Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, skiabox είπε

Είχα συμμαθητή στο σχολείο που δεν ανέφερε ποτέ ξανά το θέμα ότι τον είχες δανείσει!

Δηλαδή έπερνε τα λεφτά και μετά το 'ξεχνούσε' το θέμα εντελώς!

Σαν πολιτικο κομμα δηλαδη ενα πραγμα 😆

Ειαι σιγουρος οτι με αυτο ειχε κερδισει και τον σεβασμο ολων 😆

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, totem_lost είπε

Από την άλλη άμα γνωρίζει οτι μπορείς να τον βοηθήσεις και δεν το κάνεις, και πάλι θα τον χάσεις.

Τουλάχιστον δεν θα έχεις χάσει τα λεφτά σου. 

Έχω πάθει και τα δυο. Πλέον μόνο στον αδερφό και στους γονείς μου.

Δημοσ.

Φιλοι... να σου πετυχουν 😆

Χρονια φιλοι με τον αλλον και δεν δανειζουν οι καρμιροφραγκοφονιαδες ενα 50αρι ξερω γω για να μην του λειψουν ...μερικα πιτογυρα παραπανω 😄

Τετοιοι φιλοι...ουτε στο fb 😂

• Like 1
Δημοσ.

Σε αδέρφια, γονείς φυσικά από εκεί και πέρα όχι, για άλλους εξαιρετικά ακραίους λόγους πχ υγείας τότε ναι αλλά για να πάει να μου πάρει το iphone 69 τότε να κάνει υπομονή και να δουλέψει να το πάρει μόνος του

Δημοσ.
11 ώρες πριν, lycabettus είπε

Θέλεις να χάσεις ένα φίλο, δάνεισε του χρήματα.

Πόσο αληθεια .... Προσωπική εμπειρία.

"Ουδείς αχαριστότερος  του ευεργετηθέντος"

• Like 1
Δημοσ.

Για μενα παντως δεν ειναι "δανεισμος" το να δωσω λεφτα στους δικους μου ανθρωπους aka αδερφια, γονεις,γυναικα,παιδια....γιατι για αρχη δεν περιμενω να μου ζητησουν λεφτα στην αναγκη τους...τα εχω δωσει πολλυ πριν φτασουν στο σημειο να μου ζητησουν εφοσον γνωριζω πως τα εχουν αναγκη....

• Like 7
Δημοσ.
11 ώρες πριν, lycabettus είπε

Θέλεις να χάσεις ένα φίλο, δάνεισε του χρήματα.

Αυτο μπορει να συμβει γιατι θα νιωθει ασχημα που δεν μπορει να επιστρεψει το ποσο , οπως και οποτε ειχε υποσχεθει

Βεβαια αυτο συμβαινει οταν ο ''φιλος'' δανειζει με υφος τοκογλυφου η μεγαλοτραπεζιτη η βαζει 72 ρητρες 😆

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, totem_lost είπε

Το ποσό το είπα σε συνάρτηση με το δικό του εισόδημα που λέει πολλά στο αν θα μπορεί τουλάχιστον να το επιστρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα: είναι 2 μισθοί του. Προφανώς μπορώ να τα δώσω για αυτό τα ζήτησε από μένα, από την άλλη και ανεξαρτήτως ποσού δεν θα γουστάρω καθόλου απλά να μην τα πάρω πίσω και να σιχτιριάζω.

Είναι τραγικό κάποιος το ποσό που ζητάει (όχι για κάποια έκτακτη ανάγκη) να είναι μισθοί του δυο μηνών και να μην μπορεί να έχει κάνει ήδη τον προγραμματισμο του/οικονομία 6-12 μήνες για να τα μαζέψει.

αυτό κάτι λέει για το τρόπο που διαχειριζεται τα οικονομικά του.

και όπως δεν έχει καταφέρει να τα μαζέψει ήδη, έτσι δεν θα καταφέρει να τα μαζέψει για να τα αποπληρώσει. Επίσης και η ζωή είναι απρόβλεπτη. μπορεί να τρακάρει και να πρέπει να δώσει λεφτά στο αμάξι, μπορεί να γίνει γονέας και να γεννήσει τετράδυμα κτλ

Επεξ/σία από guido
  • Like 5
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

να σας βάλω δύσκολα τώρα.

μιας και αναφέρετε όλοι το θέμα υγείας σαν λόγο να δανείσετε.

είναι κάποιος ο οποίος έχει σοβαρό θέμα υγείας. όταν λέμε σοβαρό εννοούμε έχει κλείσει ραντεβού με τον Αγιο Πέτρο και τον έχει στήσει εδώ και ώρα.

θα δανειζατε ενώ ξέρατε ότι δεν έχει νόημα;

Αυτό εξαρτάται καθαρά από σένα και πώς θες να τα έχεις με τον εαυτό σου όταν φύγει απ' τη ζωή και μετά.

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, totem_lost είπε

Το ποσό το είπα σε συνάρτηση με το δικό του εισόδημα που λέει πολλά στο αν θα μπορεί τουλάχιστον να το επιστρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα: είναι 2 μισθοί του. Προφανώς μπορώ να τα δώσω για αυτό τα ζήτησε από μένα, από την άλλη και ανεξαρτήτως ποσού δεν θα γουστάρω καθόλου απλά να μην τα πάρω πίσω και να σιχτιριάζω.

Ειπαμε , εξαρταται και απο τα εισοδηματα σου.Για αυτον το ευλογο χρονικο διαστημα για να μαζεψει 2 μισθους μπορει να ειναι τα οι 3 μηνες μπορει και τα 3 χρονια .Ε και ? 

Εσυ μπορει να εχεις 150.000 στην τραπεζα και να καθονται :P

Δημοσ.
10 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Αφού το ποσό είναι δύο μισθοί του, και άμα τα λεφτά είναι για έκτακτο έξοδο που δεν θα επαναληφθεί, τότε έχεις καλές πιθανότητες να τα πάρεις πίσω σε λίγους μήνες, αν πχ βάζει στην άκρη το 1/4 του μισθού του κάθε μήνα.

ναι τόσο εύκολο που σκόπευε να αγοράσει σπίτι και ΔΕΝ το έχει κάνει ήδη

🙂

Δημοσ.

Παντως αν ειναι καποιος να δανεισει...και να παθει ελκος απο την αγωνια και την προσμονη , ας μην το κανει καλυτερα 😄.Δηλαδη αν ειναι να κανει ενα καλο...και να του τα φανε οι γιατροι :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, guido είπε

Είναι τραγικό κάποιος το ποσό που ζητάει (όχι για κάποια έκτακτη ανάγκη) να είναι μισθοί του δυο μηνών και να μην μπορεί να έχει κάνει ήδη τον προγραμματισμο του/οικονομία 6-12 μήνες για να τα μαζέψει.

αυτό κάτι λέει για το τρόπο που διαχειριζεται τα οικονομικά του.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες σχετικά με τον προγραμματισμό. Το σπίτι προφανώς θα αγοραστεί με το δάνειο που θα του εγκρίνει η τράπεζα με βάση το εισόδημά κοκ. Με την αγορά θα πρέπει να πληρώσει πολλά σε φόρους, μεσίτη, συμβολαιογράφο και διάφορα άλλα. Σε αυτά τα έξοδα του λείπουν μερικά extra πάνω σε αυτά που έχει μαζέψει. Οπότε οκ δεν είναι καμία τραγική περίπτωση κακής διαχείρησης/προγραμματισμού και από την άλλη θα αναγκαστεί να ακυρώσει την αγορά του σπιτιού εάν δεν βοηθήσω.

Επίσης περιμένει το bonus του στο τέλος του μήνα οπότε υποτίθεται θα πάρω τα χρήματα μου πίσω σε 'μερικές μέρες' μόνο, αλλά ως γννωστόν 'μετά την απομάκρυνση από  το ταμείο...'

Επεξ/σία από totem_lost
Δημοσ.

έχω δανείσει χρήματα που εννοείται δεν τα πήρα πίσω πέρα από μία μεμονωμένη φορά. Αυτό όμως που είναι ακόμη πιο σπαστικό , είναι πως οι δανειζόμενοι σου προκαλούν και τύψεις λέγοντας σε σπαγκοραμμένο , και γύφτο που τόλμησες να ζητήσεις πίσω τα δανεικά . Και δεν είναι μόνο με λεφτά. Είναι και με μικροπράγματα, όπως cd, ομπρέλες , βιβλία , όλα αγύριστα. Κάποτε δάνεισα μία συλλογή βιβλίων σε μία πρώην και μετά από δύο μέρες το διαλύσαμε. Δεν έδωσε σημεία ζωής για χρόνια φυσικά και όταν τη βρήκα και ζήτησα τα βιβλία πίσω , με κατηγόρησε ότι τη θεώρησα κλέφτρα και κάτι άλλα τέτοια γραφικά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες σχετικά με τον προγραμματισμό. Το σπίτι προφανώς θα αγοραστεί με το δάνειο που θα του εγκρίνει η τράπεζα με βάση το εισόδημά κοκ. Με την αγορά θα πρέπει να πληρώσει πολλά σε φόρους, μεσίτη, συμβολαιογράφο και διάφορα άλλα. Σε αυτά τα έξοδα του λείπουν μερικά extra πάνω σε αυτά που έχει μαζέψει. Οπότε οκ δεν είναι καμία τραγική περίπτωση κακής διαχείρησης/προγραμματισμού και από την άλλη θα αναγκαστεί να ακυρώσει την αγορά του σπιτιού εάν δεν βοηθήσω.

Επίσης περιμένει το bonus του στο τέλος του μήνα οπότε υποτίθεται θα πάρω τα χρήματα μου πίσω σε 'μερικές μέρες' μόνο, αλλά ως ηννωστόν 'μετά την απομάκρυνση από  το ταμείο'..

Μιλάμε για μικρό ποσό προφανώς

Αξιολόγησε την σχέση που έχεις μαζί του και πράξε ανάλογα 

Πάντως μόνο και μόνο το γεγονός ότι ψάχνεσαι για ιδιωτικό συμφωνητικό, σημαίνει ότι δεν του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, άρα καλύτερα θα ήταν να μην μπλέξεις

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...