Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, logistoulis είπε

@Salvation81

Ναι ξέρω τι κάνει η λουξοτικα, αλλά αν αν δε βλέπεις διαφορά σε φακούς μάλλον δεν βλέπεις καλά ή αγοράζεις ακριβά fashion γυαλιά τι να σου πω, εγώ μιλάω για γυαλιά που κάνουν όσο κάνουν γιατί είναι καλά γυαλιά, όχι επειδή έχουν λογότυπο

Δηλαδή για παράδειγμα χωρίς ar coating από μέσα που όταν σου σκάει ο ήλιος από πίσω ή πλάι και βλέπεις αντανακλάσεις, το λες το ίδιο; ή έχουν την ίδια καθαρότητα

Και φυσικά είναι και η κατασκευή, τα υλικά κτλ

Κάποια πράγματα όπως τα Ray Ban είναι υπερτιμημένα κάποια άλλα πράγματα ακόμα και μέσα στην ίδια τη luxotica είναι αυτά που είναι γιατί είναι από τα καλύτερα και σου δίνουν πράγματα που δεν δίνουν οι άλλοι οπότε πρέπει να πληρώσεις.

Από κει και πέρα ο καθένας κάνει ο,τι θέλει με τα λεφτά του, αλλά κάποιες φορές η φθηνια τρώει τον παρά και τα 40 ευρώ που πετάς είναι χειρότερα από τα 150-250 ευρώ τα οποία θα μπορέσεις όντως να χαρείς και θα σου κρατήσουν χρόνια

Αναφερεσαι σε εξαιρεσεις, εγω αναφερομαι στον κανονα.

Φυσικα δεν μπορω να συγκρινω τα Carrera που ειχα παρει 200ε με ενα γυαλλι των 10ε Αλλα οχι τοσο σε θεμα φακου.

Εξαλλου δεν ειναι λες και παντα φοραμε γυαλια σε αντιξοες συνθηκες, πχ πας για περπατημα στον πεζοδρομο η βγαινεις να πας στο σουπερ μαρκετ, αν ο φακος ειναι UV400 και polarised (αν σου αρεσει να ειναι, αυτο δεν ειναι συστατικο προστασιας απο τον ηλιο) Δεν νομιζω πως χρειαζεται να φορας το πανακριβο το γυαλλι. Γιαυτο εχω 3-4 πολυ καλα γυαλλια (εστω ακριβα) και εχω και 10 των 10-15ε.

• Like 1
Δημοσ.

Rayban των 200Ε με αλλαγμένους φακούς polarized των 100Ε μου έλιωσε ο σκελετός από τον ήλιο μία καλοκαιρινή μέρα που τα άφησα χύμα στο αμάξι... Αγοράζω από τον Μίμη στην Αθήνα που έχει τα vintage 30-40Ε ποιοτητικότατα, αθάνατα και με στυλ, το οποίο δεν το βλέπεις και σε άλλους 8000 κάθε καλοκαίρι... Τα πήγα και σε οπτικό φίλο μου να τα τεστάρει μήπως χρειάζονται αλλαγή οι φακοί και μου είπε ότι είναι ποιοτικότατα και όχι πλαστικούρες!! Αυτά... Τώρα, για κανένα τρέξιμο και για παραλία προφανώς και θα έπαιρνα Hawkens για να τα πετάω από εδω και απο εκεί και κάθε καλοκαίρι να ανανεώνω... αυτά...

• Like 2
Δημοσ.

Είναι πολύ απλό, όπως τοποθετήθηκε και ο CEO της luxottica όταν τον στρίμωξαν για τις τιμές: "Everything is worth what people are ready to pay"

Το πιο ακριβό γυαλί (αν εξαιρέσουμε καγκουριλικια με διαμαντακια και χρυσά φρου φρου στο σκελετό) δεν έχει πάνω από 25€ κόστος παραγωγής, τελεία και παύλα (φακός+σκελετός). Οι ακριβοί φακοί είναι στα γυαλιά οράσεως.

Τώρα προφανώς κάποιος θέλει να δώσει 300€ για κάτι που κάνει το πολύ 25€ και κάποιος άλλος θέλει να δώσει 30-40€ για κάτι που κάνει 3-4€ (hawkers, Franklin, oojoo και λοιπά).

Αν δεν παραγγείλεις τίποτα ψαγμενα oem από Κίνα μεριά, όπως και να το κάνουμε σου πιάνουν τον κώλο. Αλλά αν είναι να σου πιάσουν τον κώλο, τουλάχιστον πάρε τα επώνυμα που έχουν μια Α ποιότητα κατασκευής και δεν είναι σαν χειροτεχνία νηπιαγωγείου.

Τόσο συχνά 1+1 προσφορές βλέπουμε μόνο στα γυαλιά του θέματος και στα απορρυπαντικά-αφρόλουτρα. Ο νοών νοείτω..

• Like 2
Δημοσ.

Btw, μιας και αναφέρθηκε ότι καλύτερο είναι να πάρουμε κάποιο ζευγάρι και να το κρατήσουμε για χρόνια, αν δεν με απατά η μνήμη μου σχετικά πρόσφατα είχα δει μελέτη που έλεγε ότι κάθε χρόνο ο φακός χάνει περίπου 3-4% από τις απορροφητικές του ιδιότητες. Αν θυμάμαι καλά.Αν ξαναβρώ κάτι σχετικό θα το ποσταρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/4/2019 στις 11:54 ΠΜ, dimxyp είπε

Rayban των 200Ε με αλλαγμένους φακούς polarized των 100Ε μου έλιωσε ο σκελετός από τον ήλιο μία καλοκαιρινή μέρα που τα άφησα χύμα στο αμάξι... 

με 200 ευρώ (ή και λιγότερα ) παίρνεις persol, παίρνεις maui jim και διάφορα άλλα καλά γυαλιά που δεν βασίζονται (μόνο )στο ότι είναι δημοφιλή, είναι ποιοτικά για αυτό έχουν το κοινό τους, τα persol συγκεκριμένα έχουν αν όχι τους καλύτερους, από τους καλύτερους πλαστικούς σκελετούς και αντέχουν πολλή κακουχία . ή σε αυτά τα λεφτά μπορεί ακόμα και να πάρεις τιτάνιο να μην νιώθεις καν ότι φοράς γυαλιά. μπορείς βέβαια να δώσεις και 500αρι και να πάρεις γυαλιά της πλάκας που απλά έχουν το λογότυπο κάποιου σχεδιαστή επάνω 

τα ray ban πουλάνε τον κώλο τους, για αυτό και όταν κάνουν εκπτώσεις τα μαγαζιά τα συγκεκριμένα δεν έχουν. δεν είναι κακά σαν γυαλιά, απλά δεν αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά η τιμή είναι και θέμα ζήτησης τι να κάνουμε;

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, logistoulis είπε

με 200 ευρώ (ή και λιγότερα ) παίρνεις persol, παίρνεις maui jim και διάφορα άλλα καλά γυαλιά που δεν βασίζονται (μόνο )στο ότι είναι δημοφιλή, είναι ποιοτικά για αυτό έχουν το κοινό τους, τα persol συγκεκριμένα έχουν αν όχι τους καλύτερους, από τους καλύτερους πλαστικούς σκελετούς και αντέχουν πολλή κακουχία . ή σε αυτά τα λεφτά μπορεί ακόμα και να πάρεις τιτάνιο να μην νιώθεις καν ότι φοράς γυαλιά. μπορείς βέβαια να δώσεις και 500αρι και να πάρεις γυαλιά της πλάκας που απλά έχουν το λογότυπο κάποιου σχεδιαστή επάνω 

τα ray ban πουλάνε τον κώλο τους, για αυτό και όταν κάνουν εκπτώσεις τα μαγαζιά τα συγκεκριμένα δεν έχουν. δεν είναι κακά σαν γυαλιά, απλά δεν αξίζουν τα λεφτά τους, αλλά η τιμή είναι και θέμα ζήτησης τι να κάνουμε;

Persol, καλη κατασκευη, τραγικα σχεδια, μου ειχαν κανει δωρο ενα και το πηγα και το αλλαξα.

Περα απο αυτο οσο και καλη να ειναι η κατασκευη ενος γυαλιου ειναι απιθανο να κοστιζει παραπανω απο 20-30ε στον κατασκευαστη, ολοι γνωριζουμε τα υλικα που χρησιμοποιουνται και φυσικα τι κοστος εχουν οταν μιλαμε για ποσοτητες. Οποτα οταν ακουω ατομα να δικαιολογειτε τα 200-300ε τιμες (δλδ ανετα 10+ φορες επανω) πραγματικα μου κανει μεγαλη εντυπωση.

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, logistoulis είπε

Πέρνα μία από τη πηγή των γυαλιών του Μίμη στην Αθήνα, πιστεύω ότι αξίζει η βόλτα... Καλή ποιότητα και λογικές τιμές, απλά όχι μάρκες... Και είναι λίγο πιο vintage.. Τα persol προφανώς και είναι καλύτερα από τα Ray ban συμφωνώ μαζί σου. Συμφωνώ και σε αυτό για τη ζήτηση... Γενικά επειδή έχω παίξει και με ακριβά και με φτηνά, για εμένα στη παραλία δεν αξίζει να φοράς κάτι ακριβό... θέλω κάτι να μην με νοιάζει καθόλου, όπως και στο τρέξιμο/ποδήλατο. Τώρα για κάτι καθημερινό, θεώρω ότι πάρε κάτι που σου πάει... και βάλε φακούς καλούς με φίλτρα και polarized...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που ασχολείται ο Έλληνας καταναλωτής με το κόστος κατασκευής και φυσικά τα ξέρει όλα πάνω σε αυτό, με ξεπερνά. 

Με βάση τα λεγόμενα κάποιων εδώ, και σε αυτά των €40, το κόστος κατασκευής είναι το πολύ €4. Πάλι μιλάμε για τουλάχιστον 10 φορές πάνω. 

Τι θέλετε, να τα παίρνετε στο κόστος? Εμπόριο λέγεται. Με αυτά των €40 μεγαλύτερη κοροϊδία τρώμε. Ναι, διαφορετικό να δίνεις 40 από το να δίνεις 200, αλλά δε γίνεται ως Ελληνάρες να τα μηδενίζουμε και όλα. 

Επίσης, σε κάποια "φιρμάτα", όχι, δεν είναι 10 φορές πάνω, είναι αρκετά λιγότερο. Σε κάποια.

Υ.Γ.1. Σε λίγο θα πούμε ότι δεν αξίζει η τάδε καινούρια Porsche, επειδή και το Hyundai μια χαρά κινείται. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Υ.Γ.2. Όντως τα περισσότερα του "Μίμη" αξίζουν, βάσει τιμής - ποιότητας.

Επεξ/σία από NoMans
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, NoMans είπε

Αυτό που ασχολείται ο Έλληνας καταναλωτής με το κόστος κατασκευής και φυσικά τα ξέρει όλα πάνω σε αυτό, με ξεπερνά. 

Με βάση τα λεγόμενα κάποιων εδώ, και σε αυτά των €40, το κόστος κατασκευής είναι το πολύ €4. Πάλι μιλάμε για τουλάχιστον 10 φορές πάνω. 

Τι θέλετε, να τα παίρνετε στο κόστος? Εμπόριο λέγεται. Με αυτά των €40 μεγαλύτερη κοροϊδία τρώμε. Ναι, διαφορετικό να δίνεις 40 από το να δίνεις 200, αλλά δε γίνεται ως Ελληνάρες να τα μηδενίζουμε και όλα. 

Επίσης, σε κάποια "φιρμάτα", όχι, δεν είναι 10 φορές πάνω, είναι αρκετά λιγότερο. Σε κάποια.

Υ.Γ.1. Σε λίγο θα πούμε ότι δεν αξίζει η τάδε καινούρια Porsche, επειδή και το Hyundai μια χαρά κινείται. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Υ.Γ.2. Όντως τα περισσότερα του "Μίμη" αξίζουν, βάσει τιμής - ποιότητας.

Σε ξεπερνα να ξερει ο κοσμος ποσο κοστιζει το πλαστικο, το αλουμινιο, το τιτανιο και το γυαλι αλλα δεν σε ξεπερνα οταν συγκρινεις αυτοκινητα με γυαλια; Οκ..........

Επισης σε ΟΛΑ τα γυαλλια ειναι 10+ φορες επανω. Γενικα το κοστος που εχουν τα περισσοτερα φιρματα γυαλλια εκει εξω δεν ειναι καν 20ε (μιλαμε για καθαρα κοστος κατασκευης κατι που εχει παραδεχτει και η ιδια η Luxotica) οποτε οταν τα χρεωνουν 200-300-400ε η διαφορα ειναι τραγικη. Επισης οσο αφορα αυτα που κοστιζουν 40ε πολλες φορες εχουν 1+1 δωρο η 50% κατω που εκει ειναι σαν να παιρνεις με 20ε γυαλλια των 4-5ε, μιλαμε λοιπον για 3-4 φορες επανω οχι 10+.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά των €20 έχουν κόστος κοντά στα 2 ευρώ το πολύ. Παρομοίωση ήταν, όχι σύγκριση. Επίσης, εμπόριο είναι, άμα δε σου αρέσει δεν το παίρνεις. Τέλος, όχι, δεν είναι όλα τα γυαλλια με δύο λάμδα, 10+ φορές πάνω.

Υ.Γ. Δεν αναφέρθηκα προσωπικά, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά.

Επεξ/σία από NoMans
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NoMans είπε

Αυτά των €20 έχουν κόστος κοντά στα 2 ευρώ το πολύ. Παρομοίωση ήταν, όχι σύγκριση. Επίσης, εμπόριο είναι, άμα δε σου αρέσει δεν το παίρνεις. Τέλος, όχι, δεν είναι όλα τα γυαλλια με δύο λάμδα, 10+ φορές πάνω.

Υ.Γ. Δεν αναφέρθηκα προσωπικά, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά.

Δεν παιρνω τιποτα προσωπικα εδω μεσα, εγω απλα λεω το αυτονοητο.

2ε με 20ε ειναι 18ε διαφορα.

20ε με 200ε ειναι 180ε διαφορα.

20ε με 300ε ειναι 280ε διαφορα.

Λιγοτερο κωτσο σε πιανει ο κινεζος που σου πουλαει με 20ε γυαλι που εχει κοστισει 2ε οπως και να το δεις (οσο για τα 2 λαμδα οταν γραφεις γρηγορα λαθη γινονται).

Δημοσ.
Στις 3/4/2019 στις 9:33 ΜΜ, Salvation81 είπε

Δεν παιρνω τιποτα προσωπικα εδω μεσα, εγω απλα λεω το αυτονοητο.

2ε με 20ε ειναι 18ε διαφορα.

20ε με 200ε ειναι 180ε διαφορα.

20ε με 300ε ειναι 280ε διαφορα.

Λιγοτερο κωτσο σε πιανει ο κινεζος που σου πουλαει με 20ε γυαλι που εχει κοστισει 2ε οπως και να το δεις (οσο για τα 2 λαμδα οταν γραφεις γρηγορα λαθη γινονται).

2 με 20 είναι 10 φορές πάνω, όπως και το 20  με το 200 οπότε δεν είναι απόλυτα σωστό αυτό που λες καθώς η αναλογία είναι η ίδια

αυτό που θα έπρεπε να εξετάσουμε είναι αν το γυαλί που κάνει 200 είναι 10 φορές καλύτερο από αυτό που κάνει 20

και εκεί υπάρχει και το υποκειμενικό του θέματος.. για μένα μπορεί να είναι και 10 και 20 φορές καλύτερο, για σένα πάλι όχι 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

2 με 20 είναι 10 φορές πάνω, όπως και το 20  με το 200 οπότε δεν είναι απόλυτα σωστό αυτό που λες καθώς η αναλογία είναι η ίδια

αυτό που θα έπρεπε να εξετάσουμε είναι αν το γυαλί που κάνει 200 είναι 10 φορές καλύτερο από αυτό που κάνει 20

και εκεί υπάρχει και το υποκειμενικό του θέματος.. για μένα μπορεί να είναι και 10 και 20 φορές καλύτερο, για σένα πάλι όχι 

Και ομως δεν ειναι υποκειμενικο, το ποσο καλο ειναι ενα γυαλι εχει να κανει με το τι προστασιες παρεχει. Αν και τα 2 ειναι UV400 πχ αυτο ειναι που πρεπει να ενδιαφερει τον κοσμο. Το οτι το ενα μπορει να εχει καλυτερη μπογια πχ επανω η να ειναι ελαχιστα πιο παχυ σιγουρα δεν δικαιολογει το δεκαπλασιο κοστος (και αν κοστιζει μονο 200ε το γυαλι, εγω ειχα δωσει και 300ε παλιοτερα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Και ομως δεν ειναι υποκειμενικο, το ποσο καλο ειναι ενα γυαλι εχει να κανει με το τι προστασιες παρεχει. Αν και τα 2 ειναι UV400 πχ αυτο ειναι που πρεπει να ενδιαφερει τον κοσμο. Το οτι το ενα μπορει να εχει καλυτερη μπογια πχ επανω η να ειναι ελαχιστα πιο παχυ σιγουρα δεν δικαιολογει το δεκαπλασιο κοστος (και αν κοστιζει μονο 200ε το γυαλι, εγω ειχα δωσει και 300ε παλιοτερα).

Υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα από την αυτονόητη προστασία που αναφέρεις, το τι χρειάζεται και είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις είναι δικό σου ζήτημα, εγώ με γυαλί του 20αρικου νιώθω ότι καλύτερα να μην φοράω τίποτα, με ενοχλεί αυτό που βλέπω

προτιμώ να ξοδέψω 100-200 και να βρίσκω νόημα σε αυτό παρά να πετάξω 20  και μετά να προσπαθήσω να πείσω τον εαυτό μου ότι γλίτωσα χρήματα, χρήματα θα γλίτωνα αν χαλαγα μηδέν ευρώ όχι λίγα ευρώ στα σκουπίδια.. άποψη μου πάντα

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
17 ώρες πριν, logistoulis είπε

Υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα από την αυτονόητη προστασία που αναφέρεις, το τι χρειάζεται και είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις είναι δικό σου ζήτημα, εγώ με γυαλί του 20αρικου νιώθω ότι καλύτερα να μην φοράω τίποτα, με ενοχλεί αυτό που βλέπω

προτιμώ να ξοδέψω 100-200 και να βρίσκω νόημα σε αυτό παρά να πετάξω 20  και μετά να προσπαθήσω να πείσω τον εαυτό μου ότι γλίτωσα χρήματα, χρήματα θα γλίτωνα αν χαλαγα μηδέν ευρώ όχι λίγα ευρώ στα σκουπίδια.. άποψη μου πάντα

Το οτι μπορει απλα να σε ενοχλει οτι βλεπεις λογο ψυχολογιας και οχι λογο γυαλιου το απορριπτεις δλδ;

Ξαναλεω πως ναι σε ακριβα γυαλια οι φακοι πχ ειναι πιο χοντροι και ποιο "ποιοτικοι" το βλεπω και εγω αυτο στα ακριβα γυαλια που εχω, το θεμα ειναι οτι δεν παρεχουν περισσοτερη προστασια στο ματι. Μπορει να ειναι πιο ξεκουραστοι στο ματι λογο μπογιας (στα φτηνα γυαλια μπορει ακομα και να ξεβαψουν οι φακοι) γιαυτο και ναι να εχει καποιος τουλαχιστον 1 καλο γυαλι για ειδικες περιστασεις ειναι αυτονοητο αλλα για καθημερινη χρηση πολυ απλα ακομα και του 10αρικου καλυπτουν το ματι.

Και μην ξεχναμε πως αλλιως ειναι να χασεις η να σπασεις γυαλι του 10αρικου και αλλιως των 200-300ε.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...