Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 @Tobajara Η ομάδα αποτελούταν από 4 κανονικούς Fallen, 2 champions Fallen, 4 λεγεωνάριους με pikes και 3 ζόμπι. Πολλοί δεν ήταν, με τρία τανκ να δουλεύουν το taunt και το ύψωμα υπέρ μου ήταν βατή, έχω polehammer, δίχερο hammer και military warhammer, κι από πίσω δύο επιθετικούς που σακατεύουν τα hp μόλις φύγει η πανοπλία. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπολόγισα σωστά τη γραμμή που έπρεπε να κρατήσω, ο ένας επιθετικός μου με το warhammer βρέθηκε στη μύτη ενός νοητού Λ κι η ΑΙ αμέσως τον έβαλε στόχο. Αυτόν, σε πεδιάδα, θα είχα δυσκολία να τον γλιτώσω. Το κακό είναι ότι με άμυνα σχεδόν στο 40, ο βασικός δίχερος επιθετικός μου εξακολουθεί και τρώει συχνά χτυπήματα. Έχει, βέβαια, συνολικό armor πάνω από 600, αλλά και πάλι... Εντωμεταξύ, το δίχερο σπαθί που τσίμπησα έχει +20% cth στο κεφάλι, τώρα φαντασιώνομαι φονιά με τρία αστέρια στα επίμαχα σημεία, να γίνει της αποκεφαλίσεως. Δεν πρόκειται να συμβεί, βέβαια, αλλά τα όνειρα είναι τζάμπα. Η προσπάθεια να στρατολογήσω ακριβούς επιθετικούς από ρεαλιστικά καλά backgrounds, μέχρι στιγμής δυστυχώς στέφεται με παταγώδη αποτυχία. Ο δε minstrel που έχω στο retinue (υποτίθεται οι ταβέρνες που δίνουν χρησιμότερες πληροφορίες και λίγοτερες αμπελοφιλοσοφίες) δεν δικαιώνει ως τώρα τη συμμετοχή του και σκέφτομαι με ποιον να τον αντικαταστήσω. Η βασική ομάδα είναι σιδεράς, τσιφούτης λογιστής, βετεράνος και κυνηγός κεφαλών. Αυτούς, δεν τους αλλάζω, ο πέμπτος παίζει. Ο στρατολόγος είναι μια περίπτωση, ο γιατρός μια άλλη, η agent επίσης. Θα δούμε. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Το Σαββατοκύριακο οι ρυθμοί έπεσαν (ειδικά αυτό το Σάββατο, 72 ώρες θα έπρεπε να έχει για να προλάβω όλα αυτά που είχα προγραμματίσει να κάνω) κι έτσι η προσπάθεια να αποκρούσω την εισβολή των undead δεν προχώρησε πολύ. Έχω καταφέρει να βρω 3 αποστολές και να διαλύσω κάμποσους στρατούς που βρίσκω στην πορεία. Ένας από αυτούς τους στρατούς είχε κι έναν Fallen Hero Champion, από τον οποίο τσίμπησα ένα πολύ συμπαθητικό μονόχερο τσεκούρι. Γενικά, πλέον οι δύο δίχεροί μου κάνουν χοντρή ζημιά (ένας με σφυρί και ένας με τσεκούρι) και σκέφτομαι να παίζω και με τρίτο δίχερο (σπαθί με +20% πιθανότητα για χτύπημα στο κεφάλι). Η τελευταία αποστολή, μια τριάρα, να υπερασπιστώ μια πόλη, βγήκε πάρα πολύ εύκολα, η βασική δυσκολία ήταν οι βλακείες που έκανε η allied AI, που ορμούσε στον εχθρό αντί να τον περιμένει μαζί μου. Και πάλι, ήταν τόσοι λίγοι οι militia, που όσοι και να επέστρεψαν ως ζόμπι, δεν ήταν αρκετοί για να μου δημιουργήσουν θέμα. Παρ' όλα αυτά, από υπερβολική σιγουριά και βιασύνη να βγάλω κάποιες αποστολές, κατόρθωσα να χάσω τον τρίτο μου τοξότη (τον αντικατέστησα ήδη) και έναν backliner που έχτιζα (ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα τον αντικαταστήσω). Ο minstrel συνέχισε να αποδεικνύεται άχρηστος/περιττός και παραχώρησε τη θέση του στο γιατρό. Τουλάχιστον, αν κάνω βλακείες και χάνω άντρες, να μη φορτώνεται με νεκρούς το ιστορικό μου. Λογικά η εισβολή των απέθαντων δεν έχει ακόμη πολύ μπροστά της, εδώ και μερικές μέρες είμαι σε winning αξιολόγηση. Μόλις λήξει, θα φορτώσω τρόφιμα και εργαλεία και θα πάρω σβάρνα ό,τι μακρινό λημέρι υπάρχει, μπας και βρω καμιά σοβαρή πανοπλία/κράνος, εκεί υστερώ ακόμη. Οι δίχεροί μου, με άμυνες στο 40+ εξακολουθούν να δέχονται συχνά χτυπήματα. Προσπαθώ να καταλάβω πώς καταφέρνουν και κατεβάζουν ορισμένοι ομάδες όλο δίχερους, για μένα η άμυνα και το taunt των τανκ είναι απαραίτητα. 1
