Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχει την οικονομική δυνατότητα/επιφάνεια ο εκάστοτε οδοντίατρος να χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα μηχανήματα για την αποστείρωση/απολύμανση των εργαλείων που χρησιμοποιεί. Όσο για τις τιμές, σε μια ελεύθερη αγορά, στην οποία δεν καλύπτει απολύτως τίποτα το κράτος, δυστυχώς θέλει απίστευτο ψάξιμο για να βρει κανείς τη χρυσή τομή και θα συμφωνήσω ότι οι τιμές είναι πολλές φορές γελοιωδώς υψηλές,  μαζί με τη δυσφορία στην έκδοση αποδείξεων ή πληρωμής με κάρτα.

Η εμπειρία, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει καμία σχέση με το πόσο χρεώνουν. Ένας από τους πιο γνωστούς και καλούς παιδίατρους στον Πειραιά, χρεώνει 10 ευρώ επίσκεψη αν έχει συμπληρώσει με τα ταμεία, όπου δεν χρεώνει τίποτα. Ο μισός Πειραιάς, τουλάχιστον όσοι γνωρίζω εγώ, πηγαίνουν σε εκείνον και ο άνθρωπος είναι εξαιρετικός επιστήμονας, που απαντά πάντα στο τηλέφωνο και έχει τρομερή εμπειρία από τη λαοθάλασσα παιδιών που φροντίζει ιατρικά.

Όλες οι ιατρικές διαδικασίες είναι πανάκριβες. Ποιος ο λόγος τα σιδεράκια να κοστίζουν 2500- 3000 ευρώ; Γίνεται έλεγχος σε όλα αυτά τα κέντρα με secret buyers/shoppers? Η απόδειξη που κόβεται είναι ίδια με το ποσό που πληρώνει ο κόσμος;

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υπάρχουν και οικονομικοί οδοντίατροι, 300ευρώ για απονεύρωση είναι πάρα πολλά, σε αυτόν που πάω εγώ έχει 30 ευρώ το σφράγισμα, απονεύρωση δεν θυμάμαι πόσα μου είχε πει πάντως κάπου 150, η θήκη ήταν κάπου εκεί ή και παραπάνω. Στην απονεύρωση, σημαντικό ρόλο στην τιμή παίζει αν μιλάμε για οδοντίατρο με ειδικότητα ενδοδοντικού.

• Like 3
Δημοσ.

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε , εγώ έχω στην περιοχή μου μια Πολυκλινική που συνεργάζεται με το ΙΚΑ (εφκα) παίρνω τηλεφωνο κλείνω ραντεβου και τα φτιάχνω τζάμπα όλα . Βέβαια έχεις μια αναμονή 5 μέρες κάπου εκεί αλλά σε λογικά πλαίσια πάντα .

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kostas Papadopulos είπε

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε , εγώ έχω στην περιοχή μου μια Πολυκλινική που συνεργάζεται με το ΙΚΑ (εφκα) παίρνω τηλεφωνο κλείνω ραντεβου και τα φτιάχνω τζάμπα όλα . Βέβαια έχεις μια αναμονή 5 μέρες κάπου εκεί αλλά σε λογικά πλαίσια πάντα .

Στην Αττική; 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kostas Papadopulos είπε

Συνεργαζεται ο εοπυυ με οδοντιατρους?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Kostas Papadopulos είπε

Εσύ έγραψες δωρεάν. Στο link, αν κατάλαβα καλά δεν είναι τίποτα δωρεάν. Μπορείς να γράψεις το τηλέφωνο της Πολυκλινικής, έστω και σε pm, γιατί όπου και να έχω ρωτήσει δεν υπάρχει; Πού τις βρίσκει κανείς τις συμβεβλημενες που έχουν σύμβαση με το κράτος; 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sezebo είπε

πλακα κανεις φιλε? ετσι ειναι η ελευθερη αγορα. Εγω εψαχνα για ψυχιατρο, βρηκα εναν κοντα στο σπιτι μου και πηρα  τηλεφωνο. Μιλησα με την γραματεα του και εκλεισα ραντεβου. Αλλα πριν κλεισω το τηλεφωνο μου λεει: ο γιατρος χρεωνει 120 ευρω την ωρα!!! Πηδηξα!!!! Ακυρωσα το ραντεβου αμεσως. Μου ειπε ειναι καθηγητης στο πανεπιστήμιο γιαυτο χρεωνει τοσα!!

Εγώ έκανα ξήγα στην ψυχίατρο και από ένα πενηντάρικο κάθε μήνα που μου ζήταγε να με δει και να μου γράψει τα φάρμακα το κατέβασα στο εικοσάρικο υπάρχει ανοχή ετυχώς

Δημοσ.

Παίζει ρόλο και πόσο ανταγωνισμό έχει ο καθένας στο επάγγελμα που κάνει σαφώς αν ένας οδοντίατρος έχει μια Α φήμη και ζητάει 300 και μετά από 3 χρόνια έρχονται άλλοι 5 που ίσως έχουν την ίδια γνώση να χτυπήσουν την πελατεία με 200 (μπορεί κιόλας να είναι και κάποιος πολύ καινούργιος που ίσως ακόμα ψάχνει ποιο υλικό είναι καλύτερο για σφράγισμα και όταν στο κάνει μετά από 1 βδομάδα να σου βγει αυτό το έπαθε φίλος μου, στα πρόθυρα ήταν να του το πετάξει στην μάπα φυσικά δεν πλήρωσε τίποτα για το 2ο) και φυσικά θα υπάρχουν πάντα οι γιατροί που σκέφτονται με βάση τον Ιπποκράτη και όχι του τσεποκρατη.... 

Δημοσ.

Επειδή όμως η υγεία δεν είναι παίξε γελασε, γι'αυτό λέμε ότι πρέπει να είναι ΜΟΝΟ δημόσιο αγαθό και όχι να πωλείται από ιδιώτες.

Έτσι και οι γιατροί θα πληρώνονται καλά και οι ασθενείς δε θα ξοδεύουν μια περιουσία.

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ.

Το σωστό είναι κάθε δόντι που απονευρώνουμε να ντύνεται με θήκη γιατί μαζί με τα νεύρα βγαίνουν και τα αγγεία του δοντιού οπότε χάνεται και η θρέψη του. Συνεπώς το δόντι γίνεται πιο ξερό και πιο επιρρεπές στα κατάγματα (σπασίματα) με τον καιρό. Από την άλλη, κάθε δόντι είναι διαφορετικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Τα μεγάλα πίσω δόντια που παίρνουν τις μεγαλύτερες μασητικές δυνάμεις και έχουν 2 ή 3 ρίζες, αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα μπροστινά που μόνο κόβουν την τροφή και έχουν 1 ρίζα. Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να κρίνουμε απλά λέγοντας μόνο απονεύρωση και την τιμή. Πρέπει να διευκρινίσουμε τι δόντι είναι το χαλασμένο και πόσο μεγάλη η έκταση της τερηδόνας, για να αξιολογήσουμε σωστά αν ζητάει πολλά ένας οδοντίατρος. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η εμπειρία σε αυτές τις καταστάσεις. Δεν είναι απλό πράγμα το σφράγισμα,  η απονεύρωση και η θήκη. Τοποθετούμε ξένα υλικά μέσα στα δόντια μας και πρέπει να προσέχουμε πολύ την ποιότητά τους και ποιος μας τα τοποθετεί.

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Στην απονεύρωση, σημαντικό ρόλο στην τιμή παίζει αν μιλάμε για οδοντίατρο με ειδικότητα ενδοδοντικού.

Απόλυτα σωστό. Είχα κάνει απονεύρωση πριν χρόνια σε οδοντίατρο χωρίς αυτήν την ειδικότητα. Τιμή δεν θυμάμαι αλλά λογική, έχει και την θήκη του το δόντι, ώσπου ξαφνικά με πονούσε, είχα αλλάξει διεύθυνση και πόλη, οπότε στην καινούρια οδοντίατρο που πήγα (προς τιμήν της) μου είπε ότι για την περίπτωση μου σωστό είναι να πάω σε ενδοδοντιστή ή όπως λέγεται η ειδικότητα.

Πήγα πλήρωσα νομίζω 350 ευρώ. αλλά η διαδικασία ήταν τελείως ξεχωριστή από έναν απλό οδοντίατρο, απίστευτα μηχανήματα, χειρουργική απομόνωση του δοντιού (ούτε αυτό το εκνευριστικό σωληνάκι που ρουφάει τα σάλια δεν χρειαζόταν), βοηθός από πάνω να την βοηθά οθόνη που μεγέθυνε την εικόνα μέσα στις ρίζες, πήγα και 2 φορές σε απόσταση ανά εξάμηνο χωρίς επιπλέον χρέωση, αυτή με έπαιρνε τηλέφωνο, μου έβγαζε ακτινογραφία για να βεβαιωθεί ότι η απονεύρωση είχε πετύχει όπως και έγινε. Σημειωτέον ότι έκανε μόνο αυτό, απονευρώσεις, ακόμα και το σφράγισμα ήταν προσωρινό και πήγα στην αρχική οδοντίατρο και μου έβαλε το μόνιμο.

Αν χρειαστεί να κάνω ξανά απονεύρωση σε αυτήν θα ξαναπάω, δίνεις παραπάνω αλλά ξέρεις ότι θα γίνει σωστά η δουλειά και θα πετύχει η απονεύρωση κατά πάσα πιθανότητα.

Επεξ/σία από Conan2046
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lelos1 είπε

Για αυτό 2 λεπτά πλύσιμο  2 φορές την μέρα.

Δε παίζει τόσο ρόλο φίλε.

Είναι θέμα κατασκευής δοντιού.

Παρόλο που τα πλένω πρωί βράδυ και πολλές φορές νήμα.. Κάθε χρόνο είμαι στον οδοντίατρο για απονεύρωση. Έχω περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Ο γιατρός μου λέει ότι έχεις αδύναμα δόντια.

Btw ο γιατρός μου παίρνει 150€ για απονεύρωση περιοχή Καλλιθέας και είναι πολύ σχολαστικός.

@Conan2046 αν επιτρέπεται ποιος είναι ο οδοντίατρος αυτός;

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...