PeterMay Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ειμαι φοιτητης 4ο ετος. Περιοδος προοδων (ενδιάμεσων εξετασεων) και μετα της 12 εχω αναγκη απο ενα τραγουδι. Η ωρα εχει παει 3:00 και δεν μπορω να σταματησω. Blodnie - Call Me/Heart of Glass/One Way or another , Joan Jett - I hate myself for loving you, ABBA - Gimme Gimme/SOS, Belle Epoque - Black Is Black, Baccara - Yes Sir I can Boogie, Eruption - One Way ticket, Pop Tops - Mamy Blue, Middle of the Road - Chipry Chipry Cheep Cheep, Olivia Newton - John Xanadu, Kim Wilde - Cambodia, Sheila - Spacer, Electric Light Orchestra - Last Train to London, Chic - Le Freak, The Pointer Sisters - Jump for my Love, Ottawan - D.I.S.C.O., RAF - Self Control, The Knack - My Sharona, Irene - Fame, Paul McCartney Michael Jackson - Say Say Say Και τόσα αλλα που ακουσα αυτο το βραδυ... ΠΩΣ γινεται ΤΟΤΕ να κοιμασασταν τα βραδια? ΤΙ ΑΚΟΥΓΑΤΕ? Και δεν εχω πειραξει καν τα ελληνικα, ουτε Bee Gees, Michael Jackson, τραγούδια Raining Men και παρόμοια που έχουν μπει σε hall of fame... Προσθέτω: The Pointer Sisters - I'm so excited, ABBA - Voules Vouz. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2019 από PeterMay 1
free@last Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μουσικάρες και τραγουδάρες, ακούγαμε. Σκέψου τότε, δεκαετίες 80 και 90 δεν υπήρχε ίντερνετ και στα 80,δεν υπήρχε ελεύθερο ραδιόφωνο,μόνο κρατικό. Οπότε ΛΑΧΤΑΡΑΓΑΜΕ για μια κασέτα ή ένα δίσκο με καινούργια τραγούδια. Αργότερα δε όταν μπήκαν οι ιδιωτικοί ραδιοσταθμοί στο παιχνίδι,καθόμασταν μέχρι αργά να ακούμε τις εκπομπές με αυτές τις κομματαρες οι οποίες γινόταν το θέμα της ημέρας στα διαλείμματα του σχολείου. 6 1
PeterMay Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν χθες βράδυ. Είχατε την διάθεση να αγοράσετε τον χ y καινούργιο δίσκο. Δεν περιμένατε την ώρα, να πάτε στο κατάστημα και να αποκτήσετε το νέο άλμπουμ που ακούσατε στην disco το προηγούμενο βράδυ. Υπήρχε ροή συναισθημάτων μέχρι να μπει το βινύλιο ή η κασέτα για πρώτη φορά στο πικ απ για να ακούσετε το πρώτο τραγούδι. Τώρα με το ιντερνετ δεν λέω, πολύ βολικό αλλά κατάστρεψε αυτές τις στιγμές ( - κάτι παρόμοιο, αλλά με πολύ λιγότερο συναίσθημα, ειναι με το ψηφιακό κατέβασμα ηλεκτρονικών παιχνιδιών και την απόκτηση video game σε κασετίνα. Αλλιώς είναι να το κρατάς στα χέρια σου και αλλιώς να το βλέπεις online και να το κατεβάζεις) . Όμως η ζημία υπάρχει και σε άλλο επίπεδο. Παρακαλώ ακούστε δύο κομμάτια που άκουσα σε κλαμπ τα χριστούγεννα. iLLEOo - ΚΟΙΤΑ και Cardi B - Bodak Yellow ... και τότε είχατε την Blondie. Δε συγκρίνεται! Δεν υπάρχουν τραγούδια. Υπάρχουν επαναλήψεις. Στον ρυθμό, στα λόγια, σε όλα. Διαφορετικός καλλιτέχνης, ίδιο τραγούδι, άντε πάλι από την αρχή να χορεύω με τον ίδιο τρόπο χωρίς πάθος, χωρίς ανατριχίλα, χωρίς τίποτα. Ενώ χθες - μόνος μου - 2 η ώρα και χόρευα disco. Την μουσική την ένιωσα και μου έμεινε... Δεν λέω - πρόλαβα κάποια καλά κομμάτια (Rise Up, Sexy Papi, Utopia,Gucci φόρεμα, Shakira) το καλοκαίρι του 2012 αλλά ναι μεν τα τραγούδια ήταν ωραία και διαφορετικά το ένα απο το άλλο - δεν άντεξαν στον χρόνο. Και φυσικά το μέγεθος της λίσταν αναπαραγωγής με κομμάτια από 2000 και μετά, είναι ένα κλάσμα με αυτά που μάζεψα....χθες βράδυ! Ζηλεύω πολύ! Μπόρεσα και κράτησα από τα καλοκαίρια μου στο λύκειο κάποια συναισθήματα που πηγάζουν από την μουσική στις τότε βραδινές εξόδους. Αλλά μόλις κάθομαι και συγκρίνω την γενιά σας με την δικιά μου - σε τι κομματάρες βγάζατε τις παρασκευές σας - ε με πιάνουν τα νευρά... Βουλεεε βοουυυυζ... ΑΧΑ Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από PeterMay 3
cabdik Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) επειδη κι εγω ειμαι "παιδι" των 80's κυριως.........! συμφωνω σε ολα αυτα που λετε. και οσον αφορα το γιατι σημερα δεν γραφονται μουσικαρες. ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ. δεν ειναι οτι ΔΕΝ γραφονται, ειναι οτι ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ. Πλεον η βιομηχανια της μουσικης περναει μεσα απο τα "Talent" music shows...!! εχει γινει αναλωσιμο το θεμα....!! αν και εσεις μπορει να μιλατε για ξενη μουσικη, εγω να σας δωσω ενα καινουριο και βραβευμενο (καλο) λαικο δειγμα που υποθετω η πλειοψηφια δεν το εχει ακουσει πουθενα........ Επεξ/σία 1 Απριλίου 2019 από cabdik 3
PeterMay Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Όντως το τραγούδι πρώτη φορά το ακούω. Προσωπικά, το λαικό το γουστάρω πολύ σε ταβερνούλα με όμορφη παρέα και χαλαρώ ουζάκι. Το άρωμα Ελλάδα χτυπάει κατευθείαν στον άνθρωπο. Ειδικά στα Ελληνικά νησιά το καλοκαίρι - η παρέα και το τραπέζι δίπλα στην θάλασσα με μπουζουκάκι live είναι άλλη κλάση... Δυστηχώς λόγο ηλικίας δεν έχω κάτσει να το εκτιμήσω τόσο, και δεν μπορω να το συνδιάσω. Χρειάζομαι εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή για να κάτσω να το ακούσω, που θα πάει όμως μεγαλώνουμε... Επίσης, χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω απαντήσεις που επικεντρώνονται σε άλλο έιδους μουσική, τα προηγούμενα σχόλια έγιναν με βάση τα κομμάτια που ακούγονται σε club - εξου και η πρόταση "Δεν υπάρχουν τραγούδια". Ο Βαβατσίκος δεν ακούγεται σε κλαμπ, ούτε ο Σαββόπουλος, δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν βγάλει και αυτοί κομμάτια ΚΟΜΜΆΤΙΑ. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2019 από PeterMay 1
pontez2 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Mερικές παρατηρήσεις. 1. Ωραία μουσική υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. 2. Η μουσική που ακους στα εφηβικά σου χρόνια, θα σου αρέσει για πάντα. Πχ άτομα που ήταν έφηβοι τη δεκαετία του 90, θα ακουσουν με την ίδια ευκολια guns n roses, prodigy και army of lovers (και ας ντρέπονται να πουνε οτι τους αρέσει το plage de saint tropez ) 3. Ζήσαμε με υπομονή. Περιμέναμε πάνω απο το ραδιώφονο για να προλάβουμε να γράψουμε έστω το μισό κομμάτι που τυχαία έπαιξε ένας ραδιοσταθμός. Αγοράζαμε κασσέτες ή βινίλιο για ένα και μονο τραγούδι...τώρα απλώς το κατεβάζεις και μέσα σε μισή ώρα το έχεις βαρεθεί...δεν έχει καμια αξία. Η μουσική παραμένει ωραία. Οι εποχές άλλαξαν 8 4
cabdik Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Mερικές παρατηρήσεις. 1. Ωραία μουσική υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. 2. Η μουσική που ακους στα εφηβικά σου χρόνια, θα σου αρέσει για πάντα. Πχ άτομα που ήταν έφηβοι τη δεκαετία του 90, θα ακουσουν με την ίδια ευκολια guns n roses, prodigy και army of lovers (και ας ντρέπονται να πουνε οτι τους αρέσει το plage de saint tropez ) 3. Ζήσαμε με υπομονή. Περιμέναμε πάνω απο το ραδιώφονο για να προλάβουμε να γράψουμε έστω το μισό κομμάτι που τυχαία έπαιξε ένας ραδιοσταθμός. Αγοράζαμε κασσέτες ή βινίλιο για ένα και μονο τραγούδι...τώρα απλώς το κατεβάζεις και μέσα σε μισή ώρα το έχεις βαρεθεί...δεν έχει καμια αξία. Η μουσική παραμένει ωραία. Οι εποχές άλλαξαν θα συμφωνησω και θα διαφωνησω. μια ΚΑΛΗ μουσικη μελωδια, ενα ΚΑΛΟ μουσικο κομματι δεν το βαριεσαι στο μισαωρο. βαριεσαι ενα κομματι που δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ να πει σαν μελωδια, σαν στιχος. σε χτυπαει στο νευρο, ενας καλος στιχος, ντυμενος με μια σωστη μουσικη. αυτα τα τραγουδια μενουν στο χρονο και γινονται "κλασσικα"..! αλλωστε.,...... πως..., και γιατι.. ακουμε ακομα τραγουδια του 50 - 60 -70 - 80- 90-00 και λεμε ειναι "κλασσικα" κομματια..?? αν ηταν οπως τα λες, δεν θα επρεπε να τα ακουμε, εδω και δεκαετιες...!!! οι εποχες αλλαξαν ως προς την τεχνολογια εγγραφης, αναπαραγωγης και διαφημισης. η εμπνευση ειναι -ακομα- στα ανθρωπινα χερια....!!!! 5 ώρες πριν, PeterMay είπε Όντως το τραγούδι πρώτη φορά το ακούω. Προσωπικά, το λαικό το γουστάρω πολύ σε ταβερνούλα με όμορφη παρέα και χαλαρώ ουζάκι. Το άρωμα Ελλάδα χτυπάει κατευθείαν στον άνθρωπο. Ειδικά στα Ελληνικά νησιά το καλοκαίρι - η παρέα και το τραπέζι δίπλα στην θάλασσα με μπουζουκάκι live είναι άλλη κλάση... Δυστηχώς λόγο ηλικίας δεν έχω κάτσει να το εκτιμήσω τόσο, και δεν μπορω να το συνδιάσω. Χρειάζομαι εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή για να κάτσω να το ακούσω, που θα πάει όμως μεγαλώνουμε... Επίσης, χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω απαντήσεις που επικεντρώνονται σε άλλο έιδους μουσική, τα προηγούμενα σχόλια έγιναν με βάση τα κομμάτια που ακούγονται σε club - εξου και η πρόταση "Δεν υπάρχουν τραγούδια". Ο Βαβατσίκος δεν ακούγεται σε κλαμπ, ούτε ο Σαββόπουλος, δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν βγάλει και αυτοί κομμάτια ΚΟΜΜΆΤΙΑ. Το διευκρίνισα οτι κατάλαβα πως μιλας για ξενη μουσικη. απλα το εφερα ως παραδειγμα, γιατι πλεον σαν (λιγο) μεγαλυτερος ηλικιακα (γενικοτερα και οχι απο σενα ειδικα...), ακουω λιγοτερη ξενη και περισσοτερη ελληνικη μουσικη, και δεν ειμαι ενημερωμενος περι των ξενων. θεωρω (προσωπικη αποψη) οτι η μουσικη που παιζεται στα κλαμπ, ακολουθει την μοδα των κλαμπ. δλδ εννοω, οτι οπως και τα κλαμπ -σαν επιχειρηση- δεν εχουν πλεον, την μεγαλη διαρκεια ζωης, και περισσοτερο δουλευουν σαν αρπαχτες, ετσι γινεται και στην μουσικη που προοριζεται για αυτα. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2019 από cabdik 1
pontez2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 12 ώρες πριν, cabdik είπε αλλωστε.,...... πως..., και γιατι.. ακουμε ακομα τραγουδια του 50 - 60 -70 - 80- 90-00 και λεμε ειναι "κλασσικα" κομματια. Nα σου πω... Κάθε πόσο τα ακούμε? Το Bohemian rhapsody πχ που θεωρείτε απο τα καλύτερα κομμάτια στην ιστορία της μουσικής, θα το ακούσω 1 φορά το 6μηνο. Γιατί? Διότι τόσο μου αρέσει να το ακούω. Υπάρχει πληθωρα μουσικών κομματιών να ακούσω. Ένα κομμάτι του Ελβις πχ, θα το ακουμε κάθε μέρα για ώρες?Ειναι δύσκολο. Άσε δε που όσο μεγαλώνει κανεις, τόσο αρχίζει και εκτιμάει παλαιότερα κομμάτια, λόγω της όποιας φυσιολογικης νοσταλγίας για το παρελθόν ή του ρομαντισμού που αυτό κρίβει Γενικά θεωρώ οτι δεν έχει χαλάσει η μουσική βιομηχανία ή οτι δεν υπάρχει έμπνευση. Οι νεότεροι ας πούμε ακουνε τη μουσική της εποχής τους, όπως καναμε εμείς κάποτε. Δεν σημαίνει οτι η δική μας ηταν καλύτερη. 2
*nenya* Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 On 01/04/2019 at 03:10, PeterMay said: Ειμαι φοιτητης 4ο ετος. Περιοδος προοδων (ενδιάμεσων εξετασεων) και μετα της 12 εχω αναγκη απο ενα τραγουδι. Η ωρα εχει παει 3:00 και δεν μπορω να σταματησω. Blodnie - Call Me/Heart of Glass/One Way or another , Joan Jett - I hate myself for loving you, ABBA - Gimme Gimme/SOS, Belle Epoque - Black Is Black, Baccara - Yes Sir I can Boogie, Eruption - One Way ticket, Pop Tops - Mamy Blue, Middle of the Road - Chipry Chipry Cheep Cheep, Olivia Newton - John Xanadu, Kim Wilde - Cambodia, Sheila - Spacer, Electric Light Orchestra - Last Train to London, Chic - Le Freak, The Pointer Sisters - Jump for my Love, Ottawan - D.I.S.C.O., RAF - Self Control, The Knack - My Sharona, Irene - Fame, Paul McCartney Michael Jackson - Say Say Say Και τόσα αλλα που ακουσα αυτο το βραδυ... ΠΩΣ γινεται ΤΟΤΕ να κοιμασασταν τα βραδια? ΤΙ ΑΚΟΥΓΑΤΕ? Και δεν εχω πειραξει καν τα ελληνικα, ουτε Bee Gees, Michael Jackson, τραγούδια Raining Men και παρόμοια που έχουν μπει σε hall of fame... Προσθέτω: The Pointer Sisters - I'm so excited, ABBA - Voules Vouz. Μπορεί να μην είμαι τόσο μεγάλη ηλικιακά όσο άλλοι εδώ μέσα αλλά παρ'όλα αυτά μου έβγαλε μια γλυκιά νοσταλγία το post σου. Born in 1988, μεγάλωσα στα 90s και στο πρώτο μισό των 00s. Πρόλαβα δηλαδή και τις κασέτες και θυμάμαι να φτιάχνουμε mixtapes/συλλογές που ανταλλάσσαμε οι φίλοι μεταξύ μας. Παράλληλα ακούγαμε μανιωδώς ραδιόφωνο και όταν βγήκαν τα CD δίναμε ραντεβού έξω απ'τα Metropolis και άλλα δισκάδικα για να χαζέψουμε πριν πάμε για καφέ. Στα 90s έπαιζε στους περισσότερους σταθμούς -δυστυχώς για μένα- μπόλικο ελληνικό τσιφτετελοσκυλοτράγουδο a.k.a. Βανδή, Βίσση και όλο το παρεάκι τους. Με δυσκολία έψαχνα σταθμούς να ακούσω hard rock και heavy metal. Νά'ναι καλά ένας θείος μου που είχε τεράστια συλλογή CD και κάθε φορά που πήγαινα σπίτι του έπαιρνα και 5-6 ανάλογα με τα covers που μου τραβούσαν την προσοχή XD Έτσι συγκροτήματα όπως οι Deep Purple, Rainbow, Black Sabbath, Iron Maiden, Blind Guardian, Nirvana, X Japan, Slayer, Dream Theater, The Who, Boston και όχι μόνο μπήκαν στην καθημερινότητά μου αλλά και βοήθησαν σε πολλά άυπνα βράδια. Στις αρχές των 00s άρχισα να κολλάω με τους Linkin Park, τους In Flames και τους Amorphis και αμέσως μετά ανακάλυψα -επιτέλους- τους Tool που με τη μία απέκτησαν την πιο ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Τα συγκροτήματα που ανέφερα (και μερικά ακόμη) νομίζω δεν θα βαρεθώ να τ'ακούω ποτέ. Κάθε μέρα θέλω μια δόση απ'αυτά για να γίνει πιο ευχάριστη η ρουτίνα. Και δεν με πειράζει που ποτέ δεν θα μπορέσω να συζητήσω με κόσμο για τα νέα σουξέ του Κιάμου και της Beyonce. Καθένας με τα γούστα του, ακούμε ό,τι μας γεμίζει Πάντως και σήμερα φυσικά συνεχίζουν να βγαίνουν διαμαντάκια στα διάφορα είδη μουσικής. Απλά δεχόμαστε μάλλον τεράστιο βομβαρδισμό νέων τραγουδιών και δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσει κάποιο. Ώρες ώρες νιώθω ότι πλέον χρειάζεται περισσότερος κόπος και χρόνος για να ψάξω να βρω κάτι ευχάριστο ν'ακούσω σε σύγκριση με τις εποχές που είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε λιγοστές κασέτες και CDs. 10 1
nik0laus Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ακούγαμε μουσικές και τραγουδάρες γιατί οι φωνές ήταν γυμνές και τα σώματα ντυμένα ενώ τώρα είναι οι φωνές ντυμένες και τα σώματα γυμνά .... Σε έναν δίσκο των Queen π.χ. είχε μέσα κομμάτια από τέσσερα διαφορετικά είδη μουσικής όλα ένα κι ένα ενώ τώρα για να κάνουν ένα καλό κομμάτι θέλουν τρεις δίσκους... Όσο για τα ελληνικά, όταν ο άλλος γράφει μουσική σε στίχους Ελύτη, Γκάτσου, Ρίτσου, Ελευθερίου, Λ.Παπαδόπουλου κλπ λογικό είναι να βγουν τραγουδάρες για να μη μιλήσω για Ακη Πάνου που έγραφε τραγούδια ολόκληρα μυθιστορήματα και ελεγείες με μισές λέξεις χωρίς να χρησιμοποιεί δεύτερη φορά ίδια λέξη στους στίχους του... Με τα CD , τα mp3 και τα άει-τιούνς ξεφτυλίστηκε το προϊόν καθώς χάθηκε η όλη μαγεία της διαδικασίας αγοράς μουσικής και ιδιαίτερα της ιεροτελεστίας ακρόασής της (βγάλε δίσκο από τη θήκη -σκούπισε - ρύθμισε τη βελόνα κλπ) Επιπλέον ο κάθε παπαροπλημμύρας μπορεί να το παίξει δημιουργός τραγουδιστής και να σου ζαλίζει τα ούμπαλα μαζί με τον κάθε προωθητή που τον ωθεί και μόλις πατήσεις το κουμπί και τον ακούσεις συχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή για τα 40 δευτερόλεπτα που έχασες ενώ τα παλιά χρόνια εσύ έψαχνες τη μουσική και ρώταγες και αγωνιούσες πότε θα βγει ο νέος δίσκος. Τότε για να βγει ένας δίσκος κόστιζε χρήμα και ο παραγωγός επειδή ήθελε να βγάλει κέρδος δεν έκανε παραγωγές στο βρόντο , εξαιρούνται βέβαια περιπτώσεις μεγαλοχασάπηδων και λαχανέμπορων που έσπρωχναν χρήμα για να σμπρώξουν την όποια Βούλα-Μπούλα ... Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από nik0laus 6 2
cabdik Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Nα σου πω... Κάθε πόσο τα ακούμε? Το Bohemian rhapsody πχ που θεωρείτε απο τα καλύτερα κομμάτια στην ιστορία της μουσικής, θα το ακούσω 1 φορά το 6μηνο. Γιατί? Διότι τόσο μου αρέσει να το ακούω. Υπάρχει πληθωρα μουσικών κομματιών να ακούσω. Ένα κομμάτι του Ελβις πχ, θα το ακουμε κάθε μέρα για ώρες?Ειναι δύσκολο. Άσε δε που όσο μεγαλώνει κανεις, τόσο αρχίζει και εκτιμάει παλαιότερα κομμάτια, λόγω της όποιας φυσιολογικης νοσταλγίας για το παρελθόν ή του ρομαντισμού που αυτό κρίβει Γενικά θεωρώ οτι δεν έχει χαλάσει η μουσική βιομηχανία ή οτι δεν υπάρχει έμπνευση. Οι νεότεροι ας πούμε ακουνε τη μουσική της εποχής τους, όπως καναμε εμείς κάποτε. Δεν σημαίνει οτι η δική μας ηταν καλύτερη. καλα μην τρελαθουμε κιολας..! ειπαμε τα ακουμε...δεν ειμαστε και μαζοχες, ουτε κολλημενοι, να βαλουμε 1 τραγουδι απο το πρωι μεχρι το βραδυ να παιζει repeat..!! υπαρχουν πολλα και καλα τραγουδια, που μπορεις να κανεις λιστες ολοκληρες και να ακους 1 μηνα διαφορετικα τραγουδια..!! θα συμφωνησω και με τον φιλο nik0laus, γιατι πραγματικα η ευκολια που σου δινει η τεχνολογια στο να φτιαξεις ενα μουσικο κομματι, και να το διαδωσεις, εχει φερει αυτη τη σαβουροπλημμυρα κομματιων στο διαδικτυο. τοση σαβουρα που πλεον ειναι πιο δυσκολο να ξεχωρισεις τα καλα κομματια. καποτε που υπηρχαν οι εταιρειες και οι παραγωγοι θα ρισκαραν καποια κεφαλαια στην προωθηση, εκαναν αυτοι το ξεσκαρταρισμα της σαβουρας. επαιζαν δλδ τον ρολο του "φιλτραρισματος".... να το πω..! τωρα δεν υπαρχει φιλτραρισμα και βγαζει τραγουδι στο Γιουτουμπ, μεχρι και ο Ευλαλιος........!!!!! Αν βαλεις αυτα τα παιδακια πισω απο ενα πιανο και τους ζητησεις να γραψουν ενα κομματι, φοβαμαι οτι θα ψαχνουν το πληκτρολογιο του πισι για να δουλεψουν το.... πιανο...........!!!!! Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από cabdik 2
phanispal Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα σταθώ στο ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε στο να μπορεί ο καθένας να απολαύσει οτιδήποτε, οποτεδήποτε. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε στο να χαθεί το συναίσθημα που περιγράφεις στο δεύτερο post σου. Ακόμα και όταν ξεκίνησαν τα p2p (Napster, Audiogalaxy κ.λπ.) η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη απ' ότι τώρα. Κατέβαζες με 4kb/s λόγω PSTN και ήθελες ~15 λεπτά για ένα κομμάτι σε .mp3. Παρόλ' αυτά όμως γούσταρες. Πλέον κατεβάζεις ολόκληρες δισκογραφίες και είναι ζήτημα αν οι περισσότεροι κάθονται ν' ακούσουν πάνω από ένα μικρό ποσοστό αυτής. Ειδικά με το YouTube το πράγμα χάλασε πολύ. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από phanispal 1
Bspus Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Άσε δε που όσο μεγαλώνει κανεις, τόσο αρχίζει και εκτιμάει παλαιότερα κομμάτια, λόγω της όποιας φυσιολογικης νοσταλγίας για το παρελθόν ή του ρομαντισμού που αυτό κρίβει Γενικά θεωρώ οτι δεν έχει χαλάσει η μουσική βιομηχανία ή οτι δεν υπάρχει έμπνευση. Οι νεότεροι ας πούμε ακουνε τη μουσική της εποχής τους, όπως καναμε εμείς κάποτε. Δεν σημαίνει οτι η δική μας ηταν καλύτερη. Αν και σε μεγαλο βαθμο ισχυει, βλεπω πολυ στους νεους του σημερα να στρεφονται προς παλαιοτερες εποχες στη μουσικη. Ισως επειδη πλεον ολα ειναι απλωμενα στο πιατο. Μπορει να θεωρει καποιος οτι αυτο τους κοβει την αξια αλλα δεν συμφωνω. Το αντιθετο, δινει ευκαιρια στον οποιονδηποτε να εξερευνησει και να ανακαλυψει οτιδηποτε τραβαει η ορεξη του, ανεξοδα. Οταν ημουν εγω εφηβος και ηθελα μουσικη, αναγκαστικα περιοριζομουν στο ραδιοφωνο του τοτε, το mtv (παλι καλα που υπηρχε και αυτο, και μαλιστα τοτε βλεποτανε) και οτι δισκους μπορουσα να δανειστω. Επισης η ανακυκλωση και το αναμασημα που παρατηρω σημερα δεν νομιζω να υπηρχε τοσο παλια. Οπου παω και παιζει μουσικη ή και στο ραδιοφωνο συνεχως ακουω κομματια με samples ή μπιτατες αθλιες διασκευες κομματιων εποχης παρομοιας με αυτα που αναφερονται στο πρωτο ποστ. 1
pontez2 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Xμ...ανάλογα τους νέους. Πχ δύσκολο να δω λυκειόπαιδο να ακουει κομμάτια 70-80-90... Και αυτο δεν ειναι καθόλου προσβλητικο...Ειναι σα να λέω εγω πως επειδη άκουγα πχ Μετάλικα το 92 που βγηκε το black album, ήξερα ντε και καλά και επιτυχίες των Annihilator του 85! Οι διασκευές πάντως υπήρχαν πάντα. Πολλά κομμάτια που γράφτηκαν ακομα και προπολεμικά,έγιναν διάσημα (ξανά) μέσω μια διασκευής 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα