lactate Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Και να πω και κάτι ακόμα, δεν υπάρχει τίποτα φτηνότερο από την πρόληψη. Και τι είναι πρόληψη στα δόντια; Σωστό βούρτσιμα δύο φορές τη μέρα με φθοριούχο οδοντόπαστα (πρωί-βράδυ), νήμα ιδανικά κάθε βράδυ, όχι πολλά γλυκά και μια 1-2 επισκέψεις στον οδοντίατρο το χρόνο. Ενώ να πας επειδή πονάς, να χρειαστείς απονεύρωση, να θέλει μετά το δόντι άξονα στεφάνη, το δίπλα να χει σαπίσει να το κανεις εξαγωγή, να βάλεις ολοκεραμική γέφυρα.. ε δεν λεει 1
1comment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Καταρχήν ο σωστός οδοντίατρος να ξέρετε δεν είναι αυτός που χρεώνει 30Ε το σφράγισμα και τον καθαρισμό. Είναι δεδομένο ότι η δουλειά δεν θα γίνει σωστά και θέμα τύχης να έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Προσωπικά επί χρόνια πήγαινα σε ενα "φτηνό" και αποτέλεσμα ήταν να χαλάσουν όλα τα δικά του σφραγίσματα, κάποια χρειάστηκαν και απονεύρωση και εδώ και δυο χρόνια να έχω βρει την ησυχία μου με έναν ακριβό και αντίστοιχα πολύ καλό οδοντίατρο. Την πρώτη φορά που μου έκανε καθαρισμό, μου έκανε 3 ραντεβού και μου πήρε 120Ε. Για χρόνια είχα αιμορραγίες στα ούλα σε κάθε πλύσιμο και το θεωρούσα φυσιολογικό. Δεν ήταν. Απλά δεν μου είχαν κάνει ποτέ καλό καθαρισμό. Και πώς να μου κάνουν αφού μου έκαναν ένα καθαρισμό 20 λεπτά και αυτος μου έκανε 3 ραντεβού του 40λεπτου. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις κοινώς.
lactate Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, 1comment είπε Καταρχήν ο σωστός οδοντίατρος να ξέρετε δεν είναι αυτός που χρεώνει 30Ε το σφράγισμα και τον καθαρισμό. Είναι δεδομένο ότι η δουλειά δεν θα γίνει σωστά και θέμα τύχης να έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Προσωπικά επί χρόνια πήγαινα σε ενα "φτηνό" και αποτέλεσμα ήταν να χαλάσουν όλα τα δικά του σφραγίσματα, κάποια χρειάστηκαν και απονεύρωση και εδώ και δυο χρόνια να έχω βρει την ησυχία μου με έναν ακριβό και αντίστοιχα πολύ καλό οδοντίατρο. Την πρώτη φορά που μου έκανε καθαρισμό, μου έκανε 3 ραντεβού και μου πήρε 120Ε. Για χρόνια είχα αιμορραγίες στα ούλα σε κάθε πλύσιμο και το θεωρούσα φυσιολογικό. Δεν ήταν. Απλά δεν μου είχαν κάνει ποτέ καλό καθαρισμό. Και πώς να μου κάνουν αφού μου έκαναν ένα καθαρισμό 20 λεπτά και αυτος μου έκανε 3 ραντεβού του 40λεπτου. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις κοινώς. Οι τιμές του σφραγίσματος δεν είναι στανταρ. Αυτό έχει πολλούς λόγους (θεωρώ ότι μιλάμε για άσπρα σφραγίσματα-ρητίνες, τα μαύρα-αμάλγαμα εξαφανίζονται και καλά κάνουν). Είναι η ποιότητα της ρητίνης (φτηνότερεες, ακριβότερες), η ποσότητα του υλικού (άλλο ένα μικρό βοθριάκι-σημειάκι δηλαδή και άλλο να πρέπει να χτίσεις εάν ολόκληρο δόντι και να πρέπει μια ώρα να δίνεις μορφολογία). Αυτό που περιγράφεις μου ακούγεται σαν θεραπεία περιοδοντίτιδας που είναι μια φυσιολογική τιμή και όντως θέλει πάνω από ένα ραντεβού.
The_Judas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, lactate είπε Και να πω και κάτι ακόμα, δεν υπάρχει τίποτα φτηνότερο από την πρόληψη. Και τι είναι πρόληψη στα δόντια; Σωστό βούρτσιμα δύο φορές τη μέρα με φθοριούχο οδοντόπαστα (πρωί-βράδυ), νήμα ιδανικά κάθε βράδυ, όχι πολλά γλυκά και μια 1-2 επισκέψεις στον οδοντίατρο το χρόνο. Ενώ να πας επειδή πονάς, να χρειαστείς απονεύρωση, να θέλει μετά το δόντι άξονα στεφάνη, το δίπλα να χει σαπίσει να το κανεις εξαγωγή, να βάλεις ολοκεραμική γέφυρα.. ε δεν λεει Δεν αρκεί η πρόληψη. υπάρχουν προβλήματα στα δόντια είναι καθαρά θέμα γονιδίων-κληρονομικότητας. Κάθε φορά που πηγαίνω σε οδοντίατρο εκθειάζουν την υγιεινή των ούλων-δοντιών μου αλλά και σιδεράκια φορούσα μικρός... και υπεράριθμα προβληματικά δόντια είχα... και κύστες και απονεύρωση έχω κάνει και έχω και κεραμική γέφυρα γιατί έχω χάσει δόντι. Είχα και ορισμένα προβλήματα μετά από κακή δουλειά σε απονεύρωση, παρόλο που πήγα σε θεωρητικά καλό οδοντίατρο. Επίσης αν τα δόντια δεν έχουν σωστή μορφολογία γεμίζουν πέτρα ότι και αν κάνεις. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2020 από The_Judas 1
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, lactate είπε Mε αφορμή ένα περιστατικό Ήρθε μια κύρία με την κόρη της. Η κόρη της πολλά προβλήματα υγείας, στην αρχή λέω δεν μπορεί να τα έχει όλα αυτά είναι 30 χρονών (και προβλήματα ψυχικής υγείας). Δυτυχώς χρειαζόταν εξαγωγές (και είχαν ήδη γίνει κάποιες εξαγωγές που με το ζόρυ μπορούε να τις πληρώσει). Το αποτέλεμσα να φύγει χωρίς να έχει τον κεντρικό τομέα (κεντρικοί τομείς είναι τα δύο μπροστινά δόντια για όποιους δεν ξέρουν). Φανταστείτε ψυχολογικά τι επιπτώσεις έχει αυτό όχι σε άτομο με ψυχικό νόσημα αλλά και σε άτομο χωρίς. Κάποια άλλα δόντια που δεν τα βγάλαμε και αυτά για εξαγωγή είναι. Ταυτόχρονα υπήρχε πρόβλημα περιοδοντίτιδας (που θα καταλήξει σε απώλεια και άλλων δοντιών. Η πιο οικονομική λύση είναι η μερική οδοντοστοιχία. Με στεναχωρεί όμως ότι η οδοντιατρική είναι παραγκωνισμένη στη δημόσια υγεία (θεαπεία χωρίς κόστος). Μαθαίνουμε εμφυτεύματα, άξονες, αναπλαστικές τεχνικές των ούλων και προτείνουμε θεραπείες που πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν. Και τελικά στα νοσοκομεία απλά βγαίνουν δόντια. Το βρίσκω άσχημο και ενοχλητικό. Στις 4-4-2019 ήσουν πελάτης και τώρα είσαι οδοντίατρος;Τόσο γρήγορα σπούδασες; Στις 4/4/2019 στις 10:24 ΜΜ, lactate είπε Πήγα σε έναν οδοντίατρο επειδή πόναγε το δόντι μου (!). Γενικά πάω κάθε χρόνο στον οδοντίατρο αλλά ο δικός μου