Tory Lanez Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Kαλησπερα. Χρησιμοποιω το Laptop αρκετες ωρες στην ημερα,εχοντας την μπαταρια πανω και την τροφοδοσια ταυτοχρονα,γιατι καποιες φορες χρειαζεται να το μετακινησω βγαζοντας απλα την τροφοδοσια χωρις να το σβησω. Εχω ακουσει οτι αυτο κανει κακο στην μπαταρια.Ισχυει?
mphxths Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, Tory Lanez είπε Kαλησπερα. Χρησιμοποιω το Laptop αρκετες ωρες στην ημερα,εχοντας την μπαταρια πανω και την τροφοδοσια ταυτοχρονα,γιατι καποιες φορες χρειαζεται να το μετακινησω βγαζοντας απλα την τροφοδοσια χωρις να το σβησω. Εχω ακουσει οτι αυτο κανει κακο στην μπαταρια.Ισχυει? Σε βαθος χρονου ναι.Δηλαδη ολες οι μπαταριες καποια στιγμη υποκεινται σε φθορα.To λεγομενο "battery wear".Δες εδω τι γινεται με την δικη μου μπαταρια (νομιζω το φορητο το χω κανα χρονο). Το σκρινσοτ ειναι κατατοπιστικο.Πως επιμηκυνουμε την ζωη της ?Στην ουσια πως να τρεναρουμε το battery wear και να κυμαινεται οσο χαμηλοτερα γινεται? 1.Εχουμε την μπαταρια εκτος αν ξερουμε οτι δεν προκειται να την χρειαστουμε.Δηλαδη αν το φορητο δουλευεται σε πριζα συνεχεια.Αυτο μπορει να γινει αν η μπαταρια ειναι "εξωτερικη" και μπαινει/βγαινει ευκολα.Αν ειναι "εσωτερικη" τοτε αλλαζει το θεμα. 2.Αν ειναι εσωτερικη και καποιος ειναι πολυ σιγουρος οτι δεν θα την χρειαστει μπορει να την απενεργοποιησει απο το bios του φορητου αν υπαρχει τετοια επιλογη ή 3.Αν το φορητο συνοδευεται απο σχετικο software (lenovo/dell εχουν τετοιο) , να φορτιζουν την μπαταρια και να την διατηρουν συνεχως μεταξυ 50-80%.Το να ειναι στο φουλ (100%) συνεχως καπου διαβασα δεν της κανει καλο εξ'ου και τα προγραμματα αυτα που την διατηρουν στο ευρος που ανεφερα .Αν δεις και στο σκρινσοτ το αντιστοιχο προγραμμα του φορητου μου την εχει στο 56% σταθερα (55-60% βασικα). Σε τελικη αναλυση αν η μπαταρια του φορητου γινει μη πρακτικη/λειτουργικη μετα απο Χ χρονια , το κοστος μιας νεας δεν ειναι ιδιαιτερα απαγορευτικο. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από mphxths 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα