Tobajara Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 15 minutes ago, dalan2007 said: Να πάρω την βανίλια ή όλο το πακέτο?τα περιπλέκει πολύ τα πράγματα? Το πλήρες πακέτο ασυζητητί, έχει περισσότερους και πληρέστερους μηχανισμούς και διορθώνει και κάποια κακώς κείμενα, χώρια της ποικιλίας στο gameplay που προσφέρουν που είναι βασικότατο για τέτοιο είδος. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Επίσης: έχει διάφορα σενάρια/αφετηρίες, ξεκινάς με το tutorial, εξηγεί κάποια βασικά πράγματα (έμμεσα, μέσα από κάποια mini events) και σου δείχνει ένα μπούσουλα για την αρχή: στρατολόγηση, αγορά εξοπλισμού, ανάληψη συμβολαίων. Το tutorial δεν διαρκεί πολύ, μετά είσαι μόνος σου, άλλωστε sandbox είναι το παιχνίδι, αλλά είπαμε, αν θελήσεις βοήθεια, ευχαρίστως. 1
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Snoob είπε sandbox είναι το παιχνίδι Αυτό είναι το "κακό" που είδα με το Wartales, εκεί δεν είναι sandbox, έχει μια ιστορία δική του που ακολουθεί. Θα ήθελα κάτι sandbox-y, αλλά έχω μια τάση να τα κάνω μαντάρα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 38 λεπτά πριν, GhostRiderLSOV είπε Αυτό είναι το "κακό" που είδα με το Wartales, εκεί δεν είναι sandbox, έχει μια ιστορία δική του που ακολουθεί. Θα ήθελα κάτι sandbox-y, αλλά έχω μια τάση να τα κάνω μαντάρα. Αυτό με προβλημάτισε και εμένα στο Wartales, ο χάρτης είναι θαυμάσιος (handcrafted, προφανώς) αλλά είναι αυτός, και τα πράγματα γίνονται με μια πολύ συγκεκριμένη σειρά. Πράγμα που δεν είναι απαραίτητα κακό, τουλάχιστον στα πρώτα playthroughs, αλλά νομίζω πλήττεται η αντοχή στο χρόνο έτσι. Το BB είναι το τελείως αντίθετο, κάθε φορά άλλος χάρτης, τελείως τυχαία δημιουργία. Ορισμένοι είναι προβληματικοί στη διάταξή τους (λ.χ. αυτοί με τα "φιόρδ", εκτάσεις νερού που σκίζουν το χάρτη σε μεγάλο βάθος, αδιάβατα νερά, υποχρεώνοντας σε τεράστιες παρακάμψεις). Καμιά φορά, οι χάρτες είναι τόσο στρυφνοί ώστε δυσκολεύει το παιχνίδι, αλλά κάθε φορά ο κόσμος είναι μια έκπληξη. Κι ανάλογα με το πώς θα βγουν οι οίκοι των ευγενών και οι πόλεις-κράτη του νότου, απαιτείται και άλλη διαχερίση.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου To πρόβλημα με την παράξενη αξιολόγηση της δυσκολίας των αποστολών παραμένει. Οπότε, πριν το παραδοσιακό σεντόνι στο spoiler, μια συμβουλή για όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με αυτό το σπουδαίο παιχνίδι: Μη διστάσετε να ακυρώσετε ένα συμβόλαιο αν, φτάνοντας στην αποστολή, νοιώσετε ότι είναι πάνω από τις δυνάμεις σας. Το κόστος ανασύστασης μιας σακατεμένης ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι η ζημιά που θα πάθετε από την ακύρωση ενός συμβολαίου. Ακολουθούν δύο παραδείγματα περίεργης αξιολόγησης: Spoiler Έχοντας ξεπαστρέψει τους συναδέλφους με άνεση, λίγο πριν φτάσουν στον προορισμό τους, πήγα στο οχυρό στη θέση τους, όπου με περίμενε μια τριάρα αποστολή, να ξεπατώσω κάποια goblin εκεί κοντά. Τα goblin, ειδικά με αρχηγούς και σε υψώματα είναι τρισμέγιστο παλούκι, μπορούν να σακατέψουν ακόμη και έμπειρες ομάδες εύκολα. Επειδή, όμως, ο προορισμός ήταν κάποιο καλύβι (άρα δεν έχει οχυρώσεις) σε στέπα (άρα ίσιωμα) είπα να το δοκιμάσω και, στην τελική, κοντά στις 140 μέρες, ίσως είχε έρθει ο καιρός για την πρώτη ακύρωση συμβολαίου. Οπότε, φτάνοντας, βλέπω some (4-6) τοξότες και lots (11-13) λυκοκαβαλάρηδες. "Δεν μπορεί", σκέφτομαι, κάποιο λάκκο έχει η φάβα, θα πέσω σε ενέδρα, κάτι άλλο θα συμβεί". Επειδή, όμως, ήμουν έτοιμος, σε 99% κατάσταση, χωρίς τραυματισμούς, το αποφάσισα. Οπότε, βλέπω αυτό: Spoiler 4 τοξότες (ήμουν πολύ εύστοχος με τους δικούς μου, σε δύο γύρους τους ξεπάστρεψα) και 11 καβαλάρηδες δεν είναι τριάρα αποστολή στις 140 μέρες, ούτε καν στις 100, για να μην πω στις 80. Σύμφωνοι, η εμπειρία μετράει, το ότι ξέρω πώς συμπεριφέρονται οι αντίπαλοι βοηθάει, αλλά μόνο με γιουρούσι θα είχαν κάποια ελπίδα τα μπασμένα, αλλά τέσσερις δικοί τους τοξότες απέναντι σε 11αρη (πλέον 12αρη) και 10αρη δικούς μου, στο 90+ δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Μαζί με κάποιον αρχηγό, σαμάνο ή λοχαγο, ίσως να μπορούσαν να κάνουν κάτι με γιουρούσι, αλλά σπαταλώντας γύρους για να βγουν στα νώτα μου, δεν είχαν καμία ελπίδα. Στο τέλος ένας καβαλάρης τράπηκε σε φυγή, οι υπόλοιποι λίπασμα και: Spoiler Τρία χιλιάρικα για αυτή τη μάχη είναι πολλά. Σύμφωνοι, κοντεύω στις 400 κορώνες μεροκάματα, αλλά πάνω από μίας εβδομάδας μισθούς για 15 γκόμπλιν ορφανά σε πεδιάδα, δεν είναι τριάρα αποστολή. Στο καπάκι, κι αφού εισέπραξα, ανηφόρισα στο παραπάνω χωριό που έχει taxidermist, να μετατρέψω κάποια από τα τρόπαια που κουβάλαγα, κι εκεί ο κοινοτάρχης ήταν να τον κλαίνε οι ρέγγες, καθότι έταξε τον πρωτότοκό του σε κάτι μάγισσες, κι οι κάργιες, λέει, είχαν έρθει να εισπράξουν. Δυάρα αποστολή αυτή. Γενικά, τις μάγισσες τις αποφεύγω (παρότι δίνουν χρήσιμα τρόπαια για καλό φυλαχτό) γιατί αν τους κάτσουν τα ξόρκια μπορεί να μπλέξεις άσχημα. Εδώ, όμως, έχοντας κάμποσα taunt και γερές άμυνες, είπα να το ρισκάρω. Από τη σαστιμάρα μου με αυτό που αντίκρισα στη μάχη ξέχασα να βγάλω screenshot, όμως αντιμετώπισα μία μόνο μάγισσα και 11 dire wolves (4 λυσσασμένοι, 2ου επιπέδου, αλλά και πάλι...11). Η μάγισσα πέτυχε στο ξόρκι, γοητεύοντας έναν δικό μου, αλλά για να το καταφέρει πλησίασε στους τοξότες μου που δεν είχαν καμία δυσκολία με warbows και 2/2 βολές να τη σκοτώσουν, σπάζοντας και το ξόρκι, δεν χρειάστηκε καν να κάνω taunt στο μαγεμένο πολεμιστή μου. Το αποτέλεσμα: Spoiler Δύο χιλιάρικα για μία μάγισσα και 11 λύκους, μια χαρά. Ο μόνος κίνδυνος ήταν οι δύο λύκοι που προσπάθησαν και βγήκαν στα νώτα μου, οπότε κινδύνευσε ο γιος του κοινοτάρχη (τελείως άμπαλος, πολίτης, χωρίς πανοπλία, άρα αν τον χτυπήσουν σκοτώνεται και αποτυγχάνει η αποστολή) αλλά με μόνο δύο λύκους είχα την άνεση να κρατήσω τη γραμμή όπου αλυχτούσαν οι υπόλοιποι και να υπερασπιστώ τα νώτα με τοξότες και backliners. Aλλά, και πάλι, μία μάγισσα...Να πω ότι ήταν 3-4, να δεχτώ τη μεγάλη δυσκολία της αποστολής. Να ήταν όλοι οι λύκοι λυσσασμένοι (κάθε χτύπημα σου ρίχνει τα δικά σου στατιστικά), οκ. Αυτό που αντιμετώπισα, όμως, ήταν πανεύκολο σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού. To πρόβλημα με τη ζαβή δυσκολία είναι πως εύκολα μπορείς να ξιπαστείς. Όπως πολύ σωστά μας λέει και το Darkest Dungeon, "Remind yourself that overconfidence is a slow and insidious killer". Έχω βρει, για παράδειγμα, τριάρα για lindwurms και το σκέφτομαι, που δεν θα έπρεπε. Βέβαια, μου έχει τύχει και το αντίστροφο, πρώτες μέρες νέου campaign να αναλάβω εύκολη αποστολή (1 κρανίο) και να βρεθώ με τους 7 δικούς μου νιούφηδες, με 65αρα για καλύτερη πανοπλία και κάτι όπλα της πλάκας, απέναντι σε 5 raiders, με 110αρες πανοπλίες, δίχερα, backliners και δεν συμμαζεύεται. Που, εκεί, αν επιχειρούσα τη μάχη, ήταν απλά game over. 1
Hawk_K Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Είναι κανείς παιδιά που το παίζει ή το έχει παίξει σε κονσόλα; Όλο λέω να το δοκιμάσω αλλά μου βγάζει ένα εντελώς pc gaming feeling, ότι δηλαδή θέλει ποντίκι για να το παίξεις σαν άνθρωπος. Ισχύει; Πλέον έχω σταματήσει να αγοράζω games στο pc, αν ήταν σε κανένα game pass θα το έβαζα, αλλά αν το αγοράσω θα το πάρω για το xbox. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου από Hawk_K
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου @Hawk_KΜόνο στο PC έχω ασχοληθεί, δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι. Στο campaign, βρίσκομαι σε μεσοδιάστημα μεταξύ κρίσεων, οπότε είναι κάπως πιο χαλαρά τα πράγματα, αν και οι εχθρικές σχέσεις που έχω με τη μοναδική μεγάλη πόλη στο βορρά δυσκολεύει τα πράγματα, ανεφοδιασμό και κυρίως πώληση του άφθονου loot, καθώς αναγκάζομαι να πηγαίνω σε μικρότερους οικισμούς, με όχι εξίσου καλές τιμές. Μικρή η διαφορά, πάντως, για να είμαι ειλικρινής, κυρίως το μπλέξιμο έχει να κάνει με το ότι η πόλη βρίσκεται πάνω στο δρόμο που οδηγεί βορειότερα, προς κάποιους στόχους που έχω για ονομαστά αντικείμενα. Ευτυχώς, μια-δυο αποστολές για τους άρχοντες επανέφεραν τις σχέσεις μου μαζί τους από ψυχρές σε ουδέτερες, οπότε τακτοποιήθηκε μια ανησυχία εκεί. Με αυτά και με εκείνα, έχω πλέον την πολυτέλεια να ασχολούμαι με φαρμάρισμα, και κάπως έτσι απέσπασα μια 210αρα πανοπλία (που αναβάθμισα σε 250αρα) από έναν αρχιλήσταρχο, και λίγο μετά στο ίδιο σημείο (δρόμος που περνάει ανάμεσα από λόφους και δέντρα, άρα ιδανικό σημείο για ενέδρες ληστών) πέτυχα μια ομάδα με hedge knight, οπότε έπεσε γερό φαρμάρισμα: Δύο φορές πρόλαβε να επιτεθεί κόντρα στο δεύτερο καλύτερο τανκ μου, αστόχησε, και το σπουδαίο ήταν πως έριξε 3/3 αντικείμενα (αν και διέθετα ήδη ανώτερο, ονομαστο δίχερο τσεκούρι): Ουσιαστικά προσπαθώ να κερδίσω επίπεδα στους νέους που εκπαιδεύω και να βελτιώσω εξοπλισμό, περιμένοντας (υπολογίζω άλλες 3-4 εβδομάδες) τις πρώτες νύξεις για την επόμενη κρίση, ώστε να ετοιμαστώ ανάλογα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα