Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, μετά από συνέντευξη με γερμανική εταιρεία με υποκατάστημα στη θεσσαλονίκη φτάσαμε στο συμβόλαιο και έχω κάποιες απορίες και επιφυλάξεις ως ολίγον άσχετη καθώς δεν έχω εργαστεί ποτέ.

Η κύρια ένσταση μου είναι στο ότι αναφέρεται ότι σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας που ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να εργεαστεί για μεγάλο διάστημα, αν πάρει χρήματα από ασφαλιστική πρέπει να τα δώσει στην εταιρεία.

Είναι σύνηθες κάτι τέτοιο σε συμβόλαιο; Μου φάνηκε περίεργος όρος. Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει!

Δημοσ.

πρωτη φορα  ακουω κατι τετοιο ,αν και εργοδοτης πλεον με την απαλευθερωση εχω συχαθει μερικους εργοδοτες

Δημοσ.

Κι εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο και κάπως επικίνδυνο.

Ζήτησα αν γίνεται να διαγραφεί και μου είπαν ότι δε γίνεται γιατί όλοι οι εργαζόμενοι το ίδιο έχουν υπογράψει και δεν μπορεί να γίνει ειδική μεταχείριση κάτι το οποίο κατανοώ γενικότερα. Ειδικά γι'αυτό όμως δεν ξέρω έχω τις επιφυλάξεις μου και πρέπει να απαντήσω κιόλας.

Βέβαια δεν πρόκειται για κανέναν αξιόλογο μισθό, κλασικά τα 500 ευρώ μου θα πάρω και αν πάθω κάτι αλίμονό μου-με έπιασε μια απαισιοδοξία, αλλά είμαι σε δίλλημα

Δημοσ.

Πονηροι αυτοι πονηρη και εσυ,υπεγραψετο για να εχεις δουλεια και αν ,ου μη γενετο ,συμβει μην τους τα δινεις (ειναι υποχρεωμενοι να στα δωσουν και ας σε απολυσουν με αποζημιωση τοτε 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Niki2 είπε

Λοιπόν, μετά από συνέντευξη με γερμανική εταιρεία με υποκατάστημα στη θεσσαλονίκη φτάσαμε στο συμβόλαιο και έχω κάποιες απορίες και επιφυλάξεις ως ολίγον άσχετη καθώς δεν έχω εργαστεί ποτέ.

Η κύρια ένσταση μου είναι στο ότι αναφέρεται ότι σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας που ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να εργεαστεί για μεγάλο διάστημα, αν πάρει χρήματα από ασφαλιστική πρέπει να τα δώσει στην εταιρεία.

Είναι σύνηθες κάτι τέτοιο σε συμβόλαιο; Μου φάνηκε περίεργος όρος. Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει!

να θυμασαι οτι ενα συμφωνητικο δεν ειναι απαραιτητα εννομο. νομιζω οτι αμα το υπογραψεις και γινει η στραβη μπορεις να τους γραψεις στ απαυτα σου και αυτοι δε μπορουν να κανουν τιποτα.. παρ αυτα ρωτα εναν εργατολογο για πιο σιγουρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι εχω καταλαβει,αλλα μαλλον εχει να κανει με καποια ιδιωτικη ασφαλιση που σου παρεχουν και θελουν την αποζημιωση αν προκυψει κατι τετοιο,δηλαδη δικαιουχος της αποζημιωσης θα ειναι η εταιρεια και αυτο μαλλον ειναι σύννομο 

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι εχω καταλαβει,αλλα μαλλον εχει να κανει με καποια ιδιωτικη ασφαλιση που σου παρεχουν και θελουν την αποζημιωση αν προκυψει κατι τετοιο,δηλαδη δικαιουχος της αποζημιωσης θα ειναι η εταιρεια και αυτο μαλλον ειναι σύννομο 

τοτε γιατι να αγγιξει καν τα χρηματα αφου δικαιουχος ειναι η εταιρεια?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

τοτε γιατι να αγγιξει καν τα χρηματα αφου δικαιουχος ειναι η εταιρεια?

λογικο το ερωτημα σου, ισως γιατι ο ασφαλιζομενος εχει δικαιωμα να αλλαξει τον δικαιουχο 

Αλλα ολα αυτα ειναι εικασιες σε ενα σκηνικο που δεν φανταζει πολυ λογικο 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, vagos789 είπε

Ναι αυτό εννοεί, αλλά δεν είναι και πολύ λογικό, γιατί ο εργαζόμενος πώς θα εξασφαλιστεί σε μια τέτοια περίπτωση;

Δεν ξέρω ίσως το ψάχνω υπερβολικά, αλλά φοβάμαι μην υπογράψω και τίποτα πολύ άσχημο

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό, υπέγραψε οτι σου λενε και αν αρρωστήσεις πάρτα, και αν σε απολύσουν, ξανά πάρτα και φύγε.

Έτσι κι αλλιώς είναι παράνομοι

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εγώ αναρωτιέμαι ως τι θα περαστεί αυτό το έσοδο στα βιβλία τους.. 

ως μαυρο :P

Δημοσ.

Για γέλια και για κλάματα μαζί είμαστε σ'αυτή τη χώρα. Βγαίνεις να δουλέψεις και δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις...

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Niki2 είπε

Ναι αυτό εννοεί, αλλά δεν είναι και πολύ λογικό, γιατί ο εργαζόμενος πώς θα εξασφαλιστεί σε μια τέτοια περίπτωση;

ο εργαζομενος δεν χανει τα δικαιωματα του σε οτι αφορα την δημοσια/κοινωνικη αασφαλιση του που επισης πληρωνει ο εργοδοτης

Αλλα φαινεται να χανει τα δικαιωματα σε αποζημιωση απο την ιδιωτικη (οχι ομως και τις παροχες περιθαλψης)

Δημοσ.

1) Δε γίνεται να ξέρουν αν έχεις ιδ. ασφάλεια από μόνη σου και αν θα πάρεις λεφτά στη περίπτωση αυτή.
2) Το θεωρώ απίθανο να σου ζητήσουν τα λεφτά του ΙΚΑ που θα πάρεις σε αυτή τη περίπτωση.
Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω πως ο OP μιλάει για ιδιωτική και μάλιστα ασφάλιση που θα σου κάνουν αυτοί.

Συνεπώς δεν έχεις να φοβάσαι πως κάτι θα χάσεις.. σου παρέχουν ιδ. ασφάλιση χωρίς το πακέτο που σου δίνει λεφτά σε περίπτωση ατυχήματος (απατεωνιά μεν αλλά δεν χάνεις κάτι εσύ δε)..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...