Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κρίνω αυτό που λέει. Ο Μαρκ σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Κρίνω όμως την τάση που πάει να δημιουργηθεί και αυτό είναι ο έλεγχος του ιντερνετ. Και έρχεται από παντού. Αν και ο ίδιος ο Μαρκ το λέει που κάποτε έλεγε πως φαντάζεται ένα μέλλον όπου δεν θα υπάρχουν ιδιωτικά δεδομένα σημαίνει ότι ο κλοιός στενεύει και συντομεύει η μέρα που οι πάροχοι θα αποφασίζουν τι θα βλέπουμε.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Saggitaro είπε

Σε αναμορφωτήριο θηλέων κουρεύεται;

αρκετοί πλούσιοι κουρεύονται μόνοι τους , είναι μία τάση , το κάνουν και άλλοι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ethereum είπε

αρκετοί πλούσιοι κουρεύονται μόνοι τους , είναι μία τάση , το κάνουν και άλλοι

Ε τι σκατα με το κιπα κουρεύεται; Δεν μπορώ να τον βλέπω αλήθεια από τη μια τον λυπάμαι αλλά από την άλλη γελάω και νιώθω άσχημα γιατί τον λυπήθηκα πρώτα 😕

Δημοσ.

Δυστυχως η εποχη που ζουμε σταματησε να ειναι τοσο αγνη οσο ηταν το ιντερνετ παλιοτερα. Στοχευμενες διαφημησεις λες και θελουμε να παρακολουθει καποιος ανθρωπος η αλγοριθμος το τι παρακολουθουμε και να μας προτεινει αναλογα. Χερια εχουμε και οληκτρολογουμε αν θελουμε να βρουμε αυτο που θελουμε δεν χρειαζομαστε το φεισμπουκ να μας πλασαρει ανα 3 ποστ διαφημισεις υπηρεσιων η προιοντων. Απο οταν βγηκε αυτη η εφαρμογη τα πραγματα αλλαξαν σε σημειο να μην το χρειαυζεται καποιος γιατι καλυτερες εφαρμογες επικοινωνιας υπαρχουν καλυτερες εφαρογες για να γκομενισεις να ενημερωθεις να τσακωθεις κλπ υπαρχουν. καποια στιγμη θα καταρευσει οπως και αλλα δικτυα απλα ως τοτε εκμεταλευεται δεδομενα συνηθειες αποψεις και ιδεολογιες της τεραστιας γκαμας χρηστων του. ο ανθρωπος ομως οσο βλακας και να ειναι στον μεσο ορο θα καταλαβει οτι παιρνει λιγοτερα απο παλιοτερα απο την εφαρμογη αυτη και οτι ο πολυτιμος χρονος του αξιζει κατι παραπανω απο ανουσια ποσταρισματα για το που βρισκεται τι εκανε με ποιον ηταν τι ειπε κλπ. ανθρωποι χασανε δουλειες οικογενειες και πολλα αλλα μεσω αυτου. η ανθρωπινη φυση δεν θα αλλαξει, ο ανθρωπος θα συνεχισει να γκομενιζει να επιδεικνυεται να χαιρεται με την λυπη του αλλου και να φθονει τον αλλο. ειναι λογικο οταν του δοθηκε η δυνατοτητα να τα κανει ολα αυτα μαζεμενα να του κεντρισε το ενδιαφερον αλλα νομιζω οτι δεν μπορει να συνεχιστει αλλο. ηδη μεγαλος αριθμος γνωστων μου κλεινει τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης σιγα σιγα. ισως οχι αντικατοπριστικο δειγμα αλλα σιγουρα ενδιαφερουσα παρατηρηση.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gzisis69 είπε

ηδη μεγαλος αριθμος γνωστων μου κλεινει τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης σιγα σιγα. ισως οχι αντικατοπριστικο δειγμα αλλα σιγουρα ενδιαφερουσα παρατηρηση.

Καλά αυτό πίστευα και εγώ, αλλά δεν νομίζω να είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Πρωτοάνοιξα fb το 2009, από τότε από τα 65 άτομα χονδρικά οι 4 το έχουνε απενεργοποιήσει τελείως. Απεναντίας όμως είχα και φίλους/γνωστούς που δεν είχαν καθόλου αλλά άνοιξαν στην πορεία, οπότε ο αριθμός μάλλον μεγάλωσε. Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι οτι πλέον όσοι είμαστε μετά τα 30 και οι περισσότεροι είναι πνιγμένοι με δουλειές υποχρεώσεις άγχος κτλ, έχουνε σταματήσει να ασχολούνται με το fb, να ποστάρουν, να γκομενίζουν και να σαχλαμαρίζουν, δεν κλείνουν τους λογαριασμούς τους όμως. Άλλο φαινόμενο είναι οτι ανοίγουν fb γονείς για να παρακολουθούν και να βλέπουν τι κάνουν από απόσταση. Στην Αμερική επειδή γινόταν κατά κόρον αυτό το φαινόμενο, αρκετοί νέοι και μαθητές έφυγαν από το fb και άνοιξαν προφίλ σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Συμπερασματικά, όσοι έχουνε λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα αυξάνονται, κάποιοι πολύ λίγοι κλείνουν λογαριασμούς, αρκετοί από μια ηλικία και μετά διατηρούν λογαριασμό χωρίς έντονη δραστηριότητα εως εντελώς αδρανή. 

Δημοσ.
Στις 2/4/2019 στις 8:47 ΠΜ, mjaros είπε

Όλα τα υπόλοιπα μέσα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, είναι δηλαδή ελεύθερα ή ανήκουν σε εταιρίες;

Γιατι το Ίντερνετ να διαφέρει;

Προειδοποίηση είναι να μου μεις ότι έρχεται τρένο, να κάνω στην άκρη. 

Να είμαστε σε αεροπλάνο που πέφτει και να μου πεις να μην το έπαιρνα, να το κάνω τι;

Συγκρίνεις τους νόμους που διέπουν τα εμπορικά ΜΜΕ με το ίντερνετ ως πλατφόρμα; Δε νομίζω οτι υπάρχει καμία σχέση. Η σύγκρισή σου θα ήταν σωστή αν μιλούσες και για ερασιτεχνικούς σταθμούς, HAM radio και οποιαδήποτε άλλη ραδιοσυχνότητα. Άλλο η πλατφόρμα, άλλο ένα συγκεκριμένο εμπορικό μέσο. Τις εφημερίδες δεν τις σχολιάζω καν, εκεί μιλάμε για αγαθό προς πώληση, καμία επαφή.

Επίσης το παράδειγμα με το αεροπλάνο ατυχές. Αν δεν πηδούσαν όλοι στα social media trendwagons σαν τυφλοί πίθηκοι, είτε αυτό λεγόταν blogs (την θυμάστε την μόδα;), είτε facebook, είτε twitter, είτε *, και δεν έδιναν τζάμπα τα προσωπικά τους δεδομένα ώστε οι εταιρείες αυτές να τα ποσχοπουλάνε και να αυγατίζουν και να θεριώνουν και να καταλήγουν να γίνονται μονοπώλια φάση google, η φάση θα ήταν πολύ διαφορετική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...