SubGam3R Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Καλημέρα, ήρθε η ώρα επιτέλους να αντικαταστήσω ένα παλιό flatron monitor των 22" και να παω σε κάτι καινούργιο και μεγαλύτερο. Η αλήθεια είναι πως για τον χώρο και την απόσταση που θέλω το monitor, οι 27" θεωρώ πως είναι ιδανικές. Έχω μόνο ενδιασμούς για τον τύπο panel που θα χρειαστώ. Είμαι ανάμεσα σε IPS ή TN Panel. Γενικά παίζω παιχνίδια, δεν είμαι όμως hardcore gamer, θα παίξω LoL, Counter-Strike και άλλα σχετικά soft παιχνίδια και δύσκολα θα στραφώ σε καινούργιους βαρύς τίτλους. Ενώ από εκεί και πέρα χρησιμοποίω πολύ το PC για ταίνιες/βίντεο και αρκετό browsing λόγω δουλειάς. Σοβαρά σκέφτομαι την Dell S2719DGF, η οποία είναι αρκετά τίμια και value for money για τα χρήματα της, όμως με προβληματίζει το TN Panel, αφού διαβάζω για πολύ κακά χρώματα και κυρίως κακό μαύρο. Ενώ από την στιγμή που δεν είμαι hardcore gamer δεν ξέρω αν χρειάζομαι κάποιο καθαρό TN Gaming Monitor. Μετά θα στραφώ σε IPS Panel, με την Dell SE2719H να με κερδίζει και μάλιστα στην μισή τιμή. Παρακαλώ πολύ για τις απόψεις και τις προτάσεις σας. Ισχύει πως είναι υπερβολή το TN Panel για το Gaming που κάνω και πως ένα IPS θα με βόλευε περισσότερο για all around δουλειές;; Ευχαριστώ!
SubGam3R Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 11 ώρες πριν, 3DJIN είπε va θες,δες το 27αρι της σαμσουνγκ με quantum dot VA λες εε;; Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Media Markt να δω από κοντά τι παίζει...και ενώ στο μυαλό μου είχα να πάρω την DELL SE2719H και να φύγω. Έπεσε όμως το μάτι μου πριν καν δω την απάντηση σου στην Samsung CJG50. VA Panel προφανώς και μάλλον και εσύ για αυτή μιλάς. Με προβλημάτισαν τα 300+€ και αν αξίζουν, αλλα όντως είχε πολύ καλή εικόνα και το curved της ήταν αρκετά ποιοτικό στο μάτι, όχι όπως άλλα curved μοντέλα! Μπήκα σε μεγάλο δίλλημα ανάμεσα σε DELL SE2719H και Samsung CJG50. Φυσικά άλλη κατηγορία η μία και άλλη η άλλη, με διαφορετικά panel κτλ. Αν αξίζει η διαφορά των χρημάτων δεν ξέρω. Δεν είμαι κανένας τρελός gamer, ούτε όλη μέρα βλέπω ταινίες. Απλή σχετικά χρήση κάνω.
Carrion Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 10 λεπτά πριν, SubGam3R είπε Αν αξίζει η διαφορά των χρημάτων δεν ξέρω. Δεν είμαι κανένας τρελός gamer, ούτε όλη μέρα βλέπω ταινίες. Απλή σχετικά χρήση κάνω. Διακρίνεται μια οξεία "καταναλωπάθεια" νομίζω... 😋 Το αναγνωρίζω γιατί πάσχω από την ίδια!!!
SubGam3R Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, Carrion είπε Διακρίνεται μια οξεία "καταναλωπάθεια" νομίζω... 😋 Το αναγνωρίζω γιατί πάσχω από την ίδια!!! Και ποιος δεν πάσχει;; 😂 Δεν ξέρω τι εννοείς όμως;; Προσπαθώ να βρω το value for money. Προφανώς και τα λεφτά δεν τρέχουν απο τα μπατζάκια μας, γι'αυτο και ψάχνω κάτι που θα με βοηθήσει, χωρίς να "χαραμίσω" τζάμπα χρήματα. Έχω εδώ και 9 χρόνια μία Flatron 22" που την είχα πάρει σε πολύ καλή τιμή και μέχρι στιγμής δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα πουθενά. Ήρθε απλά η ώρα να πάω σε κάτι πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο σε μέγεθος. Μήπως γι'αυτό καλό είναι να πάω απλά σε μία IPS Dell στα 200€ και όχι σε κάτι πιο extreme των 300€+;; Από αυτή την άποψη και μόνο και αφού δεν διαθέτω απεριόριστο budget και τα 300€+ είναι ταβάνι. Τι λέτε;; Θέλω κυρίως γνώμη από κάποιον που έχει δοκιμάσει καινούργιες οθόνες και έχει άποψη τεκμηριωμένη και από κοντα.
9-11 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Ήμουν έτοιμος να postάρω στο «Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες» μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο παρόν νήμα. Φίλε SubGam3R είμαι κι εγώ σε αναζήτηση 27άρας οθόνης (που θα αντικαταστήσει μια Dell 2209WA 10ετίας!) έχοντας παραπλήσιες ανάγκες. Για εμένα προτεραιότητα έχει το βαθύτερο μαύρο (απαραίτητο για τη θέαση ταινιών), τα υπόλοιπα έπονται. Είχα σχεδόν καταλήξει στο Samsung που είδες εκ του σύνεγγυς στο Media Markt παρότι πλασάρεται ως gaming monitor κι εγώ δεν πολυασχολούμαι με παιχνίδια . Τα reviews σε καταστήματα εξωτερικού (π.χ. Amazon) ωστόσο απέχουν σε σχέση με τις κριτικές-5άστερα ακατέβατα των Ελλήνων κατόχων. Υποπτεύομαι πως κάποιοι από τους συμπατριώτες μας, λειτουργούν με τον ενθουσιασμό ενός user που μόλις απέκτησε τον 1ο του SSD «ανασταίνοντας» ένα computer που όδευε προς απόσυρση. Η χαώδης διαφορά ταχυτήτων SSD και HDD, δεν τους επιτρέπει να κρίνουν με διαύγεια, με αποτέλεσμα να γράφουν διθυράμβους για μοντέλα που απλώς κινούνται στον μέσο όρο ή και κάτω από αυτόν. Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί που δεν παρασύρονται, επισημαίνοντας και τα αρνητικά σημεία, όπως ο παρακάτω: Ειλικρινά, δεν είχα ΙΔΕΑ για το πρόβλημα των 1440p οθονών με το video upscale. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά το 99% των ταινιών & σειρών που παρακολουθώ εμπίπτουν σε αυτή ακριβώς την κατηγορία (1080p HEVC/H.265). Οι περισσότεροι αναφέρουν φαινόμενα ghosting ή/και κάνουν λόγο για το ιδιαίτερα χαλαρό quality control της Samsung (dead pixels -> επιστροφές -> λαχεία) Πέρα απ’ αυτό, βρίσκω ανεπαρκή τη βάση. Διαθέτει μόνο tilt και τίποτα άλλο, κάτι που μεταφράζεται σε extra έξοδα για βραχίονα. Τέλος πάντων, αν βγάλεις άκρη ή καταλήξεις κάπου, ανεξάρτητα από μάρκα/μοντέλο, γράψε τις εντυπώσεις σου για να σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
