Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς κάποια μέχρι 200-250 ευρώ? Είναι για 150 τμ λαχανοκηπο, που θα οργωνεται περιστασιακά και τμηματικά

Δημοσ.
7 ώρες πριν, 4saken είπε

Έχει κανείς κάποια μέχρι 200-250 ευρώ? Είναι για 150 τμ λαχανοκηπο, που θα οργωνεται περιστασιακά και τμηματικά

Με τόσα λεφτά μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις.Ειδικά αν το χώμα του κήπου σου είναι βαρύ και έχει καιρό να σκαφτεί τα χόρτα από πάνω θα βγάζει.

Έχω μία μεγάλη βενζινοκίνητη των 500 ευρώ περίπου και αν έχει πατηθεί αρκετά το χώμα και έχει καιρό να σκαφτεί πολύ δύσκολα το κόβει.Θέλει πρώτα καλό πότισμα και να πας την άλλη μέρα να σκάψεις.Γενικά τη βαριέμαι γιατί σου βγάζει και τα χέρια επειδή θέλει δύναμη να τη δουλέψεις.Για λίγο σκάψιμο απέξω στον κήπο και ειδικά γύρω από δέντρα προτιμώ την τσάπα με το χέρι.☺️

• Like 2
Δημοσ.

Ναι το ξερω, περσυ το ειχα κανει ολο με τρακτερ οποτε δεν ειναι πολυ σκληρο, νοικιαζω μεγαλες φρεζες αλλα ειναι ταλαιπωρια η ολη φαση, αν αγορασω μια θα κανω αποσβεση σε μερικα χρονια.

500 ευρω ομως ειναι πολλα...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, 4saken είπε

Αυτές οι "φρεζες" είναι για μένα πεταμενα λεφτά.Ίσα που ξυνουν το χώμα,δεν πάνε βαθεια.

Αν θέλεις να γίνει σωστη δουλεια ή τρακτερακι με κανονική φρεζα,αφού οργωθεί με άροτρο πρωτα,

ή τριχαλη πηρουνα,όχι το σκαλιστηρι,αυτό με το μακρύ στυλιαρι και τα χοντρά πηρουνια.Δύσκολο μεν,αλλά κάνεις και γυμναστική και σκάβεται σωστα.

Δημοσ.

Έλα Χαλκιδική και πάρε τη δικιά μου. Όπως λένε και οι άλλοι, τίποτα δεν κάνει σε σκληρό χώμα. Άμα έρθει τρακτέρ πρώτα και το σπάσει μπορεί μετά να το λιανισει. Αλλά κατευθείαν... μπα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Για μένα για τόσο μικρή έκταση και με το σκεπτικό ότι θα φρεζάρεις μια φορά άνοιξη άντε και αλλη μια αν βάζεις χειμωνιάτικα, καλύτερα να ψάξεις κανέναν γείτονα με τρακτερ και φρέζα και να του δίνεις 20-30ε να στο κάνει. Σε όλες τις περιοχές υπάρχει κάποιος που το κάνει...

• Thanks 1
Δημοσ.

Γυρω στα 400 ευρω παει μια επαρκης φρεζα μεχρι 1.5-2 στρεμματα.Οι μικροτερες των 150-250 ευρω κανουν για ηδη δουλεμενο χωμα,δεν σκαβουν δηλαδη,απλα ανακατευουν.Εψαχνα κ εγω και οταν ειδα εκεινο που εβγαλε το λιντλ απο κοντα γελουσα γιατι φαινοταν ψευτικο.Σκεψου οτι αν δωσεις το 400ρι ολο και καποιος θα σε φωναξει να του οργωσεις και το δικο του κηπο οποτε θα βγαλεις κατι και απο εκει.😀

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

έχω ένα σαν αυτό της φωτο ηλικίας περί τα 20-22 χρόνια Φρεζάρω περι τα 15 στρέμματα κάθε χρόνο ελιές και πορτοκαλιές Δεν καταλαβαίνει τίποτα Το κάθε μαχαίρι είναι περίπου 10 cm άρα στον κύκλο 20 Υπέρ αρκετό βάθος για ζιζάνια φρεσκάρισμα  εδάφους για κηπευτικά κλπ

agria .png

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, hp8 είπε

έχω ένα σαν αυτό της φωτο ηλικίας περί τα 20-22 χρόνια Φρεζάρω περι τα 15 στρέμματα κάθε χρόνο ελιές και πορτοκαλιές Δεν καταλαβαίνει τίποτα Το κάθε μαχαίρι είναι περίπου 10 cm άρα στον κύκλο 20 Υπέρ αρκετό βάθος για ζιζάνια φρεσκάρισμα  εδάφους για κηπευτικά κλπ

agria .png

Με αυτό φρεζαρεις 15 στρέμματα;;;;;;Άμμο έχει;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, jmmys είπε

Αυτές οι "φρεζες" είναι για μένα πεταμενα λεφτά.Ίσα που ξυνουν το χώμα,δεν πάνε βαθεια.

Αν θέλεις να γίνει σωστη δουλεια ή τρακτερακι με κανονική φρεζα,αφού οργωθεί με άροτρο πρωτα,

ή τριχαλη πηρουνα,όχι το σκαλιστηρι,αυτό με το μακρύ στυλιαρι και τα χοντρά πηρουνια.Δύσκολο μεν,αλλά κάνεις και γυμναστική και σκάβεται σωστα.

Περσυ τετοια εποχη εγινε βαθυ οργωμα με τρακτερ, φετος δεν μπορει να γινει γιατι το μισο ειναι φυτεμεμενο.

Αυτο φοβαμαι και γω, μην τσιγκουνευτω και παρω κατι απλο και δεν κανει δουλεια.

3 ώρες πριν, nogoso είπε

Για μένα για τόσο μικρή έκταση και με το σκεπτικό ότι θα φρεζάρεις μια φορά άνοιξη άντε και αλλη μια αν βάζεις χειμωνιάτικα, καλύτερα να ψάξεις κανέναν γείτονα με τρακτερ και φρέζα και να του δίνεις 20-30ε να στο κάνει. Σε όλες τις περιοχές υπάρχει κάποιος που το κάνει...

Νοικιασα φρεζα απο κοντινο μαγαζι, 30 ευρω το φερνει και το παιρνει με το αγροτικο του.Απλα σε βαθος χρονου με συμφερει να αγορασω μια, δεν ειναι οτι το κανω ολο μαζι, ξερεις πως ειναι, αδειαζεις 20 τμ, το φυτευεις μετα απο 2 βδομαδες κατι αλλο θα αδειασει κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, jmmys είπε

Με αυτό φρεζαρεις 15 στρέμματα;;;;;;Άμμο έχει;

γιαούρτι !!!!!!!!!!!!!!! 

εννοείται ότι δεν γίνεται σε μια ημερα Το πρώτο - δεύτερο  είναι δύσκολο μετά αν το κάνεις κάθε Μάρτιο - Απρίλιο παει μόνο του γιατί το χώμα  παραμένει αφρατο Τώρα οσον αφορά τις ελιές γίνεται περιμετρικά με ακτίνα περί τα 3 μέτρα  ώστε να μένουν και κάποια σημεία αφρεζαριστα προκειμένου τα βρώσιμα  χόρτα να μπορούν να αναπαραγονται και να μην χαθεί ο προτογος σπόρος Ο άνθρωπος με την χρήση φυτοφαρμάκων- ζιζανιοκτόνα  για τα χορτάρια   εχει καταστρέψει  την φύση 

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, 4saken είπε

Περσυ τετοια εποχη εγινε βαθυ οργωμα με τρακτερ, φετος δεν μπορει να γινει γιατι το μισο ειναι φυτεμεμενο.

Αυτο φοβαμαι και γω, μην τσιγκουνευτω και παρω κατι απλο και δεν κανει δουλεια.

Νοικιασα φρεζα απο κοντινο μαγαζι, 30 ευρω το φερνει και το παιρνει με το αγροτικο του.Απλα σε βαθος χρονου με συμφερει να αγορασω μια, δεν ειναι οτι το κανω ολο μαζι, ξερεις πως ειναι, αδειαζεις 20 τμ, το φυτευεις μετα απο 2 βδομαδες κατι αλλο θα αδειασει κτλ.

Οποτε καλυτερα μια καλη πηρουνα,τριχαλο,και ένα καλό πατοφτυαρο.Όχι απο Praktiker και τέτοια μαγαζιά,της πλάκας είναι αυτα,πάνε εκεί που φτιάχνουν στυλιαρια,φτυάρια, μικρά σιδηρουργεία δηλαδή.Τα αυστριακά είναι τα καλύτερα, μόλις πάω στο κτήμα θα σου στείλω φωτο.

Και εγώ έτσι ήμουν παλιά με κήπο κάπου 200 μέτρα όπου φυτευω κάθε χρονο τα παντα,τον εσκαβα με το τριχαλο,μου έπαιρνε καποιες μέρες, ώσπου βαρέθηκαν,είχα και με τη μέση πρόβλημα,όπως και βαρέθηκα να κόβω 8 στρέμματα χόρτα που έχω τις ελιες με τη μεσινεζα και πήρα ενα τρακτερακι  Mitsubishi με φρεζα, άροτρο,καταστροφέα,ραντιστικο και κουβά μεταφοράς,και ησυχασα.

12 λεπτά πριν, hp8 είπε

γιαούρτι !!!!!!!!!!!!!!! 

εννοείται ότι δεν γίνεται σε μια ημερα Το πρώτο - δεύτερο  είναι δύσκολο μετά αν το κάνεις κάθε Μάρτιο - Απρίλιο παει μόνο του γιατί το χώμα  παραμένει αφρατο Τώρα οσον αφορά τις ελιές γίνεται περιμετρικά με ακτίνα περί τα 3 μέτρα  ώστε να μένουν και κάποια σημεία αφρεζαριστα προκειμένου τα βρώσιμα  χόρτα να μπορούν να αναπαραγονται και να μην χαθεί ο προτογος σπόρος Ο άνθρωπος με την χρήση φυτοφαρμάκων- ζιζανιοκτόνα  για τα χορτάρια   εχει καταστρέψει  την φύση 

Αφού εχεις ελιές γιατί φρεζαρεις;φυτευεις αναμεσα ζαρζαβατικά;

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
16 hours ago, xrist0s4 said:

Σκαπτικη φριτεζα διάβασα... 

Συνεχίζω να διαβάζω 'σπιτική φριτέζα'.

Sorry TS! :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...