Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τα σχόλια τα οποία γίνονται πιο πάνω θα ήθελα να πω ότι κάποιος 25 χρόνων που μένει στους γονείς του , ακόμα και σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία , δεν μπορουμε να πούμε ότι φιλοξενείται αλλά αποτελεί μέρος της οικογένειας αυτής και άρα θα πρέπει να συμμετέχει σε αποφασεις. 

Αν ήταν 4-5 χρόνων τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Πάντως για εμένα κάποια στιγμή γύρω στα 40 αναγκάστηκα να μείνω στους γονείς μου για 2-3 μήνες και η εμπειρία ήταν τραυματική. (Αφόρητη πίεση φροντίδας)!!!!

• Like 6
Δημοσ.

να ψαξει να βρει αλλου. τωρα θα ειναι 4 μηνες, μετα θα σου ερχεται τα καλοκαιρια, μετα οποτε του καπνισει. και ειναι οπως λες ενας εντελως αγνωστος, ουτε καν πρωτος ξαδερφος, ας ψαξει να βρει κανεναν πιο κοντινο συγγενη.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Για τα σχόλια τα οποία γίνονται πιο πάνω θα ήθελα να πω ότι κάποιος 25 χρόνων που μένει στους γονείς του , ακόμα και σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία , δεν μπορουμε να πούμε ότι φιλοξενείται αλλά αποτελεί μέρος της οικογένειας αυτής και άρα θα πρέπει να συμμετέχει σε αποφασεις. 

Πάντως για εμένα κάποια στιγμή γύρω στα 40 αναγκάστηκα να μείνω στους γονείς μου για 2-3 μήνες και η εμπειρία ήταν τραυματική. (Αφόρητη πίεση φροντίδας)!!!!

Εάν πληρώνει "νοίκι" (στυλ δίκαιη συνεισφορά στα έξοδα του σπιτιού ή ισότιμη εργασία) ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου. Διότι τότε είναι ουσιαστικά συγγενής-συγκάτοικος. 

Αλλά εάν δεν πληρώνει και είναι απλά "το παιδί" στο σπίτι με την μαμά-οικιακή βοηθό, δεν βλέπω πως η γνώμη του είναι ισάξια με αυτών που τους ανήκει το σπίτι.

Βέβαια διαφορετικές οικογένειες έχουν διαφορετικές αξίες. 🤷‍♂️

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, LongTom είπε

Εάν πληρώνει "νοίκι" (στυλ δίκαιη συνεισφορά στα έξοδα του σπιτιού ή ισότιμη εργασία) ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου. Διότι τότε είναι ουσιαστικά συγγενής-συγκάτοικος. 

Αλλά εάν δεν πληρώνει και είναι απλά "το παιδί" στο σπίτι με την μαμά-οικιακή βοηθό, δεν βλέπω πως η γνώμη του είναι ισάξια με αυτών που τους ανήκει το σπίτι.

Βέβαια διαφορετικές οικογένειες έχουν διαφορετικές αξίες. 🤷‍♂️

Όταν κανεις παιδί είναι ισάξιο μέλος της οικογένειας. Είτε πληρώνει είτε δεν πληρώνει. Είτε είναι 10 είτε 25 είτε 35 χρονων. (Δεν μιλάμε για ιδιαίτερες περιπτώσεις τεμπέλη, ναρκωτικών, κλπ κλπ)

Εγω προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσω (εν γνώση μου και με την θέληση μου) το επίπεδο ζωής των μελών της οικογένειας μου. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Βλαχοντοιτς για 4 μήνες;;;;; ..

Πω ρε φίλε ελάχιστοι ξέρουν την έκφραση. Το'χεις ζήσει το όνειρο τότε.

Πάντως απ'τα σχόλια βλέπεις πόσο διαφορετική είναι η δική μας γενιά στο θέμα φιλοξενία.

Εν μέρει το καταλαβαίνω, γιατί θυμάμαι τα δικά μου παιδικά χρόνια, και οι φιλοξενούμενοι μόνο ως τέτοιοι δεν φέρονται.

Επεξ/σία από ~mxls~
Δημοσ.

Αγαπητε μου φιλε,

'Ηδη ξερεις οτι έχεις πει ναι και οτι θα ερθει ο ξαδερφος σου σπιτι.

Απλα κοιτα να κερδισεις απο αυτη τη κατασταση, ενα φιλο, μια μελοντικη φιλοξενια, μερικες καλες αναμνησεις ή ακομα και ηθικά βοηθώντας καποιον που εχει αναγκη.

Βαλε ορισμενα όρια αρχικά και κάποιους κανόνες π.χ ησυχια τα βραδια, καπνισμα κλπ κλπ και ολα θα πανε καλα.

Να εισαι ανοιχτος, εισαι πολυ μικρος για να βγαζεις παραξενιες.

Φιλικά.

• Like 2
  • Thanks 3
  • Confused 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kloktornet είπε

Είμαι παράλογος που δε θέλω να μείνει σπίτι μου; Εσείς θα το δεχόσασταν;

Το έχεις ξεκινήσει ήδη λάθος.  ΔΕΝ είναι σπίτι σου, φιλοξενούμενος είσαι.

• Confused 4
Δημοσ.

Δεν είσαι καθόλου παράλογος.

Πραγματικά απορώ με όσους σε βρίσκουν παράξενο, ιδιότροπο κ.ο.κ. Δηλαδή εσείς έτσι φέρεστε στη ζωή σας; Αυτοπροσκαλείστε να μείνετε ΜΗΝΕΣ σε σπίτια ξένων ανθρώπων που δεν γνωρίζετε καλά-καλά;

Επιπλέον, ένας άνθρωπος που δεν ντρέπεται να ζητήσει κάτι τόσο επιβαρυντικό από μακρυνούς συγγενείς που μετά βίας γνωρίζει, έχει πολύ υψηλές πιθανότητες να είναι αδιάκριτος και γενικά όχι ιδανικός φιλοξενούμενος.

Φιλοξενία προσφέρουμε σε κοντινούς μας φίλους και συγγενείς, όχι στον κάθε άσχετο που ψάχνει τζάμπα ξενοδοχείο για να μην πληρώσει, και μάλιστα όχι για διαμονή με σοβαρό λόγο, αλλά για μπύρες στο εράσμους. Έλεος...

Δημοσ.

Πάντως, το διάστημα που θα μείνει ο ξάδερφος δεν είναι "λίγες μέρες".

Εάν ο ξάδερφος εξαντλήσει την ελάχιστη χρονική διάρκεια του Erasmus μιλάμε για 1 ακαδημαϊκό εξάμηνο = 4 μήνες. Εάν θελήσει να εξαντλήσει τη μέγιστη χρονική διάρκεια μιλάμε για 8 μήνες.

• Like 4
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Για εμένα καλύτερη άποψη στην οικογένεια θα είχε εφόσον δουλεύει και προσφέρει στα έξοδα στο σπίτι, αν δεν κάνει κάτι τέτοιο φιλοξενούμενος θεωρείτε και ότι και να λέτε δεν αλλάζει. Θεωρώ ότι θα πρέπει να έρθεις στην θέση του, θα'θελες να δεχτεί κι εκείνος? Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωριστείτε, δηλαδή θα είχε διαφορά αν ήταν 1ος η 2ος η ακόμα καλύτερα αν ήταν ξαδέρφη θα δεχόσουν??? Μην τα ισοπεδώνουμε όλα σοβαρευτείτε.

Δημοσ.

Καταρχάς, το σπίτι δεν είναι δικό σου. Κατά δεύτερον, θα έπρεπε να συζητηθεί μεταξύ των τριών σας (ως μέλη της οικογένειας) για το αν είναι καλή ιδέα να τον φιλοξενήσετε. Όλοι επηρεάζεστε εξάλλου.

Μιας και τώρα δεν τον γλυτώνεις, απλώς θέσε όρια. Εννοείται δεν φεύγεις απ' το δωμάτιό σου για κανένα λόγο (ειδικά αφού πρόκειται για έναν άγνωστο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε

Για εμένα καλύτερη άποψη στην οικογένεια θα είχε εφόσον δουλεύει και προσφέρει στα έξοδα στο σπίτι, αν δεν κάνει κάτι τέτοιο φιλοξενούμενος θεωρείτε και ότι και να λέτε δεν αλλάζει. Θεωρώ ότι θα πρέπει να έρθεις στην θέση του, θα'θελες να δεχτεί κι εκείνος? Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωριστείτε, δηλαδή θα είχε διαφορά αν ήταν 1ος η 2ος η ακόμα καλύτερα αν ήταν ξαδέρφη θα δεχόσουν??? Μην τα ισοπεδώνουμε όλα σοβαρευτείτε.

Ναι γιατί είναι ακριβώς ίδια φιλοξενία ένας 25χρονος που μένει με τους γονείς του λόγω οικονομικής αδυναμίας να κρατήσει σπίτι μόνος του και/ή ανεργίας με κάποιον που αυτοπροσκαλείται σε σπίτι μακρινών συγγενών για διακοπές/εράσμους. 😣

Στην μια περίπτωση η εναλλακτική είναι να μείνει άστεγος, στην δεύτερη η εναλλακτική είναι να μην κάνει δωρεάν διακοπούλες εράσμους. Σοβαρολογείτε με τις ταυτίσεις που κάμετε;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Όταν κανεις παιδί είναι ισάξιο μέλος της οικογένειας. Είτε πληρώνει είτε δεν πληρώνει. Είτε είναι 10 είτε 25 είτε 35 χρονων. (Δεν μιλάμε για ιδιαίτερες περιπτώσεις τεμπέλη, ναρκωτικών, κλπ κλπ)

Εγω προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσω (εν γνώση μου και με την θέληση μου) το επίπεδο ζωής των μελών της οικογένειας μου. 

Δεν διαφωνώ με το ισάξιο γενικά, ούτε αυτό ήταν το θέμα, διαφωνώ με το δικαίωμα να έχει ισότιμη γνώμη για το σπίτι των γονιών του εάν δεν συνεισφέρει ή η συνεισφορά του είναι μικρή(χρηματικά και μη).

Προσωπικά πιστεύω ότι όταν το "παιδί" γίνει 18 χρονών (μη μιλήσουμε για παραπάνω) πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του γενικότερα. Ιδιαίτερα όταν μένει στο σπίτι των γονιών.

Οι ευθύνες επίσης δεν είναι αναγκαίο να είναι χρηματικές, όπως έγραψα πριν. Συνεισφορά  π.χ. στη καθημερινή φασίνα/μαγείρεμα/εργασίες που τυχών πρέπει να γίνουν στο-για το σπίτι.

Διότι πάμπολες (η πλειοψηφία στην Ελλάδα; ) οι περιπτώσεις που οι γιοι/κόρες ζουν σαν να είναι 10 χρονών με τις μάνες/πατεράδες να κάνουν τα πάντα και να είναι υπηρέτες στο ίδιο τους το σπίτι...

|

|

Από εκεί και πέρα φυσικά ο καθένας κάτι ότι γουστάρει σπίτι και στην ζωή του.

Ας το αφήσουμε καλύτερα εδώ διότι αρκετά ξεφύγαμε.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...