Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε δώσει; Σας έχουν επιστρεφεί τα χρήματα; Είναι σε άτομο με σταθερή δουλειά με μισθό 50% περίπου του ποσού που θέλει για  αγορά σπιτιού. Θα βάζατε την συμφωνία σας γραπτά σε 'σύμβαση' όπως αυτή;

Edit: Και για όσους δεν κατάλαβαν: 'με μισθό 50% περίπου του ποσού' δηλαδή μισθός = 50% * ποσό, ποσό = 2 μισθοί και όχι τη μισή αξία του σπιτιού

Επεξ/σία από totem_lost
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερα να τα χαρίσεις να να του το χτυπάς και μια ζωή, παρά να τον κυνηγάς για να πάρεις πίσω τα λεφτά σου. 

• Like 22
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα εδινα και ουτε θα ζητουσα ποτε εστω και 50 ευρω απο φιλο η συγγενη. Και αν επρεπε να δωσω σε μια ωρα αναγκης θα ηταν δανεικα και αγυριστα. Δε θελω να χρωσταω η να μου χρωστανε και να χαλαω τη ζαχαρενια μου κυνηγωντας τον αλλο να μου τα δωσει πισω. Ειδικα σε τετοια μεγαλα ποσα οπως το πανω, ειναι 99% βεβαιο οτι καποια στιγμη θα στραβωση η φαση και θα χαλασουν σχεσεις και οικογενειες. "Οι καλοι λογαριασμοι κανουν καλους φιλους" λεει ενα ρητο, οσο λιγοτεροι λογαριασμοι, τοσο το καλυτερο

Οποτε μακρια

Επεξ/σία από duende
  • Like 11
  • Thanks 4
Δημοσ.

Για αγορα σπιτιου γραφει ο ts σε συγγενή. Εγω θα έδινα σε πολυ δικο μ ανθρωπο απο το να τον φανε τα δανεια μακροχρονια. 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Έχετε δώσει; Σας έχουν επιστρεφεί τα χρήματα; Είναι σε άτομο με σταθερή δουλειά με μισθό 50% περίπου του ποσού που θέλει για  αγορά σπιτιού. Θα βάζατε την συμφωνία σας γραπτά σε 'σύμβαση' όπως αυτή;

Άντε και εγώ προσωπικά δεν έχω δώσει, ή έχω δώσει και μου τα επέστρεψαν, ή έχω δώσει και δεν μου τα επέστρεψαν, τι διαφορά θα έχει για σένα?

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Ολα έχουν να κάνουν με ποιον μιλάς. 

Υπαρχουν άνθρωποι που σκίζονται να σου γυρίσουν πίσω τα 2€ που τους έδωσες και δεν δέχονται κουβέντα  

Και άνθρωποι που γίνονται έξω φρενών όταν τους ζητήσεις πίσω τα λεφτά που τους δάνεισες 5 χρόνια τώρα και τα χρειάζεσαι ενώ αυτοί πάνε διακοπές με καινούριο αυτοκίνητο 

• Like 15
  • Thanks 4
Δημοσ.

Θέλεις να χάσεις ένα φίλο, δάνεισε του χρήματα.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, totem_lost είπε

💥💥 ΟΥΤΕ ΚΑΝ 💥💥

Συμβασεις στις τράπεζες, απόφυγε το μακρύα μακρυα μακρυα!!!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lycabettus είπε

Θέλεις να χάσεις ένα φίλο, δάνεισε του χρήματα.

Από την άλλη άμα γνωρίζει οτι μπορείς να τον βοηθήσεις και δεν το κάνεις, και πάλι θα τον χάσεις.

• Confused 1
Δημοσ.

Γιατι να τον χασεις; Περισσευουν σημερα χρηματα απο κανεναν; Και να εχεις καποια χρηματα στην ακρη μπορει να τα χρειαστεις για καποια αναγκη.

Η ερωτηση μου ειναι, αφου εχει τοσο καλο οικονομικο προφιλ, γιατι δεν παει σε μια τραπεζα να δανειστει και μπλεκει φιλους και γνωστους;

• Like 5
  • Thanks 6
Δημοσ.

Άμα είναι να του τα χαρίσεις και να του το χτυπάς μια ζωή ή να του κάνεις συμβόλαια του θείου Σκρούτζ για να τα πάρεις πίσω. Τότε θα είσαι αξιοθρήνητος.
Ή κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό ή ασ' το, γ@μα το, μη δίνεις τίποτα καλύτερα. Αν δώσεις δανεικά κι αγύριστα να μην το αναφέρεις ποτέ στο μέλλον γιατί έτσι θα είσαι χειρότερος από αυτόν που τα δανείστηκε και δεν τα επέστρεψε. Θα χάσεις σκατολεφτά από τα πολλά που πιάνει ένας άνθρωπος πριν ψοφολογήσει και θα κερδίσεις ανωτερότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Από την άλλη άμα γνωρίζει οτι μπορείς να τον βοηθήσεις και δεν το κάνεις, και πάλι θα τον χάσεις.

αμα χασεις "φιλο" επειδη δεν θες να δανεισεις λεφτα, τοτε δεν εχασες τιποτα που να αξιζε

Δημοσ.

Δανεικα δινω σε γονεις γιατι ξερω οτι θα μου τα δωσουν πισω χωρις καν να τα ζητησω.

Σε φιλους και λοιπους οχι.

• Like 5
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...