music_lover Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Οι διαφορές μεταξύ τις ίδιας γενιάς καρτών γραφικών είναι στον αριθμό των fps που αποδίδουν σε συνδυασμό με την ανάλυση της οθόνης και τις ρυθμίζεις γραφικών και όχι στην ποιότητα της απεικόνισης, εφόσον ρυθμιστούν το ίδιο. Δηλαδή μια 1660 με μια 2080 θα παράγει την ίδια ακριβώς ποιότητα γραφικών σε max settings με την διαφορά ότι η 1660 θα παράγει λιγότερα frames per second. Ένα screenshot θα βοηθούσε να καταλάβουμε τι εννοείς. 2
7nisiotis Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Ίσως έχει χαμηλό ppi η οθόνη και σου δίνει αυτή την αίσθηση; μήπως πρέπει να ρίξεις και ενα καλό calibration;
rofl Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 να εχει χειροτερη οπτικη ποιοτητα το παιχνιδι απο το streaming λογω χαμηλου bitrate και ακομα και σε 720p οπως λεει, δυσκολο. η εχει συνηθισει και του φαινεται, η εχει λαθος αναλυση. η εχει κανενα adaptor σε vga.
malakudi Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, omega είπε Να με συγχωράτε αν φανεί χαζή ερώτηση άλλα είχα μια απορία. H κάρτα γραφικών που έχω (GeForce GTX 1660 OC 6G Windforce). Ram έχω 24gb Επεξεργαστή έχω έναν πολύ κάλο i7 SSD σκληρό δίσκο, που είναι όλα τα παιχνίδια μου εγκατεστημενα. Παρολαυτα, βλέπω ότι μερικές φόρες που.χ. στο The Division 2 /Final Fantasy XIV Online, ακόμα και αν βάλω τα max settings, σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, δεν έχω την ευκρίνεια που θα έπρεπε σε max settngs, ειδικά με συγκρινεις με κάποιους που streamαρουν το παιχνίδι π.χ. στο Twitch. Κατανοώ ότι εννοείται ότι θα υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια κάρτα των 200 ευρώ έναντι μιας των 500 ή των 1000. Aπλα νιώθω ότι ίσως δεν δίνει τα μέγιστα που μπορεί η προκείμενη ? 'H είναι άπλα η ιδέα μου και πρέπει κάποια στιγμή να δώσω ακόμα περισσότερα για κάρτα γραφικών ? Μιας και είσαι ο πρώτος με GTX 1660, θα μπορούσες να τρέξεις ένα ffmpeg encode με NVENC να δούμε την απόδοση αυτής της κάρτας σε σχέση με τις άλλες Turing; 1. Κατεβάζεις ffmpeg από εδώ: https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/ 2. Κατεβάζεις ένα δοκιμαστικό input file από εδώ: https://download.blender.org/demo/movies/BBB/bbb_sunflower_1080p_30fps_normal.mp4 3. Τρέχεις την παρακάτω εντολή: ffmpeg -hwaccel nvdec -i bbb_sunflower_1080p_30fps_normal.mp4 -c:v h264_nvenc -preset medium -profile:v high -acodec copy -f null -y NUL και ffmpeg -hwaccel nvdec -i bbb_sunflower_1080p_30fps_normal.mp4 -c:v h264_nvenc -preset slow -profile:v high -acodec copy -f null -y NUL και αναφέρεις τα fps που βγάζει. Ευχαριστώ Στην RTX 2080 (που έχει ίδια ουσιαστικά απόδοση και με 2070 και με 2080 Ti) πιάνει 462 fps σε preset medium και 330 fps σε preset slow
Agent_Orange Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Με RTΧ 2060 451 medium 296 slow, το βιντεάκι το είχα σε μηχανικό εξωτερικό δίσκο αν έχει σημασία.
malakudi Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 16 ώρες πριν, Agent_Orange είπε Με RTΧ 2060 451 medium 296 slow, το βιντεάκι το είχα σε μηχανικό εξωτερικό δίσκο αν έχει σημασία. Αν την κλοκάρεις σε αντίστοιχα clocks με την RTX 2080, λογικά θα πιάσει το ίδιο. Η ταχύτητα δίσκου ίσως να επηρεάζει ελάχιστα το πρώτο run, αν το τρέξεις 2-3 φορές και βγάζει το ίδιο δεν υπάρχει θέμα. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της GTX 1660/1660Ti γιατί είναι non-RTX Turing και φυσικά είναι και οι φτηνότερες, οπότε αν αποδίδουν πάνω κάτω το ίδιο θα είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον που ενδιαφέρεται για video encoding. 1
omega Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το βρήκα το πρόβλημα. Ήταν ένα application που μου άλλαζε την ανάλυση κάποιες φορες τελείως αθόρυβα χωρίς να το καταλάβω. Όλα καλά. Ευχαριστώ πολύ για όλα ! 4
7nisiotis Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Τέλος καλό, όλα καλά. Καλά παιχνίδια τώρα και να ευχαριστηθείς τη κάρτα μαν! 2
music_lover Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, omega είπε Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το βρήκα το πρόβλημα. Ήταν ένα application που μου άλλαζε την ανάλυση κάποιες φορες τελείως αθόρυβα χωρίς να το καταλάβω. Όλα καλά. Ευχαριστώ πολύ για όλα ! Ποιο application αν επιτρέπεται? Επειδή δεν μου έρχεται κανένα στο νου που θα μπορούσε να το κάνει αυτό.
omega Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, music_lover είπε Ποιο application αν επιτρέπεται? Επειδή δεν μου έρχεται κανένα στο νου που θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Ήταν το Desktop Ok . Είχα ένα θέμα παλιά με τα icons που άλλαζαν θέση και αυτό το app σου κρατάει τις θέσεις των shortcuts στο desktop σε profiles. Βάλε και την δεύτερη οθόνη που έχω στο όλο πράγμα που έχει διαφορετική ανάλυση, τα έκανε σαλάτα. 3
malakudi Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, omega είπε Ήταν το Desktop Ok . Είχα ένα θέμα παλιά με τα icons που άλλαζαν θέση και αυτό το app σου κρατάει τις θέσεις των shortcuts στο desktop σε profiles. Βάλε και την δεύτερη οθόνη που έχω στο όλο πράγμα που έχει διαφορετική ανάλυση, τα έκανε σαλάτα. @omega Αν μπορείς κάνε ένα τεστ και το παραπάνω που έγραψα για το NVENC, είσαι ο μόνος στο φόρουμ με GTX 1660. 3-4 λεπτάκια θα σου πάρει. Ευχαριστώ. 1
omega Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 18 ώρες πριν, malakudi είπε @omega Αν μπορείς κάνε ένα τεστ και το παραπάνω που έγραψα για το NVENC, είσαι ο μόνος στο φόρουμ με GTX 1660. 3-4 λεπτάκια θα σου πάρει. Ευχαριστώ. Το είχα στο μυαλό μου να το κάνω και να στείλω αποτελέσματα αλλα ο υπολογιστής φτιάχτηκε για τον αδερφό μου και είναι εκτός Αθηνών. Θα προσπαθήσω να τον καθοδηγήσω εγώ μήπως και το καταφέρει αυτός αλλα δεν σκαμπάζει πολλά απο υπολογιστές. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα