The_Judas Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Οταν παρκάρω σε ανηφόρα, τραβάω το χειρόφρενο κανονικά... και μετά όταν αφήσω το πόδι από το φρένο το αυτοκίνητο κάνει ένα δυνατό τρίξιμο. Τι μπορεί να φταίει; Το πρόβλημα αυτό το είχε το αυτοκίνητο απο την πρώτη μέρα αλλά ο πατέρας μου που το είχε δεν ασχολήθηκε, γιατί δεν επηρέαζε σε τίποτα την λειτουργία...
panoskatos Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Όπως τα λέει ο από πάνω μου είναι. Το γράφει και το εγχειρίδιο της Opel. 1
Klausx Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 11 λεπτά πριν, panoskatos είπε Όπως τα λέει ο από πάνω μου είναι. Το γράφει και το εγχειρίδιο της Opel. Αναφέρει το εγχειρίδιο ότι τρίξιμο στο χειρόφρενο είναι φυσιολογικό; 41 λεπτά πριν, The_Judas είπε Οταν παρκάρω σε ανηφόρα, τραβάω το χειρόφρενο κανονικά... και μετά όταν αφήσω το πόδι από το φρένο το αυτοκίνητο κάνει ένα δυνατό τρίξιμο. Τι μπορεί να φταίει; Το πρόβλημα αυτό το είχε το αυτοκίνητο απο την πρώτη μέρα αλλά ο πατέρας μου που το είχε δεν ασχολήθηκε, γιατί δεν επηρέαζε σε τίποτα την λειτουργία... Ταμπουρα ή δισκόφρενα έχει πίσω; Σου έχει τύχει να βάλεις νεκρά και να τσουλήσει λίγο το αυτοκίνητο με χειρόφρενο;
The_Judas Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 ναι κυλάει και πολύ λίγο προς τα πίσω όταν παρκάρω σε ανηφόρα. Μάλλον ταμπουρα αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
christopher0016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, The_Judas είπε ναι κυλάει και πολύ λίγο προς τα πίσω όταν παρκάρω σε ανηφόρα. Μάλλον ταμπουρα αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Τα φρένα ακούγονται δεν είναι κάτι.. φυσιολογικός ήχος είναι από την δύναμη που ασκείται στα φρένα 1
The_Judas Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε Τα φρένα ακούγονται δεν είναι κάτι.. φυσιολογικός ήχος είναι από την δύναμη που ασκείται στα φρένα Ο ήχος ακούγεται όταν αφήνω το φρένο και μετά. Ειδικά αν είναι φορτωμένο το αυτοκίνητο ακουγεται το τρίξιμο και όταν βγαίνουν οι συνπεπιβάτες.
christopher0016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, The_Judas είπε Ο ήχος ακούγεται όταν αφήνω το φρένο και μετά. Ειδικά αν είναι φορτωμένο το αυτοκίνητο ακουγεται το τρίξιμο και όταν βγαίνουν οι συνπεπιβάτες. όταν τον αφήνεις θα ακούγεται γιατί έχει δέσει το χειρόφρενο σε ανηφόρα λόγο ανηφόρας τραβάει πιο έντονα το αυτοκίνητο προς τα πίσω λογικό είναι να υπάρξει ένας ήχος τριβής. Και όταν αφήσεις το πεντάλ του φρένου πάλι λογικό είναι να κάνει θόρυβο. Ειδικά αν είναι μεγάλη η ανηφόρα. Να το δένεις με ταχύτητα σε ανηφόρες.... Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από christopher0016
Klausx Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Κάποιον ήχο θα έχει σίγουρα αλλά εξαρτάτε και η κατάσταση των πίσω φρένων. Και αν ο ήχος είναι μεταλλικός το πιο πιθανό είναι να έχουν φαγωθεί τα πίσω φρένα. Μπορείς να δεις το τελευταίο χαρτί του ΚΤΕΟ αν αναγράφει κάτι για τα πίσω φρένα διαφορετικά την επομένη φόρα που θα πας συνεργείο έναν έλεγχο.
The_Judas Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αφού σας λέω το αυτοκίνητο το είχε εξ αρχής τον θόρυβο από την ημέρα της αγοράς του. Εχει περάσει ένα σωρό κτέο είναι καλά συντηρημένο με αυθεντικά ανταλλακτικά μέχρι σήμερα. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από The_Judas
Μάκαρος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Αφου λες ο ιδιος οτι ειναι καλα συντηρημενο ποιο το ερωτημα τοτε ? Αν θες απλα να σου φυγει η ιδεα, πηγαινε και κανε εναν πληρη ελεγχο στο συστημα φρενων.
christopher0016 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 9 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αφού σας λέω το αυτοκίνητο το είχε εξ αρχής τον θόρυβο από την ημέρα της αγοράς του. Εχει περάσει ένα σωρό κτέο είναι καλά συντηρημένο με αυθεντικά ανταλλακτικά μέχρι σήμερα. Μα αφού σου εξηγούμε ότι είναι ένας ήχος που κάνουν πολλά αυτοκίνητα σε παρόμοιες καταστάσεις. Ανηφορικό δρόμο κτλπ. αφού το έχεις περάσει από ελενχους και είναι οκ τότε γιατί δεν δέχεσαι ότι απλά κάνει αυτόν τον ήχο ;;χώρις να έχει κάποιο πρόβλημα..
papoys1 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Όταν σταματάς κρατάς το αυτοκίνητο ακίνητο με το φρένο και τραβάς χειρόφρενο. Το χειρόφρενο ενεργοποιείται από τη στιγμή που θα αφήσεις το φρένο.Μέχρι όμως να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο θα κινηθεί λίγο μπρος ή πίσω ή πάνω κάτω και θα ακούσεις κάποιο τριγμό από τα πίσω φρένα γιατί το χειρόφρενο ασκεί μόνο εκεί πίεση για να κρατήσει το αυτοκίνητο και όχι στους 4 τροχούς όπως κάνει το φρένο. Όλα λίγο πολύ το κάνουν σε ανηφόρα ή κατηφόρα.Δεν είναι λόγος να σε ανησυχεί. 2
teo_3 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Κλασσικό πρόβλημα με τα Astra H ήταν το τρίξιμο των συνεμπλόκ. Εμένα αλλάχτηκε εντός εγγύησης τότε. Αν τραβάς χειρόφρενο, ιδίως σε ανηφόρα, πας να βγεις απο το αμάξι και ακούγεται τρίξιμο σα σκουριασμένη ντιβανοκασέλα, αυτό είναι. 1
The_Judas Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, teo_3 είπε Κλασσικό πρόβλημα με τα Astra H ήταν το τρίξιμο των συνεμπλόκ. Εμένα αλλάχτηκε εντός εγγύησης τότε. Αν τραβάς χειρόφρενο, ιδίως σε ανηφόρα, πας να βγεις απο το αμάξι και ακούγεται τρίξιμο σα σκουριασμένη ντιβανοκασέλα, αυτό είναι. Αυτό ακριβώς εννοώ... Τέσπα τώρα εκτός εγγύησης δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω χρήματα για ένα τέτοιο ασήμαντο σχετικά πρόβλημα. Θα το έχω στα υπ' όψιν ... Επεξ/σία 7 Απριλίου 2019 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα