mic2mic Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Πέρα από τις πιθανότητες θανάτου και τις αρρώστιες κτλ, το πιο σημαντικό είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς σου από τις πρώτες μέρες που το κόβεις. Και για μια δεκαετία τουλάχιστον μετά, η βελτίωση αυτή θα είναι αργή αλλά σταθερή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί δύο άνθρωποι να πεθάνουν και οι δύο πχ στα 60, αλλά αν όλες οι άλλες παράμετροι ήταν ίδιες, ο μη καπνιστής θα έχει απολαύσει περισσότερο την καθημερινότητά του απ'ότι ο καπνιστής. 2
ManFromEarth Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Παντως ΟP δεν εγραψε πουθενα στο μηνυμα του οτι θελει να το κοψει. Εγραψε οτι θελει να δει ποση ζημια εχει ηδη κανει. Δεν κατακρινω την αποφαση, απλα το αναφερω γιατι τα περισσοτερα μηνυματα μιλανε για κοψιμο. Βεβαια δεν μπορω να καταλαβω τι θα κερδισεις καποιος μαθαινοντας ποση ζημια εχει κανει. ενδεχομενως να πιστευει οτι ο γιατρος θα του πει "εισαι κομπλε, καπνισε αφοβα ετσι για αλλα 40 χρονια", κατι το οποιο φυσικα δεν παιζει. 1 1
vagos789 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Υπαρχουν ανθρωποι που φτανουν τα 90 καπνιζοντας,δηλαδη ουτε ΧΑΠ,ουτε καρκινο πουθενα,ειναι θεμα γονιδιων οπως και θεμα συνολικου τροπου ζωης,αν εισαι στην Ικαρια και τρως ψαρακι και περπατας ολη ημερα στον καθαρο αερα,το να κανεις και μερικα τσιγαρα δεν ειναι η καταστροφη σου.Αντιθετα αν εισαι στην Αθηνα πηγμενος στην κινηση τρεχοντας να προλαβεις τους στοχους πωλησεων.... Προσωπικα δεν καπνιζα πολυ (ενα πακετο ή λιγοτερο),οταν το εκοψα δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα στην καθημερινοτητα μου σε σκαλες κτλ 1
Kostas Papadopulos Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, unforgiven είπε Αν πας σε έναν παθολόγο του ΕΦΚΑ κατά 90% θα σου γράψει την κατάλληλη εξέταση, που θα κάνεις δωρεάν σε δημόσιο νοσοκομείο. Έχοντας χάσει τον πατέρα μου στα 62 από καρκίνο του πνεύμονα και έχοντάς τον ακούσει να μου λέει "αν με αγαπάς, παρακάλεσε να πεθάνω", το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να το κόψεις το ρημάδι. Αν δεν θέλεις για εσένα, κάνε το για τους δικούς σου. Αν και θα νιώσεις και ο ίδιος πολύ καλύτερα ύστερα από λίγο. Δεν θα βρωμάς, δεν θα έχεις τη γεύση στο στόμα σου, θα επανέλθει η όσφρηση και η γεύση, θα λαχανιάζεις λιγότερο και θα ξανακερδίσεις όσα έχεις χάσει τόσο καιρό, σταδιακά, χωρίς να το πάρεις χαμπάρι Πόνους είχε ο πατέρας σου , αν ναι ποτε τους εκδήλωσε ? Έχω τον παππού μου τώρα που έχει καρκίνο αλλα ακόμα δεν έχει παραπονεθεί οτι πονάει και είναι σε τελικό στάδιο έχει γίνει μετάσταση . (Συγγνώμη που είμαι λίγο οφφ -τοπικ )
telis Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Πάντως το να κοιτάμε σαν παράδειγμα όσους καπνίζουν και δεν έχουν πάθει κάτι σε μεγάλη ηλικία, είναι σαν να βλέπουμε αυτούς που κέρδισαν το λαχείο και να λέμε ότι θα το κερδίσουμε και εμείς.... 4 2
unforgiven Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 7 λεπτά πριν, Kostas Papadopulos είπε Πόνους είχε ο πατέρας σου , αν ναι ποτε τους εκδήλωσε ? Έχω τον παππού μου τώρα που έχει καρκίνο αλλα ακόμα δεν έχει παραπονεθεί οτι πονάει και είναι σε τελικό στάδιο έχει γίνει μετάσταση . (Συγγνώμη που είμαι λίγο οφφ -τοπικ ) Κάθε περίπτωση είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική, οπότε μην βασίζεσαι. Στον πατέρα μου έκανε μετάσταση σε οστά και συκώτι, οπότε ζορίστηκε αρκετά.
vagos789 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, telis είπε Πάντως το να κοιτάμε σαν παράδειγμα όσους καπνίζουν και δεν έχουν πάθει κάτι σε μεγάλη ηλικία, είναι σαν να βλέπουμε αυτούς που κέρδισαν το λαχείο και να λέμε ότι θα το κερδίσουμε και εμείς.... Εγω δεν το αναφερω ως παραδειγμα,αλλα ως (μικρη στατιστικα) πιθανοτητα που οφειλειται σε συνδιασμο γονιδιων-τροπου ζωης Επισης η διακοπη καπνισματος ειναι φυσικα ωφελιμη, αλλα εχει...παρενεργειες,αυπνια,αποφυγη κοινωνικων εκδηλωσεων-φιλων που καπνιζουν,αδυναμια συγκεντρωσης,συσωρευση επιπλεον κιλων , ολα αυτα μπορει να εχουν αρνητικο αποτελεσμα,οποτε θελει λιγο οργανωση το ποτε και πως,πχ σε διακοπες (χειμερινες) και με διατροφη απο διαιτολογο
Kostas Papadopulos Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 7 λεπτά πριν, vagos789 είπε Εγω δεν το αναφερω ως παραδειγμα,αλλα ως (μικρη στατιστικα) πιθανοτητα που οφειλειται σε συνδιασμο γονιδιων-τροπου ζωης Επισης η διακοπη καπνισματος ειναι φυσικα ωφελιμη, αλλα εχει...παρενεργειες,αυπνια,αποφυγη κοινωνικων εκδηλωσεων-φιλων που καπνιζουν,αδυναμια συγκεντρωσης,συσωρευση επιπλεον κιλων , ολα αυτα μπορει να εχουν αρνητικο αποτελεσμα,οποτε θελει λιγο οργανωση το ποτε και πως,πχ σε διακοπες (χειμερινες) και με διατροφη απο διαιτολογο Αυτό που λές είναι οταν κοβεις το τσιγάρο ΄΄΄μαχαίρι΄΄ αλλά μπορείς να λαμβάνεις νικοτίνη με αλλους τρόπους πλέον χωρίς να εκδηλώνεις τέτοια ακραία συμπτώματα .
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Άσε που δεν ισχύει το "δεν έπαθε τίποτα". Δεν είναι μόνο ο καρκίνος. Υπάρχει και το γενικότερο θέμα της φυσικής κατάστασης. Προσωπικά έκοψα το τσιγάρο στα 33 και σήμερα στα 46 τρέχω είκοσι χιλιόμετρα την ημέρα την στιγμή που στα 25 μου δεν μπορούσα να τρέξω ούτε δύο. Χωρίς υπερβολή έχω καλύτερη φυσική κατάσταση σήμερα από ότι είχα πριν είκοσι χρόνια. Επίσης το τσιγάρο ασχημαίνει/γερνάει τον άνθρωπο γιατί αφυδατώνεται το πρόσωπο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 I summon thee @doctorkostis @FilipposMD ! 4
The_Judas Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το τσιγάρο επηρεάζει σε όλους τους τομείς αρνητικά. Καταπόνηση πνευμόνων, καρδιάς, βήχας, κιτρίνισμα δοντιών, τσιγαρίλα, μπούκωμα και ένα σωρό ακόμα. Η εξάρτηση που προκαλεί είναι η τρίτη πιο ισχυρή μετά από την ηρωίνη και την κοκαίνη! Οπως ειπώθηκε όμως ο κάθε ένας μας έχει διαφορετικά γονίδια. Αλλος πεθαίνει στα 30 χωρίς να καπνίζει και άλλος στα 80. Οταν όμως λεμε το κλασικό "είχα έναν παππού που πεθανε στο 85 καπνίζοντας", αυτό δεν είναι επιστημονική έρευνα. (edit το ίδιο ισχύει και με τα κόκκινα φανάρια όπως αναφέρει ο georgeγ, μπορεί να περνάς κάθε μέρα χωρίς να πάθεις τίποτα) Οι αντίστοιχες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι το κάπνισμα επηρεάζει σοβαρά την υγεία. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από The_Judas 1 1
georgeγ Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, Aigeas είπε κι εγώ καπνίζω στριφτά 30 χρόνια αλλά αθλούμαι κιόλας. Νομίζω τα κακά που παθαίνει στην υγεία του ένας άνθρωπος είναι αλγόριθμος που προκύπτει από πολλά πράγματα και όχι μόνο από ένα. Αν και ποτέ δεν θα συμβούλευα έναν νέο ν' αρχίσει το κάπνισμα βλέπω ότι τελικά πέφτει πολύ δούλεμα. Καθότι φίλε μου καπνίζεις δεν καπνίζεις, άπαξ και πατήσεις τα 40 η κλεψύδρα έχει πιο πολύ άμμο στο κάτω μέρος παρά στο πάνω κι εκεί που κάθεσαι είναι μία σοβαρή πιθανότητα ότι μπορεί και να τα τινάξεις. Εκνευρίζομαι όταν ακούω ''πέθανε νεότατος 60 χρονών'' και τέτοιες παπάρες λες και το φυσιολογικό του ανθρώπου είναι να πεθαίνει 99 ετών. Από μία ηλικία και μετά ή από καρκίνο θα πας ή από εγκεφαλικό ή από συγκοπή ή από χέσιμο. Δεν παίζει και πολύ ρόλο. Από κάτι θα πας πάντως. Καλό είναι να συμβιβάζεσαι με την ιδέα. Γιατί αν αρχίσεις να φοβάσαι τον θάνατο, και αχ το πνευμονάκι μου, αχ το ποδαράκι μου, αχ η κοιλίτσα μου, τότε είναι που κλονίζεται σοβαρά η υγεία και τρέχεις στον φαρμακοποιό για ψύλλου πήδημα. ε ναι αφου ετσι και αλλιως θα πεθανουμε που θα πεθανουμε απο κατι ας αρχισουμε να καπνιζουμε,να πινουμε,να τρωμε μονο ανθυγειινα,να περναμε με κοκκινο τα φαναρια,να πηγαινουμε με 200 χωρις κρανος και ζωνες ασφαλειας κτλ...ε και αν πεθανουμε απο κατι στα 60 δεν θα ειμαστε και νεοι δεν βαριεσαι
randomcat Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Αν σε ενδιαφέρει να το κόψεις, δες αυτό μέχρι το τέλος.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, georgeγ είπε ε ναι αφου ετσι και αλλιως θα πεθανουμε που θα πεθανουμε απο κατι ας αρχισουμε να καπνιζουμε,να πινουμε,να τρωμε μονο ανθυγειινα,να περναμε με κοκκινο τα φαναρια,να πηγαινουμε με 200 χωρις κρανος και ζωνες ασφαλειας κτλ...ε και αν πεθανουμε απο κατι στα 60 δεν θα ειμαστε και νεοι δεν βαριεσαι τι μου το λες; Εγώ τα φαγα τα ψωμιά μου! Ήπια 5 θάλασσες αλκοόλ, 2 καράβια ναρκωτικά, κάπνισα ολόκληρες φυτείες καπνών, έφαγα ολόκληρα κοπάδια αγελάδων και φυσικά εννοείται πως τερμάτισα κάθε μοτοσυκλέτα. Θα τα τινάξω όπως θα τα τινάξεις κι εσύ κι όπως όλοι. Παρόλα αυτά κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός εκτός από το να πιστεύεις πως θα ξεγελάσεις τον χάρο και πως θα ζήσεις 5 λεπτά περισσότερο άμα τρως λάχανα.
leonidas_fs Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Παιδια στα 55-60 αρχίζει και γράφει ο λογαριασμός...Λογικό είναι αν καπνίζεις απο τα 15 μέχρι τα 30-40 να είσαι σούπερ κομπλε. Θέλει καιρό να γίνει το κακό, το οποίο είναι 99,9% σίγουρο οτι θα γίνει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα