sphinxgr Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε μια χαρά δηλαδή το δημόσιο. Κληρονομεί αλλά δε χρωστάει. Και αν δε βγει άκρη σε μια τέτοια περίπτωση τι γίνεται. Χωρίζεις το σπίτι στα 2 με συρματόπλεγμα και μένεις στο μισό σπίτι αφού το άλλο μισό ανήκει στο δημόσιο; Το χρησιμοποιείς όπως εσύ θες, αλλά έχει το δικαίωμα ο κληρονόμος (δημόσιο) να έρθει μετά απο χρόνια και να ζητήσει χρήματα για την εκμετάλλευση του ποσοστού του (αν το νοικιάζεις, το ποσοστό του ενοικίου * όλους τους μήνες κλπ).
SB_1957 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 15 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Αν μπορεί ο αδερφός που έχει ήδη 50%,: να αγοράσει το υπόλοιπο 50% της οικίας, που τελικά θα πάει στο Δημόσιο γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος κληρονόμος ή να κάνει διακανονισμό προκαταβολικά με τις τράπεζες και μετά να κάνει αποδοχή κληρονομιάς Το σενάριο είναι υπαρκτό και τρέχει αυτή τη στιγμή. Να τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα. Το σπίτι ανήκε σε δύο αδέρφια και όταν πέθαναν το κληρονόμησαν τα παιδιά τους, δηλαδή ξαδέλφια; Ο ένας αδελφός είχε χρέος και άρα το παιδί του κληρονομώντας το σπίτι κληρονομεί και το χρέος; Αν κάνει αποποίηση η κληρονομιά πάει στον επόμενο συγγενή, που μάλλον είναι ο ξάδελφος; Αν κάνει και αυτός αποποίηση το μισό σπίτι πάει στον αμέσως επόμενο συγγενή και αν κάνουν αποποίηση όλοι οι επόμενοι στη σειρά συγγενείς καταλήγει στο δημόσιο και θες να μάθεις αν μπορεί να το αγοράσει από το δημόσιο;
overpower Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Να τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα. Το σπίτι ανήκε σε δύο αδέρφια και όταν πέθαναν το κληρονόμησαν τα παιδιά τους, δηλαδή ξαδέλφια; Ο ένας αδελφός είχε χρέος και άρα το παιδί του κληρονομώντας το σπίτι κληρονομεί και το χρέος; Αν κάνει αποποίηση η κληρονομιά πάει στον επόμενο συγγενή, που μάλλον είναι ο ξάδελφος; Αν κάνει και αυτός αποποίηση το μισό σπίτι πάει στον αμέσως επόμενο συγγενή και αν κάνουν αποποίηση όλοι οι επόμενοι στη σειρά συγγενείς καταλήγει στο δημόσιο και θες να μάθεις αν μπορεί να το αγοράσει από το δημόσιο; Παμε παλι. Το σπιτι ανηκει απο 50% σε 2 αδερφια. Πεθανε ο ενας, και επειδη ειχε χρεη, εκαναν ολοι αποποιηση κληρονομιας. Ο αλλος αδερφος, με το υπολοιπο 50%, θελει να το αγορασει για να το εχει ολο το ακινητο στο ονομα του. Εχει γινει ΗΔΗ η αποποιηση, ειναι στην διαδικασια ευρεσης τροπου αγορας του 50% απο το δημοσιο.
SB_1957 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 9 λεπτά πριν, overpower είπε Παμε παλι. Το σπιτι ανηκει απο 50% σε 2 αδερφια. Πεθανε ο ενας, και επειδη ειχε χρεη, εκαναν ολοι αποποιηση κληρονομιας. Ο αλλος αδερφος, με το υπολοιπο 50%, θελει να το αγορασει για να το εχει ολο το ακινητο στο ονομα του. Εχει γινει ΗΔΗ η αποποιηση, ειναι στην διαδικασια ευρεσης τροπου αγορας του 50% απο το δημοσιο. OK Δύσκολη περίπτωση όντως, γιατί το δημόσιο, δηλαδή ο ΔΥ που θα το χειριστεί, θα πει αν το ήθελες το σπίτι να μην έκανες αποποίηση και να πλήρωνες και το χρέος!!! Τώρα θεωρητικά, βγαίνει σε πλειστηριασμό, αλλά σαν διαδικασία μάλλον θα χρονίσει! Εύχομαι να βρείτε λύση το συντομότερο και να μην είναι πολυέξοδη.
*Kopanos* Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ωραίος ο TS θέλει να γλυτώσει το χρέος αλλά να μην χάσει το σπίτι. Εγώ αν ήμουν το δημόσιο θα πούλαγα το 50% του σπιτιού 150k Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από *Kopanos*
asmilon Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε Ωραίος ο TS θέλει να γλυτώσει το χρέος αλλά να μην χάσει το σπίτι. Εγώ αν ήμουν η τράπεζα θα πούλαγα το 50% του σπιτιού 150k Tι σχεση εχει η τραπεζα, απο την στιγμη που δεν υπαρχει καποια υποθηκη; Το 50% ανηκει στον TS και το 50% στο δημοσιο, λογω της αποποιησης που εκαναν ολοι οι νομιμοι κληρονομοι. Οσον αφορα το χρεος δεν νομιζω να ειναι παραλογο να μην θελει καποιος να φορτωθει ενα χρεος 100.000€ που δεν δημιουργησε ο ιδιος, μονο και μονο για να εχει το ήμισυ ενος σπιτιου που εχει αξια 50.000€. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από asmilon 2
*Kopanos* Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, asmilon είπε Οσον αφορα το χρεος δεν νομιζω να ειναι παραλογο να μην θελει καποιος να φορτωθει ενα χρεος 100.000€ που δεν δημιουργησε ο ιδιος, μονο και μονο για να εχει το ήμισυ ενος σπιτιου που εχει αξια 50.000€. Θα μπορούσε τότε να το αγοράσει από τον αδερφό του πριν πεθάνει. Ο τρόπος του TS εμένα μου φαίνεται λαμογια.
sphinxgr Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε Ωραίος ο TS θέλει να γλυτώσει το χρέος αλλά να μην χάσει το σπίτι. Εγώ αν ήμουν το δημόσιο θα πούλαγα το 50% του σπιτιού 150k Οικονομολόγος να υποθέσω? Μόνο ένας οικονομολόγος μπορεί να σκεφτεί να πουλήσει το 50% οικίας, αξίας 50.000€, στις 150.000€ μέσω πλειστηριασμού. Επίσης μόνο ένας οικονομολόγος μπορεί να προτείνει να πάρεις χρέη 100.000€ για να σου δώσουν το 50% οικίας, αξίας 50.000€!!! Μάλλον το δημόσιο / τράπεζες κλπ είναι ηλίθιο που οικίες αξίας 50.000€, τις πουλάει τελικά 25.000€... 3 λεπτά πριν, *Kopanos* είπε Θα μπορούσε τότε να το αγοράσει από τον αδερφό του πριν πεθάνει. Ο τρόπος του TS εμένα μου φαίνεται λαμογια. Την περίπτωση να πεθάνει κάποιος χωρίς να το προγραμματίσουμε, δεν παίζει ε...? Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από sphinxgr 1
GREGORYMO Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Προσπαθώ, να καταλάβω. Χρωστούσε 100.000€ σε τράπεζες, ΧΩΡΙΣ να είναι υποθηκευμένο το σπίτι ???
sphinxgr Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 17 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Προσπαθώ, να καταλάβω. Χρωστούσε 100.000€ σε τράπεζες, ΧΩΡΙΣ να είναι υποθηκευμένο το σπίτι ??? Τράπεζες = πολλές πιστωτικές + μικρά δάνεια απο παλιά
asmilon Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Ενα αλλο σεναριο φανταζομαι θα ηταν οτι εχει βαλει υποθηκη καποιο αλλο ακινητο που ειχε στην κατοχη του...
Narayan Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 21 ώρες πριν, *Kopanos* είπε Θα μπορούσε τότε να το αγοράσει από τον αδερφό του πριν πεθάνει. Ο τρόπος του TS εμένα μου φαίνεται λαμογια. 21 ώρες πριν, sphinxgr είπε Την περίπτωση να πεθάνει κάποιος χωρίς να το προγραμματίσουμε, δεν παίζει ε...? Έχω την εντύπωση πως αν είχε χρέη ο 'σχωρεμένος και πούλαγε το ακίνητο στον αδερφό του, θα μπορούσαν οι πιστωτές να πάνε στα δικαστήρια ή τον ίδιο ή τον αδερφό, επειδή πιθανότατα η πράξη έγινε κακοβούλως, για να αποφύγει να του το κατασχέσουν δηλαδή.
GREGORYMO Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Τράπεζες = πολλές πιστωτικές + μικρά δάνεια απο παλιά Άρα, μπορούσε να πουλήσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!
asmilon Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Άρα, μπορούσε να πουλήσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ!! Και να μπορουσε να πουλησει δε σημαινει οτι ο αλλος μπορει να αγορασει εκεινη την στιγμη. Και ποσο να ενδιαφερεται ενας τριτος αγοραστης να παρει το 50% ενος σπιτιου;
sphinxgr Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Το τι μπορούσε και τι όχι δεν μας απασχολεί γιατί ο άνθρωπος ήταν νέος και πέθανε ξαφνικά. Είχε δουλειά καλή, τα χρέη ήταν εξυπηρετούμενα και μπορούσε να τα αποπληρώσει. Πέθανε όμως!!! Δεν υπήρχε κανένας σκοπός να πουλήσει ή να εκμεταλλευτει κάποιον. Τον πρόλαβε ο θάνατος όμως. Γίνονται κ αυτά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα