Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα στη παρέα. Έχω ενα θεματάκι με το νέο μου Built. Το PC freezari και η οθόνη μαυρίζει και χρειάζεται να κάνω από το κουμπί reboot. Δεν έχει σημασία εάν είναι σε full load η idle καθώς μου το κάνει σε εντελώς άκυρες φάσεις. Μπορεί να μη το κάνει 2 μέρες και να το κάνει σε μια  2-3 φορές 

Οι θερμοκρασίες δε ξεπερνάνε σε Load τους 65 βαθμούς σε CPU ΚΑΙ GPU. Τα specs είναι:

• AMD ryzen 5 2600
  • MSI B450 Tomahack
  • Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz (2 κιτάκια) με XMP στα 2933
  • Gigabyte Radeon RX 580 8GB Gaming
  • Samsung 860 Evo 250GB και άλλους 3 δίσκους χωρίς λειτουργικό
  • Corsair VS 650 PSU
  • Windows 10 Pro

Nα σημειώσω ότι είμαι updated με τους τελευταίους drivers και έχω παρατηρήσει μετά το restart να γράφει ότι ''έγινε επαναφορά καθολικόν ρυθμίσεων του wattman λόγο μη αναμενόμενης αποτυχίας του συστήματος''

Καμιά ιδέα ρε παιδιά γιατί το κάνει αυτό; Σε stress test kai ram test είναι απολύτως σταθερός, και στα παιχνίδια δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο. Είμαι λίγο σε απόγνωση γιατί το σύστημα είναι καινούργιο , διάβασα μάλιστα και αρκετά πριν προβώ σε αγορά των parts και όλοι λέγαν τα καλύτερα...

Μου έχει σπάσει τα νεύρα ....

Δημοσ.

Γεια σας. Ηρεμηστε ,προβληματα τυχαινουν σε ολους μας ακομη και αν αγορασουμε καινουργιο υλικο. Ειναι καπως σπανιο,αλλα συμβαινει.

Δωστε πιο αναλυτικες πληροφοριες,οπως,πολυ σημαντικο,ειναι ολα καινουργια οσα αναφερετε η κατι το πηρατε μεταχειρισμενο,και αν ναι, ποιο?

Το τροφοδοτικο ειναι καινουργιο η παλιο?

Κανετε κατι συγκεκριμενο,οταν παγωνει το pc καθε φορα, η το κανει ασχετως του τι κανετε στον υπολογιστη σας?

Καντε health tests με προγραμματα για τους δισκους σας,για το cpu και για την καρτα γραφικων και δειτε τι θα σας βγαλουν.Μπορει να ειναι αρκετες αιτιες αλλα απο πειρα,θα ελεγα οτι οι μεγαλυτερες πιθανοτητες ειναι να φταιει τροφοδοτικο η μητρικη. Καντε τα τεστ με υπομονη και προσοχη και γραψτε μας εδω τι γινεται. (Τον υπολογιστη τον συναρμολογησατε εσεις? Ειστε εμπειρος? Το εχετε ξανακανει?)

• Like 1
Δημοσ.

Τις μνήμες τις έχεις στο 2ο και 4ο σλοτ ?

τις τροφοδοσίες τις εχεις βαλει και τις 2 στην καρτα γραφικών ? πατάει καλά στο σλοτ ? στο επάνω εννοείται οτι την εχεις βάλει έτσι ?

έχεις nmve δίσκους ? τρέξε το hdsentinel και κοιτα υγεια στους δίσκους. Εαν μπορείς αποσυνδεσε τους εξτρά και ασε μονο τον δισκο με το λειτουργικό επάνω , και δουλεψε το για λιγες μερες να δεις εαν το κάνει πάλι.

κατέβασε και τρέξε το gpuz.... κοιτα οτι τρέχει η καρτα γραφικών σε ταχύτητα χ16

Δημοσ.

Φίλε  έχουμε σχεδόν ίδιο build, εμένα μια από τα ίδια πρασινομαυριζε στα καλά καθούμενα /έφαγα ένα πσκ από πάνω με φορματ και δοκιμές /σε μένα ήταν θέμα driver με το καταραμένο wattman.  Βρήκα μανουαλ τους driver από amd (όχι από windows) και από τότε όλα σταθερά. Ακόμα και στα πιο νέα παιχνίδια άνετα 60φρ με παγωμένες θερμοκρασίες (πειράζοντας βέβαια λίγο ανεμιστήρες) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους και ευχαριστώ για τις απαντησεις.

Το πισι το εφτιαξα μονος μου και ειμαι σίγουρος ότι ολα εχουν μπει και πατανε καλα, εχω φτιαξει αρκετα πισι και παλιότερα. Εξαλλου το ξαναελυσα και εκανα cable managment και σιγουρευτικα οτι ολα ειναι οκ.

Η καρτα γραφικών παιρνει απο ξεχωριστό καλωδιο ρευμα με 6 πιν + 2 πιν. Δεν εχω σύνδεσει σε αυτο το rail τπτ αλλο. Ειναι στο pci express 3 κανονικα και δεν εχω αλλη πανω.

Οι ραμ ειναι στις θεσεις που αναγραφει η μητρικη δηλαδη 2 και 4.

Δεν εχω δισκο Μ2 μονο εναν ssd με τα windows και 3 Hdd οπου ο ενας εχει linux. Ολοι εχουν 100% υγεια εκτος απο αυτον των λινουξ που εχει 73. Ποτε δεν είχα θεμα 4 χρονια με intel asus nvidia set.

Απο θερμοκρασιες ειμαι τελεια, σε gaming max cpu 67 max gpu 65. Με το msi afterburner εχω φτιαξει fan profile για την gpu γιατι με το μαμα ανεβαζε 75+ και μου προκαλουσε αγχος. Παιζω ολα παιχνιδια high ultra , ας πουμε far cry new dawn ολα max με min 35-40 fps.

Το πρόβλημα (freeze and black screen) εμφανιζεται ξαφνικα, πχ εαν αλλαξω tab στον chrome η παω να ανοιξω βιντεο απο τον δισκο ή ακομα και οταν παω μα ανοιξω ενα προγραμμα. Όταν ειναι σε load δεν το κανει.

Απο ολα οσα ειπατε και σκεφτομαι κ γω ή οι ραμ θελουν πιο κατω ή το τροφοδοτικό κανει διακοπες. Εαν ηταν κάτι αλλο σε φουλ load θα μπορουσα να το αναπαραγω.  Δε ξερω...

18 ώρες πριν, costacurta είπε

Φίλε  έχουμε σχεδόν ίδιο build, εμένα μια από τα ίδια πρασινομαυριζε στα καλά καθούμενα /έφαγα ένα πσκ από πάνω με φορματ και δοκιμές /σε μένα ήταν θέμα driver με το καταραμένο wattman.  Βρήκα μανουαλ τους driver από amd (όχι από windows) και από τότε όλα σταθερά. Ακόμα και στα πιο νέα παιχνίδια άνετα 60φρ με παγωμένες θερμοκρασίες (πειράζοντας βέβαια λίγο ανεμιστήρες) 

Και εσενα σου φριζαρε και εβγαζε μαυρη οθονη και μονο με ρεσταρτ εφτιαχνε;

Πως βρηκες τους drivers? Εγω κατεβασα απο την msi  για το chipset και απο την amd για την gpu

Επεξ/σία από Panos1126
Δημοσ.

Ναι ακριβώς το ίδιο μου έκανε. Και γω από κει τα κατέβασα. Τι να πω ρε μαν το ανέφερα σε περίπτωση που άφηνες τα Windows να κάνουν ολες τις αναβαθμίσεις

Δημοσ.

Το θεμα σου ειναι στις RAM κατα πασα πιθανοτητα. 
Κατεβασε αυτο, το εχω σεταρει ηδη εγω. Τρεχεις με run as admin για να λειτουργησει σωστα. Αστο να τρεξει μεχρι το Cycle 5, αν δεν βρει κανενα error, τοτε εισαι οκ. 

Δημοσ.

αν ήταν μνήμες θα πετούσε μπλε οθόνη λογικά ... κανε reset bios μετά update ... έπειτα επαναφορά και άσε τα windows να κατεβάσουν τα drivers κλπ

Δημοσ.

εμένα το έκανε το ίδιο με τους drivers από τα παράθυρα στην 570. δεν έμπαινε στα windows και κόλλαγε στην οθόνη έναρξης. μόλις έκανα reboot τότε έμπαινε στα παράθυρα και εμφανιζόταν το ίδιο μήνυμα. μόλις κατέβασα τους κανονικούς drivers και όχι των παραθύρων τελείωσε το θέμα. άσε μου τα παράθυρα μου την αναγνώριζαν ως 580

Δημοσ.

Eτρεξα μερικα τεστ για gpu cpu ram για αρκετη ωρα χωρις προβληματα. Επισης εδω και 2 μερες, μετα την αναβαθμιση στην 19.4.1 ειμαι σταθερος χωρις crash. Βρε λες να ειναι θεμα drivers?

Εαν ηταν ραμ ελαττωματικη τοτε ναι θα ειχε μπλε οθονη καθοτι σε 2 προηγουμενα πισι ειχα ακριβως τετοια συμπτωματα αλλα εαν δεν κραταει  καλα συχνοτητα τοτε ισως η μαυρη οθονη ειναι λογικο ... 

Το τροφοδοτικο παρολαυτα ηρθε η ωρα να αλλαχθει....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...