Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση Soundbar σε ενισχυτή

dlogkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου ειδικού ώστε να με βοηθήσει στο τρόπο σύνδεσης της Soundbar LG SK5 σε ραδιοενισχυτή Home cinema Yamaha RX-V785. Πάιρνω τον ήχο της τηλεόρασης (LG OLED 55C8 PLA) μέσω HDMI ARC στον ενισχυτή αλλά όταν συνδεω την Soundbar στον ενισχυτή, ο ήχος χανεται και παίζουν μόνο τα ηχεία της τηλεόρασης.

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να συνδέσω τις συγκεκριμένες συσκευές ώστε να έχω ήχο στα ηχεία του ενισχυτή και στη Soundbar ???

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί να συνδέσεις την μπάρα σε ενισχυτή ? Η συγκεκριμένη έχει δικό της εσωτερικά ενισχυτή.
Απλά συνδέεις την μπάρα στην τηλεόραση και δίνεις τον ήχο μέσω ρύθμισης στην τηλεόραση, να βγαίνει από το ηχείο της μπάρας αντί για την TV.
Ο Yamaha που έχεις, δεν μπορεί να δουλέψει με το 2.1 σύστημα της μπάρας που έχεις.

• Like 1

Το θέμα μου είναι αν μπορώ να έχω ήχο απο παντού - και από τα ηχεία του ενισχυτή και από τη Soundbar. Η τηλεόραση δεν μπορεί να στέλνει συγχρόνως ήχο και στη Soundbarκαι στον ενισχυτή.

Άλλωστε ο ενισχυτής δίνει καλύτερο ήχο απο τη Soundbar. Άρα δεν μπορώ να έχω μια συνδεσμολογία ώστε να έχω ήχο και απο ενισχυτή και απο τη Soundbar?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθείς να συνδέσεις δύο μουσικά συστήματα μεταξύ τους χωρίς αυτά να είναι συμβατά μεταξύ τους και το bottleneck στην ποιότητα του ήχου ("καλύτερος ήχος") θα εξακολουθεί να είναι η ηχομπάρα, καθώς έτσι κι αλλιώς στην ψηφιακή σύνδεση εκτός από την ενίσχυση του ήχου και την αναπαραγωγή του από τα ηχεία της ηχομπάρας, θα γίνεται και η ψηφιοαναλογική μετατροπή του ήχου από την ηχομπάρα.

Το ρητό λέει ότι με τα αβγά βάφονται με βαφή αβγών και όχι με κάτι άλλο.

Αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά, πάρε ηχεία για τον ενισχυτή σου ή αλλιώς παίξε με την ηχομπάρα.

Αν θες να έχεις και τα δυο στο ίδιο οικοσύστημα και να τα έχεις να εναλλάσουν μεταξύ τους ήχο, τότε τα πετάς και τα δυο και παίρνεις συμβατή ηχομπάρα και ενισχυτή.
Για παράδειγμα ηχομπάρα και ενισχυτής με σύστημα MusicCast, μια και πιάσαμε τη Yamaha.

Πάντως με πατέντες σαν αυτή που σκέφτεσαι δεν θα πετύχεις κάτι. 

Επεξ/σία από T. Jefferson

Για να διευκρινισω κάτι....στον Yamaha υπαρχουν συνδεδεμενα 2 ηχεία δαπέδου Klipsh R26

Πιστευω πως καμια Soundbar δεν δίνει τόσο καλό ήχο. Τώρα η LG Soundbar ήταν δώρο με τη τηλεόραση που αγόρασα. Οπότε είπα μήπως και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα και να πετύχεις ξέρω γω να στείλεις από κάποια οπτική έξοδο του Yamaha ήχο στην ηχομπάρα, τι ακριβώς αποτέλεσμα περιμένεις παίζοντας ταυτόχρονα και τα δύο; Θα είναι κουκουρούκου όλο αυτό. Η ηχομπάρα θα παίζει τα δικά της και ο ενισχυτής τα δικά του, χωρίς κάποιου είδους προβλεπόμενη προδιαγραφή αναπαραγωγής.

Δεν πετυχαίνεις surround ήχο έτσι αν αυτό επιδιώκεις, φαντάζομαι γνωρίζεις τι προϋποθέτει αυτό.

Επεξ/σία από T. Jefferson

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...