Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι οι δανειακές συμβάσεις υπογράφονται μέσα σε τράπεζα από ιδιώτη σε ιδιώτη. Υπάρχει το καλό ότι άμα είναι φίλος ο άλλος δεν σου βάζει τόκους. Για να μην σου τύχει καμιά κουτσουκέλα κάντα όλα με χαρτιά. Άμα τον δεις να στα μασάει λίγο αυτό είναι red flag.

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον αδελφό μου που εχει αναγκη και οικονομικά πρόβληματα με την δουλεια του θα δανείσω. Βασικά δεν προκειται να του τα ζητήσω ποτέ πίσω. Ξέρω όμως ότι όταν μπορέσει θα μου τα δώσει από μόνος του. Ξέρω ότι εχει αναγκη και εφόσον μπορώ να βοηθησω θα το κάνω.

Φίλος που είχε πρόβλημα υγείας πριν χρόνια και χρειαζόταν χρήματα για τις θεραπείες δανείστηκε από εμενα καποια χρήματα. Του τα εδωσα με χαρα μιας και μπορούσα. Δεν είχε νοημα για εμενα να τα εχω να καθονται και ο αλλος να πεθαίνει. Μου τα εδωσε πίσω όσο πιο σύντομα μπορούσε. Δεν εγινε αμεσως, ούτε σε 4-5 μήνες. Ήταν όμως προτεραιότητα του. 

Σε κάθε περιπτωση όμως μιλάμε για σχετικά μικρά ποσά (2-3 χιλιαρικά). Και να είχα, δεν θα εδινα ποτέ σε κανενα λεφτά για να παρει μισό σπίτι. Ποτέ.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Voyaller είπε

Εγώ ξέρω ότι οι δανειακές συμβάσεις υπογράφονται μέσα σε τράπεζα από ιδιώτη σε ιδιώτη. Υπάρχει το καλό ότι άμα είναι φίλος ο άλλος δεν σου βάζει τόκους.

Aρα εχεις χαρτοσημο, τεκμήρια και φορολογηση τοκων.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Voyaller είπε

Εγώ ξέρω ότι οι δανειακές συμβάσεις υπογράφονται μέσα σε τράπεζα από ιδιώτη σε ιδιώτη. Υπάρχει το καλό ότι άμα είναι φίλος ο άλλος δεν σου βάζει τόκους. Για να μην σου τύχει καμιά κουτσουκέλα κάντα όλα με χαρτιά. Άμα τον δεις να στα μασάει λίγο αυτό είναι red flag.

Άμα δανείζεις σε φίλο με συμβάσεις και τόκους άστο καλύτερα μην δανείσεις καθόλου . χαλάς την λέξη φιλιά

Σε πιο μικρή ηλικία δανειζα και δανειζομουν από φιλαράκια ποτέ δεν είχα πρόβλημα   κανένας δεν μου έφαγε λεφτά  σε κανέναν δεν έφαγα. Όλα είναι θέμα ανθρώπου και πόσο φερεγγυος είναι ο άλλος άμα έχετε φίλους που δανείζεται και φοβάστε ότι δεν θα τα πάρετε πίσω η το αντίθετο να δανειστές και να μην τα δώσεις τότε σκατα φίλοι είστε χρηματοδουλοι απλά.  

Στον στρατό είχα ένα φιλαράκι που μου έδινε την κάρτα του να πάω να βγάλω μόνος μου... Η όταν μου ζητούσε αυτός του έδινα την κάρτα μου και πήγαινε.. δεν θα το ξεχάσω ποτέ για το πόσο εμπιστοσύνη είχαμε ο ένας στον άλλον.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, christopher0016 είπε

Άμα δανείζεις σε φίλο με συμβάσεις και τόκους άστο καλύτερα μην δανείσεις καθόλου . χαλάς την λέξη φιλιά

Σε πιο μικρή ηλικία δανειζα και δανειζομουν από φιλαράκια ποτέ δεν είχα πρόβλημα   κανένας δεν μου έφαγε λεφτά  σε κανέναν δεν έφαγα. Όλα είναι θέμα ανθρώπου και πόσο φερεγγυος είναι ο άλλος άμα έχετε φίλους που δανείζεται και φοβάστε ότι δεν θα τα πάρετε πίσω η το αντίθετο να δανειστές και να μην τα δώσεις τότε σκατα φίλοι είστε χρηματοδουλοι απλά.  

Στον στρατό είχα ένα φιλαράκι που μου έδινε την κάρτα του να πάω να βγάλω μόνος μου... Η όταν μου ζητούσε αυτός του έδινα την κάρτα μου και πήγαινε.. δεν θα το ξεχάσω ποτέ για το πόσο εμπιστοσύνη είχαμε ο ένας στον άλλον.

Σε μικροποσα κανένα θέμα,όλα κομπλέ.

Κάρτα όμως να μου δώσουν ή να δώσω μεταξύ φίλων δεν μπορώ.Αν και το αποφεύγω,οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλους φίλους.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Nikolas00 είπε

Σε μικροποσα κανένα θέμα,όλα κομπλέ.

Κάρτα όμως να μου δώσουν ή να δώσω μεταξύ φίλων δεν μπορώ.Αν και το αποφεύγω,οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλους φίλους.

Εντάξει τώρα δεν θα το έκανα. Τότε ειμασταν 18  δεν υπήρχε η τριβή που έχουμε τώρα με της κάρτες. Ήταν σαν να του έλεγα άνοιξε το πορτοφόλι και πάρε 20 ευρώ. το θέμα είναι η εμπιστοσύνη που είχαμε

Δημοσ.

Τα δανεικά είναι θέμα ψυχολογίας, δλδ, όταν τα παίρνεις, είναι σαν λεφτά απ'το πουθενά, σα να τα βρήκες στον δρόμο, αφού τα κρατάς στα χέρια σου χωρίς να τα έχεις κερδίσει απ'την δουλειά σου. Όταν λοιπόν έρθει η ώρα να τα επιστρέψεις, μαγκώνεσαι γιατί νιώθεις πως "πληρώνεις" κάτι άυλο, δλδ βγαίνουν απ'την τσέπη σου αλλά ταυτόχρονα δεν αγοράζεις κάτι, δεν τα ανταλλάσεις εκείνη την στιγμή με ένα υλικό αγαθό. 

Από προσωπική εμπειρία, είχα δανείσει σε στενό φίλο 350 ευρώ που τα χρειαζόταν άμεσα για το όχημά του. Επειδή ήταν στενός κι όχι απλά γνωστός, δεν έθεσα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα επιστροφής των δανεικών. Καλή μαλακία, επειδή έκανε να μου τα επιστρέψει πάνω από 5 μήνες, ενώ στο μεσοδιάστημα αγόρασε μετρητοίς παρακαλώ, τηλεόραση με 240 ευρώ, την στιγμή που δεν μου είχε δώσει φράγκο πίσω! (...) Με εξόργισε αφάνταστα σαν κίνηση και φυσικά το μετάνιωσα, παρόλο που εντέλει τα επέστρεψε στο ακέραιο. Προφανώς δεν πρόκειται να του ξαναδάνειζα ούτε ευρώ, ούτε του συγκεκριμένου, ούτε και κανενός άλλου. Συμφωνώ όμως με τον φίλο παραπάνω, που είπε πως είναι και θέμα ανθρώπου τελικά, κάποιοι τσακίζονται να επιστρέψουν ακόμα και το δίευρω, αν κι αυτοί είναι ελάχιστοι

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Στον αδελφό μου που εχει αναγκη και οικονομικά πρόβληματα με την δουλεια του θα δανείσω. Βασικά δεν προκειται να του τα ζητήσω ποτέ πίσω. Ξέρω όμως ότι όταν μπορέσει θα μου τα δώσει από μόνος του. Ξέρω ότι εχει αναγκη και εφόσον μπορώ να βοηθησω θα το κάνω.

Φίλος που είχε πρόβλημα υγείας πριν χρόνια και χρειαζόταν χρήματα για τις θεραπείες δανείστηκε από εμενα καποια χρήματα. Του τα εδωσα με χαρα μιας και μπορούσα. Δεν είχε νοημα για εμενα να τα εχω να καθονται και ο αλλος να πεθαίνει. Μου τα εδωσε πίσω όσο πιο σύντομα μπορούσε. Δεν εγινε αμεσως, ούτε σε 4-5 μήνες. Ήταν όμως προτεραιότητα του. 

Σε κάθε περιπτωση όμως μιλάμε για σχετικά μικρά ποσά (2-3 χιλιαρικά). Και να είχα, δεν θα εδινα ποτέ σε κανενα λεφτά για να παρει μισό σπίτι. Ποτέ.

Συγχαρητήρια φίλε μου.
Απλά θα ήθελα οι αγαθοεργίες να γίνονται με θεσμικό τρόπο οπότε να επωφελείται όλη η κοινωνία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, christopher0016 είπε

το θεμα ειναι οτι δεν ξερεις ποτε θα το "γυρισει" ο αλλος. αμα καποιος απ αυτους που αναφερεις σου χε κανει λαλακια και συ αλλο τραγουδι θα λεγες τωρα. το μονο σιγουρο ειναι οτι οσο φερεγγυος και να ναι καποιος στο παρελθον ΔΕΝ ξερεις τι γινεται στο μελλον. μη μ πεις οτι πιστευεις οτι οσοι "καηκαν" δανειζαν στον πρωτο τυχοντα? εχω ιστοριες απο φιλους μεχρι αδερφια και γονεις.. παντα μπορει να πεσει "πιστολι"

γενικα παντως για μεγαλα ποσα (δε λεμε να τον βγαλεις εξω να τον κερασεις φαγοποτι) το πιθανοτερο ειναι να δυσκολευτεις να παρεις λεφτα πισω για τον απλο λογο οτι κατι αλλαξε. η οικονομικη του κατασταση? πως ξοδευει τα λεφτα? η σχεση σας? οι αναγκες του? η φιλοσοφια του? κλπ. κλπ.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

το θεμα ειναι οτι δεν ξερεις ποτε θα το "γυρισει" ο αλλος. αμα καποιος απ αυτους που αναφερεις σου χε κανει λαλακια και συ αλλο τραγουδι θα λεγες τωρα. το μονο σιγουρο ειναι οτι οσο φερεγγυος και να ναι καποιος στο παρελθον ΔΕΝ ξερεις τι γινεται στο μελλον. μη μ πεις οτι πιστευεις οτι οσοι "καηκαν" δανειζαν στον πρωτο τυχοντα? εχω ιστοριες απο φιλους μεχρι αδερφια και γονεις.. παντα μπορει να πεσει "πιστολι"

γενικα παντως για μεγαλα ποσα (δε λεμε να τον βγαλεις εξω να τον κερασεις φαγοποτι) το πιθανοτερο ειναι να δυσκολευτεις να παρεις λεφτα πισω για τον απλο λογο οτι κατι αλλαξε. η οικονομικη του κατασταση? πως ξοδευει τα λεφτα? η σχεση σας? οι αναγκες του? η φιλοσοφια του? κλπ. κλπ.

Εντάξει πολλά παίζουν ρόλο κοίταξε  μιλάω για μικροποσα έως 100 ευρώ δεν έχω καεί βέβαια όταν  δανειζα και δανειζομουν ήταν καλές οι εποχές αλλά εντάξει υπήρχε εμπιστοσύνη.. αμα είχα καεί μπορεί να έλεγα διαφορετικά πράγματα.. κοίταξε έχεις ένα φίλο που του δανείζεις και στα επιστέφει πάντα στην ώρα του . Αλλά κάποια στιγμή καθυστερεί γιατί έμεινε άνεργος γιατί του ήρθαν ανάποδα τα πράγματα κτλπ αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εντάξει επειδή δεν μπόρεσε να στα δώσει την τάδε του μηνός που σου είπε και στα έδωσε μετά από ένα μήνα. Αυτός που θα σου πάρει δανεικά και αντί να στα επιστέψει τον δεις με νέο κινητό πχ Ε οκ δεν είναι φίλος γιατί σε έχει γράψει τελείως και κοιτάει μόνο την πάρτυ του  γι'αυτό είπα χρηματοδουλοι και σκατα φίλοι. Άμα γνωρίζεις κάποιον και του έχεις εμπιστοσύνη τότε δεν φοβάσαι. Εκτός τι να πω εάν ξαφνικά εκεί που ήταν πάντα οκ ο άλλος απέναντι σου αλλάξει στάση γιατί να αλλάξει στάση επειδή με κάτι στραβωσε;  Επειδή του ήρθαν δύσκολα τα πράγματα,;  Έχει διαφορά η κάθε κατάσταση. Πχ άμα στραβωσε και δεν σε θέλει πια  για φίλο του  εάν είναι σωστός και κύριος θα  σου δώσει και τα δανεικά πίσω.  Γι'αυτό λέω είναι θέμα ανθρώπου χαρακτήρα 

εδώ σκοτώνονται αδέλφια για ένα χωράφι τι να πεις.. είναι άτιμο το χρήμα. Βασικά άτιμα είναι τα μυαλά μας και ο τρόπος σκέψης το μίσος και όλα τα αρνητικά που σε κάνουν σκατα άνθρωπο για λίγο πολύ χρήμα και εξουσία.

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.

παιδιά καλά αυτά που λέτε αλλά υπολογίστε μια επιπλεον παράμετρο.

Οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες και δε ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Εγώ ξέρω άτομο που πριν σε κερνούσε στο χαλαρό και πλέον δε σηκώνει τηλέφωνα και χρωστάει σε μερικά άτομα. Απλά του έκατσαν στραβές, έχασε τη δουλειά και αναμενόμενο ήταν να αλλάξει συμπεριφορά και να γίνει γύφτος.

Και γνώμη μου, μη δανείζετε για μαλακίες. Δηλαδή όποιος θέλει δανεικά για κάρτες γραφικών, κινητά (επειδή τρέχει καμιά προσφορά)... ρίξτε άκυρο κι ας είναι ο ίδιος σας ο εαυτός.

Επίσης ρε γαμώτο είναι μερικοί που τα δανεικά τα έχουν καραμέλα.

Θέλω να πάρω πχ μια τηλεόραση, δεν έχω λεφτά ε θα ζητήσω δανεικά. απορώ με αυτή τη συμπεριφορά. Εγώ δεν έχω ζητήσει ποτέ.

Πολύ καλός μου φίλος πριν χρόνια είχε βρει μια δουλειά η οποία ήταν μακριά από το σπίτι του και δε βόλευε η συγκοινωνία. Κι όμως πήγε, πήγαινε ακόμα και μια ώρα πριν, παρέα με άλλους που δούλευαν νωρίτερα αφού τον παίρνανε μαζί του. Δούλεψε, έβγαλε κάποια χρήματα και αγόρασε αυτοκίνητο. Δε ζήτησε δανεικά ποτέ.Οι περισσότεροι σε παρόμοια φάση θα ζητούσαν δανεικά και δάνεια από την πρώτη μέρα για να πάρουν αυτοκίνητο 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είχα ένα φίλο που μου ζητούσε δανεικά κάθε μήνα(συνήθως τα χαλούσε σε βενζίνη,καφέδες κλπ),μου τα επέστρεφε όταν πληρωνόταν και σε 10 μέρες μου ξαναζητουσε.Καθε μήνα το ποσό αυξανόταν μέχρι που πλησίαζε το μισθό του στο τέλος.Προσπαθησα να του εξηγήσω ότι αυτό δεν βγάζει πουθενά και πρέπει να περιορίσει τα έξοδα του και αυτός παρεξηγήθηκε.Με άλλους φίλους έχει τύχει να δώσω δανεικά μικροποσά και να μου τα έχουν επιστρέψει αλλά δεν θα ξανά άφηνα την κατάσταση να ξεφύγει με συνεχόμενα δανεικά ούτε και θα δάνειζα μεγάλο ποσό χωρίς να συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Πολύ καλός μου φίλος πριν χρόνια είχε βρει μια δουλειά η οποία ήταν μακριά από το σπίτι του και δε βόλευε η συγκοινωνία. Κι όμως πήγε, πήγαινε ακόμα και μια ώρα πριν, παρέα με άλλους που δούλευαν νωρίτερα αφού τον παίρνανε μαζί του. Δούλεψε, έβγαλε κάποια χρήματα και αγόρασε αυτοκίνητο. Δε ζήτησε δανεικά ποτέ.Οι περισσότεροι σε παρόμοια φάση θα ζητούσαν δανεικά και δάνεια από την πρώτη μέρα για να πάρουν αυτοκίνητο 

Μου θυμισες έναν τύπο στην δουλεία  πρώτη εβδομάδα εγώ καινούριος  στην δουλειά μου ζήτησε δανεικά 100 ευρώ δήθεν για σοβαρό λόγο δεν τον ήξερα αλλά από τον τρόπο του με έκανε να καταλάβω ότι το έχει σύστημα..  μετά έμαθα ότι είχε ζητήσει και από άλλα άτομα στην δουλειά το πιο αισχρό είναι σε κάποιους έβαζε το παιδί του σαν δικαιολογία ώστε να του δώσουν λεφτά . Ο τύπος μετά από 2 εβδομάδες δεν ήρθε με τα ΜΜΜ αλλά με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που τα χαμάμ του το πήρε η γιαγιά του ... άμα του είχα δανείσει θα αισθανόμουν πολύ μλκς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, pink_glitter είπε

Λόγικά ο τύπος είναι ο γνωστός τύπος που ζητάει μονίμως δανεικά και αγύριστα από τους "φίλους" του. Αμ γι' αυτό καίγεται να υποστηρίζει ότι αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί είναι μονίμως στην άκρη του "λαβείν" και ποτέ σε αυτήν του "δούναι".

Yπαρχει μια παροιμια που λεει, οτι αυτος δεν δινει ουτε του αγγελου του νερο.Ε , μεσα απο την ζωη βγαινουν οι παροιμιες 😂

8 ώρες πριν, skiabox είπε

Συγχαρητήρια φίλε μου.
Απλά θα ήθελα οι αγαθοεργίες να γίνονται με θεσμικό τρόπο οπότε να επωφελείται όλη η κοινωνία.

Ε δεν γινονται.Τα θαλασσοδανεια τι ειναι ? Εργο αγαθο-αγαθοεργια .Δεν επωφεληθηκε ολη η κοινωνια απο αυτο το μαθημα...αριστειας ? 😆

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
8 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Μου θυμισες έναν τύπο στην δουλεία  πρώτη εβδομάδα εγώ καινούριος  στην δουλειά μου ζήτησε δανεικά 100 ευρώ δήθεν για σοβαρό λόγο δεν τον ήξερα αλλά από τον τρόπο του με έκανε να καταλάβω ότι το έχει σύστημα..  μετά έμαθα ότι είχε ζητήσει και από άλλα άτομα στην δουλειά το πιο αισχρό είναι σε κάποιους έβαζε το παιδί του σαν δικαιολογία ώστε να του δώσουν λεφτά . Ο τύπος μετά από 2 εβδομάδες δεν ήρθε με τα ΜΜΜ αλλά με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που τα χαμάμ του το πήρε η γιαγιά του ... άμα του είχα δανείσει θα αισθανόμουν πολύ μλκς

Εδώ ολόκληρος Ελληνικός λαός ζει με δανεικά χωρίς να παράγει τίποτα. 

Τι να λέμε τώρα. 

λοοολ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...