Προς το περιεχόμενο

Τη βοήθειά σας για αγορά notebook...επείγον!

kid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα,

Έφτασε η ώρα για το notebook μου και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

Έχω καταλήξει στα εξής 3 Acer και θέλω να ακούσω τις προτάσεις-παρατηρήσεις σας.

1) 2001WLMi

Intel Centrino 1,4GHz, 15,4" TFT Wide display, ATI 9200 64MB, 40GB σκληρός δίσκος, 2x256MB DDR μνήμη, DVD-RW, Infrared, FireWire, Wireless LAN, Windows XP Home

2)1703ESM

Intel Pentium 4 2,66GHz, 17,0" XTFT display, 80GB σκληρός δίσκος, 512MB DDR μνήμη, DVD-RW, Windows XP Home

3) ACER 1603ELMGR

Intel Pentium 4 2.6GHz , 512 MB , 40 GB , 15'' TFT , DVD-RW , MODEM 56K & 10/100 LAN , WINDOWS XP HOME

Εργασίες γραφείου, πολλές μετακινήσεις, πολύ internet, λιγα παιχνίδια και καμμια ταινία είναι οι χρήσεις που το θέλω.

Τι προτείνεται από αυτά ανεξάρτητα από τις τιμές τους; (πάνω κάτω οι ίδιες)

Το 1703 με τη 17 άρα το έχει δοκιμάσει κανείς; Υπ όψην είναι στα 7,1 kgr .

Τέλος να προτιμήσω centrino ή pentium ;

Ποια η διαφορά μεταξύ των σειρών aspire και travelmate της Acer;

Παρακαλώ όποιος μπορεί να απαντήσει σύντομα.

ΕΥχαριστώ!

Δημοσ.

Ο πρώτος,αν εχει σεβαστή οικονομική διαφορά υπέρ του,ειναι καλή επιλογή,αν όχι τότε καλύτερα ο τρίτος.

Τον δεύτερο τον απορριπτω γιατί νομίζω οτι 17αρα και πολλά ταξίδια δεν πάνε μαζί.

Δημοσ.

Άν κάνεις πολλές μετακινήσεις ξέχνα αυτόν με την 17''. Έτσι και αλλιώς στο laptop κάθεσαι πολύ κοντά στην οθόνη οπότε δεν σου χρειάζεται και κάτι πολύ μεγάλο...

Το λάπτοπ θα πρέπει να είναι το πολύ 3 κιλά πιστεύω.... (για όσους δεν θέλουν το λάπτοπ για να το μεταφέρουν μέσα στο σπίτι από τον καναπέ στο κρεβάτι...)

Γενικά wide οθόνη δεν είναι και πολύ καλό για να σερφάρεις στο internet γιατί βλέπει ακόμα λιγότερα πράγματα σε μία τέτοια οθόνη (οι σελίδες έχουν κενό δεξιά αριστερά και βλέπεις κάθε φορά σχεδόν μισή σελίδα Α4...) Εγώ δεν θα έπερνα Laptop με wide...

Αν θες λίγο βάρος και ΜΕΓΑΛΗ αυτονομία (περίπου 2-2,5 ώρες κρατάν οι pentium, περίπου 3-3.5 οι centrino, ανάλογα με το κάθε laptop...) βρές laptop με centrino αλλά με κανονική οθόνη 15.1...

Αν δεν σε πειράζει λίγο παραπάνω βάρος... λίγο παραπάνω θόρβος (γιατί ο ανεμιστήρας σε ένα pentium laptop δουλεύει λίγο παραπάνω αλλά αυτό εξαρτάται και πάλι από τον κατασκευαστή του laptop...) και λιγότερη αυτονομία πάρε centrino...

Δημοσ.
Γενικά wide οθόνη δεν είναι και πολύ καλό για να σερφάρεις στο internet γιατί βλέπει ακόμα λιγότερα πράγματα σε μία τέτοια οθόνη (οι σελίδες έχουν κενό δεξιά αριστερά και βλέπεις κάθε φορά σχεδόν μισή σελίδα Α4...) Εγώ δεν θα έπερνα Laptop με wide...

Αυτό φοβόμουνα και εγώ στη wide αλλά δεν ισχύει. ΦΟΒΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ (έχω ένα toshiba με 15.4 Wide XGA). Δεν έχω πετύχει σε καμία σελίδα στο internet μαύρα κενα,ούτε σε προγράμματα,ούτε πουθενά (ανάλυση 1280*800).

Για μένα δεν συγκρίνεται η wide με την απλή 15!

Τώρα για το 17άρι της Acer ξέχνατο για πολλές μετακινησεις. Centrino είναι πολύ καλύτερο σε φορητότητα, αλλά πάλι η μπαταρία εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι και τι εφαρμογές. Σε μένα πχ το toshiba συνήθως δεν κρατάει πάνω από 2:30-3:00 ώρες αν ασχολούμε με διάφορες. εφαρμογές

Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Για να συνοψίσω...αν κατάλαβα καλά... καταλήγουμε στο 2001 και το 1703 ανάλογα το βάρος που θα επιλέξω να κουβαλάω στην πλάτη μου.

Αν και δεν απαντήθηκαν οι πρώτες μου απορίες...έχω και λίγες ακόμα.

Ο centrino 1,4 είναι της ίδιας δυναμικότητας με ένα p4 2,6 ; Από άποψη αναβάθμισης ο centrino τι λέει;

Με δεδομένο ότι το 1703 και 2001 έχουν ίδια μνήμη, κάρτα γραφικών, dvd-rw και ότι δε με νοιάζει ο σκληρός δίσκος...τότε ποιος από τους δυο είναι καλύτερος;

Karib μετά από τόσο ψάξιμο τι έχεις να πεις; άξιζε η αγορά σου ;

xaotikos ποιο είναι το μοντέλο Toshiba wide που έχεις;

Μέχρι την Τρίτη πρέπει να έχω καταλήξει...ελπίζω στην πολύτιμη βοήθειά σας. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Karib μετά από τόσο ψάξιμο τι έχεις να πεις; άξιζε η αγορά σου ;

Δεν εχω μετανιώσει.

Τελεια 17αρα οθονη. Αναβαθμίσιμο. Εβαλα ήδη καλύτερο σκληρό.

Οποτε θελω αλλαζω cpu.

Εβαλα 512 mb ram με μονο 80 ευρώ(ναι, ειναι η μνήμη των απλών pc!)

Το 1703 πετάει.

Το μόνο προβλημα είναι ότι βλέπω αρκετά συχνά, με αστείες εργασίες, η cpu μου να είναι καρφωμένη στο 100% . Δεν ξέρω που οφείλεται. Το ψάχνω. Μετά από λίγα seconds επανέρχεται βέβαια.

Τώρα που καλομαθα στις αναβαθμισεις, δύσκολα θα ξαναπάρω Laptop σε compact size.

Ακου 512 mb ram 300 ευρω!(τόσο κοστίζει σε όλα τα άλλα laptop-χαράτσι κανονικό). Ακου δίσκος με 4200 στροφές...με 7200 πετάει το μηχανάκι.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δημοσ.

Karib, den anarotiesai giati enas diskos gia forita kostizei toso akriva? Exeis epixeirisei na pareis agalia to forito (enan opoidipote desktop replacement forito) kai na trexeis i na perpatas, me to disko na kanei video capture i na doulevei genikotera? Min to epixeirisei kaneis afto me desktop replacement forito. Fisika, afto pou molis periegrapsa einai mia periptosi psiloakraia alla opos kai na to kanoume, kala kai agia ta desktop replacement (eidika to 1703 exei korifaia othoni) alla den metaferontai para mono kleista. Ego tha fovomoun na ton anoikso akoma kai se aftokinito. Osoi exoun agorasei ena "forito" laptop sigoura tha exoun apolafsei kapoia stigmi tin "aisthisi" eleftherias pou sou prosferei ena tetoio mixanima.

(Fantazeste na anevenete se enan karodromo me jeep, kai na videskopeite me psifiaki dv camera xoris kaseta alla apeftheias meso tis firewire thiras sto disko tou laptop? To ekana kai afto, afou sxedon pote den exo mazi mou adeia kaseta otan ti xreiazomai...)

Δημοσ.

Οk kirileman , ολα θεμα επιλογης ειναι.

Αλλος επιλέγει πλήρη φορητοτητα ,αλλος εξτρα δυνατότητες.

Δημοσ.
xaotikos ποιο είναι το μοντέλο Toshiba wide που έχεις;

Toshiba M30-221 centrino 1.5

15.4 wide xga

ddr 512

dvdrw

60hd

geforce 5200go 64ddr

3 usb 2.0

firewire

κλπ κλπ

Όπως έχω ξαναπεί πάντως πρώτα αποφασίζεις ακριβώς τι θέλεις από ένα laptop και μετά κοιτάς τι κινείται....

Δημοσ.

Όπως έχω ξαναπεί πάντως πρώτα αποφασίζεις ακριβώς τι θέλεις από ένα laptop και μετά κοιτάς τι κινείται....

Τα είπες όλα...

Δημοσ.

Na rotiso kati sxetiko? Giati sxedon kanena laptop me tin klassiki 15ara othoni den exei pleon tin analisi 1400x1050? Enas filos thelei na agorasei laptop alla de vriskoume ena tis prokopis me tetoia analisi othonis. Oi perissoteres othones 15' einai xga me analisi 1024x768 eno oi 15,4 wxga exoun analisi 1280x800 (trixes katsares diladi).

Δημοσ.

Σωστό αυτό που λέτε για την επιλογή και την αγορά...αλλά δεν ισχύει πάντα και ειδικά όταν δεν έχει κάποιος μεγάλη σχέση με laptops. Ρωτάω για να μάθω πριν δώσω 1500+ euro. Αλλά πάμε στο θέμα μας..

To 1703ESM το βρήκα από 1280 μέχρι 1690 ευρώ. Υπάρχει κάποια εξήγηση που μου διαφεύγει;

Επαναλμβάνω για όποιον θέλει να με βοηθήσει βάσει των χρήσεων που το θέλω.

"Ο centrino 1,4 είναι της ίδιας δυναμικότητας με ένα p4 2,6 ; Από άποψη αναβάθμισης ο centrino τι λέει;

Με δεδομένο ότι το 1703 και 2001 έχουν ίδια μνήμη, κάρτα γραφικών, dvd-rw και ότι δε με νοιάζει ο σκληρός δίσκος...τότε ποιος από τους δυο είναι καλύτερος; "

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Εργασίες γραφείου' date=' πολλές μετακινήσεις, πολύ internet, λιγα παιχνίδια και καμμια ταινία είναι οι χρήσεις που το θέλω.[/quote']

Για να μην σε ζαλίζουμε, με βάση τα παραπάνω, η λύση είναι centrino. Συνεπώς, από τα 3 πάρε το 2001WLMi. Αν το ήθελες για πολλά παιχνίδια, εργασίες 3D και ελάχιστες μετακινήσεις τότε θα αγόραζες φυσικά το 1703. Δεν κάνει όμως για τη δική σου περίπτωση.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το ψάξεις άλλο.

Δημοσ.

Εργασίες γραφείου, πολλές μετακινήσεις, πολύ internet, λιγα παιχνίδια και καμμια ταινία είναι οι χρήσεις που το θέλω.

Ο 1703 που έχω είναι άριστος, αλλά σίγουρα δεν είναι για μετακινήσεις.

Οπότε μάλλον για σένα απορρίπτεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...