Προς το περιεχόμενο

Dell Alienware Area 51m Review

crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Alienware έχει έναν στόχο, την κατασκευή των απόλυτων gaming συστημάτων τα οποία όμως, όπως είναι αναμενόμενο, κοστίζουν αρκετά. Η καινούρια σειρά φορητών της εταιρίας έχει ονομαστεί Area 51m, μας έβγαλε τα μάτια τον περασμένο Ιανουάριο στην CES 2019 όταν και πρωτοανακοινώθηκε, και δεν έχει καμιά σχέση με την προηγούμενη σειρά (Alienware 17 R5). Βλέπετε εκτός από τα νέα και πανίσχυρα υποσυστήματα φέρνει και κάτι άλλο στην κατηγορία, την πλήρη αναβαθμισιμότητα. Τι εννοώ με αυτό τον όρο; Απλά ότι μπορεί κάποιος πέρα από την αλλαγή των υποσυστημάτων αποθήκευσης (storage) και την επέκταση της μνήμης (RAM), να αλλάξει τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών.

Στα Area 51m ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών δεν είναι ενσωματωμένα/κολλημένα στην μητρική κάρτα, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους φορητούς υπολογιστές σήμερα. Ο επεξεργαστής είναι εγκατεστημένος σε ένα κοινό socket τύπου LGA1151 και η αποσπώμενη κάρτα γραφικών βασίζεται σε ένα ειδικό σχέδιο της Dell, το οποίο ονομάζεται Dell Graphics Form Factor (DGFF). Λόγω του ότι η συγκεκριμένη σειρά υπολογιστών είναι καινούρια, προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμες κάρτες γραφικών αυτού του τύπου. Θα ήταν άσκοπο άλλωστε να αγοράσει κάποιος ένα καινούριο μηχάνημα και να το αναβαθμίσει αμέσως. Η Dell υποστηρίζει πάντως ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι ειδικές κάρτες γραφικών και θα δοθούν και λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία της αναβάθμισης. 

spacer.png

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα ήθελα ένα Alienware...θες λόγω design, θες λόγω κουλ φάκτορ; Δεν ξέρω ειδικά αφού εξαγοράστηκε από τη Dell με το support και την εγγύησή της όλο και πιο δελεαστικό μοιάζει...βέβαια τα τελευταία 13 χρόνια φτιάχνω custom pc που έχει κι αυτό τη χάρη του (και τα λιγότερα λεφτά φυσικά) αλλά αν τα είχα ένα λαπτοπάκι θα το τσίμπαγα...

• Like 1

Ότι πιο άχρηστο σε laptop. Δύναμη (περίπου) καλού desktop, σε κόστος αλλά και βάρος υπεροπλου desktop. Τα καρναβάλια με τα διπλά τροφοδοτικά ισχύουν ακόμα;;

• Like 1

Εγώ έχω ένα ένα desktop area 51 r2 και πραγματικά η εγγύηση της dell με έχει αφήσει άφωνο...παρ' όλα αυτά σόρρυ για το off topic δεν μπορώ να καταλάβω η εφαρμογή διαχείρισης χρωμάτων ( command center )παρ' ότι έχει αναβαθμιστεί δεν μου την αναβαθμίζει μήπως ξέρει κάποιος κάτι? 

λοιπον επειδη η dell προσπαθει να επαναφευρει τον  τροχο να αναφερω οτι η τεχνολογια υπαρχει εδω και χρονια με τις καρτες mxm 3 μαλιστα προσφατα βγηκαν και οι αναβαθμισεις σε clevo p775tm1 απο gtx σε rtx οποτε και δεν μου κανει κατι το σουπερ σπουδαιο . ιδιαιτερα οταν μπορεις με τα ιδια χρηματα να στησεις ενα αρκετα καλο clevo με desktop cpu , rtx 2070 οχι maxq και με δυνατοτητα μελοντικης αναβαθμισης.

και οχι η clevo δεν ειναι μονο τα φτηνιαρικα λαπτοπ που οι πλειστοι ειχαν επαφη απο πλαισιο.....

• Like 1
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, sakatema είπε

Βάλε δύο των 5 κυρ Στέφανε 

και mouse τ ακους ?και που σαι βαλε και οθονη κυρ Στεφανε δοξα τον θεο 2 νεφρα εχουμε ας δωσουμε ενα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 2 πραγματικά τα έχω ευχαριστηθεί,δουλεύουν άψογα μικρά και πάνε σφαίρα

Έχει και τα μπλιμπλικια με τον εξωγήινο και τα χρώματα

Ωραία αλλά πανάκριβα.

Επεξ/σία από alexander23

Τερἀστια, βαριἀ και άγαρμπα....Τα Razer Blade πολύ πιο συμπακτά και μινιμάλ και νομίζω καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Εκεί που υπερέχει αυτό εδώ είναι στην εγγύηση...

• Like 1

11 ώρες πριν, forgotten είπε

λοιπον επειδη η dell προσπαθει να επαναφευρει τον  τροχο να αναφερω οτι η τεχνολογια υπαρχει εδω και χρονια με τις καρτες mxm 3 μαλιστα προσφατα βγηκαν και οι αναβαθμισεις σε clevo p775tm1 απο gtx σε rtx οποτε και δεν μου κανει κατι το σουπερ σπουδαιο . ιδιαιτερα οταν μπορεις με τα ιδια χρηματα να στησεις ενα αρκετα καλο clevo με desktop cpu , rtx 2070 οχι maxq και με δυνατοτητα μελοντικης αναβαθμισης.

και οχι η clevo δεν ειναι μονο τα φτηνιαρικα λαπτοπ που οι πλειστοι ειχαν επαφη απο πλαισιο.....

με την διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά η dell δεν χρησιμοποιεί mxm οπως σε παλιότερα alienware (m18xr2 κλπ) αλλα proprietary DGFF (Dell Graphics Form Factor) το οποιο ενσωματώνει επάνω και τις θυρες εξόδων οπότε ότιδήποτε καινούργια κάρτα και να βγάλει η nvidia με διαφορετική τεχνολογία, το συγκεκριμένο Laptop θα μπορει να παρει την αναβαθμιση εφόσον είναι όλα κουμπωμένα επάνω σε αυτή την κάρτα. Πράγμα που δεν συμβαίνει με το mxm.

1 ώρα πριν, warwick είπε

με την διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά η dell δεν χρησιμοποιεί mxm οπως σε παλιότερα alienware (m18xr2 κλπ) αλλα proprietary DGFF (Dell Graphics Form Factor) το οποιο ενσωματώνει επάνω και τις θυρες εξόδων οπότε ότιδήποτε καινούργια κάρτα και να βγάλει η nvidia με διαφορετική τεχνολογία, το συγκεκριμένο Laptop θα μπορει να παρει την αναβαθμιση εφόσον είναι όλα κουμπωμένα επάνω σε αυτή την κάρτα. Πράγμα που δεν συμβαίνει με το mxm.

Ουσιαστικά λες ότι η dell σε παντρεύει με την δική της τεχνολογία χωρίς εναλλακτικές λύσεις όπως συνέβαινε πχ με τις mxm , είναι πιο noob friendly όπως αντιλαμβάνομαι αλλά δεν θα πάρω διότι ουσιαστικά σε ένα ωραίο περιτύλιγμα σε παντρεύει με πανάκριβες μελλοντικές αναβαθμίσεις

3 ώρες πριν, ntemek είπε

Προτιμώ MSI για πολλούς λόγους. Ακόμα δεν με εντυπωσιάζουν τα alienware, πέρα από logo τους.

Εντάξει όλοι έχουμε ελαττώματα, αλλά να προτιμάς MSΙ, αυτό με ξεπερνάει... :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...