Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Ειμαι κάτοχος adsl 24ρας γραμμης εδω και 5 χρονια στη forthnet και οι ταχυτητες που πιανω μεχρι και σημερα ειναι πανω κατω 4mbps down και 0.90 up. Η Forthnet μου προσφερε ενα vdsl router για να ανανεωσω το συμβολαιο μου και περιμενω αυτες τις μερες να με συνδεσουν στη γραμμη vdsl. Θα υπαρχει μεγαλη διαφορα με την vdsl απο τη στιγμη που και με την 24ρα γραμμη ειμαι αρκετα πιο κατω απο το "φυσιολογικο"; Επίσης παρατήρησα ότι στην σελίδα της forthnet για τον έλεγχο διαθεσιμότητας vdsl γραμμής λέει ότι δεν είναι δυνατή η παροχή υπηρεσιών vdsl στην περιοχή μου, ενώ στο τηλέφωνο οσες φορές τους έχω ρωτήσει μου λένε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα...

Capture.PNG

IMG_20190404_222230.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μετά από διάβασμα 10άδων thread βγαίνει το συμπέρασμα ότι κρίσιμο ρόλο στο vdsl παίζει η απόσταση από την καμπίνα.

Εγώ για παράδειγμα που έχω την καμπίνα στα 15 μέτρα είμαι χαλαρός!

Δημοσ.

Εμένα το καφαο είναι περίπου στα 500 μέτρα. Αλλά αυτό που με προβληματίζει αυτή τη στιγμή ειναι η σελιδα της forthnet η οποία λέει οτι δεν είναι δυνατή η παροχή vdsl στην περιοχή μου, ενώ στο τηλέφωνο μου λένε αλλά.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

για να σε παρουν να σου που οτι εχει λογικα ισχυει απλα δεν εχει ανανεωθει το site. Το ιδιο μου ειχαν κανει και εμενα το 17. Και οντως ημουν καρφωμενος στα 50.

παίζει σημασικα που εχω 3.5 down και 0.90 up με adsl 24; Δηλαδή αν έχω τόσο χαμηλές ταχύτητες με adsl , πώς άμα βάλω vdsl θα εκτοξευθω στα 40-45;

Δημοσ.

Εγω ειχα 6mpbs με το 24αρι.

Καμια σημασια δεν εχει αν σε συνδεσουν από ένα κοντινο καφαο όπως εγινε στην περιπτωση μου. Μαλιστα τους ειχα ρωτησει για το περιπου τι ταχύτητες θα πιανω και μου λεγανε 49999 ακατέβατα και δεν τους πιστευα. Τελικα οντως ειχαν δικιο και ειχα πεντακαθαρο 50αρι και 5up μιας και είμαι πολύ κοντα στο καφαο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Εγω ειχα 6mpbs με το 24αρι.

Καμια σημασια δεν εχει αν σε συνδεσουν από ένα κοντινο καφαο όπως εγινε στην περιπτωση μου. Μαλιστα τους ειχα ρωτησει για το περιπου τι ταχύτητες θα πιανω και μου λεγανε 49999 ακατέβατα και δεν τους πιστευα. Τελικα οντως ειχαν δικιο και ειχα πεντακαθαρο 50αρι και 5up μιας και είμαι πολύ κοντα στο καφαο.

Τι απόσταση έχεις απο το καφαο; Εμένα είναι γύρω στα 500-550 μέτρα και δεν ξέρω αν είναι λειτουργικό κιολας...Επισης μήπως θα χρειαστεί κάποια περαιτέρω καλωδιακή σύνδεση που να ξεκινάει απο το σπίτι μου και να καταλήγει στο κοντινότερο καφαο;

Υ.Γ: Η σελίδα της forthnet λογικά είχε φάει σκάλωμα και τώρα πλεον λέει οτι υπάρχει διαθεσιμότητα vdsl στην περιοχή μου 😂.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ουτε 150μετρα καλωδιακη αποσταση δεν ειμαι...Αλλα και τα 500 δεν νομιζω οτι ειναι πολλα.

Εσενα δεν σε νοιαζει τι γινεται εξω απο την πολυκατοικια σου. ΕΙναι δουλεια αυτου που εφτιαξε το δικτυο.

Προφανως ειναι στην διαδικασια των Updates για αυτο μια σε βγαζει να εχεις κ μια οχι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ουτε 150μετρα καλωδιακη αποσταση δεν ειμαι...Αλλα και τα 500 δεν νομιζω οτι ειναι πολλα.

Εσενα δεν σε νοιαζει τι γινεται εξω απο την πολυκατοικια σου. ΕΙναι δουλεια αυτου που εφτιαξε το δικτυο.

Προφανως ειναι στην διαδικασια των Updates για αυτο μια σε βγαζει να εχεις κ μια οχι.

Άρα να μεινω ήσυχος έτσι; Δεν πρόκειται δηλαδή για εξαπατηση ή τίποτα τέτοιο; Ρωτάω επειδή έχω διαβάσει διάφορα περίεργα που κάνουν στους περισσότερους πελάτες όπως ας πούμε να τους λένε οτι υπάρχει διαθεσιμότητα vdsl στην περιοχή τους, να γίνεται μετά κανονικά η συνδεση και εντέλει  να βγαινει το πόρισμα ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και να ξαναγυρνάνε τον πελάτη σε adsl.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει εγγυηση...Εφοσον εχει καταγραφηθει η κληση σου και συμφωνησες σε VDSL εισαι καλλυμενος. Και ανα πασα στιγμη μπορεις να τους το "τριψεις στην μουρη" και να φυγεις χωρις να επιβαρυνθεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Δεν υπαρχει εγγυηση...Εφοσον εχει καταγραφηθει η κληση σου και συμφωνησες σε VDSL εισαι καλλυμενος. Και ανα πασα στιγμη μπορεις να τους το "τριψεις στην μουρη" και να φυγεις χωρις να επιβαρυνθεις...

Μαλιστα. Επισης ειναι και κάτι άλλο που με απασχολεί.Σκεφτομαι να ενεργοποιήσω το fastpath. Έχει σημασία αν το ενεργοποιήσω απο τώρα ή πρέπει να περιμένω καλύτερα μέχρι να με συνδέσουν στην 50ρα γραμμή κι έπειτα να ζητήσω ενεργοποίηση του fastpath.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Περίμενε να γίνει η αναβάθμιση αλλά και ενημέρωση ότι η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί και μετά κάνε αίτηση για fast path. Θα κάνει έως 2 εργάσιμες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, όλα καλα, σήμερα ενεργοποιήθηκε η σύνδεση σε vdsl και με αρκετά καλά νούμερα πιστεύω...Αλλά τώρα βγαίνουν άλλα πρόβλημα στη φόρα όπως καποιες αποσύνδεσεις που γίνονται ανα 10-15 λεπτα (ή και κάποιες φορές καθόλου) και επίσης κάτι "τσαχαλιτά" που ακούγονται όταν πιάνω το σταθερό να τηλεφωνήσω. Εκτός από το να χωρίσω το σταθερό απο το ρουτερ (το οποίο θα το κάνω σύντομα), τι άλλο πρότεινετε;

received_715493258845450.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, divo είπε

Τηλεφωνια εχει πανω απο το ρουτερ ή οπως ηταν παλια; εχεις Voip?

Τι εννοεις αν εχει τηλεφωνια (δεν ξερω και πολυ απο αυτα)...κι επισης οχι δεν εχω voip...το σταθερο λειτουργει χωρις το ιντερνετ,ξεχωριστα.

5 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Επισης φιλτρακια χρησιμοποιεις?

Ναι χρησιμοποιω splitter

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...