SubGam3R Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, 9-11 είπε Ήμουν έτοιμος να postάρω στο «Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς για οθόνες» μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο παρόν νήμα. Φίλε SubGam3R είμαι κι εγώ σε αναζήτηση 27άρας οθόνης (που θα αντικαταστήσει μια Dell 2209WA 10ετίας!) έχοντας παραπλήσιες ανάγκες. Για εμένα προτεραιότητα έχει το βαθύτερο μαύρο (απαραίτητο για τη θέαση ταινιών), τα υπόλοιπα έπονται. Είχα σχεδόν καταλήξει στο Samsung που είδες εκ του σύνεγγυς στο Media Markt παρότι πλασάρεται ως gaming monitor κι εγώ δεν πολυασχολούμαι με παιχνίδια . Τα reviews σε καταστήματα εξωτερικού (π.χ. Amazon) ωστόσο απέχουν σε σχέση με τις κριτικές-5άστερα ακατέβατα των Ελλήνων κατόχων. Υποπτεύομαι πως κάποιοι από τους συμπατριώτες μας, λειτουργούν με τον ενθουσιασμό ενός user που μόλις απέκτησε τον 1ο του SSD «ανασταίνοντας» ένα computer που όδευε προς απόσυρση. Η χαώδης διαφορά ταχυτήτων SSD και HDD, δεν τους επιτρέπει να κρίνουν με διαύγεια, με αποτέλεσμα να γράφουν διθυράμβους για μοντέλα που απλώς κινούνται στον μέσο όρο ή και κάτω από αυτόν. Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί που δεν παρασύρονται, επισημαίνοντας και τα αρνητικά σημεία, όπως ο παρακάτω: Ειλικρινά, δεν είχα ΙΔΕΑ για το πρόβλημα των 1440p οθονών με το video upscale. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά το 99% των ταινιών & σειρών που παρακολουθώ εμπίπτουν σε αυτή ακριβώς την κατηγορία (1080p HEVC/H.265). Οι περισσότεροι αναφέρουν φαινόμενα ghosting ή/και κάνουν λόγο για το ιδιαίτερα χαλαρό quality control της Samsung (dead pixels -> επιστροφές -> λαχεία) Πέρα απ’ αυτό, βρίσκω ανεπαρκή τη βάση. Διαθέτει μόνο tilt και τίποτα άλλο, κάτι που μεταφράζεται σε extra έξοδα για βραχίονα. Τέλος πάντων, αν βγάλεις άκρη ή καταλήξεις κάπου, ανεξάρτητα από μάρκα/μοντέλο, γράψε τις εντυπώσεις σου για να σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Έχεις δίκιο σε όλα αυτά και σε αυτά στέκομαι και εγώ! Δεν είμαι απαιτητικός χρήστης ούτε gamer, ενώ και οι ταινίες που βλέπω συνήθως πάνε μέχρι 1080p (αν και ποτέ δεν είχα την οθόνη που υποστήριζε κάτι μεγαλύτερο)! Λέω να κλείσω προς την SE2719H της Dell, αν και με προβληματίζει ο χρόνος απόκρισης στα 8ms που θεωρώ αρκετό για σύγχρονο monitor των 200€, χωρίς να ξέρω βέβαια αν θα καταλάβω ποτέ την διαφορά στο μάτι μου! Εννοείται θα ήθελα και κάτι παραπάνω από tilt στην οθόνη μου κυρίως σε προσαρμογή ύψους, όμως στα 200€ δεν έχω βρει καμία οθόνη να δίνει κάτι τέτοιο και ούτε η οθόνη που έχω αυτή τη στιγμή εδώ και 10 χρόνια είχε κάτι τέτοιο και ποτέ δεν με προβλημάτισε! Έχω δηλαδή ενδοιασμούς για το αν η χρήση μου απαιτεί κάτι extreme και σε χαρακτηριστικά και σε χρήματα! Προβληματίζομαι, αν και είμαι ένα βήμα πριν την Dell SE2719H Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από SubGam3R
9-11 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Στο forum γράφεται κατά κόρον πως η ορθή αναλογία ανάλυσης/μεγέθους είναι 1080p για τις 24ιντσες και 1440p για τις 27ιντσες - μια 27″ με resolution 1080 όπως η Dell SE2719H , παραβαίνει τον *κανόνα*...
SubGam3R Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, 9-11 είπε Στο forum γράφεται κατά κόρον πως η ορθή αναλογία ανάλυσης/μεγέθους είναι 1080p για τις 24ιντσες και 1440p για τις 27ιντσες - μια 27″ με resolution 1080 όπως η Dell SE2719H , παραβαίνει τον *κανόνα*... Το διαβάζω συχνά και κατανοώ τον κανόνα...θα έχω όμως πρόβλημα;; Δεν ξέρω αν στην πράξη τα 1080p, τα 8ms αντί για 4ms, θα τα καταλάβω ποτέ στο μάτι. Το δικό μου τουλάχιστον που δεν είναι άκρως απαιτητικό. Να πάω σε 1440p, αλλά το upscale που λέγαμε;; Είναι ακατόρθωτο να βρεις οθόνη που δεν θα χάνει κάπου...απλά αποφασίζεις εσύ που θες να χάνει ανάλογα την χρήση που κάνεις. Δυσκολεύομαι να αποφασίσω και εγώ που τελικά θέλω να χάνω, γιατί στην πράξη μόνο φαίνεται, όμως όσο διυλίζουμε τον κώνωπα, απλά θα πονοκεφαλιάζουμε...
3DJIN Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 τι αναπηρια διαβαζουμε εδω μεσα με το upscale.... λογικο ειναι οσο μεγαλωνει το upscale να χαλαει η εικονα,σε αναλυση 1440,4κ,8κ και μεγαλυτερες αναλυσεις το upscale μεγαλωνει,αρα πρεπει να εχετε καλυτερης ποιοτητας βιντεο δηλαδη 1080 κατ'ελαχιστο ωστε να μη φαινεται ασχημο,ασχημα θα φαινεται το 480p ,ισως και το 720p δε λεω για την cjg50 αυτη ειναι μετρια (καλυτερη απο αυτες που κοιτας βεβαια) αυτη λεω : Samsung LC27HG70QQUXEN
Bigi444444 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Την cj50 σε ποιο κατάστημα της Media Markt την είδατε εν λειτουργία βρε παιδιά;
Acmilangr2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σβήστε τα φώτα, κλείστε παντζούρια και πάρτε μια Glossy οθόνη να γούσταρετε. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2019 από Acmilangr2
ChrisN.S. Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 ωραία τα λέτε αλλά το soft gaming τι ακριβώς είναι; ας μου εξηγήσει κάποιος την ορολογία.
SubGam3R Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Στις 7/4/2019 στις 7:17 ΜΜ, ChrisN.S. είπε ωραία τα λέτε αλλά το soft gaming τι ακριβώς είναι; ας μου εξηγήσει κάποιος την ορολογία. soft gaming προσωπικά εννοώ ότι δεν είμαι τρομερός gamer ο οποίος κοιτάει τα fps ή παίζω τους τελευταίους τίτλους σε High Settings! Παίζω απλά κάποια ελαφριά παιχνίδια, χωρίς απαιτήσεις, αραιά και που! Στις 7/4/2019 στις 12:02 ΜΜ, Bigi444444 είπε Την cj50 σε ποιο κατάστημα της Media Markt την είδατε εν λειτουργία βρε παιδιά; Εγώ συγκεκριμένα Θεσσαλονίκη, στης Πυλαίας. Στις 7/4/2019 στις 2:38 ΠΜ, 3DJIN είπε τι αναπηρια διαβαζουμε εδω μεσα με το upscale.... λογικο ειναι οσο μεγαλωνει το upscale να χαλαει η εικονα,σε αναλυση 1440,4κ,8κ και μεγαλυτερες αναλυσεις το upscale μεγαλωνει,αρα πρεπει να εχετε καλυτερης ποιοτητας βιντεο δηλαδη 1080 κατ'ελαχιστο ωστε να μη φαινεται ασχημο,ασχημα θα φαινεται το 480p ,ισως και το 720p δε λεω για την cjg50 αυτη ειναι μετρια (καλυτερη απο αυτες που κοιτας βεβαια) αυτη λεω : Samsung LC27HG70QQUXEN Ωραία τα λες και εσύ...και εγώ προτιμώ μια QHD! Η συγκεκριμένη που προτείνεις όμως ξεπερνάει κατά πολύ το budget μου. Ακόμα και η cjg50 για εμένα ακουμπάει το ταβάνι του budget μου. Βέβαια ακόμα δεν έχω αποφασίσει, αλλά σε QHD με VA Panel οι επιλογές είναι μετρημένες! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα