Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέρα από τα δανεικά , ακόμη περισσότερο δεν δεχόμαστε και να μπούμε εγγυητές στο  τραπεζικό δάνειο κανενός . Πολλοι κατέληξαν σε δικαστήρια και να χάνουν τις περιουσίες τους εξαιτίας της επιπολαιότητας κάποιων γνωστών και φιλων να πάρουν δάνειο χωρίς να υπολογίσουν αν μπορούν να το εξυπηρετήσουν.

• Like 8
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πέρα απο την πλάκα, μόνο μικροποσά σε σοβαρά θέματα, που και να τα χάσω τι είχαμε τι χάσαμε. με 100-200€ δε σώθηκε κανείς. Για ποσά αγοράς σπιτιού, ούτε για αστείο.

• Like 6
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Ο αντρας δεν μου ζηταει, εγω τον ξεπαραδιαζω 😂

Eνα σπάνιο ειλικρινές ποστ.

Ontopic

Εξαρτάται ποιος είναι πόσα θέλει και για ποιο λόγο.

Αλλά μάλλον όχι ..

• Like 2
Δημοσ.

εντομεταξυ μας εχει πει ποσο καπου και δεν το βλεπω ή τζαμπα συζηταμε? επισης επειδη το ποσο αυτο καθαυτο δεν λεει πολλα εχει να κανει και σε συναρτηση με το δικο σου εισοδημα...αν εσυ βγαζεις βασικο και σου ζητησει 100.000 λεμε τωρα ε ειναι ποσο και ο αλλος ειναι π@π@ρ@ς που στα ζηταει...αν εσυ βγαζει 10.000 το μηνα ε 100.000 ειναι στραγγαλια για σενα και αρα ναι εισαι τσιπης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Ολα έχουν να κάνουν με ποιον μιλάς. 

Υπαρχουν άνθρωποι που σκίζονται να σου γυρίσουν πίσω τα 2€ που τους έδωσες και δεν δέχονται κουβέντα  

Είμαστε πάνω από 1% πιστεύεις;

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 3
Δημοσ.

Το ποσό το είπα σε συνάρτηση με το δικό του εισόδημα που λέει πολλά στο αν θα μπορεί τουλάχιστον να το επιστρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα: είναι 2 μισθοί του. Προφανώς μπορώ να τα δώσω για αυτό τα ζήτησε από μένα, από την άλλη και ανεξαρτήτως ποσού δεν θα γουστάρω καθόλου απλά να μην τα πάρω πίσω και να σιχτιριάζω.

Δημοσ.

Όλα είναι συνάρτηση του ποσού, το αν έχει δουλειά και το πόσο εμπιστεύεσαι τον άλλον (για το ότι τα χρειάζεται πολύ και για το ότι θα προσπαθήσει να τα επιστρέψει).

Αυτό το " με μισθό 50% περίπου του ποσού που θέλει για αγορά σπιτιού" δεν βγάζει κανένα νόημα, ούτε βλέπω τον λόγο να μην αναφερθεί το ακριβές ποσό εκτός και αν σε διαβάζει εδώ μέσα ο φίλους σου, λελ.

Καταλαβαίνω όσους λένε με τίποτα γιατί πολλά έχουν γίνει και τα δανεικά έγιναν αγύριστα, αλλά εγώ δεν το αποκλείω να δάνειζα σε στενό φίλο αφού είχα βολιδοσκοπήσει όλες τις παραμέτρους που τον οδήγησαν στο αίτημα αυτό

Δημοσ.
Μόλις τώρα, totem_lost είπε

Το ποσό το είπα σε συνάρτηση με το δικό του εισόδημα που λέει πολλά στο αν θα μπορεί τουλάχιστον να το επιστρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα: είναι 2 μισθοί του. Προφανώς μπορώ να τα δώσω για αυτό τα ζήτησε από μένα, από την άλλη και ανεξαρτήτως ποσού δεν θα γουστάρω καθόλου απλά να μην τα πάρω πίσω και να σιχτιριάζω.

Αφού το ποσό είναι δύο μισθοί του, και άμα τα λεφτά είναι για έκτακτο έξοδο που δεν θα επαναληφθεί, τότε έχεις καλές πιθανότητες να τα πάρεις πίσω σε λίγους μήνες, αν πχ βάζει στην άκρη το 1/4 του μισθού του κάθε μήνα.

Μπορείτε να το συζητήσετε και να θέσετε ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα, και θα φανεί από τον πρώτο μήνα αν θέλει να στα δώσει. Αν πει πχ "θα δούμε" και δεχτεί να μπει ένα πλάνο τότε δεν δίνεις τίποτα. Μετά από τέτοια συζήτηση ίσως φανεί κατά πόσο σοβαρός είναι σαν δανεικολήπτης

• Like 2
Δημοσ.

Είχα συμμαθητή στο σχολείο που δεν ανέφερε ποτέ ξανά το θέμα ότι τον είχες δανείσει!

Δηλαδή έπερνε τα λεφτά και μετά το 'ξεχνούσε' το θέμα εντελώς!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, czarjuly είπε

Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται!

Όχι όμως με δανεικά

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lycabettus είπε

Όχι όμως με δανεικά

Και με δανεικά,εξαρτάται βέβαια και το ποιόν του φίλου σου για το ποσό που θα του δανείσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά, αν συντρέχει σημαντικός λόγος (πχ υγεία, ανεργία κτλ) και περισσεύουν χρήματα, καλύτερα να τα χαρίσεις. Για αγορά οποιοδήποτε άλλου καταναλωτικού αγαθού, δεν δανείζεις και δεν δανείζεσαι,  βολεύεσαι με ότι έχεις.

Επεξ/σία από BTL
  • Like 4
Δημοσ.

Δεν δανείζομαι και δεν δανείζω.. ειδικά με φίλους συγγενείς.. ο αδερφός μου πριν χρόνια ήθελε να μπω εγγυητής να πάρει δάνειο που του εγκρινόταν και τον απολύσανε απο την μια μέρα στην άλλη... αν το είχα κάνει τώρα θα έγραφα γράμμα και θα το έστελνα με ταχυδρομικό περιστέρι.  Μόνο όταν πρόκειται για θέμα υγείας θα το έκανα. Η απόφαση είναι καθαρά δική σου εγώ δεν παίρνω μέρος, να δω καμιά μέρα πόστ με το όνομά μου και να λέει: Είσαι ένας απ'αυτούς που μου είπε να δώσω η να μην δώσω 😂😂 (troll mode activated)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...