Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Πόσταρα ένα build στη γενική συζήτηση που είδε ένας φίλος και μου προτείνατε καλύτερα να κάνω νέο νήμα γιατί παίρνει αρκετές αλλαγές το συγκεκριμένο.

Γενικά 2 λόγια για το build, να πω πως ο φίλος έτυχε και είδε ένα βιντεάκι στο youtube και κατέληξε στη σελίδα της NZΧΤ με αποτέλεσμα να "κολλήσει" στο κουτί καθώς του φάνηκαν όλα πολύ... όμορφα και περιποιημένα.. Οπότε η αλήθεια είναι πως κύρια προϋπόθεση έχουμε το συγκεκριμένο κουτί NZXT H500 (εκτός αν υπάρχει πρόταση για παρόμοιο και του το δείξω). 

Το build που βγάζει η σελίδα "έτοιμο" στο budget των 1000€ είναι αυτό:

CASE: ΝΖΧΤ Η500
COOLING: CRYORIG H7
MOTHERBOARD: ASROCK Z390M
GPU: NVIDIA GEFORCE GTX 1660Ti - MSI VENTUS XS 6G OC
CPU: INTEL CORE I5-9400F 6-CORE 2.9GHZ
PSU: SEASONIC M12II 520W Bronze
RAM: G.SKILL RIPJAWS V 8GB(2x4GB)
STORAGE: SAMSUNG 860EVO 250GB

Και όπως φανταζόμουν εγώ και μου είπατε και εσείς είναι αρκετά υπερβολικό για να διαθέσει για το συγκεκριμένο κοντά στα 1000€. Οπότε αλλάξτε της τα φώτα της συγκεκριμένης σύνθεσης σε ότι πιστεύετε ότι αγγίζει το τέλειο σε αυτό το budget των 1000€.

Ειλικρινά δεν θέλω να κάνω spamm οπότε ας διαγραφεί αν θέλετε, το βίντεο που είδε και του άρεσε το κουτί ήταν αυτό https://www.youtube.com/watch?v=Zp2Mywh9BKI 😌

Τέλος κάποιοι βασικοί όροι για τις αλλαγές που θα με προτείνετε: Θέλουμε αποκλειστικά INTEL, καλό θα ήταν από ένα μαγαζί για να γίνει και η συναρμολόγηση ή αν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε τιμή τότε μια RAM,GPU,SSD νομίζω πως μπορεί και ο ίδιος να τα περάσει οπότε τα συγκεκριμένα ας είναι και από αλλού. Λειτουργικό υπάρχει, περιφερειακά υπάρχουν (ίσως στο μέλλον πάρει νέο monitor).

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Θα σου προτείνουν οι άλλοι συγκεκριμένα πράγματα αλλά μην φανταστείς ότι μπορείς να πάς σε κάτι πολύ ανώτερο με ταβάνι τα 1000 ευρώ. Εγώ θεωρώ οτί καλό θα ήταν να πας σε 16 GB RAM (2x8) και να πάρεις ssd των 500 GB. Επίσης ένας σκληρός δίσκος hhd αν έχεις μεγάλα αρχεία για αποθήκευση αλλά και για backup. Όσο αφορά την κάρτα γραφικών θα έδινα 15 ευρώ παραπάνω για την msi gaming X που είναι καλύτερη υλοποίηση (δεν ξέρω αν σε παίρνει το budget για 2060). Τί monitor έχει ?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε επιφύλαξη για το μαγαζί λόγω παραπόνων παλιότερα για τις διαθεσιμότητες (quickshop):

spacer.png

Για παραπάνω χώρο προσθέτει και έναν σκληρό https://quickshop.gr/ProductDetails/Computers-C/Hardware-Comp-CA21/HDDSSDSAS-CAT38/SEAGATE HARD DISK ST1000DM010 1TB HARD DRIVE 3_dot_5 INCH, SATA 600.aspx.

To λευκό κουτί το έχουν το dexter (επίσης χαμηλές διαθεσιμότητες) και το msystems (ακριβό μαγαζί) από τα μαγαζιά που ξέρω ότι στήνουν pc.

Πες μας και τι οθόνη έχει.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, teoqq είπε

Καλησπέρα σας,

Πόσταρα ένα build στη γενική συζήτηση που είδε ένας φίλος και μου προτείνατε καλύτερα να κάνω νέο νήμα γιατί παίρνει αρκετές αλλαγές το συγκεκριμένο.

Γενικά 2 λόγια για το build, να πω πως ο φίλος έτυχε και είδε ένα βιντεάκι στο youtube και κατέληξε στη σελίδα της NZΧΤ με αποτέλεσμα να "κολλήσει" στο κουτί καθώς του φάνηκαν όλα πολύ... όμορφα και περιποιημένα.. Οπότε η αλήθεια είναι πως κύρια προϋπόθεση έχουμε το συγκεκριμένο κουτί NZXT H500 (εκτός αν υπάρχει πρόταση για παρόμοιο και του το δείξω). 

Το build που βγάζει η σελίδα "έτοιμο" στο budget των 1000€ είναι αυτό:

CASE: ΝΖΧΤ Η500
COOLING: CRYORIG H7
MOTHERBOARD: ASROCK Z390M
GPU: NVIDIA GEFORCE GTX 1660Ti - MSI VENTUS XS 6G OC
CPU: INTEL CORE I5-9400F 6-CORE 2.9GHZ
PSU: SEASONIC M12II 520W Bronze
RAM: G.SKILL RIPJAWS V 8GB(2x4GB)
STORAGE: SAMSUNG 860EVO 250GB

Και όπως φανταζόμουν εγώ και μου είπατε και εσείς είναι αρκετά υπερβολικό για να διαθέσει για το συγκεκριμένο κοντά στα 1000€. Οπότε αλλάξτε της τα φώτα της συγκεκριμένης σύνθεσης σε ότι πιστεύετε ότι αγγίζει το τέλειο σε αυτό το budget των 1000€.

Ειλικρινά δεν θέλω να κάνω spamm οπότε ας διαγραφεί αν θέλετε, το βίντεο που είδε και του άρεσε το κουτί ήταν αυτό https://www.youtube.com/watch?v=Zp2Mywh9BKI 😌

Τέλος κάποιοι βασικοί όροι για τις αλλαγές που θα με προτείνετε: Θέλουμε αποκλειστικά INTEL, καλό θα ήταν από ένα μαγαζί για να γίνει και η συναρμολόγηση ή αν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε τιμή τότε μια RAM,GPU,SSD νομίζω πως μπορεί και ο ίδιος να τα περάσει οπότε τα συγκεκριμένα ας είναι και από αλλού. Λειτουργικό υπάρχει, περιφερειακά υπάρχουν (ίσως στο μέλλον πάρει νέο monitor).

Σας ευχαριστώ πολύ.

Τι μονιτορ υπαρχει και τι παιχνιδια παιζει; αν δωσει τοσα λεφτα για πισι και να εχει μονιτορ 60hz1080p ειναι λιγο φειλ. Αν παιζει competitive games(fornite, apex , pubg κλπ) να δει καποιο 144hz tn panel.

H μητρικη μου φαινεται overkill, εννοειται πως πρεπει να παει κατευθειαν σε 16gb ram(dual channel).

Σε περιπτωση που ξεκολλησει το μυαλο του παει σε ryzen 2600 με πιο φθηνη μητριικη και rtx2060

1 λεπτό πριν, tanasen01 είπε

Mε επιφύλαξη για το μαγαζί λόγω παραπόνων παλιότερα για τις διαθεσιμότητες (quickshop):

spacer.png

To λευκό κουτί το έχουν το dexter (επίσης χαμηλές διαθεσιμότητες) και το msystems (ακριβό μαγαζί) από τα μαγαζιά που ξέρω ότι στήνουν pc.

φτιαξτου και μια intel γιατι ειναι απ αυτους τους ξεροκεφαλους απ οτι φαινεται 😂

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Τον πήρα τηλ και δεν μου το σήκωσε, βάλτε και μια οθόνη (ας είναι εκτός budget) γιατί θα την πάρει σύντομα αν όχι μαζί με το σύστημα.

Δεν το ανέφερα σωστά, δεν κολλάει στο άσπρο χρώμα του κουτιού οπότε μάυρο ή μαύρο/μπλε κτλπ δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ωραίο το build με AMD αλλά αν είναι εύκολο δώστε μου και ένα με INTEL γιατί όπως αναφέρει και ο φίλος μιλάμε για ... περίπτωση! 😅😅

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, teoqq είπε

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Τον πήρα τηλ και δεν μου το σήκωσε, βάλτε και μια οθόνη (ας είναι εκτός budget) γιατί θα την πάρει σύντομα αν όχι μαζί με το σύστημα.

Δεν το ανέφερα σωστά, δεν κολλάει στο άσπρο χρώμα του κουτιού οπότε μάυρο ή μαύρο/μπλε κτλπ δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ωραίο το build με AMD αλλά αν είναι εύκολο δώστε μου και ένα με INTEL γιατί όπως αναφέρει και ο φίλος μιλάμε για ... περίπτωση! 😅😅

τι games παιζει;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, splanis είπε

τι games παιζει;

csgo,pupbg,wow, θυμάμαι παίζει και κανένα νέο τίτλο όταν βγαίνει του τύπου sniper elite, tomb raider.

Δεν είναι gamer τοπ επιπέδου δηλαδή να κοιτάει τα full fps κτλπ, απλά ας παίζουν τα παιχνίδια σχετικά άνετα ρε παιδί μου.

Δημοσ.
Στις 1/4/2019 στις 8:56 ΜΜ, tanasen01 είπε

Με intel στο ίδιο κόστος παίρνει αυτά (από το visionstudio):

spacer.png

Oθόνη αυτή που δουλεύει και με G-sync https://www.skroutz.gr/s/16210265/AOC-C24G1.html

Θα πάμε τελικά με το παραπάνω build.

Κάποια κομμάτια όπως GPU,SSD,RAM μπορεί να τα πάρουμε από αλλού να γλυτώσουμε και κανά 50ρι αν και του είπα να τα πάρουμε από το VS γιατί και εγώ από αυτό έχω κάνει 3 συστήματα (2 γραφείου πριν 1 χρόνο και ένα gaming το 2012) και είμαι ευχαριστημένος.  

Σας ευχαριστώ πολύ όλους :D

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, δεν θέλω να κάνω νέο νήμα οπότε ξεθάβω το συγκεκριμένο που είχα βοηθήσει (εσείς στην ουσία) ένα φίλο και είχαμε πάρει το παραπάνω build. Ο φίλος είναι απόλυτα ευχαριστημένος απλά τώρα που παίζουμε μαζί λίγο warzone το έχω ζηλέψει και νομίζω ήρθε ώρα να κάνω μια αγορά από την αρχή. Για να σας δώσω μια εικόνα, η αγορά που είχα κάνει το 2012 ήταν αυτή: qq.jpg.a9d5e473aae7d27a4f7387b05e3d33a5.jpg

Οι 2 προσθήκες που έχω κάνει και είμαι μέχρι και σήμερα είναι η κάρτα γραφικών, Sapphire Nitro+ RX580 και ένας σκληρός δίσκος SSD 860evo 250gb. To gaming που κάνω είναι θα έλεγα αρκετά συγκεκριμένο, δηλαδή csgo,wow οταν θυμάμαι,fm και ανάλογα με την περίοδο όπως πχ τώρα παίζω κανένα warzone και λέω να κατεβάζω και το Valorant τώρα. Το warzone δεν το παίζω στο συγκεκριμένο μηχάνημα αλλά από το xbox one s γιατί στο συγκεκριμένο pc ... δεν παίζεται. Αν και δεν είμαι αυτός που ότι παιχνίδι βγει θα το κατεβάσω για να το παίξω, θα ήθελα να μπορώ να παίζω σχετικά "ανετα" τα παιχνίδια. Ανάλογα την περίοδο τρώω κάτι φλασιές  και θέλω να παίξω κάτι καινούργιο πχ πριν κανένα μήνα έπαιξα το Detroit Become Human και έτρωγα κάποια κολλήματα σε κάποιες στιγμές. Σε όλα τα υπόλοιπα το pc μου δουλεύει μια χαρά και γι αυτό το λόγο λογικά θα το μεταφέρω στη δουλειά (eshops κτλπ), οπότε μετά από μια 8ετια νομίζω τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Το μπάτζετ μου είναι κοντά στα 800€, αν μπορούσε να προστεθεί και μια οθόνη και να μου έβγαινε όλα μαζί κοντά στο 850-900€ θα ήταν το ιδανικό. Τώρα αν αξίζει να δώσω λίγο παραπάνω θα το κάνω γιατί ξέρω ότι θα πάρω κάτι και θα το έχω πάλι καμιά 8-10 χρόνια..αν δεν χαλάσει τίποτα...

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, teoqq είπε

Καλησπέρα σας, δεν θέλω να κάνω νέο νήμα οπότε ξεθάβω το συγκεκριμένο που είχα βοηθήσει (εσείς στην ουσία) ένα φίλο και είχαμε πάρει το παραπάνω build. Ο φίλος είναι απόλυτα ευχαριστημένος απλά τώρα που παίζουμε μαζί λίγο warzone το έχω ζηλέψει και νομίζω ήρθε ώρα να κάνω μια αγορά από την αρχή. Για να σας δώσω μια εικόνα, η αγορά που είχα κάνει το 2012 ήταν αυτή: qq.jpg.a9d5e473aae7d27a4f7387b05e3d33a5.jpg

Οι 2 προσθήκες που έχω κάνει και είμαι μέχρι και σήμερα είναι η κάρτα γραφικών, Sapphire Nitro+ RX580 και ένας σκληρός δίσκος SSD 860evo 250gb. To gaming που κάνω είναι θα έλεγα αρκετά συγκεκριμένο, δηλαδή csgo,wow οταν θυμάμαι,fm και ανάλογα με την περίοδο όπως πχ τώρα παίζω κανένα warzone και λέω να κατεβάζω και το Valorant τώρα. Το warzone δεν το παίζω στο συγκεκριμένο μηχάνημα αλλά από το xbox one s γιατί στο συγκεκριμένο pc ... δεν παίζεται. Αν και δεν είμαι αυτός που ότι παιχνίδι βγει θα το κατεβάσω για να το παίξω, θα ήθελα να μπορώ να παίζω σχετικά "ανετα" τα παιχνίδια. Ανάλογα την περίοδο τρώω κάτι φλασιές  και θέλω να παίξω κάτι καινούργιο πχ πριν κανένα μήνα έπαιξα το Detroit Become Human και έτρωγα κάποια κολλήματα σε κάποιες στιγμές. Σε όλα τα υπόλοιπα το pc μου δουλεύει μια χαρά και γι αυτό το λόγο λογικά θα το μεταφέρω στη δουλειά (eshops κτλπ), οπότε μετά από μια 8ετια νομίζω τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Το μπάτζετ μου είναι κοντά στα 800€, αν μπορούσε να προστεθεί και μια οθόνη και να μου έβγαινε όλα μαζί κοντά στο 850-900€ θα ήταν το ιδανικό. Τώρα αν αξίζει να δώσω λίγο παραπάνω θα το κάνω γιατί ξέρω ότι θα πάρω κάτι και θα το έχω πάλι καμιά 8-10 χρόνια..αν δεν χαλάσει τίποτα...

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα,

πουλας αυτό που έχεις τώρα και πας σε :

image.png.c133c9b632610a80af4f70cf658fab2b.png

Το οποίο θα σε καλύψει για 1080p gaming σε όλους του τιτλους.

Οθόνη: https://www.skroutz.gr/s/20634137/Dell-SE2419HR.html (IPS panel, 75Hz, 5ms, Freesync)

Επεξ/σία από c_access
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, c_access είπε

Καλησπέρα,

πουλας αυτό που έχεις τώρα και πας σε :

image.png.c133c9b632610a80af4f70cf658fab2b.png

Το οποίο θα σε καλύψει για 1080p gaming σε όλους του τιτλους.

Οθόνη: https://www.skroutz.gr/s/20634137/Dell-SE2419HR.html (IPS panel, 75Hz, 5ms, Freesync)

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, ξέχασα να αναφέρω ότι καλό θα ήταν να τα πάρω από το ίδιο κατάστημα για να έχω και το στήσιμο. Ότι έχω πάρει τότε ήταν από το vision-studio λόγω ότι είμαι δίπλα από Θεσσαλονίκη, αυτά από ποιο κατάστημα είναι; (Δεν είναι υποχρεωτικό να τα πάρω από το vs πάλι.)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teoqq είπε

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, ξέχασα να αναφέρω ότι καλό θα ήταν να τα πάρω από το ίδιο κατάστημα για να έχω και το στήσιμο. Ότι έχω πάρει τότε ήταν από το vision-studio λόγω ότι είμαι δίπλα από Θεσσαλονίκη, αυτά από ποιο κατάστημα είναι; (Δεν είναι υποχρεωτικό να τα πάρω από το vs πάλι.)

Από digital master,κάνουν δωρεάν συναρμολόγηση και δώρο windows 10

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, c_access είπε

Από digital master,κάνουν δωρεάν συναρμολόγηση και δώρο windows 10

Τέλεια, σε ευχαριστώ πολύ.

Οπότε προχωράω κανονικά με αυτή τη πρόταση. Χρειάζεται να περιμένω και καμιά άλλη; Μην με παρεξηγήσεις φίλε μου καθώς βλέπω από άλλα νήματα ότι έχεις βοηθήσει αρκετό κόσμο, απλά πάω στα τυφλά γι αυτό ρωτάω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...