Krusty Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω ένα πρόγραμμα το οποίο μου το είχε δώσει ένας προγραμματιστής με registrator.exe. Τώρα μου λειτουργεί. Απ' όσο ξέρω συνήθως τα registrators βλέπουν το υλικό του υπολογιστή και αν αλλάξει ο υπολογιστής ή μερικά μέρη του, κλειδώνει το πρόγραμμα. Θέλω να αλλάξω λειτουργικό από win7 σε 10. Θα έχω πρόβλημα, δηλαδή κοιτάνε και το λειτουργικό τα registrators; Αν ναι, θα μπορώ να το παρακάμψω αυτό τρέχοντας τα Win7 σε virtual box; Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποδεσμεύσω από το registrator το πρόγραμμα τώρα που μπορώ να το φορτώνω όλο(;) στην RAM; Εννοώ αφού τώρα μπορώ και το τρέχω γιατί να μην μπορώ να κάνω αντίγραφο του όλου του εκτελέσιμου και ας μην έχω τον πηγαίο κώδικα; Το προγραμματάκι που μου έδωσε παλιά ο προγραμματιστής, δεν το θέλω για εμπορικούς σκοπούς και οι παραπάνω ερωτήσεις μου είναι για... θεωρητικούς σκοπούς και για γνώση αντίστροφης μηχανικής. Το πρόγραμμα είναι πρόγραμμα διαχείρισης κοινοχρήστων. Αν υπάρχει κάποια άλλη δωρεάν λύση να βάζω χιλιοστά και να κατανέμει σε ενοίκους ευχαρίστως να το ψάξω. Κάτι υπάρχει στο open source για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιούν οι λογιστές και υπάρχει και στα ελληνικά αλλά θέλει σχεδόν προγραμματισμό για να το βάλω να κάνει διαχείριση κοινοχρήστων. To openerp. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2019 από Krusty
micos000 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Ο ίδιος ο προγραμματιστής τι λέει; Από την πείρα μου όμως με τους Έλληνες προγραμματιστές, δεν πρόκειται να βρεις άκρη. Τα προγράμματα τους δουλεύουν μόνο για την εγκατάσταση που έχεις και αν θέλεις να κάνεις φορμάτ ή να αλλάξεις hardware ή λειτουργικό θα πρέπει να στο προσαρμόσουν οι ίδιοι. 5 λεπτά πριν, Krusty είπε θα μπορώ να το παρακάμψω αυτό τρέχοντας τα Win7 σε virtual box; Τότε είναι που δεν πρόκειται να δουλέψει καθώς το hardware είναι τελείως διαφορετικό.
Krusty Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) O προγραμματιστής ήταν γνωστός μου πριν χρόνια. Πρόκειται για προγραμματάκι διαχείρισης κοινοχρήστων. Είχα συμμετοχή στο να εξηγώ τί πρέπει να κάνει το πρόγραμμα και μαθηματικούς τύπους και νόμους για τα κοινόχρηστα και συντελεστές. Όντως δεν έχω γράψει εγώ κώδικα. Μου είχε αρνηθεί να μου βγάλει το registrator αν και δεν μου το είχε πει ότι θα μου το έδινε έτσι. Βγάζω σχεδόν δωρεάν τα κοινόχρηστα και μένει ξεκρέμαστη όλη η πολυκατοικία αν βάλω πχ νέα κάρτα γραφικών! Οι εναλλακτικές είναι 20ευρώ την χρήση για κάποια καλά Ελληνικά προγράμματα που βλέπω, ενώ κάτι "δωρεάν" exelόχαρτα είναι άχρηστα αν γίνεται η παραμικρή μεταβολή στα χιλιοστά πχ ένας ένοικος δεν πρέπει να πληρώσει μια δαπάνη για τον τάδε λόγο και δεν δέχονται παραμετροποιήση. Έκανα τροποποίηση και έγραψα και κάτι για openerp στο αρχικό μου θέμα. Τρέχοντας win7 σε virtual box εννοώ στον ίδιο υπολογιστή μου, πως θα αλλάξει έτσι το hardware; Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2019 από Krusty
micos000 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Αν αλλάξεις κάρτα γραφικών δεν έγινε κάτι, αν όμως αλλάξεις μητρική και χρειαστείς φορμάτ τότε πάει το πρόγραμμα. Όσο για το vb, το hardware είναι πολύ διαφορετικό γιατί οι εικονικές μηχανές στήνουν και εικονικές συσκευές οπότε είναι εντελώς διαφορετικό το υλικό κι ας τρέχει στον ίδιο υπολογιστή. Μπορείς να ψαχτείς πως να μετατρέψεις την υπάρχουσα εγκατάσταση των 7 που έχεις σε vm και να την φορτώσεις π.χ. στο vmware player ή στο virtual box για να δεις αν θα τρέξει το πρόγραμμα. 1
Krusty Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Βρήκα δύο Ελληνικά προγράμματα διαχείρισης κοινοχρήστων, αλλά ακόμα δεν τα δοκίμασα λόγω έλλειψης Microsoft Access. https://www.taxheaven.gr/acforum/files/file/1402-διαχείριση-κοινοχρήστων-πολυκατοικιών/ https://www.taxheaven.gr/acforum/files/file/1649-πρόγραμμα-υπολογισμού-κοινοχρήστων/ Υπάρχει και κάπου ένα δωρέαν πρόγραμμα που έδινε το περιοδικό RAM, αλλά βρήκα να το μοιράζουν μέσω email από το ένα άτομο στο άλλο! Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2019 από Krusty
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα