Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκεί που καθόμουν ήσυχα και ωραία χτυπάει το τηλ και ήταν η θεία μου και μη σας τα πολυλογώ ένας ξάδερφος μας (όχι πρώτος, 25ος πρέπει να ναι) που μένει Γερμανία θέλει λέει να έρθει με ερασμους Αθήνα και θέλει φιλοξενία γιατί οικονομικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει (δεν ξέρω την οικονομική του κατάσταση αλλά γυφτιά μου μυρίζει). Έχουν οι υπόλοιποι ψιλοψήσει τους γονείς μου να τον φιλοξενήσουμε εμείς αλλά εγώ δεν γουστάρω. Έχουμε ένα δωμάτιο των γονιών, ένα δικό μου και ένα που το έχουμε αποθηκευτικό χώρο. Που θα κοιμηθέι δεν ξέρω αλλά μέχρι και στο δωμάτιο μου είπαν που εγώ τους το ξέκοψα. Μου λένε ότι πρέπει να βοηθήσω και εγώ και να κάνω υπομονή και για λίγο θα είναι και θα βρεθεί κάτι να μείνει αυτός αλλά εγώ τα νεύρα μου. Αυτόν α) δεν τον ξέρω και δεν γουστάρω σπίτι μου κάποιον άγνωστό μου β) Αθήνα για διακοπές και γκομένακια έρχεται γ) εγώ κοντεύω τα 25 ήδη μου κακοφαίνεται που μένω με γονείς όχι να αρχίσουμε να ερχόμαστε και άλλοι. Δεν μου αρέσει να είμαι άδικος για αυτό και ανοίγω το θέμα να μου πει κάποιος τη γνώμη του. Είμαι παράλογος που δε θέλω να μείνει σπίτι μου; Εσείς θα το δεχόσασταν;

• Like 8
Δημοσ.

καλα κανεις ,ουτε εγω θα το δεχομουν. Να βρει σε καμια εστια σπιτι ή να βρει αλλους ερασμους να συγκατοικήσουν μαζι. 

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να έρθει να μήνει για να έχεις και εσύ μέρος στη Γερμανία. Εκμεταλεύσου την κατάσταση. Αν έρθει για γκόμενες και εξόδους ακόμα καλύτερα. Άμα είσαι cool μαζί του μπορεί και να είναι καλός wing man χαχαχα.

Τέλος πάντων δε ξέρω τι άνθρωπος είσαι αν δε γουστάρεις τέτοιο lifestyle πάρτον τηλέφωνο και πες του στα ίσα ότι δε γουστάρεις και ας γκρινιάζει το σόι. Θα έχετε λίγο δράμα το θέμα όμως είναι να περάσει το δικό σου και σε όποιον αρέσει.

EDIT: Επίσης μπορείς να θέσεις και όρους. Προφορικά. Για να ξέρει τι μπορεί να κάνει και τι όχι.

Επεξ/σία από Voyaller
  • Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Σκέψου ότι αύριο μεθαύριο μπορείς να έρθεις εσύ σε παρόμοια θέση και να μη έχεις κανέναν να σε φιλοξενήσει. Τώρα αν το κάνει εκ του πονηρού αλλάζει.. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Πρέπει κάποιος να είναι προετοιμασμένος για το απρόσμενο:

Φιλοξενία: ΔΕΝ έχω χώρο.

Δανεικά: ΔΕΝ έχω 

Αυτοκίνητο: ΝΟ

Εξυπηρέτηση: Δεν έχω χρόνο, δεν μπορώ κλπ

Λάθος γονέων.  Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είναι ξεκάθαροι. ΟΧΙ.  Αν είπαν ναι τώρα ίσως ντρέπονται.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kloktornet είπε

Εκεί που καθόμουν ήσυχα και ωραία χτυπάει το τηλ και ήταν η θεία μου και μη σας τα πολυλογώ ένας ξάδερφος μας (όχι πρώτος, 25ος πρέπει να ναι) που μένει Γερμανία θέλει λέει να έρθει με ερασμους Αθήνα και θέλει φιλοξενία γιατί οικονομικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει (δεν ξέρω την οικονομική του κατάσταση αλλά γυφτιά μου μυρίζει). Έχουν οι υπόλοιποι ψιλοψήσει τους γονείς μου να τον φιλοξενήσουμε εμείς αλλά εγώ δεν γουστάρω. Έχουμε ένα δωμάτιο των γονιών, ένα δικό μου και ένα που το έχουμε αποθηκευτικό χώρο. Που θα κοιμηθέι δεν ξέρω αλλά μέχρι και στο δωμάτιο μου είπαν που εγώ τους το ξέκοψα. Μου λένε ότι πρέπει να βοηθήσω και εγώ και να κάνω υπομονή και για λίγο θα είναι και θα βρεθεί κάτι να μείνει αυτός αλλά εγώ τα νεύρα μου. Αυτόν α) δεν τον ξέρω και δεν γουστάρω σπίτι μου κάποιον άγνωστό μου β) Αθήνα για διακοπές και γκομένακια έρχεται γ) εγώ κοντεύω τα 25 ήδη μου κακοφαίνεται που μένω με γονείς όχι να αρχίσουμε να ερχόμαστε και άλλοι. Δεν μου αρέσει να είμαι άδικος για αυτό και ανοίγω το θέμα να μου πει κάποιος τη γνώμη του. Είμαι παράλογος που δε θέλω να μείνει σπίτι μου; Εσείς θα το δεχόσασταν;

Κοιτά υπάρχουν 2 απόψεις.

Απο την μια όντως σε καταλαβαίνω που δεν θέλεις να μείνεις με κάποιον άλλον.

Απο την άλλη και εσυ φιλοξενούμενος είσαι στους γονείς σου,αρα δεν είναι κακό να  μείνει κάποιος μαζί σου για λίγες ημέρες.

Επεξ/σία από Fotis Deutschland
Δημοσ.

Σαν επαρχιοπουλο-χωριατοπουλο, θελοντας να γνωρισω την πρωτευουσα, πισω στην δεκαετια 80, μαντεψτε που φιλοξενηθηκα.Σε συγγενικο σπιτι.Στην αδελφη τις μητερας μου, οπου με ειχε σαν  δικος της παιδι και ενοιωθα σαν το σπιτι μου.

Ισως αυτη η γνωριμια να ειναι παραπανω απο θετικη.Π.χ να πας και εσυ Γερμανια, να βρεις δουλεια, κοπελλα.Εξαλλου δεν θα τον παντρευτεις, μερικες ημερες θα μεινει.Οποτε θα μαθεις το ποιον του και θα ξερεις την επομενη φορα.

• Like 4
Δημοσ.

Την αποφαση την παιρνει αυτος που εχει το σπιτι

Εσυ εχεις "δικαιωμα" να αρνηθεις να παραχωρησεις το δωματιο σου,ετσι θα εχεις το καταφυγιο σου αν κρινεις οτι δεν θες να εχεις πολλα-πολλα μαζι του

Ειναι μια εμπειρια που μπορει να σου ανοιξει αλλες πορτες αυριο-μεθαυριο,μην εισαι αντικοινωνικος

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Όπως περιγράφεις το σπίτι σου, μπορείτε να πείτε την αλήθεια, πως δεν έχετε χώρο για άλλο άτομο δηλαδή. 

• Like 1
Δημοσ.

Άποψη μου είναι να μιλήσεις με τους γονείς σου σε πράγματα που ίσως γίνουν οχ αυτός έρχεται από Γερμανία για να κάνει κάτι με τις σπουδές του ΑΝ τυχών είναι κάθε μέρα έξω, ξενύχτια και τα σχετικά παίρνετε την θεία σου τηλέφωνο και τον στέλνετε πακέτο να νοικιάσει δικό του μέρος αν είναι τυπικός και φυσικά να συμβάλει σε έξοδα (αποκλείετε η θείτσα απτή Γερμανία να μην έχει φράγκα όσοι πάνε κοκορευοντε λες και πιάσανε τον παπά απτά τέτοια) αν είναι λογικός πάντως θα είναι ίσως και το κλειδί σου στο να κάνεις μια αρχή στην Γερμανία αν και όταν χρειαστεί (φυσικά εννοείται να έχεις τα ματια ανοιχτά) 

3 λεπτά πριν, Narayan είπε

Όπως περιγράφεις το σπίτι σου, μπορείτε να πείτε την αλήθεια, πως δεν έχετε χώρο για άλλο άτομο δηλαδή. 

Αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται (καλά εντάξει δεν εννοώ πολύτεκνη οικογένεια σε σπίτι 20τμ)

Δημοσ.

Μακρυά κι αγαπημένοι. Και 50%να ειναι οκ άτομο υπάρχει άλλο 50% να είναι σκατα 

Στο δωμάτιο σου με τίποτα 

Δημοσ.

TS συμφωνώ μαζί σου. Δεν είναι φιλοξενεία 2 εβδομάδων είναι σχεδόν 4 μήνες και μετά μπορεί να θέλει να μείνει για καλοκαίρι.

Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γιατί οι γονείς σου δεν μπορούν να αρνηθούν εύκολα. Εγώ προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα, αλλά το δωμάτιο μου δεν θα το μοιραζόμουνα γιατί μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...