PETROS13 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Καλησπέρα, μου έκαναν πρόταση από την Cosmote για 50 VDSL με εγγύηση ταχύτητας 30-45! με την ενεργοποίηση παρατήρησα ότι η VDSL συγχρονίζει στα 7! και το τηλέφωνο δε λειτουργεί καθόλου.. (σαν κατειλημμένο) Τους πήρα τηλέφωνο και ενώ στην αρχή είπαν ότι θα το δηλώσουν ως σφάλμα μου είπαν ότι στη γραμμή μου δεν μπορώ να βάλω VDSL αλλά μόνο ADSL και πήγαν να μου προτείνουν πρόγραμμα ADSL τηλεφωνικά σαν υποβάθμιση κάτι που αρνήθηκα. Θεωρώ είναι περίπτωση εξαπάτησης από το εμπορικό τμήμα. Να τους κάνω κάποια καταγγελία στην ΕΕΤΤ ή να περιμένω να δω αν θα λυθεί πρώτα το θέμα; Αυτή τη στιγμή με μετέφεραν σε προφίλ ADSL..με τρομερές ταχύτητες.. DSL Downstream 5863 kBit/s DSL Upstream 765 kBit/s SNR (Down/Up) 14.2 / 13.2 dB Attenuation (Down/Up) 15.0 / 8.5 dB Το παράξενο είναι ότι στην πολυκατοικία γνωστός μου πιάνει από Cosmote γύρω στα 27 σε 30άρα γραμμή..
polaki Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Νόμιζω ότι από τη στιγμή που η πρόταση ήταν για VDSL και δεν μπορούν να σου παρέχουν VDSL, κλείνεις την σύνδεση και πας σε άλλο πάροχο. Η καταγγελίες στην ΕΕΤΤ δεν είναι και τόσο απλές, παίρνουν χρόνο και ταλαιπωρείσαι για κάτι που μπορεί να λυθεί ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ αν απλά φύγεις και πας σε άλλο πάροχο.
Cell_7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Τι περιοχή βρίσκεσαι; Αν σου είπαν ότι μπορούν να σου περάσουν VDSL και πιάνεις μόνο 7 φαίνεται κάποια βλάβη να υπάρχει. Και απο την στιγμή που άλλος στην πολυκατοικία με την ίδια εταιρία πιάνει 27 στα 30 είμαι 98% σίγουρος ότι υπάρχει θέμα με την καλωδίωση σου. Μου είχε τύχει παρόμοιο περιστατικό και χρειάστηκε να αλλάξω την καλωδίωση από την είσοδο της πολυκατοικίας έως το διαμέρισμα μου. Θυμάμαι ένα ethernet καλώδιο ήταν και στην περίπτωση μου, έως τον τρίτο μου είχε βγει 30€ με τον ηλεκτρολόγο που βρήκα. Όπως και να έχει, να τους πεις να έρθουν τεχνικοί να επιβεβαιώσουν τι είδους πρόβλημα υπάρχει καθώς έτσι βρήκα εγώ το δικό μου, στην είσοδο της πολυκατοικίας μου έπιανε 45 και εγώ στο διαμέρισμα 10 οπότε είχα τέτοια βλάβη εγώ.
PETROS13 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Περιοχή Αμπελόκηποι Αθήνα Μου είπαν ότι η συγκεκριμένη περιοχή adsl πιάνει 7-11 ενώ όσον αφορά το γνωστό μου που πιάνει καλή ταχύτητα μου είπαν ότι μπορεί να παίρνει από άλλο Καφαο του ΟΤΕ..
panoc Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 1. με 15.0 Attenuation και 14.2 SNR θα επρεπε να παινεις αρκετα ως πολυ παραπανω και σε απλη adsl. 2. Εφοσον ειναι στην ιδια πολυκατοικια ο γωνστος σου παιρνει απο το ιδιο καφαο/καμπινα/ΑΚ. Oποτε σου λενε παπατζες. Κοιτα την εσωτερικη σου κλαωδιωση γιατι με βαση τα σταιστικα σου δε δικαιολογειται η ταυχτητα σου. Ειναι πολυ πιθανο να μην εχει ελευθερες vdsl πορτες η καμπινα-Α/Κ που συνδεεσαι γιαυτο και σε εβαλαν σε adsl.
PETROS13 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 14 ώρες πριν, panoc είπε 1. με 15.0 Attenuation και 14.2 SNR θα επρεπε να παινεις αρκετα ως πολυ παραπανω και σε απλη adsl. 2. Εφοσον ειναι στην ιδια πολυκατοικια ο γωνστος σου παιρνει απο το ιδιο καφαο/καμπινα/ΑΚ. Oποτε σου λενε παπατζες. Κοιτα την εσωτερικη σου κλαωδιωση γιατι με βαση τα σταιστικα σου δε δικαιολογειται η ταυχτητα σου. Ειναι πολυ πιθανο να μην εχει ελευθερες vdsl πορτες η καμπινα-Α/Κ που συνδεεσαι γιαυτο και σε εβαλαν σε adsl. ωραία θα μιλήσω με τους τεχνικούς τους διαφορετικά θα κάνω αίτηση φορητότητας σε άλλη εταιρεία. Για τς υπόλοιπες εταιρείες για ADSL τι λέτε; Forthnet ή Vodafone? Wind είχα πριν, ήμουν ευχαριστημένος αλλά ζητάνε και 30€ τέλη ενεργοποίησης για να πάω που δεν μπορώ να τα πληρώσω (ενώ άλλες το δίνουν δωρεάν)
achilles_g_ Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Να ζητήσεις να έρθει τεχνικός να μετρήσει τη γραμμή στον κατανεμητή σου. Αλλά δεν έχεις πει κάτι για τον τρόπο που έχεις συνδέσει το μόντεμ. Έχεις ένα καλώδιο τηλεφώνου στο διαμέρισμα σου ή σε κάθε δωμάτιο?
cons1985 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 7 ώρες πριν, PETROS13 είπε ωραία θα μιλήσω με τους τεχνικούς τους διαφορετικά θα κάνω αίτηση φορητότητας σε άλλη εταιρεία. Για τς υπόλοιπες εταιρείες για ADSL τι λέτε; Forthnet ή Vodafone? Wind είχα πριν, ήμουν ευχαριστημένος αλλά ζητάνε και 30€ τέλη ενεργοποίησης για να πάω που δεν μπορώ να τα πληρώσω (ενώ άλλες το δίνουν δωρεάν) Αν δεν εχουν δικό τους δίκτυο και αυτές από τον ΟΤΕ θα παίρνουν. Το καλύτερο που έχει να κάνεις όπως σου είπαν πιο πάνω ειναι να ζητήσεις να έρθουν να μετρήσουν στον κατανεμητή σου! Ετσι θα αποκλείσεις το ενδεχόμενο να έχεις κάποιο πρόβλημα με την καλωδίωση σου. 1
PETROS13 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 17 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Να ζητήσεις να έρθει τεχνικός να μετρήσει τη γραμμή στον κατανεμητή σου. Αλλά δεν έχεις πει κάτι για τον τρόπο που έχεις συνδέσει το μόντεμ. Έχεις ένα καλώδιο τηλεφώνου στο διαμέρισμα σου ή σε κάθε δωμάτιο? 2 δωμάτια από ένα καλώδιο τηλεφώνου. Δεν είναι σε Αστέρι οπότε σίγουρα θα έχει κάποια απώλεια αλλά δεν παίζει τόσο μεγάλη.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Στις 4/4/2019 στις 1:11 ΠΜ, PETROS13 είπε Καλησπέρα, μου έκαναν πρόταση από την Cosmote για 50 VDSL με εγγύηση ταχύτητας 30-45! με την ενεργοποίηση παρατήρησα ότι η VDSL συγχρονίζει στα 7! και το τηλέφωνο δε λειτουργεί καθόλου.. (σαν κατειλημμένο) Τους πήρα τηλέφωνο και ενώ στην αρχή είπαν ότι θα το δηλώσουν ως σφάλμα μου είπαν ότι στη γραμμή μου δεν μπορώ να βάλω VDSL αλλά μόνο ADSL και πήγαν να μου προτείνουν πρόγραμμα ADSL τηλεφωνικά σαν υποβάθμιση κάτι που αρνήθηκα. Θεωρώ είναι περίπτωση εξαπάτησης από το εμπορικό τμήμα. Να τους κάνω κάποια καταγγελία στην ΕΕΤΤ ή να περιμένω να δω αν θα λυθεί πρώτα το θέμα; Αυτή τη στιγμή με μετέφεραν σε προφίλ ADSL..με τρομερές ταχύτητες.. DSL Downstream 5863 kBit/s DSL Upstream 765 kBit/s SNR (Down/Up) 14.2 / 13.2 dB Attenuation (Down/Up) 15.0 / 8.5 dB Το παράξενο είναι ότι στην πολυκατοικία γνωστός μου πιάνει από Cosmote γύρω στα 27 σε 30άρα γραμμή.. Μέγιστη θεωρητική ταχύτητα Απόσταση 1086 Μέτρα είναι η απόσταση σου από το Α/Κ η καμπίνα στην οποία συνδέεται όλο το ακίνητο είναι ίδια σε όλους και αν πας στον κατανεμητή του ακινήτου θα βρεις και το νούμερο αυτής (υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στο παρών φόρουμ) θα πρέπει να κάνεις έλεγχο της εσωτερικής σου καλωδίωσης από τον κατανεμητή του ακινήτου μέχρι την κεντρική πρίζα του σπιτιού σου και όλες τις επιμέρους πρίζες εφόσον υπάρχουν (αυτή την δουλειά την κάνει τεχνικός με τα κατάλληλα μηχανήματα) και έναντι αμοιβής φυσικά αν δεν βρεθεί τίποτα τότε είναι πρόβλημα από τον κατανεμητή του ακινήτου έως την καμπίνα ή από την καμπίνα έως το Α/Κ που είναι ευθύνη του παρόχου δηλαδή της COSMOTE σε VDSL δεν δικαιολογείτε αυτή η ταχύτητα είναι ΒΛΑΒΗ. μπορείς να κάνεις την καταγγελία σου στην ΕΕΤΤ και παράλληλα τις ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ώστε να έχεις αυτό που πληρώνεις όποιον πάροχο και να επιλέξεις δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάσεις περισσότερο καθώς όλοι παίρνουν από την ίδια καμπίνα / ίδιο Α/Κ όπως καταλαβαίνεις θα έχεις τα ίδια προβλήματα αν είναι καλωδιακή βλάβη...
achilles_g_ Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 7 ώρες πριν, PETROS13 είπε 2 δωμάτια από ένα καλώδιο τηλεφώνου. Δεν είναι σε Αστέρι οπότε σίγουρα θα έχει κάποια απώλεια αλλά δεν παίζει τόσο μεγάλη. Δοκίμασε να απομονώσεις την μία και να βάλεις το μόντεμ στην κύρια , έτσι από περιέργεια.
Cell_7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 13 ώρες πριν, ikorolis είπε Μέγιστη θεωρητική ταχύτητα Απόσταση 1086 Μέτρα είναι η απόσταση σου από το Α/Κ Απο ποια πράξη βγαίνει η απόσταση;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 23 λεπτά πριν, Cell_7 είπε Απο ποια πράξη βγαίνει η απόσταση; downstream line attenuation
PETROS13 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 23 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Δοκίμασε να απομονώσεις την μία και να βάλεις το μόντεμ στην κύρια , έτσι από περιέργεια. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω. (αναμένω πρώτα τι θα μου πει η τεχνική υποστήριξη, με τη δήλωση βλάβης που ανέφερα) Η πολυκατοικία έχει cat 5 ή cat 6 όπως είχα δει τότε. Παλαιότερα που είχα βάλει vdsl 30 επιανα γύρω στα 16. Με ίδια καλωδίωση. Η διαφορά να ήταν από συνδεσμολογία να το καταλάβω αλλά τώρα το 7 που πιάνει το θεωρώ απίθανο εκτός αν γέμισαν οι τυχοι τρωκτικά 😛 Στις 6/4/2019 στις 8:26 ΠΜ, ikorolis είπε Μέγιστη θεωρητική ταχύτητα Απόσταση 1086 Μέτρα είναι η απόσταση σου από το Α/Κ η καμπίνα στην οποία συνδέεται όλο το ακίνητο είναι ίδια σε όλους και αν πας στον κατανεμητή του ακινήτου θα βρεις και το νούμερο αυτής (υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στο παρών φόρουμ) θα πρέπει να κάνεις έλεγχο της εσωτερικής σου καλωδίωσης από τον κατανεμητή του ακινήτου μέχρι την κεντρική πρίζα του σπιτιού σου και όλες τις επιμέρους πρίζες εφόσον υπάρχουν (αυτή την δουλειά την κάνει τεχνικός με τα κατάλληλα μηχανήματα) και έναντι αμοιβής φυσικά αν δεν βρεθεί τίποτα τότε είναι πρόβλημα από τον κατανεμητή του ακινήτου έως την καμπίνα ή από την καμπίνα έως το Α/Κ που είναι ευθύνη του παρόχου δηλαδή της COSMOTE σε VDSL δεν δικαιολογείτε αυτή η ταχύτητα είναι ΒΛΑΒΗ. μπορείς να κάνεις την καταγγελία σου στην ΕΕΤΤ και παράλληλα τις ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ώστε να έχεις αυτό που πληρώνεις όποιον πάροχο και να επιλέξεις δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάσεις περισσότερο καθώς όλοι παίρνουν από την ίδια καμπίνα / ίδιο Α/Κ όπως καταλαβαίνεις θα έχεις τα ίδια προβλήματα αν είναι καλωδιακή βλάβη... Αναμένω πρώτα τι θα πουν οι τεχνικοί από ΟΤΕ. Αν έρθουν και στο σπίτι να τσεκαρουν κανένα πρόβλημα για να δουν και αυτόματα τι ταχύτητα έχει. Αν δεν επιλυθεί θα φύγω για αλλού. Wind είχα και για να επιστρέψω θέλουν τέλος ενεργοποίησης οπότε της δίνω άκυρο Απομένει Vodafone καί forthnet (αν και έχει η συγκεκριμένη τέλος ενεργοποίησης την εμπιστεύομαι πιο πολύ για κάποιο λόγο)
achilles_g_ Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Η καλωδίωση σου είναι έτσι και αλλιώς λάθος. ΄Ό,τι και να σου κάνουν πάλι δεν θα έχεις το μέγιστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα