Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηρθε στα χερια μου ενα λαπτοπακι φιλης,το οποιο δεν εβλεπε το δισκο.

Αγορασα ενα hdd caddy μηπως γλυτωναμε το λαπτοπ,αλλα δε φαινεται να μπορει να δει ουτε απο εκει το δισκο.

Ο δισκος ειναι κομπλε,τσεκαρισμενος,αλλα δοκιμασα και αλλον για καλο και για κακο.

Βλεπει usb dvd,αλλα δε βρισκει ουτε στην εγκατασταση των windows το δισκο.

Καμια ιδεα;

Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις και κάνα portable Linux να δεις αν μπορεί να αναγνωριστεί μέσα από το os ο σκληρός (μήπως έχει κανα κόλλημα το bios).

Αλλά πιθανότατα το θέμα είναι είτε τροφοδοσία είτε sata δυστυχώς και εκεί τα πράγματα γίνονται πολύ τεχνικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το βασικότερο, στο bios εμφανίζεται ο δίσκος;

Ανεξαρτήτως ρυθμίσεων (uefi,legacy και συναφή) θα ΠΡΕΠΕΙ να βλέπεις τον δίσκο εκει πέρα, Αν όχι 99% μητρική.

Για καλό και κακό ρίξε ενα bios defaults μπας και.

Επίσης σε πολλά λάπτοπ απο την αλλη θύρα που είναι για το dvd rom μερικές μητρικές ΔΕΝ μπορουν να εκκινήσουν.

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Μπορείς να δοκιμάσεις και κάνα portable Linux να δεις αν μπορεί να αναγνωριστεί μέσα από το os ο σκληρός (μήπως έχει κανα κόλλημα το bios).

Αλλά πιθανότατα το θέμα είναι είτε τροφοδοσία είτε sata δυστυχώς και εκεί τα πράγματα γίνονται πολύ τεχνικά. 

Και εγω για sata controller το βλεπω,οι γνωσεις μου δεν ειναι καλες σε αυτο το κομματι.

17 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

το βασικότερο, στο bios εμφανίζεται ο δίσκος;

Ανεξαρτήτως ρυθμίσεων (uefi,legacy και συναφή) θα ΠΡΕΠΕΙ να βλέπεις τον δίσκο εκει πέρα, Αν όχι 99% μητρική.

Για καλό και κακό ρίξε ενα bios defaults μπας και.

Επίσης σε πολλά λάπτοπ απο την αλλη θύρα που είναι για το dvd rom μερικές μητρικές ΔΕΝ μπορουν να εκκινήσουν.

Δεν τον βλεπει στο bios,ουτε και το dvd του.

Εκανα και reset defaults..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...