Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα φιλαράκι κάνει το εξής απίστευτο.

Κάθε 5 χρόνια αρχίζει το κάπνισμα για 3 μήνες και μετά το ξανακόβει.

• Confused 1
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bluesattack είπε

Oι  θεριακληδες ειναι πολυαριθμο στρωμα της κοινωνιας, πραγματικη , μεσω των φορων τους , ραχοκοκκαλια της οικονομιας :D

Να στε καλα παιδια να...καπνιζετε , κλεινουμε τοσες τρυπες του προυπολογισμου με την βοηθεια σας 🤣

Ευχαριστούμε .να έχουμε την υγεία μας να καπνιζουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα πω πολλά. Γιατί κάποιος δεν ξέρει την ζωή μου. Μπορεί να είμαι ξενέρωτος και να τρώω λαχανικά για να ζήσω πεντέ λεπτά παραπάνω. Για αυτό δεν καπνίζω.

Θα παραθέσω τι είπε ο ειδικός περί καλή ζώης και ευτυχιας για εμένα Κώστας Βουτσάς για το κάπνισμα και τα ναρκωτικά.

«Ούτε ναρκωτικά, ούτε τζόγο, ούτε τσιγάρο», είπε και με απύθμενη αποστροφή συνέχισε: «Σβήσ’ το, πανάθεμά το».

https://www.protothema.gr/life-style/article/872337/o-kostas-voutsas-kai-oi-apisteutes-istories-tou-gia-erotes-kai-sex-ston-elliniko-kinimatografo/?fbclid=IwAR1jAMvPn2hd4CB9Rwzc5c8rW1T4vCRmNCsfZDL2K0uwQ9ng7hAWxbjAWSQ

Τιποτά άλλο. Αλλά να μου πεις τι ξέρει και ο Κωστάκης; μήπως έχει ζήσει και τίποτα; Παιδάκι είναι στην ζωή. Αν ήξερε να ζει θα είχε κάπνισει 100 στρέματα χασισοφυτείες και καπνά. Φαίνετε πόσο δυστυχισμένος και ξενέρωτος είναι άλλωστε. Ανίδεος εντελώς περί ευ ζην.

Επεξ/σία από manolis115
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Δεν έχω το χρόνο να το αναλύσω τώρα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα πιο υψηλά ποσοστά διακοπής τα έχουν οι καπνιστές που πηγαίνουν σε ιατρεία διακοπής καπνίσματος, όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες προτείνουν την καταλληλότερη προσέγγιση σε συνεργασία με τον καπνιστή.

Το γνωριζω παρα πολυ καλα απλα εσυ το γνωριζεις επιφανειακα.

Οι "εξειδικευμενοι επιστημονες" (κυριως πλευμονολογοι) 90% προτεινουνε https://en.wikipedia.org/wiki/Varenicline

και αυτος δεν ειναι ασφαλης τροπος διακοπης του καπνισματος για πολλους και διαφορους λογους.

Η μονη σιγουρη μεθοδος διακοπης χωρις παρενεργειες ειναι η σταδιακη απεξαρτηση απο τη νικοτινη.

Αργα και σταθερα γιατι στη γρηγορη διακοπη τα στερητικα ειναι πολυ σοβαρα.

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, j2k είπε

Οι "εξειδικευμενοι επιστημονες" (κυριως πλευμονολογοι) 90% προτεινουνε https://en.wikipedia.org/wiki/Varenicline

και αυτος δεν ειναι ασφαλης τροπος διακοπης του καπνισματος για πολλους και διαφορους λογους.

Η μονη σιγουρη μεθοδος διακοπης χωρις παρενεργειες ειναι η σταδιακη απεξαρτηση απο τη νικοτινη.

Πόσο σοβαρά μπορεί να είναι. Οτι παίρνεις μερικά κιλά παραπάνω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ποιο σοβαρο του στερητικου της νικοτινης ειναι η αυπνια.. και επειδη μιλαμε για σοβαρη αυπνια

αυτη η αυπνια οδηγει σε σειρα αλλων προβληματων και γι αυτο πρεπει να γινει σταδιακη διακοπη-απεξαρτηση

για να μην ειναι μεγαλο το σοκ για τον εγκεφαλο... η διακοπη μαχαιρι εχει τραγικα μικρα ποσοστα επιτυχιας...

Και αν πας σε κεντρο διακοπης καπνισματος και παρεις ψυχοφαρμακα τυπου βαρενικλινης/βουπροπιονης που δινουνε οι πνευμονολογοι/ψυχιατροι

μπορει να καταληξεις και στον ταφο απο αυτοκτονια εξαιτιας των ουσιων αυτων λογω της  μεταβαλης που κανουνε στη λειτουργια του εγκεφαλου

ή να καταληξεις με μονιμα νευρολογικα προβληματα πχ εμβοες στα αυτια και σειρα αλλων σοβαρων παρενεργειων...

Γι αυτο ναι πηγενετε στους ειδικους αλλα οταν σας πουνε για βοηθεια διακοπης με φαρμακα σκεφτειτε το πενταπλα προτου να τα βαλετε στο στομα σας.

Εχουνε καταστραφει ατομα απο "ειδικους" και οι πραγματικοι ειδικοι ποτε δε δινουνε αλλα φαρμακα για την απεξαρτηση απο το τσιγαρο

μονο υποκαταστα νικοτινης δινουνε και ακολουθουνε την κλασικη μεθοδο μεθοδο διακοπης.

Αυτο ισχυει για ολες τις ψυχοδραστικες εξαρτησιογονες ουσιες οτι η διακοπη γινετε με σταδιακη μειωση της δοσης με υποκαταστατα και ποτε με τη χρηση αλλων φαρμακων.

Η νικοτινη κανει μεγαλη εξαρτηση αλλα σαφως παρα πολυ μικροτερη απο οτι κανει ας πουμε το αλκοολ ή τα ηρεμιστικα χαπια(βενζοδιαπινες) εκει η απεξερτηση επιβαλετε να γινετε σε κλινικη απεξαρτησης γιατι η αποτομη διακοπη εχει αυξημενες πιθανοτητες θανατου και μονιμης νευρολογικης βλαβης.

Επεξ/σία από j2k
  • Confused 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, j2k είπε

Στην πραγματικότητα έχω βαρεθεί τους παντογνώστες που έτσι για πλάκα απορρίπτουν τους εξειδικευμένους επιστήμονες και ξέρω ότι δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξουν γνώμη, αλλά επειδή μπορεί να διαβάζουν και άλλοι το thread πρέπει να απαντήσω. Λοιπόν, το αν είναι ασφαλής ή όχι δεν το κρίνουμε εγώ κι εσύ, αλλά επιστημονικές έρευνες.

Όπως αυτή στο περιοδικό Lancet (στα 3-4 ιατρικά περιοδικά με την μεγαλύτερη απήχηση) που λέει:

The study did not show a significant increase in neuropsychiatric adverse events attributable to varenicline or bupropion relative to nicotine patch or placebo. Varenicline was more effective than placebo, nicotine patch, and bupropion in helping smokers achieve abstinence, whereas bupropion and nicotine patch were more effective than placebo.

Ή αυτή στο British Medical Journal, επίσης από τα πιο σημαντικά περιοδικά, που λέει:

Concerns that varenicline is associated with an increased risk of many adverse outcomes, including suicidality and accidents, are not supported in this observational study.

H βαρενικλίνη ενδεχομένως να δημιουργεί κάποια προβλήματα σε -λίγα- άτομα με ιστορικό ψυχικής νόσου. Φάρμακο είναι. Προφανώς είναι έχει περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από το τίποτα. Το τίποτα όμως είναι και λιγότερο αποτελεσματικό. Γι' αυτό λοιπόν, όποιος θέλει να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες επιτυχίας όταν θέλει να κόψει το κάπνισμα, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να συμβουλευθεί ένα ειδικό ιατρείο διακοπής, όπου δουλεύουν άνθρωποι (πνευμονολόγοι, ψυχολόγοι, διαιτολόγοι κτλ.) που έχουν μελετήσει το αντικείμενο. Αν μπορεί να το κόψει μόνος του, εξαιρετικά. Και όχι, δεν είναι πολύ σοβαρά τα στερητικά αν το κόψεις μαχαίρι. Εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν κάνει με ασφάλεια! Και πάλι, αν σε κάποιον φαίνεται πιο εύκολη η σταδιακή μείωση, πολύ ωραία. Αλλά μην παραπληροφορείς τον κόσμο.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει αποδειχτει επιστημονικα οτι ο ποιο εγγυημενος τροπος απεξαρτησης

απο τις ψυχοδραστικες-εθιστικες ουσιες ειναι η σταδιακη αποσυρση απο την ιδια την ουσια.

Ακολουθεις τον ιδιο τροπο που εχτισες τον εθισμο αλλα απο την αναποδη.

Αν παρεις διαφορετικη ουσια για την απεξαρτηση αυτη σιγουρα πιανει και

αλλους υποδοχεις απο οτι η ουσια που ειναι εθισμενος καποιος με αποτελεσμα

εξτρα παρενεργειες πολλες φορες απροβλεπτες.

Η βαρενικλινη βγηκε πριν το ηλ τσιγαρο.

Ο συνδιασμος ηλεκρονικου αρχικα για να φυγεις απο τις παρενεργειες

και την τοξικοτητα της πισσας και σε 2ο χρονο η χρηση υποκαταστατων

τυπου nicorete για φυγειες τελειως απο την εικονα του "καπνου-ατμου" ειναι ο καλυτερος τροπος.

Οι "ειδικοι" ειναι τοσο καραγκιοζηδες που για καθαρα οικονομικο οφελος

δικο τους ακομα και σημερα δεν παραδεχονται το ηλεκτρονικο τσιγαρο

φυσικα οι πραγματικοι ειδικοι οχι μονο το παραδεχονται αλλα το χρησιμοποιουνε κιολας.

Και για να καταλαβαινομαστε θα δωσω ενα παραδειγμα με ονομα "ειδικου" μπεχρακης...

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.

Διαβαζω ολα τα σχολια, και ευχαριστω τον Θεο που με εκανε να μην μου αρεσει το τσιγαρο. Για την ακριβεια οχι απλα δεν μου αρεσει, αλλα δεν μπορω να διανοηθω πως γινεται σε καποιον να αρεσει αυτο το πραγμα. Δηλαδη το να καταπινεις καπνο. Αλλα τελος παντων, για να συμβαινει απο τοσους πολλους ανθρωπους, καποια ευχαριστηση θα υπαρχει κανοντας το. Ειμαι απιστευτα ευγνώμων που οσες φορες και αν το χω δοκιμασει, ειναι κατι που πραγματικα μου φερνει εμετο. Και δεν το χω δοκιμασει απλα μια ή δυο φορες. Το χω δοκιμασει πολλες φορες. Σε παρεες εξω, οταν πινουμε συνηθως. Δε με τραβαει με τιποτα. Φτου φτου, μην το γκαντεμησω. χαχα  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Obiwan88 είπε

Διαβαζω ολα τα σχολια, και ευχαριστω τον Θεο που με εκανε να μην μου αρεσει το τσιγαρο. Για την ακριβεια οχι απλα δεν μου αρεσει, αλλα δεν μπορω να διανοηθω πως γινεται σε καποιον να αρεσει αυτο το πραγμα. Δηλαδη το να καταπινεις καπνο. Αλλα τελος παντων, για να συμβαινει απο τοσους πολλους ανθρωπους, καποια ευχαριστηση θα υπαρχει κανοντας το. Ειμαι απιστευτα ευγνώμων που οσες φορες και αν το χω δοκιμασει, ειναι κατι που πραγματικα μου φερνει εμετο. Και δεν το χω δοκιμασει απλα μια ή δυο φορες. Το χω δοκιμασει πολλες φορες. Σε παρεες εξω, οταν πινουμε συνηθως. Δε με τραβαει με τιποτα. Φτου φτου, μην το γκαντεμησω. χαχα  

Καλά μην τρελενεσαι τόσο πολύ γιατί τόσο κάπνισμα μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Obiwan88 είπε

τα θελει ο κωλος σ 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, j2k είπε

Εχει αποδειχτει επιστημονικα οτι ο ποιο εγγυημενος τροπος απεξαρτησης

απο τις ψυχοδραστικες-εθιστικες ουσιες ειναι η σταδιακη αποσυρση απο την ιδια την ουσια.

Ακολουθεις τον ιδιο τροπο που εχτισες τον εθισμο αλλα απο την αναποδη.

Αν παρεις διαφορετικη ουσια για την απεξαρτηση αυτη σιγουρα πιανει και

αλλους υποδοχεις απο οτι η ουσια που ειναι εθισμενος καποιος με αποτελεσμα

εξτρα παρενεργειες πολλες φορες απροβλεπτες.

Η βαρενικλινη βγηκε πριν το ηλ τσιγαρο.

Ο συνδιασμος ηλεκρονικου αρχικα για να φυγεις απο τις παρενεργειες

και την τοξικοτητα της πισσας και σε 2ο χρονο η χρηση υποκαταστατων

τυπου nicorete για φυγειες τελειως απο την εικονα του "καπνου-ατμου" ειναι ο καλυτερος τροπος.

Οι "ειδικοι" ειναι τοσο καραγκιοζηδες που για καθαρα οικονομικο οφελος

δικο τους ακομα και σημερα δεν παραδεχονται το ηλεκτρονικο τσιγαρο

φυσικα οι πραγματικοι ειδικοι οχι μονο το παραδεχονται αλλα το χρησιμοποιουνε κιολας.

Και για να καταλαβαινομαστε θα δωσω ενα παραδειγμα με ονομα "ειδικου" μπεχρακης...

τα πραγματα ειναι απλα φιλε χωρις πολλα λογια

οταν πειστεις οτι αυτο που κανεις σε βλαπτει στην υγεια σου ή εχει αρχισει ηδη να σε βλαπτει τοτε το κοβεις μαχαιρι χωρις στερητικα συνδρομα χωρις τιποτα,ολα αυτα ειναι μπουρδες μετα συγχωρησεως μπροστα στην πραγματικη κατασταση της υγειας σου,ειναι παρα πολυ ευκολο να το κοψεις οταν βρεθεις στην κοψη του ξυραφιου (π.χ. διαγνωστηκες με ασθενεια)

τωρα αν εισαι ακομα υγιης και δεν εχεις πολυπιστεψει οτι σε βλαπτει το καπνισμα τοτε εφευρισκεις διαφορες δικαιολογιες για να μην το κοψεις του τυπου θα κανω ηλεκτρονικο να μην εχω στερητικο συνδρομο,θα το κοψω σιγα σιγα,το ελεγχω κτλ

Επεξ/σία από georgeγ
Δημοσ.
Στις 6/4/2019 στις 5:43 ΜΜ, skiabox είπε

Φίλε σύμφωνα με νεότερες έρευνες κιλά και ακινησία είναι χειρότερα και από τσιγάρο!

Ούτε κιλά εχω πλέον,ούτε σε ακινησία είμαι ,χειρωνακτικη δουλεια +  1+30 ωρες περπατημα την ημερα  :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, georgeγ είπε

τα πραγματα ειναι απλα φιλε χωρις πολλα λογια

οταν πειστεις οτι αυτο που κανεις σε βλαπτει στην υγεια σου ή εχει αρχισει ηδη να σε βλαπτει τοτε το κοβεις μαχαιρι χωρις στερητικα συνδρομα χωρις τιποτα,ολα αυτα ειναι μπουρδες μετα συγχωρησεως μπροστα στην πραγματικη κατασταση της υγειας σου,ειναι παρα πολυ ευκολο να το κοψεις οταν βρεθεις στην κοψη του ξυραφιου (π.χ. διαγνωστηκες με ασθενεια)

τωρα αν εισαι ακομα υγιης και δεν εχεις πολυπιστεψει οτι σε βλαπτει το καπνισμα τοτε εφευρισκεις διαφορες δικαιολογιες για να μην το κοψεις του τυπου θα κανω ηλεκτρονικο να μην εχω στερητικο συνδρομο,θα το κοψω σιγα σιγα,το ελεγχω κτλ

Κανεις λαθος εγω βρεθηκα στην κοψη του ξυραφιου απο θεμα υγειας

αλλα δε μπορεσα να το κοψω μαχαιρι ομως καταφερα και το εκοψα λιγο λιγο

με βοηθεια ηλεκτρονικου και πιπακια nicorete δεν το εχω βαλει στο στομα μου

1.5 χρονο τωρα το ηλεκτρονικο και τη νικοτινη γενικοτερα.

Το κανονικο τσιγαρο το εκοψα την 1η μερα που αντικατεστησα με το ηλεκτρονικο και μετα σταδιακα εκοψα και το ηλεκτρονικο.

Τη φρικη του στερητικου την εφαγα κατα τη διακοπη της νικοτινης.

Το μαχαιρι δουλευει αμα εχεις μικρου βαθμου εθισμο αμα εχεις σοβαρου

τυπου εθισμο θελει σταδιακη απεξαρτηση απο τη νικοτινη για να μειωσεις

οσο γινετε την ενταση του στερητικου.

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.
Στις 7/4/2019 στις 4:28 ΜΜ, skiabox είπε

Καλά μην τρελενεσαι τόσο πολύ γιατί τόσο κάπνισμα μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. 

δεν εχει σημασια. το θεμα ειναι πως εμενα το καπνισμα δεν με τραβαει με τιποτα. το αντιθετο, μαλιστα. θελω να πω, γι αυτο εκανα το συγκεκριμμενο ποστ. δεν με ενδιαφερει ποσο λιγοτερο καπνιζουν στις αλλες χωρες (αν ισχυει κατι τετοιο βεβαια).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...