Tobajara Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δυάρα αποστολή να υπερασπιστώ την αγαπημένη μου πόλη από τους Undead, η οποία είναι στους βάλτους. Ω τι χαρά. Πρώτη μάχη 10 άτομα, οι 5 Fallen Heroes. Ευτυχώς στάθηκα τυχερός με την αρχική τοποθεσία, αλλά ο καλύτερος frontliner μου τραυματίστηκε μόνιμα στο χέρι και κάνει μόνο για τιμητική αποστρατεία. Λάφυρα μηδέν, ακόμα και οι ήρωες είχαν κάτι αηδίες. Κερασάκι στην τούρτα ο πέμπτος ήρωας που είχε ρίξει άγκυρα στο κέντρο του βάλτου κι έπρεπε να ψάχνω να τον βρω στο βούρκο. Ω τι χαρά x2. Δεύτερη μάχη 12 Auxiliaries με Legionnaires, κάπου μισοί μισοί, σε μια πεδιάδα. Τίποτα το δύσκολο. Τρίτη μάχη (για δυάρα) 10 Legionnaires στο βάλτο. Κάπου εδώ το έκλεισα και πήγα για πρέφα. Σκέφτομαι μόνο τα 4 χιλιάρικα που θα πληρωθώ αν και δε νομίζω πως θα βγάλω κέρδος. EDIT - Στην ΤΕΤΑΡΤΗ μάχη, εκεί που είχαν μείνει 2 σκελετοί και θέλανε μισή φάπα ο καθένας, ρίχνει άσχετο βέλος ο Militia, καράκεντρο κεφάλι critical στο frontliner μου και στο επόμενο turn ο σκελετός τον σκοτώνει πίσω από ασπίδα κλπ κλπ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΠΑΣ. EDIT 2 - Απολογισμός. 4 μάχες σερί, συνολικά 44 Undead. Δύο μέλη της ομάδας χαμένα - ο καλύτερος frontliner μου, όπως είπα πιο πριν, και μια frontline μετριότητα που προάλειφα για δεύτερο bannerman. Τους αντικατέστησα, τον πρώτο με έναν λίγο μικρότερο και το δεύτερο με έναν που προορίζεται για τανκ. Το πρόβλημα μπροστά συνεχίζεται. 2000+ χρυσά χαμένα στη σούμα, ειδικά γιατί κάπου στην πορεία πλήρωσα 2700 για μετριοκαλό όπως αποδείχτηκε νεοσύλλεκτο. Γενικά η ομάδα δεν είναι ιδιαίτερα της προκοπής, δε μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον πέρα από τα tank που τρώνε ξύλο χωρίς αύριο. Με ένα ακόμα λημέρι που καθάρισα, η Late Game Crisis πήγε από "Undecided" σε "Winning" και τώρα θα κάνω τριάρα σε νεκροταφείο που δεν ξέρω καν τι με περιμένει. Δεν είμαι πλέον πολύ σίγουρος για τριάρες. Σιχαίνομαι τους Undead, χίλιες φορές τα Ορκ και οι ληστές. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από Tobajara 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Έχοντας ολοκληρώσει (πολύ ευκολότερα από ό,τι περίμενα) και το δεύτερο crisis, έχω αρχίσει να ψάχνω τριάρες αποστολές, απλά για να δοκιμάσω τα όρια και τις δυνατότητες της ομάδας. Κυρίως ψάχνω μάγισσες, μπας και αξιωθώ να φτιάξω ένα δεύτερο 6αρι φυλαχτό, αλλά έχω μετατραπεί σε μανάβη από τα κόκκινα μήλα: Spoiler Νωρίτερα είχα πουλήσει μερικά ακόμη, τώρα πάλι όλο μήλα άφησαν πίσω τους οι κάργιες. Εντωμεταξύ, σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού, βλέπω κάτι παράξενα πράγματα με τις αξιολογήσεις της δυσκολίας της αποστολής. 3αρα, με 12 dire wolves (ορισμένους λυσσασμένους) και δύο μάγισσες, δεν το λες με τίποτε. Νωρίτερα, βρήκα μια εξαιρετική πανοπλία (επιτέλους, ούτε 190 μέρες δεν χρειάστηκα) σε ένα λημέρι ληστών της πλάκας, ενώ σε λημέρια necrosavants με 10 σιχάματα και καμιά 25αριά σκελετούς (auxiliary, βέβαια) δεν έδωσε τίποτε, ούτε νωρίτερα σε άλλο λημέρι με ancient priest, honor guard και legionaries. Πλέον, αν βρω καμιά 3αρα, ασχολούμαι, αλλιώς γυροφέρνω και ψάχνω λημέρια. Θεωρητικά, στόχος μου είναι να τελειώσω και τα άλλα δύο late game events, και να φτάσω στις 365 μέρες, για να πιάσω δύο achievements που μου λείπουν (εκτός από τα πολύ απαιτητικά με τα μεγάλα τέρατα του παιχνιδιού). Τώρα, κατά πόσο θα αντέξω άλλες τόσες -περίπου- μέρες, θα δείξει. 1
Tobajara Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Με το ξεκαθάρισμα ενός ανύποπτου μπουντρουμιού με Undead, η πρώτη κρίση ολοκληρώθηκε (γιουπιγιάγια!). Για να ταλαιπωρηθώ, βέβαια, ο τοπικός άρχοντας με έστειλε (πριν βγει το μήνυμα) να καθαρίσω ένα ακόμα. Χρειάστηκε να ψάξω αρκετή ώρα για να το βρω κάπου στον πάτο του χάρτη, όπου δεν υπήρχε τίποτα. Βρίζω, μαζεύω τα μπογαλάκια μου και δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω φτάνω στην έρημο. Κλασσικά το μπουντρούμι δεν ήταν το σωστό και πρέπει να καθαρίσω και δεύτερο, με "lots" λεγεωνάριους που τους σιχαίνομαι αυτούς και τους ανακατωσούρηδες backliners τους. Τέλος πάντων, είμαι σε σχετικά καλό σημείο και με λίγη τύχη θα μπορέσω να διώξω μερικά βαρίδια από την ομάδα μου. Θα προτιμούσα να είχα κάπου 20.000 για μαξιλάρι αλλά και τα 6 μου κάνουν. Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και επώνυμα όπλα, και ίσως πρέπει να πάρω τα ρίσκα μου και να ασχοληθώ με τις φήμες των πανδοχείων. Το party μου προς συζήτηση (μερικές ψυχεδέλειες βαίνουν προς αντικατάσταση). https://www.youtube.com/watch?v=Jh2gfEuwLs4 Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από Tobajara 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Ηagen: μια χαρά. Υστερεί λίγο στο melee defense αλλά εφόσον πήρε ασπίδα, δεν θα έχει θέμα. Θέλουν τόνωση τα hp του, όμως. Bertel: αντικατάσταση. Απαγορευτικά χαμηλό resolve, τίποτε το ιδιαίτερο σε οτιδήποτε άλλο, το perm απλά τον αποτελείωσε. Steinar: Τανκ, προφανώς, διαφωνώ με το fast adaptation, τα τανκ με ένα 60αρι στην επίθεση (πόσω μάλλον 69) παίρνουν τη λόγχη τους για να καθυστερούν το swarming καμιά φορά και απλά κάθονται και κάνουν taunt, δεν χρειάζονται τόνωση της επίθεσης. Υστερεί πολύ σε hp για τανκ, όμως, προσωπικά το 70 το θεωρώ απαραίτητο κι ίσως "χαμηλό". Sir Silvan: Οι ευγενείς συνήθως είναι επίθεση ή, ανάλογα τα αστέρια, (πανάκριβοι) bannermen, αυτός δεν έχει αστέρια στα χρήσιμα (πλην hp, που κάποια στιγμή καλό θα ήταν να ανέβει λίγο), οπότε θα εξαρτηθεί από τα level ups που θα κάνει. 82 εγγυημένο είναι οκ αλλά σαφώς στο χαμηλό του φάσματος. Reimar: Τανκ, το iron lungs βοηθάει πολύ. Underdog, battle forged, indomitable, taunt. Ηagen F: μέτριος. Θα κλείσει με χαμηλή επίθεση, μέτρια άμυνα (βοηθάει η ειδίκευση στην ασπίδα) αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Balduin: μέτριος. Για δίχερος υστερεί σε επίθεση και άμυνα, για pike υστερεί σε επίθεση, έχει και χαμηλή αντοχή. Πολύ ωραία traits αλλά προσωπικά θα έψαχνα αντικαταστάτη. Arnulf: Backliner, μια χαρά επίθεση, υστερεί στο ranged defense, θέλουν και λίγη τόνωση τα hp του, συμφωνώ με το swift hands, θα μπορούσε να δουλεύει μαστίγιο για επιθέσεις σε unarmored από 3 tiles ή αφοπλισμούς επικίνδυνων αντιπάλων. Rabe: Μέτριος. Μια χαρά ranged άμυνα, αδιάφορη επίθεση (βοηθάει το polehammer αλλά και πάλι χαμηλούτσικα είναι). Bertolf: Πολύ μέτρια επίθεση αλλά δεν είναι deal breaking, μια χαρά resolve, αξιοπρεπής αντοχή με αστερίσκο, μόρτικος τραυματισμός που δεν του δημιουργεί θέμα. Επικίνδυνα χαμηλή πανοπλία, έτσι και περάσουν πίσω οι αντίπαλοι (ο αστερίσκος που λέγαμε, αν του βάλεις βαρύτερη πανοπλία πέφτει πολύ η αντοχή). Ludolf: Τανκ. Θέλει ενίσχυση στα hp αλλά ευτυχώς έχει αστέρι εκεί, οπότε με 1-2 levels είναι καλά. Erling: Αrbalester, όπως είναι, δηλαδή. Heimrad: Τανκ, υστερεί σε hp και κάπως έτσι προκύπτουν οι τραυματισμοί που τον αχρηστεύουν. Τα τανκ θα δεχτούν χτυπήματα, όση άμυνα και να έχουν. Χρειάζονται hp για να μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Wilfried: Πρέπει να τον δω όταν θα έχει φτιάξει ο αγκώνας. Υγιής, πρέπει να είναι καλός. Μια χαρά hp, μια χαρά αντοχή, κρίμα για τα τρία αστέρια σε άσχετη κατηγορία. Hakon: Συμπαθητικός, για βαλίστρα μια χαρά, αλλά θεωρώ πως χρειάζονται οπωσδήποτε δύο τοξότες 90+ σε μια ομάδα, για το range που είτε θα υποχρεώσει την ΑΙ να επιτεθεί, είτε θα επιτρέψει την επικράτηση σε shoot-out με τους αντίπαλους τοξότες. Δύο σκέτες βαλίστρες τις θεωρώ πολλές. Siegward: ο κλασικός, άψογος τοξότης. Θα κλείσει στο 94, που είναι μια χαρά, έχει καλό defense, μια χαρά hp (και inate αντοχή σε τραυματισμούς λόγω trait), καλή αντοχή. Χρειάζεται άλλος ένας τέτοιος, που θα στείλει σπίτι τη χειρότερη από τις δύο βαλίστρες. Συνολικά, θεωρώ πως τα τανκ είναι εντάξει, εφόσον ζήσουν και φτάσουν να πάρουν taunt, στη frontline επίθεση χρειάζεται μια ενίσχυση, τα pikes χωράνε βελτίωση και υπάρχουν πολλά οικονομικά background να τις προσφέρουν, ένας καθαρόαιμος τοξότης (95+) χρειάζεται επίσης, που δεν θα ξοδέψει perk σε τραυματισμούς και anticipation, αλλά θα πάει full glass cannon και θα πάρει headhunter οπωσδήποτε, εκτός των άλλων δύο επιθετικών skills. Πολλοί θεωρούν ότι το fast adaptation είναι χαμένο skill στους τοξότες, προσωπικά το βρίσκω υπερπολύτιμο σε shootouts και στόχευση στατικών στόχων πίσω από κάλυψη (λ.χ. necromancers). 2
Tobajara Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα από το αγαπημένο μας παιχνίδι! Περπατώ εις το δάσος και εκπαιδεύω τους νεοσύλλεκτους, κερδίζω μια μάχη, πατάω κλικ να πάω στην κοντινή πόλη, χαζεύω αλλού και ακούω τον ήχο της μάχης. "Τι έγινε πάλι?" λέω. Αυτό έγινε. Τακτική υποχώρηση (όχι δεν το βάλαμε στα πόδια) και όταν βγήκα στο χάρτη είδα τέσσερα (4) γκρουπ βαρβάρων, δύο 20ρια με Thralls και δύο 10ρια με Reavers. Έφαγα ένα κι ένα. Και επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό, ο άρχοντας μου αναθέτει δυάρα αποστολή να προστατέψω το διπλανό χωριό από Ορκ. Όταν πάω, βλέπω 15 Orc Young. "Το βγάλαμε το μεροκάματο και σήμερα", λέω, για να βγει από το πουθενά Warlord. Spoiler 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Προσπάθησε να έχεις 7 μπροστά, οι 6 είναι πάρα πολύ οριακοί, εκτός κι αν μιλάμε για τίποτε θεϊκά (80+) τανκ. Δεν μιλάμε για τέτοιες αναλογίες, προφανώς, αυτές οι μάχες βγαίνουν μόνο με frontliners και άντε 1-2 άριστα, και προστατευμένα, pikes. Ίσως το κυνήγι brigand leaders σε αυτή τη φάση να ήταν μια λύση, οι 210 και 190 πανοπλίες εμφανίζονται αρκετά συχνά, ακόμη και οι 170 χρήσιμο upgrade θα ήταν.
