Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, overpower είπε

Ρε παιδια απορω με μερικους που λενε οτι τα ιδια τα παιδια θεωρουνται φιλοξενουμενοι. Τοσο κακιες σχεσεις εχετε εσεις με τους γονεις σας?

Ίσως παρασύρονται από το γεγονός ότι στη φορολογική δήλωση εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι! :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα γιατί μου βρωμάει η φάση;

σίγουρα έρχεται ερασμους;

αυτοί συνήθως τους βρίσκουν σε εστία ή κάπου τέλος πάντων. Ή που θέλουν να υπάρχει έλεγχος στον ξάδερφο που πάει και το κάνει ή κάτι άλλο παίζει. 

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, lary7 είπε

Δες τα θετικά. Μπορεί να ταιριάξετε και να αποκτήσεις έναν καινούργιο φίλο εκτός από συγγενή και παράλληλα να έχεις πρόσβαση σε σπίτι στην Γερμανία αν ποτέ θελήσεις να πας εκεί για δουλειά. Το να τα έχεις καλά με συγγενείς δεν είναι άσχημη ιδέα γιατί δεν ξέρεις πότε θα τους χρειαστείς. Και το να έρθει ένας από Γερμανία και να βρει σπίτι για μόνο 4 μήνες είναι ένας μεγάλος γολγοθάς και πρέπει να καταλάβεις την δύσκολη θέση του ξαδέρφου και της θείας.

Από την άλλη ένα νέο άτομο φέρνει αναστάτωση και ζαλάδα σε ένα νοικοκυριό αλλά υπομονή και ανεκτικότητα χρειάζεται, πράγματα που καλό είναι να τα αποκτήσει κάποιος στην ζωή του γιατί θα χρειαστούν...

Και εγώ το πιστεύω αυτό.Μπορει να ταιριάζουν και να αποκτήσει και εκείνος μετά πρόσβαση στην Γερμανία.Νομοζω το παιδί ασχολείται με την ιατρική όπου η Γερμανία αναζητά ιατρούς άρα καθόλου άσχημα.

2 λεπτά πριν, mylo είπε

αυτοί συνήθως τους βρίσκουν σε εστία ή κάπου τέλος πάντων. Ή που θέλουν να υπάρχει έλεγχος στον ξάδερφο που πάει και το κάνει ή κάτι άλλο παίζει. 

Αυτό του το ειπα και εγώ σε pm ότι κάτι δεν κολλάει.

Δημοσ.

Από τη μια πιστεύω (έτσι όπως μας τα λες)ότι οι γονείς σου έπρεπε να αρνηθούν εξ αρχής τη φιλοξενία.Απο την άλλη όμως πρέπει να αναγνωρίσεις ότι δεν είναι σπίτι σου αλλά σπίτι των γονιών σου και όποιον θέλουν θα φιλοξενήσουν.Παντως αν είναι όπως τα λες να είσαι σίγουρος ότι και οι γονείς σου θα μετάνιωσουν που δέχτηκαν και εσύ θα στριμωχτείς άσχημα όσο καιρό κάτσει..

Δημοσ.

μπορει απλα να θελει να καβατζωνει τα χρηματα που θα παιρνει για τα εξοδα του (νομιζω παιρνει και απο το erasmus καποιο ποσο?) αντι να τα τρωει σε νοικια και λογαριασμους. συν οτι θα του μαγειρευουν, πλενουν κλπ για 4+ μηνες. κοροιδο ειναι?

47 λεπτά πριν, mylo είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδες μη τα μπλεκουμε ολα, ας τα παρουμε ενα ενα με τη σειρα να δουμε τη ξερουμε

1. εφοσον μιλησανε με τον ΤΣ τοτε σιγουρα οι γονεις του υπολογιζουν τη γνωμη του

2. το ερασμους θα ναι μεχρι το καλοκαιρι, δηλαδη δε συζηταμε για μερες ή βδομαδες αλλα ΜΗΝΕΣ

3. το παληκαρι που ερχεται ειναι ΑΓΝΩΣΤΟΣ. ακομα και να γνωριζονται οι γονεις μεταξυ τους δε μπορουν να ξερουν τι κουμασι ειναι αυτο ο περιβοητος υιος

4. δεν υπαρχει αμεσα διαθεσιμος χωρος για να φιλοξενηθει αρα θα προκληθει αναστατωση μονο και μονο για την αφιξη του

αρα ο τς δε γουσταρει καποιον αγνωστο που θα μεινει μηνες σε ενα σπιτι που "δε χωραει".. δεν τον βρισκω παραλογο

παμε τωρα στο τι ασφαλη συμπερασματα μπορουμε να βγαλουμε

1. οπως αναφερθηκε, δεν υπηρχε λογος να μπουν σε τετοιες περιπετειες καθως θα μπορουσε το παιδι να μεινει σε εστια ή οικογενεια ερασμους

2. οι γονεις του ΤΣ δεν το σκεφτηκαν ΚΑΘΟΛΟΥ και απαντησαν επιπολαια, μαλλον απο ντροπη μη χαλαστει το σοι

απο μενα ΤΣ εξηγησε τους ολα οσα μπορουν να πανε στραβα, τι βαρος και κυριως τι ΕΥΘΥΝΕΣ πανε να βαλουν στις πλατες τους και πεισε τους να μη δεχτουν. μπορουν ανετα να πουν οτι μπορει να ερχεται να μενει κανα σαββατοκυριακο αμα θελει, ετσι ωστε και να γνωρισετε το παιδι και να μη γινεται βαρος. και ναι σε τοσο μεγαλο διαστημα και το καλυτερο παιδι βαρος θα ναι, ποσο μαλλον αν πετυχετε κανα "διαμαντι"

tl;dr να μεινει οχι, να επισκεπτεται ναι

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το Erasmus δεν ειναι υποχρεωτικό. Ειναι ενα προγράμμα που εκμεταλλεύονται οι περισσότεροι για να κάνουν τουρισμό και ζωάρα , περνώντας παράλληλα πιο εύκολα μαθήματα. 

Εν προκειμενω δηλαδή δε μιλάμε για μια περίπτωση ανάγκης ενός ανθρώπου ν αλλάξει χώρα. Αν υπήρχε ανάγκη σοβαρή θα ήμουν κι εγώ πιο διαλλακτική και θα έλεγα οκ να βοηθήσω.

τωρα, να βάλεις σπίτι σου κάποιον που ουτε καν τον ξερεις, μονο και μονο επειδή ειναι μακρινός συγγενής... ΟΥΤΕ ΚΑΝ. 

• Like 5
Δημοσ.

1) Νομίζω ότι καταρρίψαμε οριστικά τον μύθο περί φιλοξενίας στην Ελλάδα. ;)

2) Το ότι κάποιος είναι συγγενής μας, μακρινός ή κοντινός δεν σημαίνει ότι είναι και γνωστός.
Το σόι το φορτώνεσαι τους φίλους τους επιλέγεις.
Μπορεί να είσαι ξένος ακόμη και με ξαδέρφια 1ου βαθμού! Άνετα!

3) Δεν είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς τον ξάδερφο, αλλά δεν έχεις μόνο εσύ λόγο στο σπίτι.
Όμως είναι επιλογή σου να μην τον θέλεις στο ίδιο δωμάτιο με σένα.
Εκεί να ασκήσεις βέτο, αλλά αν βρεθεί μια άλλη λύση και το επιθυμεί η υπόλοιπη οικογένεια, τότε να το δεχθείς.
Φυσικά ισχύουν προϋποθέσεις και κανόνες που αν έχει μια στάλα φιλότιμο ο ξάδερφος τότε θα τους τηρεί και θα βοηθάει.
Εκεί βασικά θα φανεί αν είναι αχάριστος ή όχι.

4) Πραγματικά δεν ξέρω τι παίζει με τα Erasmus και αν δίνουν επίδομα ενοικίου ή όχι και δεν ξέρω την πραγματική οικονομική κατάσταση του παιδιού.
Ένα πράγμα όμως δεν μου κάθεται καλά, προσωπικά μιλώντας, γιατί ξέρω άτομα που δεν έχουν θέμα.
Προσωπικά, έχω μάθει να απλώνομαι μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα.
Αν θα είχα οικονομικό πρόβλημα ΔΕΝ θα σκεφτόμουν καν να πάω Erasmus ή οτιδήποτε.
Επίσης μισώ να υποχρεώνομαι στους άλλους...
Αν μείνει μαζί σας τελικά, έμμεσα είναι υποχρεωμένος να κάτι αντίστοιχο για εσάς αν ποτέ χρειαστεί.
Μπορεί αργότερα να κάνεις παιδιά και να θέλουν να πάνε Γερμανία, οπότε να εξαργυρωθεί τότε η φιλοξενία... ποτέ δεν ξέρεις!
Ε αυτό το άγχος ότι κάποια στιγμή θα "πρέπει" να εξυπηρετήσω κάποιον άλλο δεν το αντέχω.
Προτιμώ να μην κάνω κάτι παρά να υποχρεωθώ. 
Όλα αυτά πάντα μιλώντας ως Χρήστος.

5) Έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με σένα.
Όταν εγώ ήμουν 15 είχαμε φιλοξενήσει για 2-3 μήνες μια ξαδέρφη της μητέρας μου από την Νορβηγία!
Βέβαια ήμουν πολύ μικρότερος και δεν είχα ούτε ιδιαίτερο λόγο και ούτε ιδιαίτερο θέμα, μάλιστα ανυπομονούσα να την γνωρίσω.
Πάλι ήταν κάτι σχετικό με σπουδές... εν τέλει η συμβίωση δεν ήταν άσχημη.
Ήταν πολύ διακριτική και πέρασε γρήγορα και ευχάριστα ο καιρός και έχουμε πολύ καλές σχέσεις μέχρι και σήμερα.
Ήμασταν και περισσότεροι γιατί ήταν οι γονείς μου, η αδερφή μου, εγώ και η θεία μου.

Βέβαια εσύ, δεν είσαι 15 αλλά ολόκληρος μαντράχαλος και καταλαβαίνω ότι ακόμη και η συμβίωση με τους γονείς σου φαντάζει λίγο αποπνικτική.
Το να έρθει ένα άλλο άτομο μάλλον θα "ζορίσει" την κατάσταση.
Ειλικρινά δεν μπορώ να συμβουλέψω και νομίζω ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος.
Η ηθική κίνηση είναι τον δεχθείς αλλά κανείς δεν μπορεί να σου απαγορέψει το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα.

• Like 2
Δημοσ.

Φιλοξενουμενος εισαι του λενε  στο σπιτι σου του παλικαριου , επειδη ειναι 25 και για τον οποιονδηποτε λογο ζει ακομη με τους γονεις του.Και μη μου πειτε οτι μιλατε για την φορολογικη πλευρα του θεματος ,αμερικανια μεχρι εκει που δεν παει ειναι.

Το οτι  μητερα του παιδιου το στελνει σε σοι της να ξερει οτι το παιδι θα ειναι καλα θα τρωει κ θα κοιμαται με συγγενεις κανεις δεν το εθιξε?Μονο γυφτια σκεφτηκατε και δεν ξερω εγω τι αλλο.

Στον Ts ολα ειπωθηκαν.Γνωρισε το παλικαρι και εαν ειναι σωστος ανθρωπος μπορει α σου ανοιξουν μονοπατια και συνδεσεις στην ζωη σου που αλλιως δεν θα τι ειχες.

Εαν παλι δεν ταιριαζεται θα τον βλεπεις στο φαγητο κ μια καληνυχτα πριν πεσετε για υπνο και τελος.

Στο μονο που εχεις δικιο ειναι για το δωματιο σου,εκει πρεπει να ξεκαθαρισεις με τους δικους σου  πως ειναι δικος σου χωρος και τον θελεις για σενα.Θιξε και το θεμα οτι μπορει να μην ταιριασετε και θα ειναι δυσκολη η συγκατοικηση στο ιδιο δωματιο. Εφοσον θελουν οι ιδιοι να ερθει ας κανουν χωρο στο δωματιο αποθηκευσης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...