Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους τελευταίους μήνες είχε προβλήματα με την ADSL(24/1) της forthnet. Είχα ξαφνική υποβάθμιση από 17Mbps στα 6-7 και πολύ χαμηλό upload. Οτι και να έκανε το support απλά την βελτίωνε πρόσκαιρα.

Τελικά μου ήρθε μια πολύ καλή προσφορά από wind και έφυγα για εκεί. Το upload είναι πλέον βελτιωμένο, πήγε στα 14.  Παρόλα αυτά το upload παραμένει χαμηλό. Γύρω στα 150kbps.Είναι φυσιολογικό αυτό;

Είχα την εντύπωση ότι το upload συνήθως δεν έχει προβλήματα και φτάνει κοντά στο θεωρητικό μέγιστο (1mbps). Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Συνηθως οταν το upload ειναι χαμηλο δειχνει προβλημα στην γραμμη σου.Εσυ απο την πλευρα σου εισαι οκ??Παρε τηλ.να σου στειλουν τεχνικο να μετρησει ποσο πιανει στην εισοδο της πολυκατοικιας ,μονο ετσι θα καταλαβεις αν φταις εσυ η οχι

Δημοσ.

Τι εννοείς όταν λες "απο την πλευρά μου";

Η wind χθες ήρθε για την σύνδεση αλλά δυστυχώς δεν ήμουν σπίτι. Δεν θα είχαν καταλάβει αν είχε πρόβλημα η γραμμή;

• Moderators
Δημοσ.

Πως μετράς την σύνδεση? Μέσα στη σελίδα του router σε τι ταχύτητα κλειδώνει?

Αν κλειδώνει στα 14 κατέβασμα πρέπει να βλέπεις γύρω στο 1,4mb/s

Και στην υπόθεση ότι κλειδωμένος 1mb upload έπρεπε να ανεβάζεις με 100-120kb/s

Πες μας αρχικά τα στατιστικά του router και συνεχίζουμε από εκεί

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα και άλλα router, όλα συγχρονίζουν πάνω-κάτω στα ίδια.

Χαμηλό upload σημαίνει 100% πρόβλημα στην γραμμή μου;

Από την πλευρά της υποδομής του ΟΤΕ μπορεί να είναι το θέμα ή μπορεί να είναι και θέμα προβλήματος στην καλωδίωση του σπιτιού μου (πχ παλιό καλώδιο που καταλήγει στην κεντρική γραμμή).

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

τσέκαρε αν έχεις βάλει κάποιο isdn splitter ανάμεσα σε πρίζα-ρουτερ ή βάλε απευθείας το ρουτερ (με άλλο τηλεφωνικό καλώδιο) στη κεντρική πρίζα και δες αν συγχρονίζει το ίδιο.με τέτοιο upload,δεν θα πρέπει να έχεις τηλέφωνο,δες το και αυτό.

Δημοσ.
9 hours ago, The_Judas said:

Δοκίμασα και άλλα router, όλα συγχρονίζουν πάνω-κάτω στα ίδια.

Χαμηλό upload σημαίνει 100% πρόβλημα στην γραμμή μου;

Από την πλευρά της υποδομής του ΟΤΕ μπορεί να είναι το θέμα ή μπορεί να είναι και θέμα προβλήματος στην καλωδίωση του σπιτιού μου (πχ παλιό καλώδιο που καταλήγει στην κεντρική γραμμή).

both.δοκιμασε σκετο ρουτερ ουτε φιλτρα ουτε τιποτα.μονο ρουτερ σε αλλη πριζα.μου βρωμαει isdn splitter.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε κατανεμητη/χωνευτη.παντως πιστευω οτι κατι σε σενα ειναι και μου μοιαζει για λαθος σπλιττερ αφου το isdn spliiter κοβει παραπανω συχνοτητες στο upload λογω isdn τηλεφωνιας που εχει παραπανω συχνοτητες απο την pots

• Thanks 1
Δημοσ.

POTS/ISDN Splitter γράφει πάνω. 2 σε 1 ;

Το άλλαξα και τώρα με ένα κλασικό splitter και δουλεύει μια χαρά η γραμμή:

Downstream Upstream  

SNR Margin
:
9.2 9.5 db

Line Attenuation
:
16.0 10.4 db

Data Rate
:
14081 976 kbps

Δημοσ.
3 minutes ago, The_Judas said:

POTS/ISDN Splitter γράφει πάνω. 2 σε 1 ;

Το άλλαξα και τώρα με ένα κλασικό splitter και δουλεύει μια χαρά η γραμμή:

Downstream Upstream  

SNR Margin
:
9.2 9.5 db

Line Attenuation
:
16.0 10.4 db

Data Rate
:
14081 976 kbps

δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα οσα εχω δει να ειναι Pots/isdn δεν παιζουν σωστα.τα Pots /isdn που ειχα πετυχει εγω ηταν ασπρα της atech αν θυμαμαι καλα και ηταν μαζι με τα siemens cl110/sl2 141 Που εδινε η Forthnet.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε μάντης να ήσουνα χαχα.

Αυτό το atech είχα και εγώ σε μπεζ όχι λευκό.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
2 minutes ago, The_Judas said:

Ούτε μάντης να ήσουνα χαχα.

Αυτό το atech είχα και εγώ σε μπεζ όχι λευκό.

Ναι μπεζ ειναι .δεν υπαρχει λευκο atech. ολα εδιναν μπεζ τα siemens.to pstn κιολας ηταν πολυ μεγαλυτερο σε μεγεθος απο αυτο που επαιζε pstn/isdn .απλα το μπεζ πολλες φορες το λεω λευκο.δεν υπαρχουν πολλα χρωματα για μενα.ειμαι ακομα cga.:P 

αυτα τα μπεζ,τιρκουαζ,βιολετι και δεν ξερω τι αλλο δεν αναγνωριζονται απο το συστημα:P.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...