ASFE Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Αναφορά σε κείμενο Σε συνέχεια του Ε.Σ. 2018/389-13.06.2018 για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD2), και λόγω του κανονισμού της ισχυρής ταυτοποίησης πελάτη, ο τρόπος που οι κάτοχοι καρτών πραγματοποιούν τις αγορές τους σε ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops), αλλάζει. Συγκεκριμένα, από 14 Σεπτεμβρίου 2019, δεν θα αρκεί μόνο η εισαγωγή των στοιχείων της κάρτας (αριθμός κάρτας, ημερομηνία λήξης, τριψήφιος κωδικός ασφαλείας) για τη διενέργεια αγορών σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Αναλυτικά, ο κάτοχος κάρτας (πιστωτικής, χρεωστικής, προπληρωμένης) που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ηλεκτρονικό κατάστημα, θα πρέπει να εισάγει τους κωδικούς winbank web banking ή το quick login της εφαρμογής winbank mobile (δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου ή 4ψήφιο PIN) και να καταχωρήσει τον ExtraPin κωδικό, πριν την ολοκλήρωση της αγοράς. Η Τράπεζα θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης όλων των Πελατών, σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές. Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. Το πρώτο στάδιο έχει ήδη ξεκινήσει όπου ενημερώνονται κάτοχοι κάρτας που δεν διαθέτουν την υπηρεσία winbank web banking και συνεπώς θα χρειαστεί να την αποκτήσουν έως τον Σεπτέμβριο, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Η πρώτη επικοινωνία περιλαμβάνει μήνυμα SMS και email με παραπομπή σε ενημερωτική σελίδα με περισσότερες πληροφορίες. Τέλος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Πελατών που αποκτούν νέα χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα της Τράπεζας, μπορείτε να τους ενημερώνετε σχετικά, ώστε εφόσον διενεργούν αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα με χρήση κάρτας, να φροντίσουν εγκαίρως για την εγγραφή τους στη winbank. Θα ισχυσει σε ολες τις τραπεζες απο τι εμαθα. Αυτη η ενημερωση ειναι απο Πειραιως.
dexterios Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 58 λεπτά πριν, ASFE είπε Θα ισχυσει σε ολες τις τραπεζες απο τι εμαθα. Αυτη η ενημερωση ειναι απο Πειραιως. Που βρίσκεται αυτή η ενημέρωση; Και εγώ Πειραιώς έχω αλλά δεν έχω λάβει τίποτα , που την βρήκες;
Hapatingo Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Το psd2 αφορά το άνοιγμα και τον διαμοιρασμό των api απο τις τράπεζες σε τρίτους. Δηλαδή σαν αυτό που κάνει το paypal. Αυτό που επισύναψες είναι μάλλον το smart 3D secure, όπου μετά από κάθε online αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσεις μέσα απο το application παράδειγμα οτι εγκρίνεις την αγορά.
ASFE Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Αυτο που επισυναψα εχει σαν τιτλο αυτο Ενημέρωση των Κατόχων Καρτών σχετικά με την ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη από την εφαρμογή της PSD2 στις ηλεκτρονικές συναλλαγές
johnmayson Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημερα αν καποιος εχει μια χρεωστικη πειραιως καρτα και δεν βγαλει web banking αλλα συνδεσει τη καρτα του φτοιαξει ενα paypal λογαριασμο θα μπορει να κανει αγορες ηλεκτρονικα χωρις να εχει ebanking απο τη τραπεζα;;;
daredevil1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ πήγα να κάνω αγορά από ίντερνετ και μου ζητάει έξτρα πιν τώρα. Χ*σε ψηλά κι αγναντευε.
Doubt Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, johnmayson είπε Καλημερα αν καποιος εχει μια χρεωστικη πειραιως καρτα και δεν βγαλει web banking αλλα συνδεσει τη καρτα του φτοιαξει ενα paypal λογαριασμο θα μπορει να κανει αγορες ηλεκτρονικα χωρις να εχει ebanking απο τη τραπεζα;;; Δε βλέπω το λόγο γιατί όχι...
johnmayson Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Αν κανεις λεει αγορα κατω απο 30 ευρω και σωρευτικα μεχρι 100 δε θα κανει ισχυρη ταυτοποιηση.Εχει δοκιμασει κανεις με χρεωστικη πειραιως η γενικως για το αν ισχυει;;
Hapatingo Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 7 minutes ago, johnmayson said: Αν κανεις λεει αγορα κατω απο 30 ευρω και σωρευτικα μεχρι 100 δε θα κανει ισχυρη ταυτοποιηση.Εχει δοκιμασει κανεις με χρεωστικη πειραιως η γενικως για το αν ισχυει;; Αυτό ισχύει για ανέπαφες. Δηλαδή αγοράζεις 4 πράγματα των 30 ευρώ, στο 4 θα σου ζητήσει pin για να ολοκληρωθεί η ανέπαφη αγορά.
johnmayson Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Κανεις λαθος αυτο που γραφω ειναι για ιντερνετικες αγορες.Οποιος γνωριζει ας απαντησει.
Hapatingo Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 1 minute ago, johnmayson said: Κανεις λαθος αυτο που γραφω ειναι για ιντερνετικες αγορες.Οποιος γνωριζει ας απαντησει. Ναι σωστά, εάν είναι κάτω απο 100 δεν ζητάει τίποτα, δοκιμασμένο.
Rightman Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Εμένα με πετάει έξω. Μου ζητάει ερωτήσεις ασφαλείας ότι και να κάνω. Και δεν θυμαμαι να τις έχω βάλει καν. Και με το τηλ. δεν βγάζω άκρη. +302103002172 Εχουν καποιο e-mail?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα