
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Old-Gamer είπε

Ισως εκει παει το θεμα αλλα το αρχειο που μου αναφερεις ποιο πανω περιγραφει οτι εγω πρεπει να ζητησω αρχικα δασμολογική κατάταξη του είδους .... αλλιως παμε στο σταθερο παγιο του 2.5% αν δεν υπαρχει αμεσο αιτημα δικο μου περι φορολογησης.

Σκετη αλητεια!

Ακριβώς όπως τα λες! Περισσότερα monies για αυτούς. Χέστηκαν.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, skiabox είπε

Για αυτό χρησιμοποιούμε πάντα μαγαζιά που έχουν αποθήκη Ευρώπη. 

Το αντικειμενο ηταν σε προσφορα μεχρι 27 Απριλιου (απο $499 στα $299). Πχ Η τιμη στην Αγγλια μεσω Amazon (UK) υπερβαινει τα 850 ευρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...