έκλεισε το οδοντιατρείο του και έπρεπε να ψάξω άλλον. Δεν το κούρασα πολύ ρωτάω μια οικογενειακή φίλη που ήταν εκείνη τη μέρα στο σπίτι και με έστειλε σε έναν τύπο. Το δόντι ήθελε απονεύρωση γιατί είχε σφράγισμα και από κάτω τερηδόνα και είχε πάει βαθιά. Μου λέει θέλει 300 ευρώ για την απονεύρωση και άλλα 300 ευρώ γιατί λέει θέλει θήκη από πάνω. Προφανώς και δεν είχα 600 ευρώ. Ο τύπος είχε και ένα υφάκι εκνευριστικό γιατί μου λέει απλά ότι θέλω απονεύρωση και πιάνει τον τροχό και του λέω ώπα κάτσε πόσο κάνει και μου λέει χαλαρά 300+300. Έφυγα όπως ήμουν (ντράπηκα από τη μια από την άλλη να ντραπέι αυτός που ζητάει τόσα) και έψαξα οδοντίατρο κοντά στο σπίτι μου πήγα σε έναν που είδα και τη σελίδα του, μου πήρε 180 ευρώ για απονεύρωση και από πάνω μου έβαλε σφράγισμα. Χαμογελαστός, ευγενικός, καθόλου ψωνάρα (και πιτσιρίκος βέβαια αλλά ήξερε τι έκανε ένιωσα). Δεν είναι τραγικό να υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις στις τιμές; Λέμε γιατί δεν έχουμε καλή στοματική υγεία και ότι θέλει συχνά τσεκ απ αλλά αν σου ζητάνε τα κέρατά τους πως να πας και εσύ οδοντίατρο;
lactate Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Στις 4-4-2019 ήσουν πελάτης και τώρα είσαι οδοντίατρος;Τόσο γρήγορα σπούδασες; έπρεπε να το χα κανει στον εαυτο μου, σωστός 1
mourouzis2005 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μπράβο σε @vasilk και @Ukforthemoment που έκαναν την σημαντικότερη παρατήρηση στο Thread με τον πτυχιούχο οδοντίατρο που απορεί που η κάστα των οδοντιάτρων ζητάει "τόσα λεφτά" για το τάδε και το τάδε. Αν πήγαινε ιατρός σε συνάδελφο, κατά κανόνα, δεν παίρνει λεφτά, ελάχιστες φορές θα πάρει το αντίτιμο για τα υλικά, είναι ένας άγραφος κανόνας που τηρείται σχεδόν αδιαλείπτως εκτός από κάτι καθηγηταράδες που τα παίρνουν από όλους. Να σε προβληματίσει αγαπητέ @lactate αυτό. Και μια ακόμα συμβουλή, εκλογικεύσεις του τύπου "ο οδοντίατρος παίρνει τόσα γιατί κοιτάει το στόμα και ο καρκίνος του στόματος έχει κακή πρόγνωση" στα αυτιά ενός νοήμονος ατόμου ακούγονται λίγο... κάπως. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο καρδιολόγος που ελέγχει με υπέρηχο την καρδιά τι πρέπει να ζητήσει; 300Ε; 1 1
stelios18120 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Στις 4-4-2019 ήσουν πελάτης και τώρα είσαι οδοντίατρος;Τόσο γρήγορα σπούδασες; 😂
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, lactate είπε έπρεπε να το χα κανει στον εαυτο μου, σωστός Δεν σκέφτηκες να το αναφέρεις ότι το σπούδαζες; Δεν το λες και ασήμαντη λεπτομέρεια.
chdeal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Στις 5/4/2019 στις 12:15 ΠΜ, tsipakis είπε να περιμενεις το σφραγισμα να σου φυγει μια μερα και τοτε θα δωσεις τα παραπανω του αλλου για απονευρωση και θηκη Ακριβώς αυτό. Οι 2 γιατροί σου ζήτησαν διαφορετικές τιμές ενδεχομένως για διαφορετικές υπηρεσίες. Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν απονεύρωση σε 1 επίσκεψη, κάποιοι που κάνουν σε 3. Ποιος είναι καλύτερος; Αν σου "δουλέψει" η απονεύρωση με τη 1 επίσκεψη, προφανώς καλύτερος (και πιο φθηνός) είναι αυτός. Αν όμως έχεις μία επιπλοκή (επειδή με τη 1 επίσκεψη δεν ήταν σωστό / δυνατό) να γίνει η δουλειά, τότε προφανώς θα καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που δεν πήγες σε αυτόν που θα σου το έκανε σε 3 επισκέψεις (προφανώς με παραπάνω χρήματα). Σε ότι αφορά τη θήκη: Ένα απονευρωμένο δόντι είναι ένα νεκρό δόντι. Μοιραία, αργά ή γρήγορα, θα αποσαθρωθεί και θα κάνει κάταγμα. Αν κάνει κάταγμα πάνω από το ούλο, τότε θα πληρώσεις τη θήκη που "γλύτωσες" τώρα. Αν κάνει κάταγμα κάτω από το ούλο, την έβαψες, διότι δε σώζεται, θα πρέπει να βγει και να μπει είτε εμφύτευμα είτε γέφυρα. Γενικώς λοιπόν η θήκη είναι καλή ιδέα σε απονευρωμένα δόντια γιατί τα προστατεύει από καταπονήσεις. Το αναμενόμενο είναι ότι σε έναν νέο άνθρωπο, που θα πρέπει να ζήσει πολλά χρόνια με το απονευρωμένο δόντι, ο οδοντίατρος θα προτείνει θήκη. Τώρα αν στην περίπτωσή σου έγινε το σωστό, μόνο ο χρόνος θα δείξει. 1
filipN Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, vasilk είπε lactate 4/4/2019 ανοίγει topic σαν ασθενής που παραπονιέται ότι οι οδοντίατροι είναι πολύ ακριβοί και είναι άδικο να πας για εξαγωγή επειδή η απονεύρωση είναι οικονομικά αβάσταχτη. lactate 19/1/2020 έχει γίνει πια οδοντίατρος, κάνει εξαγωγές (εκτός αυτού έχει μάθει εμφυτεύματα, άξονες, αναπλαστικές τεχνικές των ούλων) και προτείνει θεραπείες που πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν. 1) Σπούδασε, πήρε πτυχίο, άνοιξε ιατρείο σε 9 μήνες; 2) Μας δούλευε τότε; 3) Μας δουλεύει τώρα; 4) Κάτι δεν έχω καταλάβει; Ναι, δεν έχεις καταλάβει ότι είσαι ένας σκληροπυρηνικός νατουραλιστής! Δεν αφήνεις χώρο για τη "φαντασία" και τη "φαντασίωση"...
Strigla Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δεν χρειάζεται σε κάθε τοπικ να πεταγόμαστε και να λέμε κοτσάνες σαν ξερόλες.Ωπα,πρέπει και κάπου να το βουλώνουμε και μόνο να διαβάζουμε τις απόψεις των άλλων...Σωστός;
vasilk Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 33 λεπτά πριν, filipN είπε Ναι, δεν έχεις καταλάβει ότι είσαι ένας σκληροπυρηνικός νατουραλιστής! Δεν αφήνεις χώρο για τη "φαντασία" και τη "φαντασίωση"... Ναι, το παραδέχομαι, είμαι νατουραλιστής (αφού πρώτα το έψαξα τι είναι νατουραλιστής, μην είναι καμιά βρισιά 😄😄😄)
ritchie77 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 εγω που ψαχνω πλεον για καινουριο οδοντιατρο και κοιταω στο doctoranytime κανω καλα? να εμπιστευτω τις κριτικες απο αλλους και να αρχισω τις επισκεψεις και βλεποντας και κανοντας?
Γιαούρτι Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, ThReSh είπε Είναι μέχρι να δεις τιμές Αμερικής στους οδοντίατρους, που το "dental care" της ασφάλισης θεωρείται "super premium" ξέρω γω... 😛 εντάξει δε γίνεται όμως όπου μας συμφέρει να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι και όπου δε μας συμφέρει σιωπή. και γιατί να δω δηλαδή τιμές αμερικής και να μη δω Σκοπίων; Ανάλογα το τι μας συμφέρει να συγκρινόμαστε με την ανάλογη χώρα; Να συγκριθούν και οι μισθοί μας τότε με αμερική. αλλά κάποιος τότε θα βγει να πει ότι ανήκουμε στα βαλκάνια. ωραία Βαλκανικές τιμές τότε και δε κοιτάμε τους αμερικάνους 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις