Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός. Κάνω διδακτορικό στην Ελλάδα και μένω με τους γονείς μου. Είμαι 27χρονών. Ήθελα να φύγω έξω για Erasmus. Είχαι δοκιμάσει πολλά μέρη αλλά όλοι μου έριχναν άκυρο γιατί ήταν full. Τώρα που μπήκα στα mail μου είδα μια απάντηση από ένα μέρος στο Παρίσι που είχα στείλει και μου είπε ότι θα χαρούν να με δεχτούν. Στο Παρίσι έχω μέρος να μείνω. Επίσης έχω υποτροφία και μαζί με τα λεφτά του Erasmus οικονομικά θα την παλεύω όσο να ναι. Στην Ελλάδα έχω θετούς γονείς, την κοπέλα μου και φίλους (λέμε τώρα). Να κάνω αυτό που λέει το τραγούδι, τη ζωή μου μηδενίζω πάει να πει πως ξαναρχίζω; Τους γονείς μου εδώ σκέφτομαι βασικά και την κοπέλα μου. Φίλους όχι τόσο. Όλοι τους αρνητικοί θα είναι στην απόφαση αυτή. Δε φοβάμαι ακριβώς το ταξίδι, φοβάμαι μη το μετανοιώσω. Γενικά ήθελα να φύγω από την Ελλάδα, δεν μου αρέσει η κατάσταση εδώ και η Γαλλία υπήρξε τα τελευταία χρόνια μια διέξοδος στο μυαλό μου. Δεν ξέρω νόημα να ξαναγυρίσω.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Βρε καλώς τον. Θα σε φιλοξενήσει ο μπαμπάς στο Παρίσι; :P

Το χρονικό διάστημα του erasmus ποιο είναι;

ναι μαζί του θα μείνω και το θέλω πολύ. Κοίτα είναι μαξ 12 μήνες αλλά μετά δεν σαναγκάζει κάποιος να φύγεις, αν μαρέσει εκεί θα βρω κάτι σε ποστ-ντοκ ή κάποια άλλη σχετική δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kolumvitis είπε

ναι μαζί του θα μείνω και το θέλω πολύ. Κοίτα είναι μαξ 12 μήνες αλλά μετά δεν σαναγκάζει κάποιος να φύγεις, αν μαρέσει εκεί θα βρω κάτι σε ποστ-ντοκ ή κάποια άλλη σχετική δουλειά.

Δηλαδή είσαι στο πέρας του διδακτορικού σου; Δε θα υπάρξουν πανεπιστημιακές υποχρεώσεις εντός Ελλάδας, μετά το τέλος του Erasmus;

Νομίζω ότι το οικονομικό το έχεις λυμένο(χρήματα erasmus + υποτροφία).Επιπλέον, η στέγαση σου θα είναι δωρεάν από τον πατέρα σου. Άρα, δεν είναι βιοποριστικής φύσεως η ερώτηση σου.

Σε ποιον τομέα, αν επιτρέπεται, κάνεις phd;

Θες να φύγεις Erasmus, ώστε να εξασφαλίσεις μελλοντικά κάποια θέση εργασίας στο εξωτερικό;

Θες να φύγεις Erasmus, ώστε να ζήσεις την εμπειρία και να γνωρίζεις τον πατέρα σου;

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο πρόβλημα που μπορώ να εντοπίσω, είναι οι γονείς που αφήνεις πίσω. Φίλοι, σχέσεις είναι δευτερεύοντα.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, οι γονείς θα στεναχωρηθουν είτε πας στο Παρίσι, είτε πας στο Περού.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.

Πριν μήνες είχες δημοσιεύσει το ίδιο, αν οχι ένα παρόμοιο θέμα, και όλοι σχολίαζαν οτι παρατάς τους θετούς γονείς και κάτι τέτοια.

Κάνε οτι θέλεις, αν δεν σου αρέσει εδώ (όπως σε πάρα πολλούς), δοκίμασε να φύγεις στην Γαλλία και δες αν σου αρέσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kolumvitis είπε

Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός. Κάνω διδακτορικό στην Ελλάδα και μένω με τους γονείς μου. Είμαι 27χρονών. Ήθελα να φύγω έξω για Erasmus. Είχαι δοκιμάσει πολλά μέρη αλλά όλοι μου έριχναν άκυρο γιατί ήταν full. Τώρα που μπήκα στα mail μου είδα μια απάντηση από ένα μέρος στο Παρίσι που είχα στείλει και μου είπε ότι θα χαρούν να με δεχτούν. Στο Παρίσι έχω μέρος να μείνω. Επίσης έχω υποτροφία και μαζί με τα λεφτά του Erasmus οικονομικά θα την παλεύω όσο να ναι. Στην Ελλάδα έχω θετούς γονείς, την κοπέλα μου και φίλους (λέμε τώρα). Να κάνω αυτό που λέει το τραγούδι, τη ζωή μου μηδενίζω πάει να πει πως ξαναρχίζω; Τους γονείς μου εδώ σκέφτομαι βασικά και την κοπέλα μου. Φίλους όχι τόσο. Όλοι τους αρνητικοί θα είναι στην απόφαση αυτή. Δε φοβάμαι ακριβώς το ταξίδι, φοβάμαι μη το μετανοιώσω. Γενικά ήθελα να φύγω από την Ελλάδα, δεν μου αρέσει η κατάσταση εδώ και η Γαλλία υπήρξε τα τελευταία χρόνια μια διέξοδος στο μυαλό μου. Δεν ξέρω νόημα να ξαναγυρίσω.

Δεν νομίζω ότι τα λες καλά. 

Α) Εάν θυμάμαι καλά, το Erasmus **δεν έδινε** χρηματοδότηση για υπ. διδ. Το Erasmus+ δίνει. 

Β) Με Erasmus+ δεν θα πας για πάντα, αλλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρεις κάποια χρηματοδότηση για να καλύψεις κάποια έξοδά σου για ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. Μετά θα πρέπει να συνεχίσεις ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Άρα τι τσαμπουνάς ότι θα αφήσεις την Ελλάδα, θετούς γονείς και δεν συμμαζεύεται; Πολύ drama για κάτι που κάνουν μέχρι και οι προπτυχιακοί φοιτητές. 

Γ) Επίσης, θυμάμαι ότι ήσουν μουσικός όταν έγραφες με το ψευδώνυμο Flaoutistas. Τώρα πως έγινες Υπ. Διδ.; 

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Fortistis είπε

...

Γ) Επίσης, θυμάμαι ότι ήσουν μουσικός όταν έγραφες με το ψευδώνυμο Flaoutistas. Τώρα πως έγινες Υπ. Διδ.; 

Αυτό σε πείραξε; Τον Ιούλιο που μας πέρασε ήταν 24 χρονών, σήμερα είναι 27. :rolleyes:

Κάθε 3ς μήνες μεγαλώνει 1 χρόνο. :o

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...