Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Dee_Lee είπε

Θυμαμαι πως το διαστημα που ημουν καπνιστης,την ωρα της ερωτικης πραξης,σκεφτομουν την στιγμη που θα αναψω τσιγαρο και επεφτε σε μελαγχολια ο τυπος.😅

Πικρα με ολη την σημασια.😥

Τουλαχιστον τωρα σκεφτομαι πως θα το απολαυσω περισσοτερη ωρα...

Είμαι στα μέρη που λένε την μπύρα cerveza.δυο πακέτα τσιγαρα την ημέρα τουλάχιστον πέντε ποτάκια το βράδυ δύο πιστόλιες θα πέσουν.δε είναι θέμα τσιγάρου το σεξ.ειναι θέμα διάθεσης και τι γυναίκα έχεις δίπλα σου.46 είμαι.αλλο να έχεις μια 25αρα άλλο μια 50αρα.

• Like 1
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα προτιμησω την 50αρα.

Ισως να μην εχει τοσο υψηλες απαιτησεις οπως μια 25αρα.😉

Στο φιναλε, αμαξι να ναι και οτι να ναι.

Αρκει να λειτουργει,να μην χρειαζεται συχνο σερβις,να ειναι αξιοπιστο δλδ και να κανει την δουλεια του!😅

• Confused 1
Δημοσ.

Ζήτω η Ελλάς! Όλοι τα ξέρουν όλα! Ακόμα τι εξετάσεις πρέπει να κάνουν - ίσως όπως κάποιος είπε για να δουν αν μπορούν να συνεχίσουν να καπνίζουν! Λες υπάρχει άνθρωπος να το πει αυτό!!!

Δημοσ.
22 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Είδα ότι με φώναξε ο Thresh, οπότε να 'μαι κι εγώ! Μια που η κουβέντα πήγε εκεί, θα κάνω 2 σχόλια:

1. "Το κάπνισμα είναι απόλαυση". Είναι, αλλά γι' αυτόν που είναι ήδη καπνιστής εθισμένος στη νικοτίνη. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να δοκίμασε πρώτη φορά τσιγάρο και να το απόλαυσε. Κάηκε, έβηξε, δεν ξέρω τι. Επομένως, το κάπνισμα είναι απόλαυση γιατί έχει δημιουργηθεί εθισμός που ζητάει απεγνωσμένα τη δόση του. Το ίδιο ισχύει και για την ατάκα "το κάπνισμα καταπολεμάει το στρες". Αν ένας μη καπνιστής κάνει τσιγάρο δε θα χαλαρώσει. Απλώς ο εθισμένος καπνιστής στρεσάρεται όταν χρειάζεται νικοτίνη και όταν την λάβει, νιώθει ότι χαλαρώνει.

2. Γενικά ναι, ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Σε άλλους αρέσει να προσέχουν τα πάντα γιατί δίνουν προτεραιότητα σε μια μακρά ζωή ενώ άλλοι ζουν ριψοκίνδυνα γιατί αυτή είναι η στάση ζωής τους. Σχετικά με το κάπνισμα (και κάποιες άλλες συμπεριφορές) όμως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο, για να είμαι και επιεικής, αν το κάπνισμα είναι όντως επιλογή. Καταρχάς, για τον εθισμένο καπνιστή δεν μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερη επιλογή. Ο εθισμός (ο κάθε εθισμός) προκαλεί μεταβολές στη φυσιολογία του εγκεφάλου που ουσιαστικά στερούν την ελευθερία επιλογής στο άτομο. "Πρέπει" να καπνίσει ο καπνιστής γιατί του το λέει ο εγκέφαλός του και φυσικά αυτό τον οδηγεί και στο να κάνει σκέψεις που δικαιολογούν τη συμπεριφορά του. Ούτε όμως και η απόφαση να ξεκινήσει κανείς το κάπνισμα είναι αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής. Το περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο. Οι διαφημίσεις, τα κοινωνικά πρότυπα, το άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον, ειδικά όταν μιλάμε για εφηβική ηλικία. Δεν είναι τυχαίο ότι πιο πολλοί φτωχοί ξεκινάνε να καπνίζουν σχετικά με τους πλούσιους ή ότι είναι πιο πιθανό να καπνίζεις αν καπνίζουν οι γονείς και οι φίλοι σου ή αν είσαι από οικογένεια με χαμηλή μόρφωση ή αν ζεις στην Ελλάδα σε σχέση με την Ιρλανδία.

ΝΑΙ όταν πρώτο κάπνισα ήταν όντως απόλαυση ο καπνός η γλυκειά ζάλη στον παρθένο οργανισμό.. Μετά από χρόνια καπνιστής τα πρώτα  πρωινά τσιγάρα είναι απόλαυση... τα υπόλοιπα είναι απλά εξάρτηση...

Επιλογή πιστεύω ότι είναι ακόμη και οι δικαιολογίες που λένε οι καπνιστές είναι καθαρά επιλογή τους το να δικαιολογούν κάποια πράγματα ώστε να καπνίσουν. αλλά προφανώς υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να καπνίσουν χωρίς να σκέφτονται της συνέπειες η απλά χωρίς να χρειάζονται  δικαιολογίες.  Γνώση για της συνέπειες του καπνίσματος σίγουρα υπάρχει το 2019.  από εκεί και πέρα είναι καθαρά επιλογή στο εάν θες να είσαι καπνιστής η όχι.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/4/2019 στις 10:27 ΠΜ, JiovanniGeorgeo είπε

ΤΟΣΟ το πόσο έχει βλάψει τους πνεύμονες μου το κάπνισμα που έχω κάνει, αλλά ταυτόχρονα θέλω να δω και τις ουσίες που έχουν κολλήσει πάνω του [...]

Πολώνιο 210,  μόλυβδος 210 και μόλυβδος 206 της αλυσίδας διάσπασης του ουρανίου. Το ραδόνιο 222 (αέριο) παγιδεύεται στα φύλλα το καπνού, και τα προϊόντα της διάσπασης του (ραδιενεργά ισότοπα) κολλάνε στους πνεύμονες συνεχίζοντας την αλυσίδα ακτινοβολώντας για χρόνια  πυρήνες α και ηλεκτρόνια μέχρι να φτάσουν στον μόλυβδο 206 που είναι σταθερός (το κομμάτι αυτό της αλυσίδας έχει χρόνο ημιζωής περίπου 23 χρόνια)

• Like 3
Δημοσ.

Μπράβο σε όσους το έκοψαν και σε όσους προσπαθούν. Τώρα, έχω την αίσθηση ότι κάποιος που καπνίζει 3-4 τσιγάρα τη μέρα με τον καφέ του ή με ένα ποτό δεν κάνει και τόση ζημιά αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

@Aigeas, οχι και μεγάλοι άνθρωποι 45-50 και 60 χρονών ρε συ! Πολλά καλά χρόνια μπορεί να έχουν μπροστά τους!

Δημοσ.
28 minutes ago, zio10 said:

Μπράβο σε όσους το έκοψαν και σε όσους προσπαθούν. Τώρα, έχω την αίσθηση ότι κάποιος που καπνίζει 3-4 τσιγάρα τη μέρα με τον καφέ του ή με ένα ποτό δεν κάνει και τόση ζημιά αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

@Aigeas, οχι και μεγάλοι άνθρωποι 45-50 και 60 χρονών ρε συ! Πολλά καλά χρόνια μπορεί να έχουν μπροστά τους!

Ο αριθμός των τσιγάρων παίζει ρόλο, σαφώς, ειδικά για καρδιαγγειακά και ΧΑΠ. Όσον αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα, κίνδυνος υπάρχει και με 5 τσιγάρα τη μέρα, δυστυχώς. Αν κάποιος καπνίζει ως 5 τη μέρα σημαίνει ότι μπορεί να το κόψει πολύ πιο εύκολα σε σχέση με ένα πιο φανατικό καπνιστή. Απόφαση είναι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, christopher0016 είπε

ΝΑΙ όταν πρώτο κάπνισα ήταν όντως απόλαυση ο καπνός η γλυκειά ζάλη στον παρθένο οργανισμό.. Μετά από χρόνια καπνιστής τα πρώτα  πρωινά τσιγάρα είναι απόλαυση... τα υπόλοιπα είναι απλά εξάρτηση...

Επιλογή πιστεύω ότι είναι ακόμη και οι δικαιολογίες που λένε οι καπνιστές είναι καθαρά επιλογή τους το να δικαιολογούν κάποια πράγματα ώστε να καπνίσουν. αλλά προφανώς υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να καπνίσουν χωρίς να σκέφτονται της συνέπειες η απλά χωρίς να χρειάζονται  δικαιολογίες.  Γνώση για της συνέπειες του καπνίσματος σίγουρα υπάρχει το 2019.  από εκεί και πέρα είναι καθαρά επιλογή στο εάν θες να είσαι καπνιστής η όχι.

και το πρωινο εξαρτηση ειναι, απλα το απολαμβανεις γιατι εισαι στερημενος πολλες ωρες (τις ωρες που κοιμασαι).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε όπως και το ότι θα συνεχίσουμε κάπου αλλού (γι' αυτό υπάρχουν και οι θρησκείες) αλλά δυστυχώς από ένα σημείο κι έπειτα η μηχανή του ανθρώπινου σώματος έχει όλο καινούργιες βλάβες. Η αλήθεια είναι όμως ότι πιστεύω πολύ στα γονίδια κι επειδή στο σόι μου έχουμε πολλούς υπερ-αιωνόβιους τίποτε δεν με τρομάζει περισσότερο. Αν και είχε ενδιαφέρον που γνώρισα την πρόγιαγιά μου γεννημένη το 1902 είδα ότι έζησε 35 ολόκληρα χρόνια σκέτο μαρτύριο. Να μου λειπε! :lol:

Δημοσ.
1 ώρα πριν, doctorkostis είπε

Ο αριθμός των τσιγάρων παίζει ρόλο, σαφώς, ειδικά για καρδιαγγειακά και ΧΑΠ. Όσον αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα, κίνδυνος υπάρχει και με 5 τσιγάρα τη μέρα, δυστυχώς. Αν κάποιος καπνίζει ως 5 τη μέρα σημαίνει ότι μπορεί να το κόψει πολύ πιο εύκολα σε σχέση με ένα πιο φανατικό καπνιστή. Απόφαση είναι.

Άσχετο με το κάπνισμα. Ποια η άποψή σου για αυτό; "Longevity escape velocity"

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aigeas είπε

Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε όπως και το ότι θα συνεχίσουμε κάπου αλλού (γι' αυτό υπάρχουν και οι θρησκείες) αλλά δυστυχώς από ένα σημείο κι έπειτα η μηχανή του ανθρώπινου σώματος έχει όλο καινούργιες βλάβες. Η αλήθεια είναι όμως ότι πιστεύω πολύ στα γονίδια κι επειδή στο σόι μου έχουμε πολλούς υπερ-αιωνόβιους τίποτε δεν με τρομάζει περισσότερο. Αν και είχε ενδιαφέρον που γνώρισα την πρόγιαγιά μου γεννημένη το 1902 είδα ότι έζησε 35 ολόκληρα χρόνια σκέτο μαρτύριο. Να μου λειπε! :lol:

Είναι και πως το βλέπει ο καθένας σίγουρα. Εγώ πχ δεν πιστεύω ότι κάποιος στις ηλικίες που έγραψα είναι μεγάλος και σίγουρα υπάρχουν πολλοί σε αυτές τις ηλικίες που είναι υγιέστατοι και ζουν μια χαρά. 

Επίσης δεν πιστεύω ότι είμαστε μηχανές και απλά χανόμαστε στο πουθενά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :)

Δημοσ.
29 minutes ago, Ather said:

Άσχετο με το κάπνισμα. Ποια η άποψή σου για αυτό; "Longevity escape velocity"

Δεν το έχω μελετήσει. Ενδιαφέρον ακούγεται, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο ακόμα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τη φυσική φθορά λόγω ηλικίας, χωρίς να υπάρχει ασθένεια απαραίτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορώ πώς μερικοί φτάνετε να κάνετε τόσο πολλά.

Εμένα μου αρέσει και το χιτ της νικοτίνης και η μυρωδιά του καπνού (ειδικά με αλκοόλ και παρέα).

Οπότε μένω στο πακέτο / μήνα, δεν έχω καμία εξάρτηση και έχω όλα τα μπενεφιτς με μόνο αρνητικό την ελαφρά αύξηση καρκινικού κινδύνου.

Δεν αισθάνεστε χάλια το σύμπαν σας αν κάνετε πάνω από 6-7 τη μέρα;

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.
9 hours ago, Whargoul said:

Πολώνιο 210,  μόλυβδος 210 και μόλυβδος 206 της αλυσίδας διάσπασης του ουρανίου. Το ραδόνιο 222 (αέριο) παγιδεύεται στα φύλλα το καπνού, και τα προϊόντα της διάσπασης του (ραδιενεργά ισότοπα) κολλάνε στους πνεύμονες συνεχίζοντας την αλυσίδα ακτινοβολώντας για χρόνια  πυρήνες α και ηλεκτρόνια μέχρι να φτάσουν στον μόλυβδο 206 που είναι σταθερός (το κομμάτι αυτό της αλυσίδας έχει χρόνο ημιζωής περίπου 23 χρόνια)

Σε συνδυασμό με τα τριχίδια που έχουν τα φύλλα του καπνού που έχει ως αποτέλεσμα η επιφάνεια του φύλλου να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Δημοσ.

Ναι αλλά και ο Μήτσος που δεν κάπνιζε, Ferrari δεν πήρε. 

Στις 4/4/2019 στις 3:50 ΠΜ, ikorolis είπε

Σωστός και συμφωνώ 100%

εγώ επειδή έχασα τον πατέρα μου το 2000 (55 χρονών) από καρκίνο του πνεύμονα και ήμουν επίσης καπνιστής (δύο πακέτα τσιγάρα) μέχρι τα 44 μου χρόνια τώρα είμαι 47 (3 χρόνια χωρίς τσιγάρο)

ένα πράγμα θα πω όποιος θέλει το ακούει όποιος δεν θέλει δεν το ακούει

όσοι καπνίζετε κάνετε κακό στον εαυτό σας και στους γύρω σας

και στην τσέπη σας φυσικά γιατί σκεφτείτε αυτό κάπνιζα από τα 16 έως τα 44 μου

δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα (8 ευρώ)

το μήνα 240 ευρώ (χοντρικά θα πω 300 ευρώ)

για υπολογίστε πόσα ευρώ κάνουν το χρόνο...και κάντε τον λογαριασμό να δείτε πόσα χρήματα χάλασα όσο ήμουν καπνιστής

Ναι αλλά και ο Μήτσος που δεν κάπνιζε, Ferrari δεν πήρε. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...