Fotis Deutschland Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 28 λεπτά πριν, gtoul είπε Δεν είσαι καθόλου παράλογος. Πραγματικά απορώ με όσους σε βρίσκουν παράξενο, ιδιότροπο κ.ο.κ. Δηλαδή εσείς έτσι φέρεστε στη ζωή σας; Αυτοπροσκαλείστε να μείνετε ΜΗΝΕΣ σε σπίτια ξένων ανθρώπων που δεν γνωρίζετε καλά-καλά; Επιπλέον, ένας άνθρωπος που δεν ντρέπεται να ζητήσει κάτι τόσο επιβαρυντικό από μακρυνούς συγγενείς που μετά βίας γνωρίζει, έχει πολύ υψηλές πιθανότητες να είναι αδιάκριτος και γενικά όχι ιδανικός φιλοξενούμενος. Φιλοξενία προσφέρουμε σε κοντινούς μας φίλους και συγγενείς, όχι στον κάθε άσχετο που ψάχνει τζάμπα ξενοδοχείο για να μην πληρώσει, και μάλιστα όχι για διαμονή με σοβαρό λόγο, αλλά για μπύρες στο εράσμους. Έλεος... Ξένος ο ξάδελφος του;Αλήθεια τώρα; και επίσης όπως είπαν μερικοί το σπίτι δεν είναι δικό του άρα δεν κάνει κουμάντο εκείνος. 1 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, Fotis Deutschland είπε Ξένος ο ξάδελφος του;Αλήθεια τώρα; και επίσης όπως είπαν μερικοί το σπίτι δεν είναι δικό του άρα δεν κάνει κουμάντο εκείνος. 25ος ξάδερφος είπε, προφανώς για να δώσει έμφαση στο ότι είναι εντελώς μακρινός συγγενής. Διάβασες την αρχική ανάρτηση; Μου κάνει εντύπωση πόσο εύκολη έχετε την κριτική για παιδιά που μένουν με τους γονείς τους στην ελλάδα της ανεργίας 20% και των μισθών των 350 ευρώ, αλλά όχι για μακρινά ανίψια που ζουν σε μια χώρα με ανεργία 4,5% και μισθούς 1500+ , αλλά ψάχνουν να φιλοξενηθούν 4 μήνες στην μακρινή θεία για να μην πληρώσουν διαμονή ... Το double standard χτυπάει επίπεδα μοντυπαηθονικού σκετς.
james01gr Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 αν δεν κάνω λάθος για το erasmus είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ τα πανεπιστήμια να προσφέρουν στέγη στους φοιτητές που δέχονται και είναι σε εστίες. εάν δεν του δίνουν στέγη, μου φαίνεται πως παίρνουν χρήματα για να βρουν σπίτι από την ΕΕ. επομένως το οικονομικό δεν παίζει εκτός και η μάνα του ξαδέλφου σου τον θέλει σε συγγενικό σπίτι για να μαθαίνει που πηγαίνει, τι ώρες βγαίνει κτλ. ο χώρος στο σπίτι είναι ένα θέμα. το δωμάτιό σου φυσικά δεν παίζει καθώς δεν είσαι 12 αλλά 25 επομένως απομένει ο καναπές ή η αποθήκη. τώρα, όπως είπαν και άλλοι, μπορεί να βγεις και κερδισμένος αλλά τώρα θα μου πεις στα 25 είναι δύσκολο να βγαίνεις με κάποιον τον οποίον δεν έχεις γνωρίσει και δεν ξέρεις τι κουμάσι είναι. το μόνο που μπορείς να εκμεταλλευτείς είναι -εάν είσαι single- προσκλήσεις σε πάρτι erasmus, γνωριμίες και τέτοια δεν χρειάζεσαι να γίνεις κολλητός, απλά γνωστός και να ανέχεται ο ένας τον άλλον. προσωπικά όταν φιλοξενώ συγγενείς από το εξωτερικό στο σπίτι μου, από την μία μου αρέσει γιατί βλέπω πρόσωπα που δεν βλέπω συχνά αλλά δυστυχώς μετά από λίες ημέρες με πιάνει ένας εκνευρισμός καθώς περιορίζομαι στο ίδιο μου το σπίτι...
Fotis Deutschland Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, gtoul είπε 25ος ξάδερφος είπε, προφανώς για να δώσει έμφαση στο ότι είναι εντελώς μακρινός συγγενής. Διάβασες την αρχική ανάρτηση; Μου κάνει εντύπωση πόσο εύκολη έχετε την κριτική για παιδιά που μένουν με τους γονείς τους στην ελλάδα της ανεργίας 20% και των μισθών των 350 ευρώ, αλλά όχι για μακρινά ανίψια που ζουν σε μια χώρα με ανεργία 4,5% και μισθούς 1500+ , αλλά ψάχνουν να φιλοξενηθούν 4 μήνες στην μακρινή θεία για να μην πληρώσουν διαμονή ... Το double standard χτυπάει επίπεδα μοντυπαηθονικού σκετς. Κατάλαβες τι έγραψα;Μάλλον όχι.Απο την στιγμή που το σπίτι δεν είναι δικό του δεν μπορεί να πει όχι.Μπορει όμως να αρνηθεί να μείνει στο δωμάτιο του αν θέλει. 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Fotis Deutschland είπε Κατάλαβες τι έγραψα;Μάλλον όχι.Απο την στιγμή που το σπίτι δεν είναι δικό του δεν μπορεί να πει όχι.Μπορει όμως να αρνηθεί να μείνει στο δωμάτιο του αν θέλει. Με το δικό σου σκεπτικό όχι. Και το δωμάτιο του άλλωστε ιδιοκτησίας των γονιών του είναι. Πες το ξανά χωρίς αντιφάσεις, νομίζω έχεις μπερδευτεί. Το δικό μου σκεπτικό είναι ότι παρότι η τελική απόφαση παραμένει στους γονείς του, πρέπει να υπολογίσουν τη γνώμη του. Ειδικά καθώς η γνώμη του, όπως περιγράφει την κατάσταση, είναι πολύ λογική. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από Επισκέπτης
Fotis Deutschland Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, gtoul είπε Με το δικό σου σκεπτικό όχι. Και το δωμάτιο του άλλωστε ιδιοκτησίας των γονιών του είναι. Πες το ξανά χωρίς αντιφάσεις, νομίζω έχεις μπερδευτεί. Καθόλου δεν έχω μπερδευτεί.Δεν μπορεί όμως να πει αποκλείσει όλο το σπίτι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε Καθόλου δεν έχω μπερδευτεί.Δεν μπορεί όμως να πει αποκλείσει όλο το σπίτι. Δεν του είπαμε να κηρύξει πόλεμο στους γονείς του. Το παιδί ρώτησε αν είναι παράλογος να δυσφορεί και να φέρει αντιρρήσεις σε μια τέτοια φιλοξενία. Εγώ θα έλεγα καθόλου παράλογος. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από Επισκέπτης
xaerialtwistx Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό το πράγμα που με μισθούς 500€ υπάρχουν άτομα που το θεωρούν παράλογο να μένεις με γονείς είναι απλά άξιο απορίας. Αφενός όταν γίνεις γονέας αμφιβάλλω αν θα μπορείς να αποχωριστείς το παιδί σου οπότε θέμα από την πλευρά του γονέα απλά δεν παίζει να υπάρχει και οι περισσότεροι γονείς ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ οικονομική ενισχυση, αφετέρου δικό σας σπίτι, αμάξια, μηχανές, τσιγάρα καφέδες και ποτά, πως στο καλό ζείτε οι περισσότεροι με αυτούς τους μισθούς; Τόσες επιλογές να μη χαλάτε λεφτά και όλες λάθος. Και μετά βέβαια δε φτάνει ο μισθός. ΥΓ) προφανώς και δεν αναφέρομαι σε άτομα που έχουν σχέση και φέρνουν σπίτι την κοπέλα τους με τους γονείς στο δίπλα δωμάτιο ή έχουν ένα άτομο να μοιραστούν τα έξοδα ενός σπιτιού ή θέλουν / έχουν οικογένεια, αναφέρομαι σε εργένηδες ή άτομα που δε γουστάρουν να ακολουθήσουν το κλισέ σπουδές, οικογένεια, ρίζωμα σε μια δουλειά των 600€ - 700€ μέχρι να λιώσουν και μετά να χαρουν τη ζωή με τη μισή τους σύνταξη. Γιατί αυτό φαίνεται να είναι το Ελληνικό όνειρο. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από xaerialtwistx 1
bluesattack Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Απο την στιγμη που δεν μενεις μονος , αλλα περιορισμενος σε ενα δωματιο, τριχες επιβαρυνση.Μεχρι που παιζει να μην συναντιοσαστε και καθολου, σαν τους φυλακισμενους που εχουν επαφη μονο την ωρα του φαγητου (ουτε καν αυτη) και του προαυλισμου , στο σαλονι.
ardi21 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Επρεπε οι γονεις σου να πουν απο την αρχη οχι. Δεν ειναι μερικες μερες να κανετε υπομονη, ειναι μηνες... Ουτε ειναι καποιος πολυ κοντινος συγγενης σου. Ξαδερφια, εκτος των πρωτων, ειναι αγνωστα ατομα. Μερικοι ειστε πολλοι φιλοξενοι παντως... Και βαζω στοιχημα οτι κανενας απο εσας δεν εχει φιλοξενησει κανεναν για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα. Και δεν ξερει τι δυσκολιες εχει αυτο. Ποσο μαλλον εναν αγνωστο. Εκ του ασφαλους φιλοξενοι δηλαδη. Ενας κολλητος μου φιλοξενει εδω και μηνες την αδερφη της γυναικας του. Πολυ κοντινο του ατομο δηλαδη. Ε δεν ξερεις τι εχει τραβηξει... και η κοπελα ειναι νορμαλ. Αλλα ενα επιπελον ατομο στο σπιτι σου για τοσο χρονικο διαστημα σου αλλαζει ολους τους ρυθμους σου. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από ardi21 3
lary7 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δες τα θετικά. Μπορεί να ταιριάξετε και να αποκτήσεις έναν καινούργιο φίλο εκτός από συγγενή και παράλληλα να έχεις πρόσβαση σε σπίτι στην Γερμανία αν ποτέ θελήσεις να πας εκεί για δουλειά. Το να τα έχεις καλά με συγγενείς δεν είναι άσχημη ιδέα γιατί δεν ξέρεις πότε θα τους χρειαστείς. Και το να έρθει ένας από Γερμανία και να βρει σπίτι για μόνο 4 μήνες είναι ένας μεγάλος γολγοθάς και πρέπει να καταλάβεις την δύσκολη θέση του ξαδέρφου και της θείας. Από την άλλη ένα νέο άτομο φέρνει αναστάτωση και ζαλάδα σε ένα νοικοκυριό αλλά υπομονή και ανεκτικότητα χρειάζεται, πράγματα που καλό είναι να τα αποκτήσει κάποιος στην ζωή του γιατί θα χρειαστούν... 1
katman2000 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 27 λεπτά πριν, gtoul είπε 25ος ξάδερφος είπε, προφανώς για να δώσει έμφαση στο ότι είναι εντελώς μακρινός συγγενής. Διάβασες την αρχική ανάρτηση; Μου κάνει εντύπωση πόσο εύκολη έχετε την κριτική για παιδιά που μένουν με τους γονείς τους στην ελλάδα της ανεργίας 20% και των μισθών των 350 ευρώ, αλλά όχι για μακρινά ανίψια που ζουν σε μια χώρα με ανεργία 4,5% και μισθούς 1500+ , αλλά ψάχνουν να φιλοξενηθούν 4 μήνες στην μακρινή θεία για να μην πληρώσουν διαμονή ... Το double standard χτυπάει επίπεδα μοντυπαηθονικού σκετς. συμφωνω μαζι σου αλλα δε νομιζω οτι τον στελνουν σε συγγενεις για να γλυτωσουν τα εξοδα, ισως θελουν να μενει το παιδι τους σε ατομα που ξερουν γιατι το πιθανοτερο ειναι και να φοβουνται
SB_1957 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, katman2000 είπε συμφωνω μαζι σου αλλα δε νομιζω οτι τον στελνουν σε συγγενεις για να γλυτωσουν τα εξοδα, ισως θελουν να μενει το παιδι τους σε ατομα που ξερουν γιατι το πιθανοτερο ειναι και να φοβουνται Παραλογισμοί γονιών που είναι υπερβολικά προστατευτικοί και θεωρούν τα παιδιά τους ότι είναι μωρά και πρέπει κάποιος να τα νταντεύει και να τα προσέχει! Έλεος! Δηλαδή τι να πουν και όσοι στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό από τα 18 και μένουν για 4-5 χρόνια σε άλλη χώρα χωρίς συγγενείς, χωρίς γνωστούς κ.λπ.
G.TH. Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Άρχισε η σύγκριση μισθών και ηθών. 7/10 από μένα. 2
overpower Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Ρε παιδια απορω με μερικους που λενε οτι τα ιδια τα παιδια θεωρουνται φιλοξενουμενοι. Τοσο κακιες σχεσεις εχετε εσεις με τους γονεις σας? 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις