Προς το περιεχόμενο

Συνεργεία Εγκατάστασης LPG

Wakka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κύριοι,

Θα ήθελα να ρωτήσω για όσους έχουν ανάλογη εμπειρία με θέματα εγκατάστασης υγραερίου κίνησης, που υπάρχουν καλά συνεργεία ώστε να γίνει σωστή η εγκατάσταση υγραερίου (εντός Αττικής) και ποιο ήταν το κόστος για την εγκατάσταση. Στην αρχή είχα σκεφτεί τον Τσοπελογιάννη αλλά έχω διαβάσει από τα καλύτερα μέχρι και τα χειρότερα οπότε το αποφεύγω. Η εγκατάσταση είναι να γίνει σε ένα Opel Corsa 1200 κυβικών μοντέλο του 2001 και θέλω να κάνω αυτή την μετατροπή γιατί την εβδομάδα κάνω περίπου 300km.

Υ.Γ.: Αν έχει ξαναγίνει αυτό το θέμα, αν είναι εύκολο να μου δοθεί κάποιο ανάλογο link.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, terry308 είπε

Αν κυκλοφορείς εντός Αθηνών δες για εγκατάσταση φυσικό αέριο. 

Είτε εντός Αθήνας, είτε εκτός Αθήνας, είτε φυσικό αέριο, είτε υγραέριο, πρέπει να του προτείνεις κάποιο αξιόπιστο συνεργείο, γιατί αυτό μας ρωτά ο φίλος…

• Like 1

25 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Είτε εντός Αθήνας, είτε εκτός Αθήνας, είτε φυσικό αέριο, είτε υγραέριο, πρέπει να του προτείνεις κάποιο αξιόπιστο συνεργείο, γιατί αυτό μας ρωτά ο φίλος…

Δεν μένω Αθήνα 

Στη σελίδα της fisikon υπάρχει λίστα 

http://www.fisikon.gr/synergia/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοστος να υπολογιζεις για πολύ καλο συστημα με μπεκ τυπου βενζίνης και ΚΤΕΟ με ΦΠΑ καπου στα 800-1000 ευρω

Για αυτόν που ανεφερες κι εγω εχω ακουσει διαφορετικες γνωμες αλλα οι πιο πολλες αρνητικες.

Για εγκατασταη σου στελνω pm

Εχω σε 3 αμαξια υγραεριο στην οικογενεια

Δυο παλια Audi TT (2000) και ένα Honda CRV του 2008

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Wakka είπε

Καλησπέρα κύριοι,

Θα ήθελα να ρωτήσω για όσους έχουν ανάλογη εμπειρία με θέματα εγκατάστασης υγραερίου κίνησης, που υπάρχουν καλά συνεργεία ώστε να γίνει σωστή η εγκατάσταση υγραερίου (εντός Αττικής) και ποιο ήταν το κόστος για την εγκατάσταση. Στην αρχή είχα σκεφτεί τον Τσοπελογιάννη αλλά έχω διαβάσει από τα καλύτερα μέχρι και τα χειρότερα οπότε το αποφεύγω. Η εγκατάσταση είναι να γίνει σε ένα Opel Corsa 1200 κυβικών μοντέλο του 2001 και θέλω να κάνω αυτή την μετατροπή γιατί την εβδομάδα κάνω περίπου 300km.

Υ.Γ.: Αν έχει ξαναγίνει αυτό το θέμα, αν είναι εύκολο να μου δοθεί κάποιο ανάλογο link.

Το εντος αττικης ειναι πολυ γενικο.Που σε βολευει παραπανω;Να σκεφτεις οτι θα πρεπει να αφησεις το αυτοκινητο δυο μερες, οποτε αν το χρειαζεσαι πρεπει να βρεις καποιον που να σου παρεχει αυτοκινητο για οσο διαστημα γινεται η εγκατασταση.Το κοστος δεν θα ξεπερασει τα 650-700 ευρω(αρκετοι παρεχουν δωρεαν το κτεο και την εκδοση νεας αδειας),αν η μηχανη σου δεν ειναι τουρμπο ή απο τις ευαισθητες.

Επεξ/σία από chsam

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Wakka είπε

Καλησπέρα κύριοι,

Είχα ίδιο αμάξι με τον 1200cc κινητήρα.

Να ξέρεις είναι συμβατό στο υγραέριο , αρκεί να ευθμιστεί σωστά 

Κόστος να υπολογίζεις ~850-900€ 

Για εγκαταστάτη γνωρίζω στο Περιστέρι .

Να έχεις υπ όψιν ότι το αμάξι πρέπει δουλεύει άριστα στη βενζίνη πριν τοποθετηθει υγραέριο .

Διάβασε και εδώ :

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 1

Καλησπέρα, εγώ πριν 2 εβδομάδες περίπου το πήγα σε Τσαπελογιάννη, μέσα σε 1 ημέρα μου το έκαναν μετατροπή. Κατά την παραλαβή διαπίστωσα προβλήματα του τύπου ότι δεν τραβάει (δεν είχε την ίδια ιπποδύναμη όπως στην βενζίνη )  και επειδή το δικό μου είναι Γαλλικό (peugeot) όπως μου είπαν θέλει ένα emulator για να βλέπω την στάθμη της βενζίνης το οποίο πιθανότατα να έχει πρόβλημα και μου δείχνει όλο λάθος ενδείξεις και ότι μου τρώει και βενζίνη ή ήθελε 4-5 φορές να βάλω για να σταθεροποιηθεί όπως μου είπαν(της τάξεως 10ρικα κάθε φορά) -  (σήμερα πιθανότατα και να σταθεροποιήθηκε - θα δείξει).
Τέλος πάντων ανοίγεις μεγάλο θέμα τουλάχιστον για εμένα, θα πρέπει να γράψουμε σύμφωνα με τις προσωπικές μας εμπειρίες για την εξυπηρέτηση που δεχθήκαμε ο καθένας ξεχωριστά, γιατί στο 2018 βρισκόμαστε κατά 99,9% γνωρίζουν για μια ριμάδα εγκατάσταση το θέμα είναι και το after sale που θα δεχθείς σε πιθανό λάθος - πρόβλημα. ωστόσο το παρών θα το ανανεώσω όταν φυσικά επιλυθεί το θέμα μου και θα γράψω εντυπώσεις - για επαγγελματισμό και εμπιστοσύνη  από την after sale εξυπηρέτηση (έχω ραντεβού για έλεγχο σε δύο ημέρες) αφού τους διατύπωσα τις ανησυχίες μου και τα προβλήματα που βλέπω (ο έλεγχος - ρύθμιση του lpg είναι δωρεάν, δεν μ είπαν για χρήματα) . 
Ωστόσο πριν κάνεις οτιδήποτε κάτσε και μίλησε με όσο το περισσότερα συνεργεία - εγκαταστάτες μπορείς  , κοίτα όλες τις εναλλακτικές , λεφτά δίνεις όλοι παρακαλάνε βρισκόμαστε στο 2018 υπάρχει εξέλιξη στην μετατροπή (σύγχρονα συστήματα) κάποια πιθανά προβλήματα που θα συναντήσεις μετά την μετατροπή να θέλει κάποια ρύθμιση στο lpg (φυσιολογικό) , μην δώσεις σε κανέναν φράγκο μέχρι να δοκιμάσεις ότι μετά την μετατροπή του δουλεύει ρολόι όπως το παρέδωσες.

continue... 

Εγώ όταν ήταν να τοποθετήσω υγραέριο, επέλεξα την εταιρία ZAVOLI.

Αυτό γιατί είχαν βάλει αρκετοί συνάδελφοι…

Την ZAVOLI την φέρνει στην Ελλάδα η autogas στην Θεσσαλονίκη.

Στην πόλη μου, έχει 5 ιδιωτικά συνεργεία που τοποθετούν το σύστημα…

Μη γνωρίζοντας κανέναν από αυτούς, τηλεφώνησα στην autogas και ζήτησα να μιλήσω με τον αρχιμηχανικό που έχει εκπαιδεύσει σχεδόν όλους τους τεχνικούς επάνω στο σύστημα…

Τον ρώτησα ευθέως ποιον από τους 5 να προτιμήσω…

Μου είπε αμέσως τον «τάδε»…

Των ρώτησα με ποιο κριτήριο τον ανέφερε…?

Μου απάντησε γιατί είναι από τους καλύτερους, και τόσα χρόνια που τοποθετεί και ρυθμίζει τα συστήματα με υγραέριο Δεν είχε ποτέ κανένα θέμα…

Ενώ σχεδόν με όλους τους άλλους συχνά αντιμετωπίζει θέματα από δυσαρεστημένους πελάτες λόγω κακής τοποθέτησης και κυριότερα λόγω κακής ρύθμισης…

Σημείωση: σε κάθε σέρβις που κάναμε, έμπαινε μέσα στο αυτοκίνητο ο τεχνικός με κουμπωμένο το λαπτοπ στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και βγαίναμε στον δρόμο για να κάνει σωστές ρυθμίσεις του υγραερίου σε πραγματικές συνθήκες…

• Like 1

1 ώρα πριν, giorgos1486 είπε

Καλησπέρα, εγώ πριν 2 εβδομάδες περίπου το πήγα σε Τσαπελογιάννη, μέσα σε 1 ημέρα μου το έκαναν μετατροπή. Κατά την παραλαβή διαπίστωσα προβλήματα του τύπου ότι δεν τραβάει (δεν είχε την ίδια ιπποδύναμη όπως στην βενζίνη )  και επειδή το δικό μου είναι Γαλλικό (peugeot) όπως μου είπαν θέλει ένα emulator για να βλέπω την στάθμη της βενζίνης το οποίο πιθανότατα να έχει πρόβλημα και μου δείχνει όλο λάθος ενδείξεις και ότι μου τρώει και βενζίνη ή ήθελε 4-5 φορές να βάλω για να σταθεροποιηθεί όπως μου είπαν(της τάξεως 10ρικα κάθε φορά) -  (σήμερα πιθανότατα και να σταθεροποιήθηκε - θα δείξει).
Τέλος πάντων ανοίγεις μεγάλο θέμα τουλάχιστον για εμένα, θα πρέπει να γράψουμε σύμφωνα με τις προσωπικές μας εμπειρίες για την εξυπηρέτηση που δεχθήκαμε ο καθένας ξεχωριστά, γιατί στο 2018 βρισκόμαστε κατά 99,9% γνωρίζουν για μια ριμάδα εγκατάσταση το θέμα είναι και το after sale που θα δεχθείς σε πιθανό λάθος - πρόβλημα. ωστόσο το παρών θα το ανανεώσω όταν φυσικά επιλυθεί το θέμα μου και θα γράψω εντυπώσεις - για επαγγελματισμό και εμπιστοσύνη  από την after sale εξυπηρέτηση (έχω ραντεβού για έλεγχο σε δύο ημέρες) αφού τους διατύπωσα τις ανησυχίες μου και τα προβλήματα που βλέπω (ο έλεγχος - ρύθμιση του lpg είναι δωρεάν, δεν μ είπαν για χρήματα) . 
Ωστόσο πριν κάνεις οτιδήποτε κάτσε και μίλησε με όσο το περισσότερα συνεργεία - εγκαταστάτες μπορείς  , κοίτα όλες τις εναλλακτικές , λεφτά δίνεις όλοι παρακαλάνε βρισκόμαστε στο 2018 υπάρχει εξέλιξη στην μετατροπή (σύγχρονα συστήματα) κάποια πιθανά προβλήματα που θα συναντήσεις μετά την μετατροπή να θέλει κάποια ρύθμιση στο lpg (φυσιολογικό) , μην δώσεις σε κανέναν φράγκο μέχρι να δοκιμάσεις ότι μετά την μετατροπή του δουλεύει ρολόι όπως το παρέδωσες.

continue... 

Συμφωνώ για το Emulator , υπάρχουν της εταιρείας ΑΕΒ.

Ωστόσο να γνωρίζεις σε 1 ημέρα εγκατάσταση συστήματος υγραερίου και σωστή ρύθμιση στο δρόμο δέν γίνεται.

Εμένα ο εγκαταστάτης το κράτησε 3 ημέρες.

Να πάς ξανά και να κάνετε έλεγχο το ρυθμίσεων στο δρόμο σε πορεία.

Υπ οψιν πρίν την εγκατάσταση οποιοδήποτε κίτ υγραερίου , το αμάξι πρέπει να δουλεύει άριστα στήν βενζίνη.

Ε΄χω υγραέριο εδώ και 3 χρόνια με 130.000 χλμ 

42 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Εγώ όταν ήταν να τοποθετήσω υγραέριο, επέλεξα την εταιρία ZAVOLI.

Αυτό γιατί είχαν βάλει αρκετοί συνάδελφοι…

Την ZAVOLI την φέρνει στην Ελλάδα η autogas στην Θεσσαλονίκη.

Στην πόλη μου, έχει 5 ιδιωτικά συνεργεία που τοποθετούν το σύστημα…

Μη γνωρίζοντας κανέναν από αυτούς, τηλεφώνησα στην autogas και ζήτησα να μιλήσω με τον αρχιμηχανικό που έχει εκπαιδεύσει σχεδόν όλους τους τεχνικούς επάνω στο σύστημα…

Τον ρώτησα ευθέως ποιον από τους 5 να προτιμήσω…

Μου είπε αμέσως τον «τάδε»…

Των ρώτησα με ποιο κριτήριο τον ανέφερε…?

Μου απάντησε γιατί είναι από τους καλύτερους, και τόσα χρόνια που τοποθετεί και ρυθμίζει τα συστήματα με υγραέριο Δεν είχε ποτέ κανένα θέμα…

Ενώ σχεδόν με όλους τους άλλους συχνά αντιμετωπίζει θέματα από δυσαρεστημένους πελάτες λόγω κακής τοποθέτησης και κυριότερα λόγω κακής ρύθμισης…

Σημείωση: σε κάθε σέρβις που κάναμε, έμπαινε μέσα στο αυτοκίνητο ο τεχνικός με κουμπωμένο το λαπτοπ στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και βγαίναμε στον δρόμο για να κάνει σωστές ρυθμίσεις του υγραερίου σε πραγματικές συνθήκες…

Ο κάθε εγκαταστάτης προτείνει και το σύστημα απο το οποίο παίρνει προμήθεια περισσότερο.

Οποιοδήποτε σύστημα τοποθετηθεί με τα κατάλληλα εξαρτήματα , και τη σωστή ρύθμιση θα δουλέψει άριστα .

Υπ, οψιν το αμάξι να μήν να δουλεύει άριστα πρίν τοποθετηθεί το υγράεριο.

Εγώ έχω Ιταλικό σύστημα .

• Like 2

8 ώρες πριν, meletis_m είπε

Συμφωνώ για το Emulator , υπάρχουν της εταιρείας ΑΕΒ.

Ωστόσο να γνωρίζεις σε 1 ημέρα εγκατάσταση συστήματος υγραερίου και σωστή ρύθμιση στο δρόμο δέν γίνεται.

Εμένα ο εγκαταστάτης το κράτησε 3 ημέρες.

Να πάς ξανά και να κάνετε έλεγχο το ρυθμίσεων στο δρόμο σε πορεία.

Υπ οψιν πρίν την εγκατάσταση οποιοδήποτε κίτ υγραερίου , το αμάξι πρέπει να δουλεύει άριστα στήν βενζίνη.

Ε΄χω υγραέριο εδώ και 3 χρόνια με 130.000 χλμ 

Ο κάθε εγκαταστάτης προτείνει και το σύστημα απο το οποίο παίρνει προμήθεια περισσότερο.

Οποιοδήποτε σύστημα τοποθετηθεί με τα κατάλληλα εξαρτήματα , και τη σωστή ρύθμιση θα δουλέψει άριστα .

Υπ, οψιν το αμάξι να μήν να δουλεύει άριστα πρίν τοποθετηθεί το υγράεριο.

Εγώ έχω Ιταλικό σύστημα .

Συμφωνώ σε αυτό αλλά δεν μου πρότεινε κανένας εγκαταστάτης κάποιο σύστημα γιατί είχα πάει σε συνεργείο που τοποθετεί μόνο zavoli...       

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/4/2019 στις 10:34 ΠΜ, Wakka είπε

Καλησπέρα κύριοι,

Γενικά τα opel προ του 2005 είναι συμβατά σε καλό επίπεδο με το υγραέριο.Μετά έχουν βγάλει αρκετά προβλήματα με βαλβίδες θέλουν σύνθετα συστήματα με ψεκασμό και άλλα.

Σου τα λέω γιατί έχω το vectra του 2005 με υγραέριο και έχω κάνει 146.000 χιλιόμετρα με υγραέριο χωρίς προβλήματα.Το μόνο ότι στα 120.000 περίπου άλλαξα τον εγκέφαλο του υγραερίου γιατί ήταν παλαιάς τεχνολογίας τα είχε παίξει και γενικά δεν ήξεραν να τον ρυθμίσουν.

Με 300 χιλιόμετρα τη βδομάδα (1200 το μήνα) θα σου έλεγα να μην μπαίνεις σε μπελάδες.Μικρό το κέρδος σχεδόν δύο χρόνια να κάνεις απόσβεση ώστε να αρχίσεις να κερδίσεις χρήματα συν το όποιο ρίσκο κάτι να σου πάει στραβά γιατί το αυτοκίνητό σου είναι 18 χρονών και να λες τι βλακεία έκανα.Αν έκανες πάνω από 20.000 χιλιόμετρα το χρόνο άξιζε το ρίσκο γιατί γρήγορα θα έμπαινες σε κέρδος.

Αν παρόλα αυτά αποφασίσεις να το βάλεις δεν θα σου πω σε ποιον (για μένα δεν υπάρχει τέλειος εγκαταστάτης αλλά μέτριοι και κακοί)  , απλά να βάλεις φτηνό σύστημα γιατί αν πας σε ακριβό θα κάνεις τρία χρόνια να το ξεχρεώσεις  :D οπότε πιάσε το αβγό και κούρευτο και να βάλεις το σύστημα που δουλεύει κυρίως ο εγκαταστάτης που θα επιλέξεις.Το δουλεύει περισσότερο άρα ξέρει να το ρυθμίσει και καλύτερα.Εγώ αυτό έκανα και δόξα το Θεό τα πάει άριστα το vectra μέχρι σήμερα.

Edit.. Και για να μην παραπονούνται οι εγκαταστάτες το ίδιο για μένα συμβαίνει και με τους μηχανικούς αυτοκινήτων (μέτριοι και κακοί):P

Επεξ/σία από papoys1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

After sale Τσαπελογιαννη, ρυθμιση υγραερίου σε 10 λεπτά, οι τυποι είναι απαράδεκτοι! Έχω ραντεβού για έλεγχο στις 10 το πρωΐ με χρόνο ελέγχου περίπου στις 3 με 4ώρες, μετά από 3,5ώρες και αφου δεν έχουν κάνει κανέναν έλεγχο ( ευτυχώς που τους ενοχλησα, ακόμη εκει θα ήμουν να περιμένω ) ακόμα τον προγραμματιστή λενε περιμένουν και δεν ξερουν Πότε θα έρθει , να περιμένω...Μετά από 10 με 15 λεπτά με φωνάζουν και μου λένε οτι είναι έτοιμο το αμάξι, σε ερώτηση μου για την 10λεπτή ρύθμιση - έλεγχο (ραντεβού απο τις 10 το πρωί για να γίνει ρυθμιση ,- έλεγχος μετά από 3,5 ώρες 10 λεπτά ,) μου είπαν οτι εχουν ιστορικο το ρυθμισε και να το παρακολουθήσω, ναι καλά,, προφανώς και δεν τα μαζεψα και έφυγα ( άλλη δουλειά δεν έχουμε, να κάνουμε ελέγχους και να κόβουμε βόλτες να χαλάμε χρήματα για έλεγχο δικό τους ) στο αμάξι οχι μόνο δεν κάνανε τίποτα αλλα το εκαναν χειρότερα, έλεος!Με τα πολλά και τα λίγα και μετά από δικές μου ενοχλήσεις και μετά από 5ώρες πάνω κάτω κάτι ρύθμιζαν και είδα βελτίωση, αν και την βόλτα ξανά κοντά τους δεν θα την γλιτώσω, λες και δεν έχουμε δουλειές, τελος παντων, οι τύποι ειναι οτι αρπάξουμε και μετά να ελέγχουμε τα αμαξια μας να πληρώνουμε μηχανικούς να κάνουμε έλεγχο στα αμάξια μας Γιατί οι εγκαταστάσεις από μεριάς τους είναι οκ, όποιος πήγαινε όλο κάποιο πρόβλημα τους λέγανε που είχανε τα αμάξια τους και μετα κάνανε ελέγχους (λογικά εαν πάει κάτι στραβά να πανε να ελέγξουν το αυτοκίνητό τους και μετά να κάνουν αυτοι έλεγχο.

Λοιπον δεν θα προτείνω το συγκεκριμένο συνεργείο, σε δικιά μου εγγατασταση απο την ημέρα που το έβαλα μέχρι τώρα δεν ειμαι ευχαριστημένος, ακόμη δεν μου έχουνε λύση τα προβλήματα μετά την εγκατάσταση, στο τελευταίο ραντεβού  μαζί τους καταλήξαμε να εξετάζουμε πιθανα προβλήματα του αυτοκινητου (όταν δουλεύω βενζίνη το αμάξι είναι οκ και εχω πρόβλημα μόνο στο υγραέριο το αμαξι φταίει)_(αυτοί από μερια τους είναι οκ πάντα) δεν γίνετε σωστός έλεγχος, ουτε στην αρχική εγκατάσταση ούτε στο after sale ,ότι να'ναι... Τελικά μόνο marketing τίποτα άλλο, δώστε τα λεφτά σας σε κάποιον που θα προσέξει το αμαξι σας (πλεον υπάρχει ανταγωνισμός), μακριά από Τσαπελογιαννη.

Επεξ/σία από giorgos1486
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...