Προς το περιεχόμενο

nforce 2 και ΑΤΙ (ασυμβατότητα?)

evkar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά καλησπέρα,

αγοράσα προχθές έναν Barton 2600+ με μητρική Asus A7N8X-X . Ενώ η εγκατάσταση πήγε καλά , μόλις ενεργοποιούνται οι drivers της ΑΤΙ (είναι μια 9600ΧΤ) όλο το σύστημα καταρρέει. Η μητρική έχει το απλό chipset nforce 2 και όχι την έκδοση ultra ,αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο . Για το chipset χρησιμοποιώ τους τελευταίους οδηγούς 3.13 , χωρίς τους οδηγούς των δίσκων , όπου έχω αφήσει της microsoft . έχει κανείς καμιά ιδέα , τι διάολο μπορεί να συμβαίνει?

Δημοσ.

η κάρτα γραφικών είναι της Asus , Όταν λέω καταρρέει εννοώ ότι μόλις μπαίνει στα windows , αντί για το wallpaper(ελληνιστί =επιφάνεια εργασίας) εμφανίζεται μαύρη (όχι μπλέ ) οθόνη, και τέλος κολλάει το μηχανάκι. Οπότε πρέπει να ξαναμπώ σε safe mode , να απεγκαταστήσω τους catalyst 4.10 και μετά ΧΩΡΙΣ καθόλου οδηγούς , αλλά μόνο με τους βασικούς του λειτουργικού μπαίνει κανονικά.

Α, και κάτι τελευταίο , άν βάλω κάρτα nvidia , (μια παλιά GF3 TI 200) το σύστημα δουλέυει ρολόι . Bios έχει την έκδοση 1006 .

Δημοσ.

Όχι μόνο μαύρη, αλλά και πάνω υπάρχουν δυο άσπρες τελίες ε;

ΟΚ αυτό φαντάστηκα. Το έπαθα και γω με μια 8rda+ και μια Asus 9600XT. Υπάρχει προφανώς κάποια ασυμβατότητα μεταξύ συγκεκριμένων μητρικών με το nforce και τη Asus 9600XT. Η πλάκα είναι οτι μια απο της μητρικές στην οποία εμφανίζεται το εν λόγω πρόβλημα συχνότατα είναι η δικιά σου. Τι να πεις δηλαδή ίδια εταιρία μητρικής και κάρτας γραφικών και όμως... Φίλε εγώ πάλεψα μια βδομάδα, clean install και τα σχετικά και λύση βιώσιμη δε βρήκα. Οπότε γύρνα τη πίσω και πάρε άλλης εταιρίας XT

******Δε συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, είναι αν θα σου κάτσει. Δεν έχω γνώση για το αν έχει να κάνει με τη revision του chipset ή κάτι ανάλογο...

Δημοσ.

Ειναι γνωστη αυτη η ασυμβατοτιτα εδω και 2 μηνες. Το εμαθα απο ενα φίλο μου που πηγε στο ΠΛΑΙΣΙΟ (ευτυχως δεν επεσε σε ασχετο) για να τιν αγορασει και ο πωλητης αμεσως τον ρωτησε τι M/B εχει. Σκέψου ποσες επιστροφες φαγανε και το μαθανε!

Δημοσ.

λοιπόν παιδιά ,

ψάχνοντας στα διάφορα fora "ακούστε" που κετέληξα. Το πρόβλημα υπάρχει ειδικά στις Asus XT και έχει να κάνει με τον video driver . όπως ίσως ξέρετε η σειρά ΧΤ έχει και βίντεο , οπότε όταν πάει να φορτώσει τον οδηγό του βίντεο ,εκεί χαλάει το πράγμα . Είναι γνωστό και στην Asus (που όπως πάντα , αν και έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα , και στην ΑΤΙ ). θα λυθεί ,λέει, με καινούργιο Bios από την Asus. καλά κρασά !!!!!

Δημοσ.

Δεν πιστευω οτι φταει η ASUS αλλα η NVIDIA με το chipset της κατι μου μυριζει οτι εχει γινει σκοπιμα για να στρεψουν την αγορα σε vga NVIDIA

Δημοσ.

k_w_t ΙΣΩΣ να είχες δίκιο αν αυτό συνέβαινε σε όλες τις ΑΤΙ. Αλλά δεδομένου ότι μόνο τα τζίνια της Asus "κατάφεραν" το συγκεκριμένο πρόβλημα, ε δε νομίζω να φταίνε, ούτε οι μηχανικοί της Nvidia ούτε αυτοί της Ati. Οι παπάρες της Asus φταίνε που το παίζουν και μάγκες και δε γουστάρουν την αρχική σχεδίαση των πλακετών της Ati αλλά έχει δικές της. Λες και οι της Hercules ας πούμε είναι μ@λ@κες και ακολουθούν την πεπατημένη

Δημοσ.

Ισως να εχεις δικιο LL_NEO γιατι η ASUS δεν ειναι οπως παλια εχει χασει 3 βασικους σχεδιαστες της ενa στην Albatron 1 microsoft και εναν η matsusita(panasonic) οποτε εχει χασει απο την αιγλη που ειχε παλια

Δημοσ.

παιδιά , η οριστική λύση στο πρόβλημα είναι πολύ απλά, όπως λέει και ένας φίλος παραπάνω , ΝΑ ΜΗΝ πάρετε ΧΤ από την Asus. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ασυμβατότητα με κάρτες ΑΤΙ , παρά μόνο με τις κάρτες της ηλίθιας της Asus, προφανώς επειδή η τελευταία δεν ακολουθεί τον αρχικό σχεδιασμό της ΑΤΙ αλλά κάνει "ταρζανιές ". Και να σκεφτεί κανείς ότι και η μητρική είναι της ίδιας εταιρείας. Με μια ταπεινή Powercolor 9600 pro (την αργή έκδοση με 256ΜΒ) όλα δούλεψαν μια χαρά. Τι να πει κανείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...