Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ LAPTOP TOSHIBA A300

antonismalt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια πρόσφατη αποτυχία που είχα σχετικά με την επιδιόρθωση προβλήματος που είχα σε laptop toshiba satelite A300.

Όλα ξεκίνησαν αφού μετά από 2 χρόνια αδράνειας του παραπάνω laptop είπαμε να το θέσουμε σε λειτουργία αφού προέκυψε η ανάγκη για δεύτερο και αφού υπήρχε είπαμε να μην πάει χαμένο. 

Όταν λοιπόν το θέσαμε σε λειτουργία ζητούσε κατά το αρχικό boot κωδικό οπού απ'οτι κατάλαβα θα ήταν δύσκολο να τον βρω. (Να σημειωθεί πως η μπαταριά του έχει αφαιρεθεί και λειτουργεί μόνο με τροφοδοτικό)Κατέληξα λοιπόν να τον ανοίξω για να βρω την μπαταρία του bios που ήταν μια επαναφόρτιζόμενη ml1220 (να σημειωθεί πως για να φτάσεις σε αυτή την μπαταρία πρέπει να λύσεις τα πάντα).

Όταν τελικά έβαλα την νέα και ξεκίνησα να συναρμολογώ ενώ δίνει τάση τόσο σε drives ανεμηστηράκι δεν έχω καθόλου σήμα στην οθόνη, υποψιάζομαι ότι έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών αλλά λόγω του ότι δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου, δεν γνωρίζω πως να διαπιστώσω, αν όντως προέρχεται το πρόβλημα από εκεί. Αν και δεν θέλω να το πιστέψω, γιατί ήμουν πολύ προσεκτικός με το συγκεκριμένο κομμάτι.

Υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ξανά;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από antonismalt
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμασαι να δουλευε παλια  πριν το παρατησεις στην ακρη?

Τωρα πριν αρχισεις να το λυνεις το δοκιμασες καθολου?

Για βαλτο σε καμια εξωτερικη οθονη με καλωδιο να δεις μην ειναι προβλημα της οθονης η μη ξεχασες να συνδεσεις την οθονη στη συναρμολογηση.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Χρίστος Ανέστη,

Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση μου και ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Ναι δούλευε κανονικά... μετά τον τόσο καιρό ακινησίας άνοιξε κανονικά την πρώτη φόρα και μετά όταν βάλαμε τρέχουσα ημερομηνία ήθελε κωδικό bios που έχει απ ότι κατάλαβα η toshiba βάλει. Από εκεί κατέληξα ότι έφταιγε η μπαταριά. Όταν τον άνοιξα λοιπόν για να φτάσω στην μπαταριά και την βρήκα είδα, τον τύπο της, αλλά όταν την κούμπωσα ξανά μπήκε κανονικά και χάρηκα για λίγο μέχρι που στο restart ζητούσε πάλι κωδικό στο bios. Όταν τον έλυσα ξανά άφησα την μπαταρία για αρκετή ώρα εκτός και μάλλον αυτό δεν του έκανε καλό. Την Οθόνη την συνδέω αλλά θα δοκιμάσω και όπως μου είπες.  

10 ώρες πριν, antonismalt είπε

Χρίστος Ανέστη,

Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση μου και ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Ναι δούλευε κανονικά... μετά τον τόσο καιρό ακινησίας άνοιξε κανονικά την πρώτη φόρα και μετά όταν βάλαμε τρέχουσα ημερομηνία ήθελε κωδικό bios που έχει απ ότι κατάλαβα η toshiba βάλει. Από εκεί κατέληξα ότι έφταιγε η μπαταριά. Όταν τον άνοιξα λοιπόν για να φτάσω στην μπαταριά και την βρήκα είδα, τον τύπο της, αλλά όταν την κούμπωσα ξανά μπήκε κανονικά και χάρηκα για λίγο μέχρι που στο restart ζητούσε πάλι κωδικό στο bios. Όταν τον έλυσα ξανά άφησα την μπαταρία για αρκετή ώρα εκτός και μάλλον αυτό δεν του έκανε καλό. Την Οθόνη την συνδέω αλλά θα δοκιμάσω και όπως μου είπες.  

Χρονια πολλα φιλε. Δυστυχως δεν εχω κι εγω παρα πολλες γνωσεις σε τοσο τεχνικα θεματα (παρολο που εχω σκαλισει κι εγω μερικα λαπτοπ και κινητα και εχω φτιαξει σε μερικες περιπτωσεις) και δεν καταλαβα κιολας ακριβως τι γινεται τωρα οταν πατας το σταρτ ακουγεται να δουλευει αλλα δεν αναβει η οθονη?Αναβουν τα λαμπακια λειτουργιας η ειναι εντελως νεκρο τωρα? Ισως ειναι κατι σχετικο με το bios δεν ξερω αφου με αυτο ανακατευτηκες περισσοτερο και σου δημιουργησε τα προβληματα. Εγω μια προσφατη εμπειρια που εχω απο ενα toshiba satellite Α100 που δουλευε επι 12-13 χρονια μου ηρθε η ιδεα μια μερα να του κανω bios update κι οταν του εκανα επανεκκινηση δεν ξανανοιξε ποτε, τελειως νεκρο, καμια ενδειξη οτι κι αν του εκανα. Τωρα αν εσενα ακουγεται αλλα δε δειχνει ενδειξη ισως να ειναι η οθονη η η καρτα γραφικων που ειπες η τιποτα σχετικο με τις ραμ. Πρεπει να ψαξεις στο ιντερνετ αναλογα με τα συμπτωματα που εχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...