Tobajara Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 4 hours ago, Snoob said: Προσπάθησε να έχεις 7 μπροστά, οι 6 είναι πάρα πολύ οριακοί, εκτός κι αν μιλάμε για τίποτε θεϊκά (80+) τανκ. Δεν μιλάμε για τέτοιες αναλογίες, προφανώς, αυτές οι μάχες βγαίνουν μόνο με frontliners και άντε 1-2 άριστα, και προστατευμένα, pikes. Ίσως το κυνήγι brigand leaders σε αυτή τη φάση να ήταν μια λύση, οι 210 και 190 πανοπλίες εμφανίζονται αρκετά συχνά, ακόμη και οι 170 χρήσιμο upgrade θα ήταν. Το πρώτο το κάνω ήδη. Το δεύτερο είναι στόχος μου, αλλά περιορίζομαι από το fatigue που μέχρι τώρα στα κύρια τανκ μου θα πήγαινε στα Τάρταρα. Τώρα έχει στρώσει λίγο και κάτι λέγανε στην ταβέρνα για λημέρι Ορκ με πανοπλία, που δε θα πω οχι. Πάμε και βλέπουμε...
gtsoui Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Από όσα είχα δει πάντως αυτό που κυνηγουσα από ένα σημείο και μετά ήταν τα high level orc και undead camps σχεδόν αποκλειστικά. Εκεί είχα βρει την πλειοψηφία των βαρβάτων πανοπλιων και όπλων.
Tobajara Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το Battle Brothers είναι το Battle Brothers. Μιλώντας με έναν άρχοντα του βορρά, μαθαίνω πως ο βασιλιάς των τσιγγάνων βαρβάρων έχει μαζέψει στρατό και κινείται στην περιοχή. Τριάρα αποστολή με 7000- αμοιβή. Οι μισθοφόροι μου αρχίζουν να ξερογλείφονται, να συζητούν για γυναίκες και γλέντια, κι εγώ σκέφτομαι πως αν τους σπάσω το ηθικό μια ορδή βαρβάρων αντιμετωπίζεται σχετικά άνετα. Αποφασίζω να δεχτώ. Βρίσκω το βασιλιά στον κεντρικό δρόμο αλλά με ύποπτα μειωμένη φρουρά: 17 άτομα, Reavers και ένας τυμπανιστής χωρίς επίτιμη φρουρά. Όταν του επιτίθομαι, μου λέει πως κινδυνεύουν από ένα στρατό αναστημένων νεκρών. Κάπου εδώ πέφτω στη βαθιά τη σκέψη τη μυστήρια και την ταραφίσια, γιατί δεν είμαι και χτεσινός στο μισθοφοριλίκι (έχω 155 μέρες). Οι Ancient Guard δεν είναι παίξε - γέλασε, δεν έχουν ηθικό, έχουν ασπίδες και βαριές πανοπλίες. Οι βάρβαροι είναι πολλοί μα όχι καλά εξοπλισμένοι και είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα σπάσουν. Με λίγη τύχη, θα προκαλέσουν αρκετή ζημιά στους νεκρούς ώστε να τους ξεκαθαρίσω χωρίς πρόβλημα. Εξοπλίζομαι με flails, maces και καλά όπλα και ξεκινάω μαζί με την ορδή, που με πηγαίνουν... ...σε πυκνό δάσος. Για να αντιμετωπίσω 24 Ancient Guard, λίγους Auxiliaries, μπόλικους λεγεωνάριους και... ...έναν Ancient Priest με την προσωπική του συνοδεία, τρεις Ancient Guard. Και κάπου εδώ αρχίζει και με κόβει κρύος ιδρώτας. Ο πιο γρήγορος τρόπος να φτάσω στον Priest είναι μέσα από ένα στενό διάδρομο ανάμεσα στα δέντρα (1-2 εξάγωνα) όπου θα με λιανίσει το Miasma και οι αντίπαλοι backliners. Οι εναλλακτικές διαδρομές είναι υπερβολικά μεγάλες, ενώ στο νότο υπάρχουν υψώματα που οι Undead μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολύ αποτελεσματικά. Αν αφήσω τους βάρβαρους θα γίνουν κιμάς και τα έχω να τα βγάλω πέρα με 20 εχθρούς. Το μόνο θετικό είναι πως δεν έχουν πολλούς frontliners. Οι βάρβαροι (και τα σκυλιά τους, αν είναι δυνατόν...) χωρίζονται στα δύο. Στο νότιο σκέλος, που υπάρχει περισσότερος χώρος αλλά και υψώματα, οι βάρβαροι έχουν μεγάλες απώλειες αλλά έχουν τραβήξει πολλούς αντίπαλους frontliners οι οποίοι δε μου φράζουν το δρόμο στο κέντρο. Κάπου στα μισά της μάχης, ενώ είχαν αρχίσει να διαλύονται χωρίς να κάνουν πολλά, ανεβάζω ένα τανκ σε ένα κρίσιμο ύψωμα που κρατά απασχολημένα 4-5 άτομα. Αν και δουλεύω το rotate με άλλους 2 και ένα frontliner, το ξύλο που δέχονται και οι τρεις είναι απερίγραπτο - ουσιαστικά αχρηστεύονται. Στο κέντρο, αν και δεν αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα, δε μπορώ να σταθώ άνετα λόγω του Miasma. Αποφασίζω να μη μετακινώ τους backliners αλλά να προστατέψω όσο μπορώ τους 2 frontliners μου. Ένας βάρβαρος και ένα σκυλί κάνουν τη ζωή πιο περίπλοκη αλλά καταφέρω να φάω 2-3 εχθρούς και, ακόμα πιο βασικό, να έχω κολλήσει σε νεκροbackliners. Στο βορρά, οι βάρβαροι και δυο δικοί μου τα πηγαίνουν καλύτερα και σκοτώνουν 4-5 σκελετούς, και μετά αρχίζουν να περιφέρονται άσκοπα σπάζοντάς μου τα νεύρα. Οι δικοί μου κατεβαίνουν προς τον κεντρικό διάδρομο από πάνω για να ανακουφίσουν τους υπόλοιπους, και κάπου εκεί το πράγμα γυρίζει. Μπαίνουν στη μάχη οι Honor Guard και ο Ancient Priest είναι εκτεθειμένος και αποφασίζει να ρίχνει Horror στο νότο. Δεν καταφέρνω να τον ρίξω (καταραμένο rotation) αλλά καταφέρνω να σκοτώσω 2 ακόμα αντιπάλους. Στο μεταξύ κάποιοι βάρβαροι και ένας δικός μου έχουν φτάσει από πίσω στις θέσεις μας και η μάχη είναι κερδισμένη... ...αλλά διαπραγματευόμαστε τις απώλειες, που είναι πολύ άσχημες στο νότο. Έχοντας μακελέψει τους βάρβαρους και διαλύσει τους δικούς μου, οι μισοί Undead ανεβαίνουν στο κέντρο και οι άλλοι μισοί κυνηγάνε τους σακατεμένους μου. Κάνω ό,τι μπορώ για να κρατήσω άμυνα, ένα σκυλί από το πουθενά κρατά απασχολημένους 2 λεγεωνάριους για 3 γύρους, ο Bannerman κάνει απεγνωσμένα Rally για να μειώσει τις λευκές σημαίες, ρίχνω τον ιερέα επιτέλους, χάνω διαδοχικά 4 άτομα (τα δύο βαρβάτα τανκ, ένα βαρβάτο frontliner, πιο μετά άλλον έναν) και ενώ στο κέντρο καθαρίζω οι εναπομείναντες λεγεωνάριοι έχουν φτάσει τους backliners μου κάνοντας το δικό τους κύκλο. Έχω σημαντικό αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Οι backliners μου στέκονται στο ύψος τους και καθαρίζουν τα νώτα μου, στο κέντρο έχουν μείνει 4-5 σκελετοί που είναι σίγουρο ότι θα χαθούν αλλά εκθέτω ηλιθιωδώς το backliner μου με το σφυρί που τρώει critical από polearm και φεύγει άκλαυτος με full health/armor (...). Καθαρίζω ό,τι στέκεται και κάνω απολογισμό. Ένας μόνιμα νεκρός, και ευτυχώς ήταν frontliner του 70 αλλά απρόσμενα αξιόπιστος. 5 μόνιμα τραυματίες, αν δεν είχα γιατρό στην ακολουθία θα ήταν πτώματα. Οι σοβαροί είναι δύο - το ένα μου τανκ έσπασε τον αγκώνα του (-20% επίθεση, -30% άμυνα) αλλά είναι ακόμα βιώσιμο, ενώ ένας πολλά υποσχόμενος frontliner κατέληξε με τρύπιο πνεύμονα και -40% fatigue. Οι υπόλοιποι ευτυχώς τη γλίτωσαν με ελαφρώς μειωμένη αντοχή και ένα κομμένο δάχτυλο σε τανκ. Επιστρέφω, παίρνω τα χρήματα και γλείφω τις πληγές μου κοιτάζοντας αφηρημένα τον ορίζοντα. Θα μπορούσα να είχα αποφύγει κάποιους τραυματισμούς και να προσέξω λίγο περισσότερο το ποιον στέλνω πού, αλλά τα τανκ που έστειλα στο νότο κατέρρευσαν ασυνήθιστα. Δεν πολεμώ Ancient Guard για πρώτη φορά και τόσα πολλά χτυπήματα είναι ύποπτα. Δέχομαι έναν, άντε δύο, στραβούς γύρους αλλά πέρασα 3-4 γύρους δραματικούς. Αυτά. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2023 από Tobajara 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 O γιατρός είναι μεγάλη υπόθεση κι απορώ γιατί δεν τον είχα μόνιμο μέλος του retinue, κι αντίθετα χαράμιζα θέση στο ρεμάλι το βάρδο. Βρίσκομαι σε φάση που αλητεύω, περιμένοντας το επόμενο crisis, αφού πλέον ο ρεαλιστικός μου στόχος είναι να φτάσω τον ένα χρόνο και να καθαρίσω και τα τέσσερα crisis. Θα προτιμούσα να είχα βγάλει νωρίτερα τους ευγενείς (για το holy war δεν έχω άποψη, θα είναι η πρώτη φορά, αν τα καταφέρω) αλλά τι να γίνει. Η ομάδα έχει δυναμώσει πολύ, έφτασα σε σημείο που απλά ό,τι λημέρι έβρισκα ορμούσα. Πράγμα καλό, γιατί μαζεύω διάφορα καλούδια αλλά και κακό, γιατί όταν αισθάνεσαι ασφαλής, τότε είναι που την πατάς. Κάπως έτσι αποφάσισα να ορμήσω και σε αυτό το λημέρι βαρβάρων: Spoiler Ως νούμερα δεν ήταν κάτι τρομερό, αλλά τα 6 (max few) Unholds, κυρίως τα βαριά θωρακισμένα (άσπρα) αποδείχτηκαν άγριο ζόρι, κατάφεραν και μερικά 10-15αρια χτυπήματα, και κάπως έτσι έχασα πρακτικά (collapsed lung, -40% fatigue) το δίχερο τσεκούρι μου. Ο γιατρός τον κράτησε στη ζωή, οπότε τουλάχιστον δεν χρεώθηκα νεκρό (που σωρευτικά μπορούν να δημιουργήσουν θέμα) αλλά τώρα ψάχνω αντικαταστάτη, αφού έχω μείνει με μόλις δύο δίχερους κι έναν που πειραματίζομαι για duelist, αλλά είναι έτσι κι έτσι build, θέλει τρομερά στοιχεία για να βγει καλά, κι ο συγκεκριμένος υστερεί. Μάζεψα και δυο καλούς τραυματισμούς, αλλά τίποτε που δεν διορθώνεται με μερικά εργαλεία και μια επίσκεψη στον πλησιέστερο ναό. Το θέμα είναι να βρω καλό αντικαταστάτη, ξόδεψα ήδη ένα 10χίλιαρο και τζίφος. Το loot καλό, δύο famed κράνη: Spoiler To λυκοκράνος είναι ταμάμ για το duelist, 170 θωράκιση με 4 fatigue, τώρα θέλω και μια καλή πανοπλία, ελαφριά πανοπλία, να κολλήσω πάνω το τομάρι ύαινας, για να τον δω τι λέει στην πράξη. Κατηφορίζοντας, καθώς (πάλι) ψάχνω μισθοφόρους να μετρήσουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη τη φήμη, βρήκα και 10 βαμπίρ με καμιά 20αρια auxiliaries, τους ξεπάστρεψα, αλλά δεν είχε αντικείμενα, μόνο κάτι κύπελα και χρυσά νομίσματα, που θα χρηματοδοτήσουν νέο γύρο στρατολόγησης. Βρέθηκα σε 20 μέρες (στην αρχή για χαβαλέ, τώρα από ανάγκη) από τα 60 χιλιάρικα κάτω από τα 30, πρέπει να πάρω πάλι καμιά καλή αποστολή και να ξεπαστρέψω μερικά λημέρια. Νωρίτερα διέλυσα κι ένα βάρβαρο βασιλιά, εγώ ευτυχώς δεν είχα τέτοια κόλπα με undead (παλιά είχα χάσει campaign έτσι), δεν έλεγε τίποτε, ούτε έναν champion δεν είχε, μονάχα έναν chosen, αλλά μου όρμησαν σε λόφο και τους λιάνισα, μηδέν ενδιαφέρον πλέον. Η βασική πρόκληση, μέχρι το επόμενο crisis, είναι να μην ψωνιστώ, η απώλεια του δίχερου ελπίζω να βοηθήσει να μην ξεφύγω, είχα γύρω στις 2-3 βδομάδες που απλά σάρωνα τα πάντα. Εντωμεταξύ, έβγαλα από τη μέση και τον παλαβό βάρβαρο, το πρώτο σκέλος της αναμέτρησης με ένα τέρας που δεν έχω ιδέα πώς πολεμιέται. Από τη μια μου λείπει το achievement, από την άλλη πρέπει να δείξω υπομονή και να κυνηγήσω τα πιο χρονοβόρα achievements, γιατί δεν νομίζω πως θα καθίσω εύκολα να ξαναπαίξω 365 μέρες campaign. 2
Tobajara Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Εγώ πλέον απέκτησα δουλειές. Πήρα Ambition να αποκτήσω πανοπλίες 230+ και μια ομάδα από 3 Schrats και 2 μάγισσες που με κυνήγησαν και μου επιτέθηκαν μου ήρθε κουτί (ας είναι καλά το resolve που προσέχω ιδιαίτερα σε αυτό το run και οι 3 τοξότες που τις καθάρισαν γρήγορα). Τα λάφυρα ήταν ένα-από-το-καθένα, οπότε έφτιαξα ένα -20% fatigue και το έριξα σε μια 280ρα που μου κόστισε 5500 χρυσά. Το πρόβλημα είναι το περιορισμένο inventory και το ότι έχω εξοντώσει ό,τι εργαλείο υπήρχε σε λογική τιμή στην επικράτεια, ο σιδεράς δουλεύει μέρα-νύχτα. Είναι και κάποια λημέρια εδώ γύρω που θέλω να καθαρίσω, πρέπει να τζογάρω και λίγο για να αναπληρώσω τις απώλειες, έχω και φήμη για μια ασπίδα κάπου στα δυτικά... Προς το παρόν θα ασχοληθώ με δυάρα Ορκ να βγουν τα μιστά. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Τελικά τους βρήκα τους μισθοφόρους, αυτή τη φορά κατευθύνθηκα στο νότο, αφού εκεί είχα αυξημένες πιθανότητες να πέσω σε συναδέλφους που τους είχε προσλάβει κάποια από τις τρεις πόλεις-κράτη. Το θετικό με αυτό, είναι πως όταν τους τουλουμιάσεις, χαλάνε (τελείως, hostile) οι σχέσεις σου με τον ένα εργοδότη/μία πόλη, σε αντίθεση με την αλητεία που έκανα στο αδικοχαμένο προηγούμενο campaign, οπότε για να βγει ένα achievement τίναξα στον αέρα τις σχέσεις μου με τους μέχρι τότε βασικούς συμμάχους μου και πέντε-έξι πόλεις και κάστρα στα οποία βασιζόμουν για αποστολές και ανεφοδιασμό/στρατολόγηση. Αυτή τη φορά, οκ, θύμωσε μια πόλη στην έρημο, καρασκασιλάρα μου, δεν είναι καν αυτή που έχει την αρένα, για να πω ότι με επηρεάζει σε κάτι. Ως προς τη μάχη, πλέον και οι μισθοφόροι τρώνε άπειρο ξύλο, αν και η συγκεκριμένη ομάδα ήταν αδύναμη, ένας master archer και δύο σκυλιά, ξεκινήσαμε έτσι: Spoiler και καταλήξαμε έτσι: Spoiler Μηδέν απώλειες/τραυματισμοί, αλλά πλέον ούτε οι μισθοφόροι έχουν πράγματα που με ενδιαφέρουν, οι δυο δίχεροι και οι pikemen έδωσαν πόνο (είχε φανεί κάποιες μέρες νωρίτερα και από μια αναμέτρηση με 4 μισθοφόρους στην αρένα, πολύ εύκολη νίκη). Στο μεταξύ έδειρα 9 αθωράκιστα unholds, με 4 τανκ η δουλειά έγινε εύκολα, τώρα έχω ambition να φτάσω σε allied τη σχέση μου με έναν οίκο ευγενών, πιστεύω με 1-2 καλές αποστολές θα βγει αυτό, επιστρέφω από big game hunt τώρα και περιμένω σε λίγες μέρες να σκάσουν οι σπόντες -αν όχι η επίσημη ανακοίνωση- για το επόμενο crisis. Είδα και κάτι βαμπίρ να γυροφέρνουν, τα έδειρα κι αυτά, αλλά όσο έψαξα δεν βρήκα το λημέρι τους, που λογικά για να κάνει spawn roaming necrosavants θα έχει καλούδια. Αλλά, και πάλι (όπως ψιλοφαίνεται στο screenshot) έχω κάμποσα famed αχρησιμοποίητα, για συλλογή περισσότερο τα μαζεύω. Θεωρητικά θα ήθελα ένα-δύο καλούς επιθετικούς, αλλά και να τους έβρισκα άμεσα στο τρίτο crisis δεν θα βοηθούσαν, ίσως στο τέταρτο. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Σειρά μου να κάνω μια ερώτηση: έχει καταλάβει κανείς πώς αλλάζει το reputation μας; Αφήνω τους ληστές να ζήσουν, τους σφάζω, καμία αλλαγή. Αναλαμβάνω να βοηθήσω μια πόλη, καίω τα χωράφια μιας άλλης, καμία αλλαγή. Είναι ένα σημείο που, ακόμη και μετά από τις τόσες ώρες που έχω διαθέσει στο παιχνίδι, δεν το καταλαβαίνω καθόλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα