tz3s Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 30 λεπτά πριν, tounion είπε Δεν γίνεται να απορρίπτεις ότι δεν σε συμφέρει... Φυσικά και έχει σχέση.. όλα ειναι κάτι σε σχέση με ένα άλλο... Είσαι μικρός γιατί ο δίπλα είναι μεγάλος... Εσύ συγκρίνεις τα ενοίκια στο Βέλγιο και στη Γερμανία με την Ελλάδα αλλά το βιοτικό επίπεδο και οι μισθοί δεν έχουν σχέση... Δεν σε νοιάζει το ένα, δεν σε νοιάζει το άλλο... Εντάξει πες μας ότι προσκυνάς μόνο το χρήμα και τίποτα αλλο, γούστα είναι αυτά.. όπως τη βρίσκεις. Επίσης να ξέρεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό απ' αυτά που νοικιαζονται στο airbnb ανήκουν ήδη σε πολυεθνικές εκατομμυρίων που έχουν αγοράζει μαζικά ολόκληρα τετράγωνα και εκεί παίζεται το χοντρό παιχνίδι οπότε εντάξει εσύ με το 1 σπίτι για Airbnb μην τρελενεσαι και τη βλέπεις επιχειρηματίας και η ανάπτυξη στη χώρα... Εγω πλεον με το κανενα σπιτι απο το Airbnb... Μολις το εβγαλα για να το νοικιασω σε γνωστο μου. Με μιση καρδια γιατι πλεον δεν θα εχω δικο μου χωρο καθε φορα που θα γυρναω Αθηνα. *δεν με συμφερει κατι* Δεν συγκρινα εγω... ζητησαν και εδωσα τα στοιχεια για το Βελγιο που το ζω προσωπικα καθως τωρα αλλαζω και σπιτι και τα ξερω ακριβως. Οσο για το ποιοι ειναι ιδιοκτητες... Οταν εφυγα περσι και μπηκα στο κολπο, ηταν Ιουνιος. Η γνωστη σελιδα των Host στο fb ειχε 12χιλιαδες... Πλεον εχει 25000. Ολοι αυτοι δεν ειναι πολυεθνικες. Και ξαναλεω οπως και πριν... ΠΡΕΠΕΙ να μπουν περιορισμοι. Μπαμ ειναι αυτο και βοηθησε, αλλα οπως καθε φορα, λογω του οτι ειμαστε Ελληνες, λογω της κρισης οταν βλεπουμε κατι τετοια παμε και πεφτουμε ολοι με τα μουτρα
pontez2 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 17 ώρες πριν, tz3s είπε Εχετε δικιο... καλυτερα να τα παιρνουν οι πολυεθνικες εκατομμυριων / ιδιοκτητες ξενοδοχειων και οχι οι αλητες γειτονες... Δεν ειναι λιγο οι ανακαινισεις που εγιναν... δεν ξανανιωσαν μονο οι μηχανικοι αλλα εδωσαν μια ανασα σε εταιριες του κλαδου πρακτικερ κτλ και στους χιλιαδες εργαζομενους... Δεν ειναι λιγο τα 200 ευρω (το σπιτι) για τον Γιωργακη που μεχρι χθες παλι μαυρα δουλευε σε δουλειες δεξια και αριστερα ή που ηταν μεσιτης σε τελειωμενη αγορα... Δεν ειναι λιγο το χρημα που ηρθε και ερχεται Ελλαδα απο ξενο χρημα για σπιτια ανω των 250K για να παρουν golden visa... (εδω ξεπουλησαμε λιμανια, το αν θα εχει ελληνικο διαβατηριο ο Τονι μας πειραξε!!!) Δεν ειναι λιγο οτι επιτελους ανοιξε η αγορα σπιτιου... Δεν ειναι λιγο φιλε μου... Oπως σου έγραψα και χθες, βασίζεσαι σε στοιχεία που υποθέτεις οτι υπάρχουν, βασίζομαι σε στοιχεία επίσημου συνεδρίου που ασχολείται με αυτο το θέμα. Επίσης χρησιμοποιείς στοιχεία που σου έγραψα νωρίτερα για αρνητικό σκοπό, ως θετικά.
tz3s Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 15 λεπτά πριν, pontez2 είπε Oπως σου έγραψα και χθες, βασίζεσαι σε στοιχεία που υποθέτεις οτι υπάρχουν, βασίζομαι σε στοιχεία επίσημου συνεδρίου που ασχολείται με αυτο το θέμα. Επίσης χρησιμοποιείς στοιχεία που σου έγραψα νωρίτερα για αρνητικό σκοπό, ως θετικά. Το οτι μεταφερεις ή διαβαζεις μονο αυτα που θες δεν παιζει? Ναι γιατι καθε νομισμα εχει δυο οψεις...
pontez2 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, tz3s είπε Το οτι μεταφερεις ή διαβαζεις μονο αυτα που θες δεν παιζει? Ναι γιατι καθε νομισμα εχει δυο οψεις... Σου μετέφερα κάποια από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο συνέδριο. Αν έχεις την οποιαδήποτε ένσταση, εδώ είμαστε. Η ουσία ειναι μια. Θεωρεις οτι το rbnb έχει περισσότερα πλεονεκτήματα απ΄ότι μειονεκτήματα, εγώ πιστεύω το αντίστροφο. Χρησιμοποιούμε τα ιδια επιχειρήματα περίπου, ο καθένας μας για να υποστηρίξει τη θέση του. Απο μόνο του αυτό ειναι άτοπο. Η ουσία ομως ειναι οτι συμφωνεις σε κάτι που συμφωνω και εγω και ειναι το βασικότερο. Οτι πρέπει να μπουν περιορισμοί. Οπότε δεν υπάρχει λογος να διαφωνούμε εν τέλη 1
tz3s Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Η ουσία ομως ειναι οτι συμφωνεις σε κάτι που συμφωνω και εγω και ειναι το βασικότερο. Οτι πρέπει να μπουν περιορισμοί. Οπότε δεν υπάρχει λογος να διαφωνούμε εν τέλη Αυτο ακριβως... Και το θεμα ειναι οτι εκει ακριβως θα βρεθει η λυση! Συμφερει βεβαιως τους ενοικιαστες γιατι θα επιστρεψουν αρκετα σπιτια στα ενοικια, συμφερει και τους ''host'' επειδη, αντικειμενικα, δεν ειναι ολα τα σπιτια για τουριστικα και πολυ απο αυτους εχουν ριξει τιμες στα 20αρια απλα και μονο για να εχουν κρατησεις. Αυτο παει αλυσιδα, γιατι θα κατεβασει και ο διπλανος απο την στιγμη που η προσφορα εχει ανεβει δραματικα σε αριθμους σε σχεση με την ζητηση στην βραχυχρονια. Και ολο αυτο το μπαμ βοηθησε γιατι επεσε χρημα, σε περιοχες που μονο τρελος θα εριχνε χρημα πριν (Μεταγουργειο π.χ.), και μετα θα υπαρχουν σωστα σπιτια για ενοικιαση. Αρκει βεβαια να περασουν οι εκλογες, γιατι προ εκλογων ξερουμε... Απο την αλλη ... πρεπει να μπουν περιορισμοι σωστοι και οχι του αλλου ακρου οπως εγινε στην Μαδριτη. Μην ξεχναμε τον τουρισμο εξαγουμε!
Mhlogiatros Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Σε αυτες οι εταιριες διαχειρησης "τουριστικα γραφεια" πρεπει να τρεχει πολυ μαυρο χρημα ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 1 hour ago, pontez2 said: Η ουσία ομως ειναι οτι συμφωνεις σε κάτι που συμφωνω και εγω και ειναι το βασικότερο. Οτι πρέπει να μπουν περιορισμοί. Οπότε δεν υπάρχει λογος να διαφωνούμε εν τέλη Το "πρόβλημα" δεν θα είναι οι περιορισμοί αλλά η ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου στις μακροχρόνιες ενοικιάσεις. Οπότε ουσιαστικά ή θα το νοικιάζεις στο max επιτρεπτό όριο ημερών για Airbnb ανά χρόνο (και μετά θα αραχνιάζει ενώ τρέχουν πάγια) ή θα παίζεις αποκλειστικά με μακροχρόνιες. Ενδιάμεση κατάσταση θα είναι σχεδόν αδύνατη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα