Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ και δεν κάνω κανένα κήρυγμα.Κάνε οτι θες,ζήσε όπως θες.Ενήλικες ειμαστε ,δεν χρειαζεται να λέμε τα αυτονόητα.

Θέλει ο άλλος να καπνίζει όλη μέρα,ας το κανει,τι με νοιάζει εμένα.

Μιλάω σας πρωην καπνιστής,που το πρωι ξυπναω πιο ξεκούραστος και νοιωθω πιο ομορφα.

Και όλα έχουν σχέση με το μέτρο,άλλο μισο πακέτο την ημερα και άλλο 4 την ημερα.

Επεξ/σία από jmmys
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Aigeas είπε

Βρε την διαφορά την καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τίποτα είναι πως κάποιος που ούτε που τον ξέρω ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την υγεία μου αντί να ενδιαφέρεται πχ η κόρη μου
Δηλαδή η φθορά που θα μπορούσα να προκαλέσω στον εαυτό μου πηδώντας με αλεξίπτωτο ή σκαρφαλώνοντας στο Έβερεστ δεν είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να απασχολεί την κοινωνία. Το ίδιο πράγμα είναι και το τσιγάρο, το ποτό, οι καταχρήσεις και γενικά διάφορες ηλιθιότητες που όμως είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζήσει την ζωή του όπως θέλει. Και είναι πολύ κουραστικό να ακούω 30 χρόνια ότι ''οι μοτοσυκλέτες είναι επικίνδυνες'' λες και φταίω εγώ αν πεθαίνει το παιδί κάποιου άλλου ή σώνει και καλά θα σκοτωθώ κι εγώ με τον ίδιο τρόπο επειδή η στατιστική λέει ότι γίνονται πολλά ατυχήματα.

Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την υγεία σου. Θες να πεθάνεις με γεια σου με χαρά σου. Ο μόνος λόγος που σχολιάζουν αυτά που λες είναι γιατί έχεις μια λογική ισοπέδωσης. Ή δηλαδή θα τρώμε ραπανάκια ή θα καπνίζουμε και θα πίνουμε σαν τον Lemmy των Motorhead.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, jmmys είπε

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ και δεν κάνω κανένα κήρυγμα.Κάνε οτι θες,ζήσε όπως θες.Ενήλικες ειμαστε ,δεν χρειαζεται να λέμε τα αυτονόητα.

Θέλει ο άλλος να καπνίζει όλη μέρα,ας το κανει,τι με νοιάζει εμένα.

Μιλάω σας πρωην καπνιστής,που το πρωι ξυπναω πιο ξεκούραστος και νοιωθω πιο ομορφα.

Ναι σε νιώθω κάποτε το είχα κόψει κι εγώ με το χάπι όταν είχε πρωτοβγεί, ένιωθα πιο όμορφα επειδή ένας κακός δαίμονας είχε εξαφανιστεί. Εδώ που τα λέμε αν έκοβα την ζάχαρη ή τους υπολογιστές πάλι το ίδιο θα ένιωθα, ο υπέρατος γιόγκι που το πνεύμα του υπερνικά το κακό και τέτοια.
Είναι μικρές νίκες του πνεύματος επί της ύλης.
Παρόλα αυτά ξανακάπνισα κάποια στιγμή κι αφού άκουγα τα νέα για διάφορους θανάτους τριγύρω είπα ''ρε δε γ.@ται! Ο καημένος ο Αλέκος δεν είχε να πληρώσει τα κοινόχρηστα και τον βρήκε η γυναίκα του το πρωί κακαρωμένο στον καναπέ. Τον σκότωσε το άγχος'' 
Εδώ μιλάμε κυρίως για παιδιά που ζουν από μισθούς και συντάξεις άλλων συγγενών κι έχουν εστιάσει σε διάφορες γελοιότητες ως πεμπτουσία της ζωής μιας και δεν έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και ούτε θα βρεθούν να κοιμούνται κάτω από καμιά γέφυρα. Οπότε θεωρούν ότι θα έχουν ποιοτικότερη ζωή με τον Α ή Β τρόπο πράγμα που ασφαλώς θα κατέρρεε αν έπιανες να τους κλειδώσεις μέσα σε κανένα ναυπηγείο. Τότε σίγουρα θ' άρχιζαν το κάπνισμα! LOL
Kαι μάντεψε τι. Τότε θα έλεγαν ότι η ζωή τους έγινε ποιοτικότερη επειδή καπνίζουν (και θα είχαν και δίκιο) 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε

...μηδενική περίπτωση να δοκιμάσει οποιαδήποτε άλλα ναρκωτικά αφού όλα ξεκινάνε κατά κανόνα από το κάπνισμα.....

WTF

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Aigeas είπε

Ναι σε νιώθω κάποτε το είχα κόψει κι εγώ με το χάπι όταν είχε πρωτοβγεί, ένιωθα πιο όμορφα επειδή ένας κακός δαίμονας είχε εξαφανιστεί. Εδώ που τα λέμε αν έκοβα την ζάχαρη ή τους υπολογιστές πάλι το ίδιο θα ένιωθα, ο υπέρατος γιόγκι που το πνεύμα του υπερνικά το κακό και τέτοια.
Παρόλα αυτά ξανακάπνισα κάποια στιγμή κι αφού άκουγα τα νέα για διάφορους θανάτους τριγύρω είπα ''ρε δε γ.@ται! Ο καημένος ο Αλέκος δεν είχε να πληρώσει τα κοινόχρηστα και τον βρήκε η γυναίκα του το πρωί κακαρωμένο στον καναπέ. Τον σκότωσε το άγχος'' 
Εδώ μιλάμε κυρίως για παιδιά που ζουν από μισθούς και συντάξεις άλλων συγγενών κι έχουν εστιάσει σε διάφορες γελοιότητες ως πεμπτουσία της ζωής μιας και δεν έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και ούτε θα βρεθούν να κοιμούνται κάτω από καμιά γέφυρα. Οπότε θεωρούν ότι θα έχουν ποιοτικότερη ζωή με τον Α ή Β τρόπο πράγμα που ασφαλώς θα κατέρρεε αν έπιανες να τους κλειδώσεις μέσα σε κανένα ναυπηγείο. Τότε σίγουρα θ' άρχιζαν το κάπνισμα! LOL
Kαι μάντεψε τι. Τότε θα έλεγαν ότι η ζωή τους έγινε ποιοτικότερη επειδή καπνίζουν (και θα είχαν και δίκιο) 

Άρες μάρες κουκουνάρες.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Aigeas είπε

Καμμία σχέση

Εγώ το εκοψα γιατί κατάλαβα πως έπρεπε να σταματήσω να κανω κακό στον εαυτό μου και μάλιστα να πληρωνω 4 ευρώ το πακέτο για να κάνω κακό στον εαυτό μου

Sorry αλλά πιο μεγάλη ηλιθιότητα απι αυτή δεν υπάρχει.αποψη μου..αυτά που γράφεις περι νίκες του πνεύματος τι να πω εντελώς ασχετοι λόγοι για να το κόψει κάποιος

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αφου πιασαμε τα γενικα, να πω πως εχω 5 χρονια που το χω κοψει, απο εκει που εκανα εναμιση πακετο την ημερα.

Για το  μοναδικο πραγμα που μετανιωνω μετα απο αυτο, ειναι που δεν το εκοψα νωριτερα.

• Like 7
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stormrain είπε

Για το  μοναδικο πραγμα που μετανιωνω μετα απο αυτο, ειναι που δεν το εκοψα νωριτερα.

Και εγώ ακριβώς το ίδιο

• Like 3
Δημοσ.

Είδα ότι με φώναξε ο Thresh, οπότε να 'μαι κι εγώ! Μια που η κουβέντα πήγε εκεί, θα κάνω 2 σχόλια:

1. "Το κάπνισμα είναι απόλαυση". Είναι, αλλά γι' αυτόν που είναι ήδη καπνιστής εθισμένος στη νικοτίνη. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να δοκίμασε πρώτη φορά τσιγάρο και να το απόλαυσε. Κάηκε, έβηξε, δεν ξέρω τι. Επομένως, το κάπνισμα είναι απόλαυση γιατί έχει δημιουργηθεί εθισμός που ζητάει απεγνωσμένα τη δόση του. Το ίδιο ισχύει και για την ατάκα "το κάπνισμα καταπολεμάει το στρες". Αν ένας μη καπνιστής κάνει τσιγάρο δε θα χαλαρώσει. Απλώς ο εθισμένος καπνιστής στρεσάρεται όταν χρειάζεται νικοτίνη και όταν την λάβει, νιώθει ότι χαλαρώνει.

2. Γενικά ναι, ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Σε άλλους αρέσει να προσέχουν τα πάντα γιατί δίνουν προτεραιότητα σε μια μακρά ζωή ενώ άλλοι ζουν ριψοκίνδυνα γιατί αυτή είναι η στάση ζωής τους. Σχετικά με το κάπνισμα (και κάποιες άλλες συμπεριφορές) όμως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο, για να είμαι και επιεικής, αν το κάπνισμα είναι όντως επιλογή. Καταρχάς, για τον εθισμένο καπνιστή δεν μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερη επιλογή. Ο εθισμός (ο κάθε εθισμός) προκαλεί μεταβολές στη φυσιολογία του εγκεφάλου που ουσιαστικά στερούν την ελευθερία επιλογής στο άτομο. "Πρέπει" να καπνίσει ο καπνιστής γιατί του το λέει ο εγκέφαλός του και φυσικά αυτό τον οδηγεί και στο να κάνει σκέψεις που δικαιολογούν τη συμπεριφορά του. Ούτε όμως και η απόφαση να ξεκινήσει κανείς το κάπνισμα είναι αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής. Το περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο. Οι διαφημίσεις, τα κοινωνικά πρότυπα, το άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον, ειδικά όταν μιλάμε για εφηβική ηλικία. Δεν είναι τυχαίο ότι πιο πολλοί φτωχοί ξεκινάνε να καπνίζουν σχετικά με τους πλούσιους ή ότι είναι πιο πιθανό να καπνίζεις αν καπνίζουν οι γονείς και οι φίλοι σου ή αν είσαι από οικογένεια με χαμηλή μόρφωση ή αν ζεις στην Ελλάδα σε σχέση με την Ιρλανδία.

• Like 7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aigeas είπε

Δε ξέρω τι εννοείς. Δηλαδή άμα κάποιος πάρει τη μοτοσυκλέτα και καρφωθεί σε κανένα στύλο με 300 χιλιόμετρα την ώρα θα πρέπει να αισθάνομαι τύψεις επειδή έκανα το ίδιο και δεν σκοτώθηκα;
Ή πρέπει να μπω σε καμιά γυάλα για να μην κινδυνεύω; 
Ποιος σου είπε ότι ο πλανήτης Γη είναι ένα ασφαλές μέρος; Η λέξη ''ασφάλεια'' είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Κάποτε είχα πάθει εργατικό ατύχημα που έσπασα 14 οστά και δεν ήταν καθόλου στο χέρι μου να το αποφύγω και ήμουν πολύ τυχερός που δεν σκοτώθηκα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα κάτσω να σκέφτομαι ότι αν τρώω ραπανάκια θα ζήσω 2 μέρες περισσότερο. Καλύτερα να πεθάνω τώρα αμέσως παρά να μπω στο τριπ να τρέμω τον θάνατο και να σκέφτομαι διάφορες γελοιότητες πιστεύωντας ότι θα ξεγελάσω τον χάρο. Υπάρχει άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό: το 100% των ανθρώπων θα πεθάνουν όλοι! Λες να κάθομαι να σκέφτομαι ότι το 12% από αυτούς θα πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη; Αρρώστια! 

για να σε βοηθησω μιας και δεν καταλαβες, αυτα που λες για παντζαρια και 5λεπτα δεν ισχυει απ τη στιγμη που υπαρχουν ανθρωποι που χασαν ή σκατωσαν τη ζωη τους πολυ πριν "την ωρα τους"

επισης επειδη βλεπω το αναφερεις συνεχεια, παιζει να σαι ο μονος εδω μεσα που χει τοση εμμονη με το ποτε θα "φυγει", ολο γι αυτο μιλας..

Δημοσ.

Μία βόλτα έξω στην πόλη, όπου το 99% καπνίζει, αποδεικνύει περίτρανα ότι είμαστε ο 'εξυπνότερος' λαός του κόσμου.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Σε έρευνες έχουν βρει ότι το κάπνισμα σχετίζεται άμεσα με το IQ.

Ακόμα και στο insomnia είναι προφανής η ηθική κατάπτωση με πολλούς χρήστες να βρίζουν σαν νταλικέρηδες δείχνοντας μηδενική αγωγή.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη διαβασα πως ζητηθηκε τιμη για την εξεταση της σπειρομετρησης 

1]προ βρογχοδιαστολης:4,14€ (0,62€ συμμετοχη ασφαλισμενου)

2]μετα βρογχοδιαστολης: οι τιμες ειναι ιδιες .

3]καμπυλη ροης ογκου προ βρογχοδιαστολης: 10.56€(1.58€ συμ.ασφ.)

4]καμπυλη ροης ογκου μετα βρογχοδιαστολης: οι τιμες ειναι ιδιες

υ.γ: Σας ευχαριστω . Μαυτα και μαυτα με κανατε να παρω την αποφαση να το κοψω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Μία βόλτα έξω στην πόλη, όπου το 99% καπνίζει, αποδεικνύει περίτρανα ότι είμαστε ο 'εξυπνότερος' λαός του κόσμου.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Σε έρευνες έχουν βρει ότι το κάπνισμα σχετίζεται άμεσα με το IQ.

Ακόμα και στο insomnia είναι προφανής η ηθική κατάπτωση με πολλούς χρήστες να βρίζουν σαν νταλικέρηδες δείχνοντας μηδενική αγωγή.

Σου 'χω νέα. Οι έξυπνοι άνθρωποι βρίζουν.

https://www.sciencealert.com/swearing-is-a-sign-of-more-intelligence-not-less-say-scientists

Δημοσ.
4 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Υπαρχει τεραστια διαφορά μεταξύ ενος αντικαπνιστη και ενος καπνιστη ως προς την ποιοτητα ζωης (τα χρονια ζωής δε θα τα υπολογισω γιατί 'όντως είναι σχετικά στον κάθε άνθρωπο, αυτο δε σημαίνει πως πρεπει να τα επιβαρυνουμε).

Ο πρώτος εχει μια κανονικη ζωη με ημερες 24 ωρων να τις κανει οτι πραγματικά θελει, χωρις βασικα προβληματα υγειας, κανονικά λεφτά στην τσέπη, μηδενική περίπτωση να δοκιμάσει οποιαδήποτε άλλα ναρκωτικά αφού όλα ξεκινάνε κατά κανόνα από το κάπνισμα. Ο δευτερος με το που ξυπναει το πρωτο πραγμα που θα σκεφτεί είναι να έχει 8 ευρώ στην τσέπη του για τις 40 δόσεις της ημέρας, στη διαδρομή για τη δουλειά του θα τον ενοχλεί ο ξεραμένος του λαιμός και θα φτύνει σα ζώο φλέματα κάτω αγνοωντας εντελως τον περιγυρο του, απο τις 24 ωρες τις ημερας τις 2 θα καπνιζει και αλλες 3-4 θα σκεφτεται το καπνισμα, η μυρωδια του ειναι αποκρουστική και οι μονοι που δεν την αντιλαμβάνονται ειναι οι άλλοι καπνιστες που ευτυχως για αυτον ειναι οι πλειοψηφια (στο λεω με βεβαιοτητα σαν φανατικος αντικαπνιστης, ειδικα στα μεσα μεταφοράς οι καπνιστές είναι σκέτος θανατος για τη μύτη μας). Και βεβαια εχουμε και τα πνευμονια που εγω τελειωσα το Λυκειο πριν 10+ χρονια και περπαταω 20χλμ την ημερα ενω οι περισσοτεροι 20αρηδες παιρνουν λεωφορειο για να πανε απο Συγγρου Φιξ στην Παντειο. (10 λεπτα περπατημα). Το οτι εχω να αρρωστησω 15 χρονια δεν το υπολογιζω καν. Κυριολεκτικα 15 χρονια, οχι μεταφορικά. Α ναι, ειναι και το θεμα του προωρα γερασμενου δερματος που εχει επικρατησει σε εμας τους αντικαπνιστες να ακουμε το θεϊκό 'μικροδειχνεις'. Μήπως τελικά όλοι οι άλλοι μεγαλοδείχνουν;

ΥΓ) Και οπως έχω ξαναναφέρει σε προηγουμενο post μου για το καπνισμα, δε θα ξεχασω την αντιδραση γιατρου μετά από εξέταση "Συγχαρητήρια, να φανταστώ πως δεν καπνίζεις;".

Έτσι έμπλεξα με τον σατανισμό. Τσιγαράκι στην αρχή μετά πήρα την κάτω βόλτα, πρώτα κοκόρια κι όταν έσφαξα την πρώτη μου γάτα και μπόρεσα να πετάξω πράσινες μύξες σε μεγάλη απόσταση τότε έπεσα με τα μούτρα στην ηρωίνη.
Κανόνας.
Βλέπω όμως ότι το κάπνισμα όντως πρέπει να έχει κάποια σχέση με το IQ αλλά δεν είμαι σίγουρος ποια ακριβώς.  :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...