Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Και άλλοι πολλοί γίνονται οδοντίατροι στην Βουλγαρία 😬

Λογικό αφού είμαστε οι τελευταίοι μπετόβλακες στον πλανήτη που δεν ιδρύουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια έτσι ώστε και να κρατήσουμε τα δικά μας λεφτά μέσα στη χώρα και να πάρουμε λεφτά από ξένους φοιτητές.

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 3
  • Sad 1
  • Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

αυτο που γραφεις δεν ειμαι κανονας.αν εκανε καλο καθαρισμο και εβαλε οτι υλικο χρειαζεται,και δεν το εκλεισε αμεσως αλλα εκανε και επανελεγχο-ανοιγμα και ξανα καθαρισμα,ανετα μπορει να το σφραγισει και να μην βαλει θηκη.....

Η απονεύρωση δεν τελειώνει ποτέ σε μία επίσκεψη και η θήκη δεν έχει να κάνει με τον "καθαρισμό" που έγινε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ObeyWario! είπε

Η απονεύρωση δεν τελειώνει ποτέ σε μία επίσκεψη και η θήκη δεν έχει να κάνει με τον "καθαρισμό" που έγινε

Ισχύει.

3 επισκέψεις έκανα πρόσφατα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Λογικό αφού είμαστε οι τελευταίοι μπετόβλακες στον πλανήτη που δεν ιδρύουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια έτσι ώστε και να κρατήσουμε τα δικά μας λεφτά μέσα στη χώρα και να πάρουμε λεφτά από ξένους φοιτητές.

Κλασσικά αλλά και να είχαν κάνει θα ζήταγαν Χ10 σε χρήματα. 

1 λεπτό πριν, ObeyWario! είπε

Εγώ απτή μάνα μου θυμάμαι τις έκανε απονεύρωση μαξ 3 δόντια και μετά από 2 μέρες πήγε και τις έβαλε βιδωτά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, skiabox είπε

Ισχύει.

3 επισκέψεις έκανα πρόσφατα.

εγω 2 απονευρωσεις που χα κανει ειχαν μεγαλη διαφορα στις επισκεψεις. στη ειχα παει ουτε κ γω δεν ξερω ποσες φορες στην αλλη 2 ή 3 μονο. ηταν βεβαια διαφορετικα δοντια και γιατροι, αλλα οσο να ναι ηταν πολυ διαφορετικες εμπειριες

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως πολλοί Έλληνες οδοντιατροι έχουν πάει Σκόπια έχουν ανοίξει ολόκληρες κλινικές με μηχανηματα τρελά και πάνε μέχρι και από Τουρκία για θεραπείες. Υπάρχει μεγάλη φυρα πάντως εδώ από οδοντιάτρους που το παίζουν νευροχειρουργοί ...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Πάντως πολλοί Έλληνες οδοντιατροι έχουν πάει Σκόπια έχουν ανοίξει ολόκληρες κλινικές με μηχανηματα τρελά και πάνε μέχρι και από Τουρκία για θεραπείες. Υπάρχει μεγάλη φυρα πάντως εδώ από οδοντιάτρους που το παίζουν νευροχειρουργοί ...

Οχι μονο Σκοπια, γενικα σε ολη τη Βορεια Μακεδονια εχει παρα πολλους. Ειδικα κοντα στα συνορα με Ελλαδα.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, opera είπε

Δεν είναι ακριβοί,εμείς έχουμε πολλά χαλασμένα δόντια.

εγω τα κραταω και παω μια και καλη να μου κανει εκπτωση :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

εγω τα κραταω και παω μια και καλη να μου κανει εκπτωση :P

Ξήλωμα όλα και μασέλα,βγαίνει φθηνότερα από τα μερεμέτια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fsbmaniac είπε

Γενικά είναι καλό να έχεις γειτονικά κράτη με ελεύθερη οικονομία και να συγκρίνεις τα συστήματα!

Είναι και διδακτικό ξέρεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.0a9b936e0eb062a740cabb9562446d5d.png

image.png.d6a31ca0e908f1b5bc323b8887567e9f.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, skiabox είπε

Νομίζω τα ιδιωτικά πανεπιστήμια παγκοσμίως δεν κινούνται με εξαίρεση τις ΗΠΑ. Εκεί όμως για να σπουδάσεις εκτός υποτροφίας πρέπει να σκάσεις άπειρο χρήμα ενώ τα χώνει χοντρά το κράτος στα έσοδά τους (τα έσοδα από τα δίδακτρα αποτελούν ποσοστό μαξ 30% από τα έσοδα του πανεπιστημίου). Άποψη: Στην Ελλάδα του σήμερα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούσαν με κακοπληρωμένους "υπαλλήλους" και μάλλον ο εργοδότης θα απαιτούσε πολύωρη διδασκαλία, άρα δε θα γίνονταν έρευνα.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Απόλυτα σωστό. Είχα κάνει απονεύρωση πριν χρόνια σε οδοντίατρο χωρίς αυτήν την ειδικότητα. Τιμή δεν θυμάμαι αλλά λογική, έχει και την θήκη του το δόντι, ώσπου ξαφνικά με πονούσε, είχα αλλάξει διεύθυνση και πόλη, οπότε στην καινούρια οδοντίατρο που πήγα (προς τιμήν της) μου είπε ότι για την περίπτωση μου σωστό είναι να πάω σε ενδοδοντιστή ή όπως λέγεται η ειδικότητα.

Πήγα πλήρωσα νομίζω 350 ευρώ. αλλά η διαδικασία ήταν τελείως ξεχωριστή από έναν απλό οδοντίατρο, απίστευτα μηχανήματα, χειρουργική απομόνωση του δοντιού (ούτε αυτό το εκνευριστικό σωληνάκι που ρουφάει τα σάλια δεν χρειαζόταν), βοηθός από πάνω να την βοηθά οθόνη που μεγέθυνε την εικόνα μέσα στις ρίζες, πήγα και 2 φορές σε απόσταση ανά εξάμηνο χωρίς επιπλέον χρέωση, αυτή με έπαιρνε τηλέφωνο, μου έβγαζε ακτινογραφία για να βεβαιωθεί ότι η απονεύρωση είχε πετύχει όπως και έγινε. Σημειωτέον ότι έκανε μόνο αυτό, απονευρώσεις, ακόμα και το σφράγισμα ήταν προσωρινό και πήγα στην αρχική οδοντίατρο και μου έβαλε το μόνιμο.

Αν χρειαστεί να κάνω ξανά απονεύρωση σε αυτήν θα ξαναπάω, δίνεις παραπάνω αλλά ξέρεις ότι θα γίνει σωστά η δουλειά και θα πετύχει η απονεύρωση κατά πάσα πιθανότητα.

Ναι για αυτό το είπα. Ο ενδοδοντικός έχει στην κατοχή του κάποια μηχανήματα υψηλότερης ακρίβειας που του δίνουν την δυνατότητα να είναι ακριβέστερος στις κινήσεις του, η όλη διαδικασία γίνεται ευκολότερα και ασφαλέστερα, επίσης είναι περισσότερο εξειδικευμένος σε αυτό το θέμα με αποτέλεσμα η μείωση των συνεπειών για τον ασθενή. Αυτό συπεπάγει παραπάνω κόστος, ένα ειδικό μηχάνημα με μικροκάμερα που διαθέτει κοστίζει κανένα 15αρι χιλιάρικα. Το σωληνάκι για τα σάλια νομίζω είναι απαραίτητο στις περισσότερες περιπτώσεις, εγώ π.χ έχω μια ιδιαιτερότητα και βγάζω πολύ σάλιο τόσο σε οποιαδήποτε επέμβαση οδοντιάτρου όσο και όποτε βουρτσίζω τα δόντια μου αφού τελειώσω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ναι για αυτό το είπα. Ο ενδοδοντικός έχει στην κατοχή του κάποια μηχανήματα υψηλότερης ακρίβειας που του δίνουν την δυνατότητα να είναι ακριβέστερος στις κινήσεις του, η όλη διαδικασία γίνεται ευκολότερα και ασφαλέστερα, επίσης είναι περισσότερο εξειδικευμένος σε αυτό το θέμα με αποτέλεσμα η μείωση των συνεπειών για τον ασθενή. Αυτό συπεπάγει παραπάνω κόστος, ένα ειδικό μηχάνημα με μικροκάμερα που διαθέτει κοστίζει κανένα 15αρι χιλιάρικα. Το σωληνάκι για τα σάλια νομίζω είναι απαραίτητο στις περισσότερες περιπτώσεις, εγώ π.χ έχω μια ιδιαιτερότητα και βγάζω πολύ σάλιο τόσο σε οποιαδήποτε επέμβαση οδοντιάτρου όσο και όποτε βουρτσίζω τα δόντια μου αφού τελειώσω.

Η σιελαντλία χρειάζεται πάντα. Όταν βάζουν αυτή την απομόνωση στο δοντι απλά τη βάζουν από πάνω (ή τη χειρουργική αναρρόφηση) για να τραβάει τη χλωρίνη γιατί στο τέλος θα πέσει στα ρούχα του ασθενούς. Και ναι ο ενδοδοντιστής μπορεί να έχει μικροσκόπια, μηχανοκίνητα εργαλεία και δε συμμαζεύεται αλλά για μένα που είμαι του χώρου η τιμή δεν υπάρχει. Εγώ θα φοβόμουν να ζητήσω τόσα για μια ενδο :P

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...