Tableto Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα αυτοκίνητα πρέπει να απαγορευθούν απο τα κέντρα των πόλεων εκτος απο ταξί λεωφορεία επαγγελματικα συγκεκριμένες ώρες , πήξαμε στα αυτοκίνητα τα παρατάνε όπου θέλουν ,. Ο έλληνας πρέπει να αφήσει το αυτοκίνητο του μπροστά στην καφετέρια που πίνει καφέ και μπροστά στο φαγάδικο που τρώει , λένε για τους ποδηλάτες και τα πατίνια αλλά αυτοι περνάνε με κόκκινο και δεν σέβονται κανένα , εαυτούληδες και πολύ λίγοι , κομπλεξικοί στο φούλ Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από Tableto 2
butters Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Georgema είπε Και δε μου λες φίλε μου. Άμα σου σκάσει το βλαμμένο, που πήρε πατίνι και νομίζει ότι είναι μάγκας και ωραίος, πάνω στο αυτοκίνητο στη μηχανή η ακόμα και πεζός...τη ζημιά ποιος τη πληρώνει; 13 ώρες πριν, newton91 είπε Σώπα ρε. Ωραία αλλαγή. Έτσι το πάμε δηλαδή; Με τα ποδήλατα πιο γρήγορα μπορείς να πάς. Τι «ουσιαστική» αλλαγή θέλει εκεί ; Για πες μας Το ίδιο ισχύει και για τα ποδήλατα. Για πες μας. ^ ^ ^ Αυτό που αναφέρεται παραπάνω θέλει ουσιαστική αλλαγή. Έπεσε ποδηλάτης από πίσω μου ενώ ήμουν σταματημένος σε φανάρι με το αυτοκίνητο. Βγήκα να δω αν ήταν καλά ο άνθρωπος και το μόνο που έκανε ήταν να καβαλήσει και να φύγει (φόραγε κράνος και τη γλίτωσε φτηνά γιατί έπεσε με φόρα). €300 ζημιά στο πορτ μπαγκάζ που έπεσε με το τιμόνι με φόρα τα έβαλα από την τσέπη μου. Είτε είναι πατίνι ή ποδήλατο ή άλλο όχημα ή πεζός πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας και πλαίσιο προστασίας (ασφαλίσεις κτλ) Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από butters
n4sleep Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 13 λεπτά πριν, butters είπε ^ ^ ^ Αυτό που αναφέρεται παραπάνω θέλει ουσιαστική αλλαγή. Έπεσε ποδηλάτης από πίσω μου ενώ ήμουν σταματημένος σε φανάρι με το αυτοκίνητο. Βγήκα να δω αν ήταν καλά ο άνθρωπος και το μόνο που έκανε ήταν να καβαλήσει και να φύγει (φόραγε κράνος και τη γλίτωσε φτηνά γιατί έπεσε με φόρα). €300 ζημιά στο πορτ μπαγκάζ που έπεσε με το τιμόνι με φόρα τα έβαλα από την τσέπη μου. Είτε είναι πατίνι ή ποδήλατο ή άλλο όχημα ή πεζός πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας και πλαίσιο προστασίας (ασφαλίσεις κτλ) Τι διαφορά θα είχε αν ο ιδιος «ανθρωποσ« σε χτύπαγε με παπάκι και έφευγε εκτός από την πολύ μεγαλύτερη ζημιά που θα σου έκανε; Εμένα με χτύπησε αυτοκίνητο που πέρασε με κόκκινο , πάτησε γκάζι και έφυγε. 1000€ το φτερό.
gdriver Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Vagosman είπε Επειδή πολύ μελάνι χύνεται τζάμπα, ο "χειριστής" ανήλικος, εχει 2 λάθη στην πρόταση. 1. Ανήλικος, οπότε δεν εχει επίγνωση του ΚΟΚ που εφαρμόζεται κανονικά οπως στα ποδήλατα οπως και η Lime/Ηive δεν επιτρέπει την χρήση του στόλου τους σε ανήλικους (απο τη στιγμή που θέλεις κάρτα για να φορτίσεις την εφαρμογή) 2. Ο χειριστής δεν ήταν χειριστής γιατι το πατίνι δεν ήταν ενεργοποιημένο. Ήταν κλειδωμένο και ο πιτσιρικάς το έσερνε. Ας μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, ας φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι και μετά ας σταματήσει το κράξιμο σε κάθε εναλλακτικό μέσο οπως και να πάψει πλέον το αυτοκίνητο να είναι το μόνο μέσω μετακίνησης σε αυτή τη χώρα. Δεν φταίνε τα πατίνια, φταίνε οι άνθρωποι. @irepair Βρες μου ενα ποδηλατόδρομο στην Αθήνα που να εξυπηρετεί καθημερινές διαδρομές και οχι αναψυχή και μετά εφάρμοσε αυτά που ζητάς. φίλε μου πιστεύεις πως αν φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι, θα τους σέβονται οι υπόλοιποι; Εδώ... όπου έχω δει ποδηλατόδρομους, υπάρχουν κάθετα παρκαρισμένα μηχανάκια πάνω, πεζοί που δεν κάνουν στην άκρη, και όταν τους φωνάζεις «ποδηλατόδρομος» αντιδρούν και σου επιτίθενται , επειδή εμείς οι έλληνες ποτέ δεν κάνουμε λάθος και τα ξέρουμε όλα. Εδώ έφτιαξαν λεωφορειολωρίδες όπου ο νόμος απαγορεύει τη διέλευση αυτοκινήτων εκτός και αν πρόκειται να στρίψεις και ούτε αυτό το απλό δε μπορούμε να ακολουθήσουμε , γιατί; γιατί είμαστε έλληνες, πολύ γαμάουα και έτσι, και όταν δε μας βολεύει δεν ισχύει ο νόμος. Πατησίων, μεσογείων και κηφισίας, βλέπεις τί γίνεται από αυτές τις δύσμοιρες λεωφορειολωρίδες. Βλέπεις ποδηλατόδρομο γαλατσίου και ποδηλατόδρομο έξω από το ίδρυμα του νιάρχου στην καλλιθέα ,και βλέπεις πόσο σέβονται όλοι τους ποδηλατόδρομους. Φαντάσου τώρα ποδηλατόδρομο με πολλά χιλιόμετρα μήκος για να εξυπηρετεί διαδρομές. Ούτε καν σε 1.000.000 χρόνια δεν προκειται να το σεβαστουν οι πίθηκες. Και επίσης εφόσον υπάρχουν ποδηλατόδρομοι έτσι θα έπρεπε να υπάρχουν και μοτοσυκλετόδρομοι. Εδώ καλά καλά δε μπορούμε να φτιάξουμε σοβαρά πεζοδρόμια. Χαλάνδρι για παράδειγμα, αλλά και πολλές άλλες περιοχές, με δέντρα και κολόνες μέσα στη μέση του πεζοδρομίου και τί πεζοδρόμιο με μόλις 1 μέτρος πλάτος, και κατεστραμμένες πλάκες από τις ρίζες τους συνάμα. Όλα θα δούλευαν ρολόϊ αν οι έλληνες συμπεριφέρονταν σαν άνθρωποι. Αλλά όταν έχεις μία τροχαία που είναι εξαφανισμένη, μία αστυνομία που η ίδια στοιβάζει τα αυτοκίνητα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης όταν υπάρχει πολυκοσμία (βλέπε συναυλίες στο χωράφι στη μαλακάσα) , τί περισσότερο μπορείς να ελπίζεις πέρα από την απόλυτη παρακμή. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από gdriver 3
crossmo Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Georgema είπε Και δε μου λες φίλε μου. Άμα σου σκάσει το βλαμμένο, που πήρε πατίνι και νομίζει ότι είναι μάγκας και ωραίος, πάνω στο αυτοκίνητο στη μηχανή η ακόμα και πεζός...τη ζημιά ποιος τη πληρώνει; O μπαμπάς του βλαμμένου... στο κάτω κάτω ας τραβιόταν...είχε επιλογή πριν τον κάνει! 14 ώρες πριν, Darkito είπε δεν κτλβες πασα μου τ εννοω. εγω "κραζω" τους οδηγους που ξεχνανε που βρίσκονται και τ ζημια μπορουν να προκαλεσουν. οσοι κυκλοφορουν αθηνα κεντρο ξερουν οτι το 80% που τα οδηγαει δεν ακολουθει κανεναν κανονα οδικης κυκλοφοριας. δηλαδή ειναι ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ. Πασάκο μου... φαντάζομαι για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές μιλάς έ??? γιατί το ποσοστό που αναφέρεις σε αυτούς τους οδηγούς πάει! 14 ώρες πριν, Darkito είπε εχεις δει ατομα κατω των 15 να τα οδηγανε;;; εχεις δει ατομα να πανε σε κεντρικους λεωφορους να κανουν ελιγμους αλλαγη πορείας κ.ο.κ την ωρα που εσυ ερχεσαι απο πισω με 60χλμ με τ αμαξι;;; αν το χεις δει και εχεις αυτη τ γνωμη τοτε αυτο ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα γτ μονο στην ελλαδα υπαρχουν τοσο χαροι οδηγοι στ πατινια lime. αν εισαι απο αλλη πολη και δεν εχεις ιδεα τι παιζει και απλα μιλας για να πεις κατι ενημερωσου εστω πρώτα Έχω δει χειρότερα από άτομα που οδηγούν αυτοκίνητα και μηχάνες και αυτοί έχουν και δίπλωμα να κυκλφορούν έξω ελεύθεροι... τι ακριβώς θες να μας πεις φίλε οδηγέ? 13 ώρες πριν, irepair είπε Με 40 και με 100 να πας αλλα απο το ποδηλατοδρομο.. Ετσι λες ε;;νομιζεις φιλε μου Φανταζεσαι.. Ποδηλατοδρομο φιλε...αν δε θες να κινεισαι στο ποδηλατοδρομο αστο σπιτι σου Όταν λες ποδηλατόδρομο??? κάτι σαν αυτόν στη Δάφνη που τον έχουν κάνει πάρκινγκ κάτι οδηγοί σαν εσένα επειδή τους βολεύει κάτω από το σπίτι τους? 13 ώρες πριν, pagalo είπε 1. Πετάγεται παράνομα αυτοκίνητο από stop/κοκκινο/δεν ξερω γω τι... 2. Το χτυπάς με το αυτοκίνητό σου. 3. Φωνάζεις την ασφαλιστική και καθάρισες... Τα παραπάνω ισχύουν λογικά και με μηχανάκι (αρκεί να έχει ασφάλεια αλλιώς πάει σαν ανασφάλιστο). Αν χτυπήσεις κάποιον ποδηλάτη ή πατινάτο τι γίνεται? Αν του σπάσεις τίποτα, μετά θα του ζητάς να σου πληρώσει και την ζημιά? Το ίδιο που ισχύει αν κτυπήσεις πεζό κάτω από τις ίδιες συνθήκες.... με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει στους δρόμους να μην κυκλοφορεί τίποτε εκτός από αυτοκίνητο και μηχανή έτσι? 13 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Και τα ποδήλατα και τα πατίνια πρέπει καταργηθούν από την Αθήνα.Ουτε υποδομές υπάρχουν ούτε παιδία. Μια ζωή το αρχιλαμογιο ο Έλληνας που δεν έχει στον ήλιο μοιρα θέλει να μιμείται τους Ευρωπαίους και τρώει τα μούτρα του. Ώστε η λύση είναι να καταργηθεί το μέσο και όχι η νοοτροπία έτσι? και τώρα εσύ το θεωρείς έξυπνο αυτό που πόσταρες? και πήρες και like και κύπελο από κάποιους εδώ... Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από crossmo 2 1 1
freegr Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Ως συνήθως πρώτα γίνονται ατυχήματα στην Ελλάδα και μετά βελτιώνουμε δρόμους, προιόντα, διαδρομές. Εξάλλου να μην ξεχνάμε ότι κατά συνήθεια οι πολιτικοί ταγοί της χώρας διαχρονικά μας κάνουν την ζωή πατίνι οπότε μία από τα ίδια φίλοιμ μου....βεβαίως, βεβαίως...
crossmo Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, godfather0991 είπε Θεωρω οτι σε μια πολη οπως ειναι η Αθηνα κακως εχουν μπει αυτα τα πατινια. Ας επενδυσει η πολιτεια πρωτα σε δρομους, πεζοδρομια, μπαρες αναπηρων και ολα τα σχετικα. Ας βελτιωσει τα ΜΜΜ, ας φτιαξει τα φαναρια, ας κοβει κλησεις σε διπλοπαρκαρισματα και καθε παρανομια, ας βαλει στο σχολειο την οδικη συμπεριφορα. Ας μαθουν γενικα οι πολιτες της τι ειναι η παιδεια... Το πιασατε το νοημα. Οταν μια πολιτεια δεν εχει φτιαξει τα βασικα τα πατινια της ελειπαν... Ολα αναποδα σε αυτη την χωρα... Σε αυτά έχει επενδύσει η πολιτεία... το θέμα είναι ότι δεν σκέφτηκε τον Έλληνα οδηγό αυτοκινήτου και μηχανής που θα τα χρησιμοποιούσε σαν χώρους στάθμευσης... είτε κλείνοντας τις διαβάσεις αναπήρων για να παρκάρει είτε αφήνοντας 50 εκατοστά χώρου στο πεζοδρόμιο γιατί εκεί ήθελε να βάλει το μηχανάκι του αδιαφορόντας για το αν ο παππούλης ή η γιαγιάκα (που θα μπορούσε να είναι και δικοί του άνθρωποι) σκοτωθούν στην προσπάθεια τους να περάσουν... όταν οι πολίτες δεν έχουν φτιάξει μέσα τους τα βασικά για να σέβονται ο ένας τον άλλον..και βασικά συμφωνώ απόλυτα στα υπόλοιπα που αναφέρεις εννοείται Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από crossmo
fsbmaniac Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 14 ώρες πριν, n4sleep είπε Άντε πάλι με τα κλασσικά ελληνικά σχόλια.. Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι πρακτικά σαν ποδήλατα. Δεν ξεπερνούν τα 25km/hr , χρειάζονται να κανείς με το πόδι για να ξεκινήσουν και μάλιστα σε αντίθεση με το ποδηλατο μπορούν να ισορροπούν και με πολύ χαμηλές ταχύτητες ~5km/hr. Θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνο για τους πεζους το ποδηλατο και με πολύ λιγότερη δυνατότητα ελιγμού (από το πατίνι κατεβαίνεις και πηδάς στο πλάι ή το σηκώνεις). Ξαφνικα λοιπόν μας φταίνε τα πατίνια. Ποδηλάτες κάνουν ότι θέλουν , περνούν κόκκινα , μονόδρομους και δεν ασχολείται κανείς. Βρήκαμε τώρα κάτι καινούριο (που όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει πίνουν νερό στο όνομα του , για το ποσό βολεύει) , και κραζουμε. Για να μην πει κανείς για μηχανές και παπάκια delivery. Δουκευω στην Αθήνα και καθημερινά κινδυνεύω στο πεζοδρόμιο από μηχανές και παπάκια ... Το ποδήλατο είναι αρκετά πιο ασφαλές στην οδήγηση του έχει αρκετά μεγαλύτερη πρόσφυση και δυνατότητα φρεναρίσματος και ένα σωρό άλλα είναι θέμα φυσική και θέσης οδήγησης . Επίσης θα πρέπει να συνδεθεί η χρήση με την αστική ευθύνη . Τέλος τα ψέματα . Χρησιμοποιώ lime επίσης.
crossmo Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, ktlk21 είπε Απλα΄να σχολιάσω οτι ο 16χρονος δεν ειχε νοικιασει το πατινι,το ειχε παρει έτσι..τα συγκεκρινενα έχουν μονο ηλεκτρονικο΄φρένο..κοινος ηταν χωριςε φρένο..δεν φταιει καμια lime...ειμαστε πήθικοι...οδηγω αποκλειστικα ποδηλατο τα τελευταια 10 χρονια για τις μετιακινησεις μου στην αθηνα...την περιοδο που λογω freeday που ήταν κάτι μαγικο για όλους μας.όλη η πλέμπα πήρε ένα ποδήλατο και έβγαινε στους δρόμους και έκανε οτι γουστάρει και τσακωνωνταν με τους οδηγους..τα ιδια κανουν με τα αμαξια..καντε μια βολτα στην γειτονια σας και κοιταχτε τα παρκαρισμενα...που πανε ολοι απο την λεωφορειολωριδα.....ο βλακας ειναι βλάκας,,δεν φταιει το μεσο που το εκφραζει Επίσης ποιό δίπλωμα..ξερω αρκετούς με γρήγορα αμάξια να είναι χρόνια χωρις δίπλωμα..εδω κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες...τα πατίνια σας ένοιαξαν Αφιερωμένο : https://www.youtube.com/watch?v=LyNyp3K8Zuo Μια τυπική μέρα στην διαδρομή προς την δουλεία μου(σε ενα σημειο πάω ανάμεσα απο σταματημενά αμάξια για να δείξω τι γίνεται..) Πόσο σε καταλαβαίνω αδερφέ μου! freeday ποτέ δεν πήγαινα, κυρίως για το λόγο που αναφέρεις και σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα 12 ώρες πριν, fg9000 είπε 9€ για 10 λεπτα; Χαχαχαχα Εκτος απο επαγγελματιας χιπστερας, πρεπει να εισαι και επαγγελματιας οικολογος για να αντεχεις το κοστος. Toν απαρχαιωμένο νόμο του 1950 που κανείς δεν ασχολήθηκε να τον αλλάξει τον ξέθαψες... το άρθρο του Insomnia που είναι και πιο πρόσφατο σχετικά με τις χρεώσεις ούτε καν ε? απλά μασάμε ότι λαλακία πετάξει ο από πάνω μας και τρέχουμε να πούμε και τη δικιά μας Χολιτσα ξέρουμε να στάζουμε όμως σε ότι είναι νέο και αντίθετο στη νοοτροπία μας έτσι? Το μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας σίγουρα προκαλεί εντύπωση αφού τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime βρίσκονται σε τυχαίες θέσεις μέσα στο κέντρο της πόλης, με τον ενδιαφερόμενο αναβάτη να μπορεί να βρει το κοντινότερο στη θέση του μέσω της επίσημης εφαρμογής. Μέσα από αυτή και χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού του, μπορεί να «ξεκλειδώσει» το ηλεκτρικό πατίνι και να ξεκινήσει τη διαδρομή του με αρχική χρέωση €1 και στη συνέχεια 0.15 cents το λεπτό. Με μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα, μόλις φτάσει στον τελικό του προορισμό, ο αναβάτης μπορεί να αφήσει το πατίνι σε χώρο που να μην εμποδίζει και να το κλειδώσει πάλι μέσα από την εφαρμογή προκειμένου αυτό να είναι διαθέσιμο για άλλο ενδιαφερόμενο. 12 ώρες πριν, fg9000 είπε Ποια χρηση, εδω εβγαιναν σημαιωφοροι σε αντιστοιχο θεμα και επεμεναν οτι δεν θα υπηρχε ατυχημα. Οτι ειναι ασφαλη κτλ οπως τα ποδηλατα που ΠΡΕΠΕΙ να εχουν αρθμο κυκλοφοριας ετσι και με τα πατινια. Δεν φταιει σε τιποτα ο οδηγος αυτοκινητου να πληρωνει τα καγκουριλικια του καθε σταρ Χ διστη και τα “ινοβεσιο» της καθε startup. Αλήθεια τώρα..... θέλεις να μπούμε σε κουβέντα και συγκρίσεις για καγκουριλίκια οδηγών οχημάτων???? αλήθεια????? 12 ώρες πριν, fg9000 είπε Μα σίγουρα θα φταίει αυτός. Στην Καλαμαρια βλέπεις συνέχεια αυτοκίνητα να καβαλάνε τα πεζοδρόμια και να κυνηγάνε τους πατινάδες. Ειναι ένα που ο οδηγός είχε την διάθεση, χρόνο και το χρήμα να τρέξει την υπόθεση δικαστικά. Ποσα άλλα έχουν γίνει ; Για την Ελλάδα συζητάμε όχι την Αγγλια που τα μηχανάκια πάνε το ένα πίσω από το άλλο στα φανάρια. Στην Αθήνα πάντως βλέπω συχνά αυτοκίνητα να καβαλάνε πεζοδρόμια και να κόβουν την διάβαση των πεζών και των ΑΜΕΑ...και μερικές φορές και το αίμα τους μαζί... μετράει αυτό???!!! Α.. και αν δεν το έχεις πάρει είδηση, και εδώ τα μηχανάκια πάνε το ένα πίσω από το άλλο στα φανάρια... και μερικές φορές το ένα πάνω από το άλλο πάει να περάσει... Με αυτά που λες υποθέτω ότι πρέπει να είσαι γύρω στα 60 έτσι? 12 ώρες πριν, vins είπε Χθες το πρωί είμαι Θεσσαλονίκη σφαγεία, για να βγω προς Μάλγαρα. Σταματημένος στο φανάρι αριστερή λωρίδα, ανάβει πράσινο, βάζω ταχύτητα και με προσπερνάει πατίνι με μια τύπισσα γύρω στα τριάντα από την αριστερή πλευρά, χαϊδεύοντας τον καθρέφτη.. και μετά κόβει δεξιά απότομα και κλείνει και τον δεξια.. δεν είναι μόνο τα πιτσιρίκια, μιλάμε για τρομερή έλλειψη παιδείας σε κάθε επίπεδο και ανευθυνότητα.. Εγώ πάλι είμαι στη Βουλιαγμένης, στο φανάρι της Αργυρούπολης και περιμένω να στρίψω αριστερά... βλέπω έναν τύπο με ένα OPC κωλοφτιαγμένο από δεξιά και εκεί που πήγαινε κανονικά στην ευθεία προς Βουλιαγμένη, ξαφνικά και χωρίς φλάς κάνει μια έτσι και το κόβει αριστερά για να βγει πρώτος στο φανάρι που εκείνη τη στιγμή άναβε... αν δεν τον έβλεπα θα είχε πέσει πάνω μου.... κατι έλεγες για έλλειψη παιδείας σε κάθε επίπεδο και ανευθυνότητα ή αυτό ισχύει μόνο για τα άλλα μέσα μεταφοράς? 11 ώρες πριν, Georgema είπε Σύγχρονη τεχνολογική λύση το πατίνι; ΟΚ... Τι λέτε ρε παιδιά σοβαρά; Εμένα φίλε μου το αυτοκίνητο και η μηχανή είναι εργαλείο δουλειάς. Σοβαρά μιλάς για δικαστήριο μετά από δέκα χρόνια; Και τα φράγκα που θα τα βρω να διορθώνω τις βλακείες του καθενός; Και ακόμα χειρότερα αν σου σπάσει εσένα ένα πόδι ποιος θα σε καλύψει όταν θα κάθεσαι να γίνεις καλά; Το δικαστήριο σε δέκα χρόνια; Δεν είμαι αντίθετος. Οδηγάω μηχανή από τα 16 και αυτοκίνητο από τα 18. Έχω κάνει συνολικά πάνω από 1,5 εκ. χλμ. Τα ατυχήματα που προκάλεσα τα πλήρωσα απευθείας ή μέσω ασφαλιστικής. Τον ΚΟΚ τον ξέρω απέξω κι ανακατωτα και τον εφαρμόζω απόλυτα. Μου λέτε δηλαδή ότι πλέον θα είμαι στο έλεος κάθε βλαμμένου που μέχρι χτες οδηγούσε ποδήλατο με βοηθητικές η που θεωρεί μαγκιά να κοκορευεται στους άλλους βλαμμένους φίλος του "μάγκα κατέβαινα σφεντόνα τη Συγγρού"; Χωρίς στοιχειώδη εκπαίδευση και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Και τότε θα ζητάτε τα ρέστα από τη "κακούργα κενωνια" και όσους δε φρόντισαν να σε προστατέψουν. Η οδήγηση απαιτεί ευθύνη και μυαλό... Μας αρέσει δε μας αρέσει. Όταν οδηγάς κρατάς στα χέρια σου ένα όπλο. Όταν το καταλάβεις αυτό θα καταλάβεις και τι λέω. Εσύ στα 16 ήσουν ώριμος αρκετά να οδηγείς δίκυκλο και δεν έκανες καγκουριες έτσι? εμείς μάλλον σε άλλη χώρα μεγαλώσαμε... ok Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από crossmo
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 38 λεπτά πριν, crossmo είπε Πόσο σε καταλαβαίνω αδερφέ μου! freeday ποτέ δεν πήγαινα, κυρίως για το λόγο που αναφέρεις και σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα Toν απαρχαιωμένο νόμο του 1950 που κανείς δεν ασχολήθηκε να τον αλλάξει τον ξέθαψες... το άρθρο του Insomnia που είναι και πιο πρόσφατο σχετικά με τις χρεώσεις ούτε καν ε? απλά μασάμε ότι λαλακία πετάξει ο από πάνω μας και τρέχουμε να πούμε και τη δικιά μας Χολιτσα ξέρουμε να στάζουμε όμως σε ότι είναι νέο και αντίθετο στη νοοτροπία μας έτσι? Το μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας σίγουρα προκαλεί εντύπωση αφού τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime βρίσκονται σε τυχαίες θέσεις μέσα στο κέντρο της πόλης, με τον ενδιαφερόμενο αναβάτη να μπορεί να βρει το κοντινότερο στη θέση του μέσω της επίσημης εφαρμογής. Μέσα από αυτή και χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού του, μπορεί να «ξεκλειδώσει» το ηλεκτρικό πατίνι και να ξεκινήσει τη διαδρομή του με αρχική χρέωση €1 και στη συνέχεια 0.15 cents το λεπτό. Με μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα, μόλις φτάσει στον τελικό του προορισμό, ο αναβάτης μπορεί να αφήσει το πατίνι σε χώρο που να μην εμποδίζει και να το κλειδώσει πάλι μέσα από την εφαρμογή προκειμένου αυτό να είναι διαθέσιμο για άλλο ενδιαφερόμενο. Αλήθεια τώρα..... θέλεις να μπούμε σε κουβέντα και συγκρίσεις για καγκουριλίκια οδηγών οχημάτων???? αλήθεια????? Στην Αθήνα πάντως βλέπω συχνά αυτοκίνητα να καβαλάνε πεζοδρόμια και να κόβουν την διάβαση των πεζών και των ΑΜΕΑ...και μερικές φορές και το αίμα τους μαζί... μετράει αυτό???!!! Α.. και αν δεν το έχεις πάρει είδηση, και εδώ τα μηχανάκια πάνε το ένα πίσω από το άλλο στα φανάρια... και μερικές φορές το ένα πάνω από το άλλο πάει να περάσει... Με αυτά που λες υποθέτω ότι πρέπει να είσαι γύρω στα 60 έτσι? Εγώ πάλι είμαι στη Βουλιαγμένης, στο φανάρι της Αργυρούπολης και περιμένω να στρίψω αριστερά... βλέπω έναν τύπο με ένα OPC κωλοφτιαγμένο από δεξιά και εκεί που πήγαινε κανονικά στην ευθεία προς Βουλιαγμένη, ξαφνικά και χωρίς φλάς κάνει μια έτσι και το κόβει αριστερά για να βγει πρώτος στο φανάρι που εκείνη τη στιγμή άναβε... αν δεν τον έβλεπα θα είχε πέσει πάνω μου.... κατι έλεγες για έλλειψη παιδείας σε κάθε επίπεδο και ανευθυνότητα ή αυτό ισχύει μόνο για τα άλλα μέσα μεταφοράς? Εσύ στα 16 ήσουν ώριμος αρκετά να οδηγείς δίκυκλο και δεν έκανες καγκουριες έτσι? εμείς μάλλον σε άλλη χώρα μεγαλώσαμε... ok Τι παει να πει απαρχαιωμενος; Δηληδη πρεπει να ακολουθουμε νομους απο το 2010 και μετα; Μια χαρα νομος ειναι και σε δικαστιριο εχει ισχυ. Αυριο μεθαυριο ερχωνται τα ηλεκτρικα αυτοκινητα. Φανταζεσαι τι εχει να γινει με τους ποδηλατες Νιντζα;
d4mage Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρον προκαλεί το που παρατάνε τα πατίνια όσοι τα χρησιμοποιούν. Το προηγούμενο Σάββατο πηγαίνοντας για καφέ στο Κίτσεν γινόταν το έλα να δεις. Ένας το παράτησε μέσα στη γραμμή για τους ποδηλάτες στην παραλία, ο άλλος το παράτησε μπροστά στην είσοδο κυριολεκτικά ενός τουριστικού λεωφορείου μέσα στο λιμάνι, εννοείται το καλύτερο όταν κάποιος έχει συνοδηγό. Είναι αυτό που λέμε "αδρεναλίνη" ρε παιδί μου. Εντελώς τάπα, εντελώς freestyle όταν συνοδεύονται ΚΑΙ ακουστικά! Να βάλουν και κάνα NOS πάνω γι`αυτούς που αργούν ακόμα παραπάνω στα ραντεβού τους. 16 ώρες πριν, gfourdas είπε Τα θεωρώ τρομερή εξυπηρέτηση αλλά και πολύ ωραία ιδέα για βόλτα, καθώς τα χρησιμοποιώ συχνά. Τρομερή εξυπηρέτηση είναι να πας νόμιμα να βγάλεις το δίπλωμα της μηχανής σου εάν το χρησιμοποιείς συχνά. Που για αν το κάνεις αυτό θα πρέπει αυστηρά να είσαι άνω των 18 και να πάρεις ένα αυτόματο μηχανάκι με το κράνος σου, την ασφάλεια σου και τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεσαι ανάλογα με τις ανάγκες σου, είτε για το εργασιακό σου κομμάτι, είτε για την ιδέα της βόλτας σου. Βρίσκεις σε πολύ καλές τιμές στα μισά λεφτά ενός iphone. Μπορώ να δεχτώ πως το πατίνι της Lime είναι απλά για τη φάση και τέλος. Θες να πας κάπου με ασφάλεια, επειδή δεν έχεις αμάξι; Πάρε αστικό, μετρό, ταξί που θα σου βγει όσο το Lime. Δεν γουστάρεις αυτά τα μέσα, πάρε το αμάξι σου και πάρκαρε είτε πάνω στο κέντρο εάν βρεις, είτε στο πάρκινγκ του κίτσεν εάν δεν θες να δώσεις ένα σκασμό λεφτά στα πονηρά πάρκινγκ γύρω από το κέντρο τώρα που έκλεισε η πλατεία ελευθερίας. Που πας εσύ με το πατίνι και το θεωρείς ΟΥΑΟΥ; Για καφέ αν θα πας και το μαλλί σου θα χαλάσει, για ψώνια σίγουρα θα τα χάσεις στο δρόμο, για γκομενότσαρκα σίγουρα δεν γ@@ας, για πριν το ποτό οκ για μετά το ποτό θα γίνεις viral παντού. Δεν βρίσκω πρακτικότητα, χαβαλέ ναι, τίποτα παραπάνω. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από d4mage
godfather0991 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, crossmo είπε Σε αυτά έχει επενδύσει η πολιτεία... το θέμα είναι ότι δεν σκέφτηκε τον Έλληνα οδηγό αυτοκινήτου και μηχανής που θα τα χρησιμοποιούσε σαν χώρους στάθμευσης... είτε κλείνοντας τις διαβάσεις αναπήρων για να παρκάρει είτε αφήνοντας 50 εκατοστά χώρου στο πεζοδρόμιο γιατί εκεί ήθελε να βάλει το μηχανάκι του αδιαφορόντας για το αν ο παππούλης ή η γιαγιάκα (που θα μπορούσε να είναι και δικοί του άνθρωποι) σκοτωθούν στην προσπάθεια τους να περάσουν... όταν οι πολίτες δεν έχουν φτιάξει μέσα τους τα βασικά για να σέβονται ο ένας τον άλλον..και βασικά συμφωνώ απόλυτα στα υπόλοιπα που αναφέρεις εννοείται Συμφωνώ, τον πολίτη όμως τον φτιάχνει και η πολιτεία. Αν έριχνε πρόστιμα, σήκωνε αμάξια και άλλα πολλά τώρα όλοι θα ήταν σωστοί.
punky Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 15 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Και τα ποδήλατα και τα πατίνια πρέπει καταργηθούν από την Αθήνα.Ουτε υποδομές υπάρχουν ούτε παιδία. Μια ζωή το αρχιλαμογιο ο Έλληνας που δεν έχει στον ήλιο μοιρα θέλει να μιμείται τους Ευρωπαίους και τρώει τα μούτρα του. Σιγά ρε μάγκα που θα καταργηθούν τα ποδήλατα για να γίνουμε εντελώς Τεχεράνη και Νέο Δελχί αντί για Κοπεγχάγη. Να καταργηθούν οι κουβάδες που μπαίνει ο κάθε καραγκιόζης σαπιοκοιλιάς μόνος του για να πάει μια απόσταση 3 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη. 1
fwtonio Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Παιδιά δεν ξέρω αν ειπώθηκε, αλλά... Υπάρχει και κάτι που λέγεται "υπαιτιότητα πεζού" και μπορεί να φτάσει μέχρι το 100%. Γνωρίζω περίπτωση που ο πεζός έπρεπε να πληρώσει αποζημίωση 40.000€ διότι το δικαστήριο του χρέωσε υπαιτιότητα στο 100%. Ο πεζός διέσχισε τον δρόμο κάθετα (τι πιο απλό για την χώρα μας) και προκάλεσε ατύχημα σε έναν μηχανόβιο που έκανε ελιγμό για να τον αποφύγει. ΠΡΟΣΟΧΗ. Όταν είσαι με το αυτοκίνητο έχεις αναγκαστικά ασφάλεια που θα πληρώσει τα χρήματα της αποζημίωσης. Όταν είσαι πεζός, ΔΕΝ έχεις ασφάλεια (λογικό), οπότε τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν από την τσέπη σου. Τα πράγματα δεν είναι αστεία, διότι στους δρόμους γίνονται πολλά και τα πατίνια αυτά (όπως και τα ποδήλατα) πιάνουν (σχετικά) μεγάλες ταχύτητες. 1
vins Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 42 λεπτά πριν, crossmo είπε Πόσο σε καταλαβαίνω αδερφέ μου! freeday ποτέ δεν πήγαινα, κυρίως για το λόγο που αναφέρεις και σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα Toν απαρχαιωμένο νόμο του 1950 που κανείς δεν ασχολήθηκε να τον αλλάξει τον ξέθαψες... το άρθρο του Insomnia που είναι και πιο πρόσφατο σχετικά με τις χρεώσεις ούτε καν ε? απλά μασάμε ότι λαλακία πετάξει ο από πάνω μας και τρέχουμε να πούμε και τη δικιά μας Χολιτσα ξέρουμε να στάζουμε όμως σε ότι είναι νέο και αντίθετο στη νοοτροπία μας έτσι? Το μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας σίγουρα προκαλεί εντύπωση αφού τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime βρίσκονται σε τυχαίες θέσεις μέσα στο κέντρο της πόλης, με τον ενδιαφερόμενο αναβάτη να μπορεί να βρει το κοντινότερο στη θέση του μέσω της επίσημης εφαρμογής. Μέσα από αυτή και χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού του, μπορεί να «ξεκλειδώσει» το ηλεκτρικό πατίνι και να ξεκινήσει τη διαδρομή του με αρχική χρέωση €1 και στη συνέχεια 0.15 cents το λεπτό. Με μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα, μόλις φτάσει στον τελικό του προορισμό, ο αναβάτης μπορεί να αφήσει το πατίνι σε χώρο που να μην εμποδίζει και να το κλειδώσει πάλι μέσα από την εφαρμογή προκειμένου αυτό να είναι διαθέσιμο για άλλο ενδιαφερόμενο. Αλήθεια τώρα..... θέλεις να μπούμε σε κουβέντα και συγκρίσεις για καγκουριλίκια οδηγών οχημάτων???? αλήθεια????? Στην Αθήνα πάντως βλέπω συχνά αυτοκίνητα να καβαλάνε πεζοδρόμια και να κόβουν την διάβαση των πεζών και των ΑΜΕΑ...και μερικές φορές και το αίμα τους μαζί... μετράει αυτό???!!! Α.. και αν δεν το έχεις πάρει είδηση, και εδώ τα μηχανάκια πάνε το ένα πίσω από το άλλο στα φανάρια... και μερικές φορές το ένα πάνω από το άλλο πάει να περάσει... Με αυτά που λες υποθέτω ότι πρέπει να είσαι γύρω στα 60 έτσι? Εγώ πάλι είμαι στη Βουλιαγμένης, στο φανάρι της Αργυρούπολης και περιμένω να στρίψω αριστερά... βλέπω έναν τύπο με ένα OPC κωλοφτιαγμένο από δεξιά και εκεί που πήγαινε κανονικά στην ευθεία προς Βουλιαγμένη, ξαφνικά και χωρίς φλάς κάνει μια έτσι και το κόβει αριστερά για να βγει πρώτος στο φανάρι που εκείνη τη στιγμή άναβε... αν δεν τον έβλεπα θα είχε πέσει πάνω μου.... κατι έλεγες για έλλειψη παιδείας σε κάθε επίπεδο και ανευθυνότητα ή αυτό ισχύει μόνο για τα άλλα μέσα μεταφοράς? Εσύ στα 16 ήσουν ώριμος αρκετά να οδηγείς δίκυκλο και δεν έκανες καγκουριες έτσι? εμείς μάλλον σε άλλη χώρα μεγαλώσαμε... ok Μάλλον δεν κατάλαβες το σχολιο μου.. Πάνω κάτω οι ίδιοι είναι αυτοί που συμπεριφέρονται με αυτήν την ανευθυνότητα με κάθε είδους όχημα.. Το θέμα είναι ότι ενώ για τα αυτοκίνητα και τα μηχανακια υπάρχει νομικό πλαίσιο, για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει τίποτα.. Έτσι, σε περίπτωση που αυτά τα διποδα περιορισμένης ευθύνης προκαλέσουν κάποιο ατύχημα, ελλείψει νομικού πλαισίου σε μπλέκουν δίχως να φταις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα