Προς το περιεχόμενο

airbnb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Οι διαχειριστές καταλυμάτων (hosts) θα πρέπει να είναι κάτοχοι

Πανεπιστημιακού πτυχίου ή ΤΕΙ, τριών ξένων γλωσσών, και να διαθέτουν

πιστοποιημένη γνώση Skype Business ή τουλάχιστον Microsoft Outlook και

Gmail. H αναγνώριση της ιδιότητας του superhost θα προϋποθέτει επαρκή γνώση

(γραφής και ανάγνωσης) της κινεζικής γλώσσας.  Ok ....

Αυτό ηταν το κορυφαίο,μέχρι εκεί παλευοταν.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jmmys είπε

Αυτό ηταν το κορυφαίο,μέχρι εκεί παλευοταν.

δηλαδη παλευοταν μεχρι ακριβως πανω απο αυτο που εκανε quote?

4.      Για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών ετησίως. Μετά το διάστημα αυτό

θα μπορούν να διατίθενται μόνον δωρεάν σε ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές

και κατόχους διεθνούς ή εθνικής κάρτας απορίας (green card).

😂🤣

Δημοσ.

ενταξει εσυ θεωρεις οτι εχει αδικο?Η θεωρεις οτι επειδη υπαρχουν μερικοι κακοι χοστ θα πρεπει να καουν ολοι?εγω στην θεση των χοστ χιλιες φορες μετα απο αυτο να δωσω το ακινητο στην μπουκινγκ και ας βγαζω καποια λιγοτερα παρα να υποκιπτα σε κανονισμους "νταβατζιλικιου".Στην τελικη δικο τους ειναι το ακινητο οτι θελουν το κανουν

Ασε που στην τελικη αν εξαιρεσεις καποια σημεια υπερβολης μια χαρα τα λεει

Δημοσ.

Όντως σώθηκαν κάτι τύποι που υποστηριζαν οτι έχουν 50 ακίνητα και δεν έχουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ :P :P 

Ό,τι ισχύει στην Ισπανία θα γίνει και εδω κάποια στιγμη να τελειώνουμε με αυτη την ιστορία. Ξαφνικά γίναμε Ιρλανδία εδω πέρα και δεν υπάρχει διαμέρισμα να μείνεις ή να αγοράσεις!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

σορυ αλλα σε ολη την ευρωπη ετσι ειναι.Για να μεινεις σε ευρωπαικη πολη ή θα πληρωσεις αστρονομικα ποσα ή θα μεινεις σε μια τρυπα-τρωγλη πληρωνοντας ενοικιο 350-400 ευρω ή οπως ολος ο κοσμος θα μεινεις στα περιχωρα και θα παιρνεις τρενο μετρο για να πας στο κεντρο.Μπορω με ανεση να μιλησω οτι αυτο συμβαινει σε Γαλλια,Πορτογαλια,Γερμανια,Ισπανια που εχω ατομα τα οποια κατοικουν σε αυτες τις χωρες και τις εχω επισκεφτει για να πω οτι οντως το ειδα και συμβαινει.

Εμεις για πιο λογο να διαφερουμε δηλαδη οι μαγκες?Οτι μας βολευει απο ευρωπη το θελουμε οτι δεν μας βολευει το απορριπτουμε σαν παραλογη τακτικη

• Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

σορυ αλλα σε ολη την ευρωπη ετσι ειναι.Για να μεινεις σε ευρωπαικη πολη ή θα πληρωσεις αστρονομικα ποσα ή θα μεινεις σε μια τρυπα-τρωγλη πληρωνοντας ενοικιο 350-400 ευρω ή οπως ολος ο κοσμος θα μεινεις στα περιχωρα και θα παιρνεις τρενο μετρο για να πας στο κεντρο.Μπορω με ανεση να μιλησω οτι αυτο συμβαινει σε Γαλλια,Πορτογαλια,Γερμανια,Ισπανια που εχω ατομα τα οποια κατοικουν σε αυτες τις χωρες και τις εχω επισκεφτει για να πω οτι οντως το ειδα και συμβαινει.

Εμεις για πιο λογο να διαφερουμε δηλαδη οι μαγκες?Οτι μας βολευει απο ευρωπη το θελουμε οτι δεν μας βολευει το απορριπτουμε σαν παραλογη τακτικη

Oχι...Αυτό ισχύει μονο σε Ιρλανδία, Λονδίνο και στο κέντρο του Παρισίου.

Στις υπόλοιπες χωρες τα ενοίκια ειναι σαφώς ανεβασμένα αλλά έχουν να κάνουν και με την οικονομικη κατάσταση της εκάστοτε χώρας.

Εμεις δεν έχουμε ουτε την αναπτυξη της Ιρλανδίας, ούτε ειμαστε Λονδίνο, ούτε φυσικά ειμαστε Παρίσι.

Το ότι ειμαστε Ευρωπαική χώρα, δε σημαίνει οτι μπορουμε να συγκρινόμαστε με οτιδήποτε με άλλες χώρες με εντελως διαφορετικές ανάγκες, πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας.

Και τέλος πάντων, το rbnb (διοτι για αυτο συζητάμε και οχι για τα ενοικια που έχουν ανέβει καθαρά λογω rbnb) ειναι περιορισμένο στις περισσότερες Ευρωπαικές χωρες. Στην Ελλάδα για κάποιο λόγο παραμένει απόλυτα ελευθερο . 

Οπως πολύ ωραία ειπες και στο αντιστρέφω...ειμαστε μάγκες και θέλουμε να διαφέρουμε? Θέλουμε rbrb? Κάντο οπως στην Ισπανία πχ.Περιορισμός. 

• Like 8
  • Sad 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Κακώς συμβαίνει (αν είναι ακριβώς έτσι που αμφιβάλω κάπως). Δεν το απορρίπτουμε σαν παράλογη τακτική γιατι δεν μας βολεύει αλλά επειδή είναι παράλογη τακτική.

Δημοσ.

Το προβλημα στην Ιρλανδια, Λονδίνο κτλ, δεν είναι το rbrn αλλά το ότι υπάρχουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, λογω της ανάπτυξης οπότε είναι λογικο να φτάνουν τα σπίτια για τους μετανάστες.

ΕΔΩ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Απλώς κάποιοι πάνε να κάνουν τους ξενοδόχους, επειδή η φορολογία τους είναι ακόμα χαμηλή. Αν δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα για ολο αυτό που έχει δημιουργηθεί, σύντομα το δημοσιο θα φορολογήσει αυτά τα κέρδη, εις διπλουν και εις τριπλουν και θα επιστρέψουμε στη φάση που παρακάλαγαν να νοικιάσουν τις τρογλες τους για 150 ευρώ!

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

ενταξει εσυ θεωρεις οτι εχει αδικο?Η θεωρεις οτι επειδη υπαρχουν μερικοι κακοι χοστ θα πρεπει να καουν ολοι?εγω στην θεση των χοστ χιλιες φορες μετα απο αυτο να δωσω το ακινητο στην μπουκινγκ και ας βγαζω καποια λιγοτερα παρα να υποκιπτα σε κανονισμους "νταβατζιλικιου".Στην τελικη δικο τους ειναι το ακινητο οτι θελουν το κανουν

Ασε που στην τελικη αν εξαιρεσεις καποια σημεια υπερβολης μια χαρα τα λεει

Το airbnb δεν έσωσε την Ελλάδα, έσωσε τους κατόχους διαμερισμάτων σε ορισμένες περιοχές, ενώ από την άλλη μ@μησε άλλο τόσο κόσμο που ήδη υποφέρει εισοδηματικά, και έφαγε και κερασάκι στην τούρτα και την εκτίναξη των μισθίων 

Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαι κατά του airbnb, είμαι υπέρ με συγκεκριμένους κανόνες 

Πάντως δεν ισχύει το "δικό μου είναι το κάνω ότι θέλω" 

Αυτό ισχύει για μονοκατοικίες όχι για μεμονωμένα διαμερίσματα 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αυτό ισχύει για μονοκατοικίες όχι για μεμονωμένα διαμερίσματα 

Πάνω σε αυτό, έχει ηδη δικαιωθει συγκροτημα για τη περιπτωση ιδιοκτητη που ειχε κάνει το σπιτι του rbnb

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/235624/telos-stin-enoikiasi-meso-airbnb-evale-dikastirio-tis-thessalonikis-apozimiosi-stous-geitones

Οι μυνησεις ειναι πολυ συχνές πλέον. Και αυτο συμβαίνει διοτι η κατάσταση ειναι χύμα.

https://www.alfavita.gr/koinonia/275507_sta-mahairia-kai-sta-dikastiria-idioktites-polykatoikias-logo-airbnb

Ετσι οπως ειναι η κατάσταση, ΔΕΝ μπορουν τα διαμερισματα σε κοινοβιες πολυκατοικίες να ειναι rbrn....

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisxkar είπε

Πραγματικά είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι οι μισθοί στα 400€ και το ενοίκιο στα 500€. Επίσης είναι ακόμη πιο φυσιολογικό τα ίδια σπιτια που τα νοίκιαζαν Χ ευρω, δέκα χρόνια αργότερα χωρίς καμία βελτίωση στο σπιτι να ζητάνε Χ επί 3

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...