Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

αυτο που γραφεις δεν ειμαι κανονας.αν εκανε καλο καθαρισμο και εβαλε οτι υλικο χρειαζεται,και δεν το εκλεισε αμεσως αλλα εκανε και επανελεγχο-ανοιγμα και ξανα καθαρισμα,ανετα μπορει να το σφραγισει και να μην βαλει θηκη......οι τιμες που γραφτηκαν  βεβαια,ειναι για λ7δες.σαλονικα μερια ,δυτικα,εδωσα προσφατα για απονευρωση και κλεισιμο,σε δυο επισκεψεις,80 ευρω ανευ τελικη.......

Εμενα στο Ναυπλιο μου εκανε η οδοντιατρος 2 απονευρωσεις 4 ραντεβου η μια και 5 η αλλη(ή 5 και 6 δεν θυμαμαι σιγουρα). 35 το ραντεβου χωρις αποδειξη και 200 ευρω πληρωσα για την θηκη στο ενα δοντι που ειχε σπασει. Για την θηκη μου ειχε φερει οδοντοτεχνιτη να δει το χρωμα τον δοντιων μου σε καλο φωτισμο να βρει χρωμα. Στο αλλο μου ειπε δεν χρειαζεται θηκη γιατι το δοντι δεν ειναι σπασμένο. Καλη δουλεια εκανε αν και μου φανηκαν πολλα τα ραντεβου. 

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, mameloukos είπε

Εμενα στο Ναυπλιο μου εκανε η οδοντιατρος 2 απονευρωσεις 4 ραντεβου η μια και 5 η αλλη(ή 5 και 6 δεν θυμαμαι σιγουρα). 35 το ραντεβου χωρις αποδειξη και 200 ευρω πληρωσα για την θηκη στο ενα δοντι που ειχε σπασει. Για την θηκη μου ειχε φερει οδοντοτεχνιτη να δει το χρωμα τον δοντιων μου σε καλο φωτισμο να βρει χρωμα. Στο αλλο μου ειπε δεν χρειαζεται θηκη γιατι το δοντι δεν ειναι σπασμένο. Καλη δουλεια εκανε αν και μου φανηκαν πολλα τα ραντεβου. 

Οδοντίατροι υπάρχουν πολλοί. 

Το σούπερ κλειστό επάγγελμα πρέπει να είναι του οδοντοτεχνιτη.

Όχι ότι τα άλλα είναι ανοικτα αλλά είναι κάποια που είναι παντακλειστα και πάνε από πατέρα σε παιδιά, όπως φαρμακοποιός και συμβολαιογραφος.

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.

Ναι οκ, αλλο το free market κι αλλο η αισχροκέρδεια. Εγω βρηκα εναν στην παλια μου γειτονια πολυ καλος ανθρωπος, κανω καθαρισμο και ελεγχο με 30ε 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, skiabox είπε

Οδοντίατροι υπάρχουν πολλοί. 

Το σούπερ κλειστό επάγγελμα πρέπει να είναι του οδοντοτεχνιτη.

Όχι ότι τα άλλα είναι ανοικτα αλλά είναι κάποια που είναι παντακλειστα και πάνε από πατέρα σε παιδιά, όπως φαρμακοποιός και συμβολαιογραφος.

Οι οδοντοτεχνίτες θα αρχίσουν να περνάνε δύσκολα τώρα με τα ψηφιακά αποτυπώματα. Παλιά έπαιρνε ο οδοντίατρος ένα αποτύπωμα με αλγινικό το έστελνε στον τεχνίτη, ο τεχνίτης έριχνε γύψο μετά άρχιζε να κερώνει και ιστορίες. Τώρα ξεκινάνε τα ψηφιακά όπου σκανάρεις το στόμα και με 3D printer εκτυπώνεις (δεν είναι του μέλλοντος ήδη υπάρχει). Το κάνει ο τεχνίτης (ή ο οδοντίατρος αν έχει το μηχάμνημα) αλλά το κόστος είναι πολύ υψηλό και ταυτόχρονα μπορεί ο τεχνίτης που έχει αυτή την τεχνολογία να εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους οδοντίατρους -> πολλοί οδοντοτεχνίτες θα κλείσουν. Επίσης οι διαφανείς νάρθηκες που είναι πολύ της μόδας για ορθοδοντική έρχονται απευθείας από την εταιρεία οπότε οι τεχνίτες που ασχολούνται με ορθοδοντικά χάνουν αυτά τα περιστατικά.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Οι οδοντοτεχνίτες θα αρχίσουν να περνάνε δύσκολα τώρα με τα ψηφιακά αποτυπώματα. Παλιά έπαιρνε ο οδοντίατρος ένα αποτύπωμα με αλγινικό το έστελνε στον τεχνίτη, ο τεχνίτης έριχνε γύψο μετά άρχιζε να κερώνει και ιστορίες. Τώρα ξεκινάνε τα ψηφιακά όπου σκανάρεις το στόμα και με 3D printer εκτυπώνεις (δεν είναι του μέλλοντος ήδη υπάρχει). Το κάνει ο τεχνίτης (ή ο οδοντίατρος αν έχει το μηχάμνημα) αλλά το κόστος είναι πολύ υψηλό και ταυτόχρονα μπορεί ο τεχνίτης που έχει αυτή την τεχνολογία να εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους οδοντίατρους -> πολλοί οδοντοτεχνίτες θα κλείσουν. Επίσης οι διαφανείς νάρθηκες που είναι πολύ της μόδας για ορθοδοντική έρχονται απευθείας από την εταιρεία οπότε οι τεχνίτες που ασχολούνται με ορθοδοντικά χάνουν αυτά τα περιστατικά.

Στη Γερμανία είχα δει οδοντιατρεία που κάλυπταν ολόκληρο όροφο κτιρίου όπου συνεργάζονταν πολλοί οδοντίατροι μαζί.

Φαντάσου τώρα 10 οδοντίατροι μαζί τι διαφορετικές δυνατότητες μπορούν να έχουν για χρηματοδότηση αντί ένας ένας μόνος του.

Βέβαια δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε χώρες που η μία έχει κόστος χρήματος 1% και η άλλη στην νεότερη ιστορία της γνώρισε κόστος χρήματος 17% και πάνω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Στη Γερμανία είχα δει οδοντιατρεία που κάλυπταν ολόκληρο όροφο κτιρίου όπου συνεργάζονταν πολλοί οδοντίατροι μαζί.

Φαντάσου τώρα 10 οδοντίατροι μαζί τι διαφορετικές δυνατότητες μπορούν να έχουν για χρηματοδότηση αντί ένας ένας μόνος του.

Βέβαια δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε χώρες που η μία έχει κόστος χρήματος 1% και η άλλη στην νεότερη ιστορία της γνώρισε κόστος χρήματος 17% και πάνω.

Αυτό που λες πάει να γίνει και εδώ. Θα πας δηλαδή σε μια κλινική και θα σε εξετάζει ένας γενικός οδοντίατρος θα σου κάνει τα απλά κανένα σφράγισμα καμία απονεύρωση και τα πιο σύνθετα θα τα δίνει στους άλλους γιατρούς της κλινικής.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Αυτό που λες πάει να γίνει και εδώ. Θα πας δηλαδή σε μια κλινική και θα σε εξετάζει ένας γενικός οδοντίατρος θα σου κάνει τα απλά κανένα σφράγισμα καμία απονεύρωση και τα πιο σύνθετα θα τα δίνει στους άλλους γιατρούς της κλινικής.

Το πρώτο που κάνουν στη Γερμανία είναι ακτινογραφία στα δόντια για να φανούν όλα τα προβλήματα.

Φαντάσου, σου λέω το πρώτο βήμα μόνο και έχω βγάλει εκτός το 100% της μεθοδολογίας (που δεν ακολουθείται) από τους Έλληνες οδοντιάτρους!

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, skiabox είπε

Το πρώτο που κάνουν στη Γερμανία είναι ακτινογραφία στα δόντια για να φανούν όλα τα προβλήματα.

Φαντάσου, σου λέω το πρώτο βήμα μόνο και έχω βγάλει εκτός το 100% της μεθοδολογίας (που δεν ακολουθείται) από τους Έλληνες οδοντιάτρους!

κοίτα το να υπάρχει μια πανοραμική πριν αρχίσεις είναι βοηθητικό σίγουρα. αλλά επειδή εδώ δεν υπάρχει η έννοια του οδοντιατρικού φακέλου είναι κάπως δύσκολο να εφαρμοστεί. Τι εννοώ ότι ο οδοντίατρος στην Ελλάδα σε λίγες περιπτώσεις έχει λογισμικό ειδικό ώστε να χει έναν φάκελο για κάθε ασθενή ή και να υπάρχει από το κράτος κάποιο αρχείο ώστε να γράφω το όνομά σου και να βλέπω την πανοραμική του το ιατρικό ιστορικό και οτιδήποτε άλλο. Στην οδοντιατρική σχολή το έχουμε βέβαια. Αλλά γενικά και οι ασθενείς έχουν την τάση να εξαφανίζονται.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Η κοπέλα μου σε γνωστό οδοντίατρο στο Κερατσίνι, στην Τσαλδάρη, πήγε να κάνει σφράγισμα, με τα πολλά της κάνει 3 σφραγίσματα όπως ισχυρίστηκε με κόστος 50€ έκαστο άνευ. Μετά από μερικούς μήνες σπάει το ένα και δεν ήθελε να πάει. Κλείνει ραντεβού στο ΙΚΑ, πάει στο γιατρό του λέει άσε έχω και 3 σφραγίσματα και της απαντά ποια 3 κοπέλα μου, ένα σφράγισμα έχεις εδώ. Καταλάβατε όλοι τι έγινε, είχε ένα, πλήρωσε για 3 και το ένα επίσης ήταν τόσο άθλιο που "λόγω φαγητού" θα ήθελε άλλα 50€.

Δημοσ.
Στις 5/4/2019 στις 11:46 ΜΜ, Ather είπε

Νομίζω τα ιδιωτικά πανεπιστήμια παγκοσμίως δεν κινούνται με εξαίρεση τις ΗΠΑ. Εκεί όμως για να σπουδάσεις εκτός υποτροφίας πρέπει να σκάσεις άπειρο χρήμα ενώ τα χώνει χοντρά το κράτος στα έσοδά τους (τα έσοδα από τα δίδακτρα αποτελούν ποσοστό μαξ 30% από τα έσοδα του πανεπιστημίου). Άποψη: Στην Ελλάδα του σήμερα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούσαν με κακοπληρωμένους "υπαλλήλους" και μάλλον ο εργοδότης θα απαιτούσε πολύωρη διδασκαλία, άρα δε θα γίνονταν έρευνα.

Αυτο γινεται και τωρα (υπαρχουν ιδιωτικα ιδρυματα τριτοβαθμιας εκπαιδευσης, απλα το πτυχιο που τους δινουν δεν πιανει για το δημοσιο) και οπως λες κανενα δεν κανει ερευνα, σχεδον ολα προσφερουν μονο τμηματα που δεν χρειαζονται εργαστηρια (μην εχουμε και υψηλο κοστος) και εχουν (παλι σχεδον ολα) κακοπληρωμενους καθηγητες.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Nauths είπε

Παιδιά καλησπέρα. Η κοπέλα μου σε γνωστό οδοντίατρο στο Κερατσίνι, στην Τσαλδάρη, πήγε να κάνει σφράγισμα, με τα πολλά της κάνει 3 σφραγίσματα όπως ισχυρίστηκε με κόστος 50€ έκαστο άνευ. Μετά από μερικούς μήνες σπάει το ένα και δεν ήθελε να πάει. Κλείνει ραντεβού στο ΙΚΑ, πάει στο γιατρό του λέει άσε έχω και 3 σφραγίσματα και της απαντά ποια 3 κοπέλα μου, ένα σφράγισμα έχεις εδώ. Καταλάβατε όλοι τι έγινε, είχε ένα, πλήρωσε για 3 και το ένα επίσης ήταν τόσο άθλιο που "λόγω φαγητού" θα ήθελε άλλα 50€.

Η οδοντίατρος που πήγαινα εγώ το χρέωνε ανά δόντι, δηλαδή μπορεί επάνω σε ένα δόντι να έχεις πάνω από ένα σφράγισμα, λογικά έπρεπε να το καταλάβει εκτός αν αυτός χρέωνε ανα σφράγισμα πάνω σε δόντι και οχι ξεχωριστά.

Εμένα πριν λίγο όταν έτρωγα κάτι έσπασε και έγινε κομμάτια ένας φρονημήτης πάνω στον οποίο είχαν γίνει δύο σφραγίσματα, τώρα πάλι θα έχω τρεξίματα.... 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Η οδοντίατρος που πήγαινα εγώ το χρέωνε ανά δόντι, δηλαδή μπορεί επάνω σε ένα δόντι να έχεις πάνω από ένα σφράγισμα, λογικά έπρεπε να το καταλάβει εκτός αν αυτός χρέωνε ανα σφράγισμα πάνω σε δόντι και οχι ξεχωριστά.

Εμένα πριν λίγο όταν έτρωγα κάτι έσπασε και έγινε κομμάτια ένας φρονημήτης πάνω στον οποίο είχαν γίνει δύο σφραγίσματα, τώρα πάλι θα έχω τρεξίματα.... 

Και πάλι δικαιολογούνται 150€; Κατάλαβε 3 δόντια. Δεν νομίζω να ήταν τόσο ηλίθια και να κατάλαβε κάτι άλλο. Απλά όλοι ποντάρουν στο ότι δεν ψάχνεσαι.

Δημοσ.

50ευρώ ανά δόντι, ανεξαρτήτως πόσα σφραγίσματα θα πραγματοποιηθούν πάνω σε ένα δόντι, είναι λογική τιμή, εγώ πληρώνω 30. Σε εμένα όταν τελειώνει η οδοντίατρος με ένα δόντι μου το λέει, το καταλαβαίνω σχετικά εύκολα ακόμα κι αν δεν μου έλεγε κάτι, καταλαβαίνεις σε πιο σημείο σου βάζει τον τροχό. Εκτός και αν ο συγκεκριμένς οδοντίατρος, εννούσε οτι έκανε τρία ξεχωριστά σφραγίσματα πάνω σε ένα δόντι και τα χρέωσε ξεχωριστά, τι να σου πω....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nauths είπε

Πώς γίνεται να μην της έκανε τρια σφραγίσματα και να μην το κατάλαβε η ίδια; Δεν έβαλε τροχό σε 3 δόντια; Δεν έβαλε υλικό σε 3 δόντια; Δεν έκανε ένεση;

• Like 3
Δημοσ.

Εγω έχω μια άλλη ερώτηση, η ασφάλεια του Ι.Κ.Α., δημοσίου καλύπτουν οδοντιάτρους; Σε ιδιωτική σίγουρα κάτι θα υπάρχει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...